Βεβαια δεν εχω τις γνωσεις σας, ουτε πολιτικος/πολεμικος αναλυτης ειμαι. Ενας "φτωχος και μονος" μηχανικος εμπορικου ναυτικου ειμαι. Θα αναφερω δυο τρια πραγματακια που ετυχε να δω, κατα καιρους.
Πριν μερικα ποστς ανεφερα οτι με ενα φορτηγο πλοιο κουβαλουσα κοματια για να στηθει το πυρηνικο εργοστασιο του Ιραν. Μονο η εταιρεια μου ειχε καμια δεκαρια πλοια που εκαναν παρομοιες μεταφορες απο νατοικες Ευρωπαικες χωρες, που σημερα εγκρινουν την ισοπεδοση του, προς το Ιραν.
Παλαιοτερα ακομα, καποια χρονικη στιγμη που Ευρωπη και Αμερικη ειχαν κανει εμπορικο εμπαρκο προς την Ρωσια. Πηραμε ενα φορτιο 82 χιλιαδων τονων σογιας, αλλο πλοιο αλλης εταιρειας, απο την Νεα Ορλεανη και το πηγαμε στην Ρουμανια. (Κουμουνια ακομα, τοτε οι Ρουμανοι). Ξεφορτωσαμε σε μια προβλητα, περιμεναμε δυο ημερες. Πηγαμε απο την αλλη πλευρα της ιδιας προβλητας, νεος ναυλος, νεα χαρτια φορτωτικης, φορτωσαμε το ιδιο φορτιο σογιας και το πηγαμε στην Ρωσια. Σαφως και με τα νεα "χαρτια" δεν το εστειλαν οι Αμερικανοι στους Ρωσους, αλλα οι Ρουμανοι. Οι Αμερικανοι, πιστοι στο εμπορικο εμπαρκο τους κατα της Ρωσιας. Παρολα αυτα εγω σαν ρομαντικος, με μικρο μυαλο και λιγες γνωσεις, πιστευω οτι ο αγεροχος, δικαιος αμεμπτος, ανατολικος, ορθοδοξοχριστιανος Πουτιν θα τρεξει να υπερασπιστει, τα φτωχα και αδικημενα μουσλιμια της Περσιας, και θα τιμωρισει τους "κακους" Ευρωπαιοαμερικανους, δυτικους. Κι αν δεν το κανει αυτος, βρε αδερφε, σηγουρα θα το κανουν οι ανταγωνιστες Κινεζοι, που περασαν και ανεφοδιαστηκαν τα Αμερικανικα βομβαρδιστικα, απο τον εναεριο χωρο τους.
Δεν θυμαμαι, ποιος Αμερικανος προεδρας, ειχε πει οτι η αρχαια Ελλαδα, ειταν η κοιτιδα, του δυτικου μας πολιτισμου. Λετε, οτι ξεκινησε ο μεγας Αλεκος πριν αιωνες να το τελιωσει ο μεγας Τραμπ, σημερα?