Και γιατί να μην έχουμε απλη αναλογική, έστω με μίνιμουμ ποσοστό 1% = 3 βουλευτές. 2,9% = 8 βουλευτές; Αφού όλα τα άλλα συστήματα που έχουμε δοκιμάσει μας έφεραν εδώ που είμαστε; Και ας γίνουν κυβερνήσεις συνεργασίας. Εννοείται ότι οι βουλευτές δεν θα πληρώνονται μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση.
Αλλιώς γιατί να έχουμε 300 βουλευτές, αφού και με 100 βουλευτές τα κόμματα που παίρνουν πάνω από 3% μπαίνουν στην Βουλή;
Κοιτα, ενω ειναι σαφως πιο δικαιο, σκεψου το αποτελεσμα.
Βασικα δες την τωρινη βουλη και το πως κινουνται τα μικρα κομματα με τους λιγους βουλευτες. Ζωη, ψεκασμενοι κτλ
Καθονται μιλανε μονοι τους με τις ωρες, απο κατω ειναι ενας υφιπουργος που κοιμαται ορθιος και ολη η βουλη αδεια, οι προτασεις τους (οι οποιες συνηθως ειναι απελπιστικα λαικιστικες και μη ρεαλιστικα υλοποιησιμες) απορριπτονται εν ριπη οφθαλμου, και γενικα, τσαμπα τους πληρωνουμε... Αντιπολιτευση σου λεει

Το μονο που τους νοιαζει ειναι να βγαλουν εναν ξυλινο λογο τον οποιο θελεις μεταφραση για να καταλαβεις την ουσια του, και απλα γκαριζουν για να παρουν το προμελετημενο χειροκροτημα απο το κομμα τους λες και ειναι στο πανελ της τατιανας και ανοιγει το λαμπακι "clap".
Φαντασου να τους χωρισουμε σε ακομη μικροτερα στρατοπεδα. Απο μπουρδελο θα γινει τριμπουρδελο. Και ο λογος τους θα γινει ακομα πιο ασημαντος, 3 βουλευτες... ποιον εκπροσωπουν; Με ~6 εκατομμυρια ενεργους ψηφοφορους, το 1% θα ειναι 60.000 ανθρωποι... Θα γεμισει η βουλη τικτοκερ και βιζιτες

Αλλα εκτος απο αυτο, θα ειναι σαν να βαζεις τρικλοποδια στον εαυτο σου. Εδω δεν μπορουν να συγκυβερνησουν 2 απ'τα 8 κομματα, θα καταφερουν να συνεννοηθουν 5 (πχ) απο τα 15; Δεν γινεται, θα θελουν ολοι να περασει το δικο τους.
Για εμενα θα επρεπε ακομα και να μειωθουν τα κομματα που μπαινουν, οχι με ποσοστα τοις εκατο αλλα με νουμερο. ΠΧ 6 κομματα και τελος, οποια ειναι, οπως ειναι. Για την ελλαδιτσα μιλαμε, και που κραταμε 300 γουρουνια να τρωνε καθε μηνα τα χιλιαρικα ξυνοντας τα παπαρια τους, πολυ ειναι... Ετσι θα αναγκασεις τους μικρους να συνασπιστουν. Και δεν μιλαω για το ΚΚΕ που ειναι μια κατηγορια μονο του, αλλα κατι Ποταμια και κατι Ζωιτσες και κατι Βαρουφακηδες κτλ, ειναι αστειο να κατεβαινουν με διαφορετικο κομμα. ή οι Σπαρτιατες με τους Πατριωτες και το Βελοπουλο κτλ. Αφου τα ιδια πραγματα λενε, αντε κι αν διαφωνουν σε ενα, στα αρχιδια μας, ας το λυσουν εσωτερικα με δημοκρατικες διαδικασιες κι ας ακολουθησουν την "γραμμη"...
Αλλα οπως φαινεται, ολοι θελουν να γινουν αρχηγοπουλα, το κομμα ΜΟΥ, με ΕΜΕΝΑ αρχηγο να κανω κουμαντο και να βαζω για βουλευτη τον αντρα ΜΟΥ (βλεπε Ζωιτσα) και το σοι ΜΟΥ, με τους κανονες ΜΟΥ, και την γραμμη που ΕΓΩ επιλεγω, και την διαχειριση των οικονομικων του κομματος (εισφορες, δανεικα και αγυριστα σε τραπεζες) να ειναι του χεριου ΜΟΥ. Και παει λεγοντας.