Έχεις πάει τυπε;
Για πες την εμπειρία σου !!!
Πολλες φορες. Και κατα την διαρκεια του πολεμου Ιραν-Ιρακ, αλλα και αργοτερα. Απο συμβαντα που ειδα εκει κατω, εχω πολλα να πω και αστεια, αλλα και σοβαρα.
Στον πολεμο, κατεβηκαν Ιρακινοι πιλοτοι μεχρι το Μπανταρ Αμπας, δηλαδη ολο τον περσικο κολπο σχεδον μεχρι τα στενα του Χορμουζ, κτυπισαν τρια τανκερ, κατεστρεψαν τα δυο, και με αρκετους νεκρους και μετα τα επιασαν τα Ιρανικα ρανταρ και ηχησαν οι σειρηνες του συναγιερμου.
Μετα τον πολεμο κουβαλουσαμε με ενα φορτηγο, τεραστεια εξαρτηματα για το πυρηνικο τους εργοστασιο. Ρωτουσαμε τι ειναι και μας ελεγαν ταχα μου ειταν για ενα υδροηλεκτρικο εργοστασιο. Που να παει το μυαλο μας τοτε? Τα δε εξαρτηματα τα φορτωναμε απο Ιταλια, Ισπανια, Γερμανια, Αγγλια. Χωρες του ΝΑΤΟ που τωρα θα ψηφισουν να καταστραφουν τα πυρηνικα κι αν χρειαστει και ολοκληρο το Ιραν. Γαματα γαματα με κεφαλαια γραμματα.
Καθε φορα που φευγαμε απο Ιραν, μετα απο καναδυο ημερες, βρισκαμε 5-10 λαθρεπιβατες, αν και ειχαμε ψαξει και το πληρωμα αλλα και οι αρχες το πλοιο απο ακρη σε ακρη. Μια φορα βρηκα δυο απο αυτους κατω απο το βολαν της κυριας μηχανης στο μηχανοστασιο, να γυριζει το γραναζι με 90 στροφες το λεπτο σε αποσταση ουτε πεντε εκατοστα απο το κεφαλι τους. Πως δεν γινανε κυμας, ναχω και τυψεις, ενας θεος ξερει.
Και ακουστε να σας φυγει ο τακος ρε παιδια. Οταν του ρωησαμε "γιατι φυγατε" Χομεινι νο γκουτ! "που θελετε να πατε" Γκερμανι! "τι να κανετε στο Γκερμανι" γουορκ χοτελ ρεσεψιον! Ρε παπαρα Ιρανεζε, εσενα περιμενανε τα χοτελ στην Γερμανια να σε βαλουν στην ρεσεψιον, με τα πεντε κολυβοεγγλεζικα που μιλας. Ειδατε ομως μυτη? Ρεσεψιον, οχι καμια λαντζα! Μιλαμε για εργατες που ξεφορτωνουν τα πλοια, εντελως αμορφωτοι, μουσλεμοφατσες, αλλα ειχαν την εντυπωση οτι η Ευρωπη θα τους ανοιξει την αγκαλια της και θα τους εχει ωπα ωπα. Μην τυχον και χασει το σοι το περσικο.
Τεσπα, δεν τους εχω και σε μεγαλη εκτιμηση, μονο στην χωρα τους κανουν τα κοκορακια και μονο οταν κρατουσαν οπλο.
Θα μου πεις ταλαιποριμενος λαος κι απο στον σαχη κι απο τους μουλαδες. Αλλα, ρε φιλε, εγω θα σου λυσω τα προβληματα σου? Λες και δεν εχω δικα μου, στο χωριο μου.