Stories
Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Καλά νομίζω όσοι ψήφισαν σε νησί έχουν τις διακοπές στο μυαλό τους και φαντάζονται πράγματα. Νησί είναι για συνταξιούχο μόνο.Εδώ μία δημοσκόπηση παρόμοια, που έθεσα στο twitter και τα αποτελέσματα, ως τροφή για σκέψη:
Είσαι τελείως άσχετος φίλε.Καλά νομίζω όσοι ψήφισαν σε νησί έχουν τις διακοπές στο μυαλό τους και φαντάζονται πράγματα. Νησί είναι για συνταξιούχο μόνο.Εδώ μία δημοσκόπηση παρόμοια, που έθεσα στο twitter και τα αποτελέσματα, ως τροφή για σκέψη:
Σήμερα το πρωί δημοσιεύτηκε; Μας διαβάζει ο δημοσιογράφοςΤα κράτη κυνηγούν τους ψηφιακούς νομάδες
Σήμερα το πρωί δημοσιεύτηκε; Μας διαβάζει ο δημοσιογράφοςΤα κράτη κυνηγούν τους ψηφιακούς νομάδες
![]()
Το άρθρο προτείνει και τις ακτές της κροατίας, κάτι που δεν το έχουμε πει ακόμη εδώ. Κοντά όπως η Βουλγαρία και ίσως πιο προσιτό και φθηνότερο (;)
Η Ελλάδα (αν είχε ποτέ ένα σοβαρό και μακρόπνοο πλάνο ανάπτυξης) θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί χώρα φιλοξενίας ψηφιακών νομάδων με οφέλη σε έσοδα από υπηρεσίες, ξενοδοχεία, ψηφιακές υποδομές κλπ.Είσαι τελείως άσχετος φίλε.Καλά νομίζω όσοι ψήφισαν σε νησί έχουν τις διακοπές στο μυαλό τους και φαντάζονται πράγματα. Νησί είναι για συνταξιούχο μόνο.Εδώ μία δημοσκόπηση παρόμοια, που έθεσα στο twitter και τα αποτελέσματα, ως τροφή για σκέψη:
Γιατί σκέφτεσαι νησία μόνο από Ελλάδα, κάτι που δείχνει ότι δεν έχεις ταξιδέψει καθόλου.
Μάθε λοιπόν ότι υπάρχουν ακόμα και χώρες-νησιά όπως Μάλτα, Κύπρος ή και Κανάρια Νησιά που είναι γεμάτα με Νομάδες και δεν μιλάμε για παπούδια αλλά για νέα παιδιά.
Σε όλες αυτές τις περιοχές μόνο με Αγγλικά είσαι κομπλέ ενώ έχει πολύ καλό ίντερνετ και φορολογικές ελαφρύνσεις.
Θα ακούσαμε και άλλες τέτοιες εξυοπνάδες εδώ μέσα;
Καλύτερα όποιος δεν γνωρίζει επί του θέματος απλά να ρωτάει και να κάθεται να ακούει από το να πετάει τέτοιες παπαριές.
Αυτά τα νησια είναι κράτη με ειδικές νομοθεσίες για να προσελκύουν κεφάλαιο, για "ξέπλυμα", χαμηλή φορολογία κλπ. Δεν πάει εκεί ο κόσμος επειδή είναι ένα "ήρεμο νησί" όπως γράφει η ψηφοφορία. Θα μπορούσε να είναι και ένα ηπειρωτικό κρατίδιο που να προσφέρει αυτές τις διευκολύνσεις και οι "νομάδες" να πηγαίνουν εκεί. Αμφιβάλλω αν και αυτός που έθεσε την ψηφοφορία είχε στο μυαλό του τη Μάλτα για "ήρεμο νησί". Σου λέω 99% ο κόσμος νομίζει ότι ο "νομάς" αράζει όλη την ώρα του κάτω από ένα κοκκοφοίνικα σε μια ερημική παραλία.Είσαι τελείως άσχετος φίλε.Καλά νομίζω όσοι ψήφισαν σε νησί έχουν τις διακοπές στο μυαλό τους και φαντάζονται πράγματα. Νησί είναι για συνταξιούχο μόνο.Εδώ μία δημοσκόπηση παρόμοια, που έθεσα στο twitter και τα αποτελέσματα, ως τροφή για σκέψη:
Γιατί σκέφτεσαι νησία μόνο από Ελλάδα, κάτι που δείχνει ότι δεν έχεις ταξιδέψει καθόλου.
Μάθε λοιπόν ότι υπάρχουν ακόμα και χώρες-νησιά όπως Μάλτα, Κύπρος ή και Κανάρια Νησιά που είναι γεμάτα με Νομάδες και δεν μιλάμε για παπούδια αλλά για νέα παιδιά.
Σε όλες αυτές τις περιοχές μόνο με Αγγλικά είσαι κομπλέ ενώ έχει πολύ καλό ίντερνετ και φορολογικές ελαφρύνσεις.
πες λοιπον τη δικη σου αποψη γενικα και ειδικα αν θελεις...χωρις πλακαGeorge71 Βρήκες θέμα να αναλύσεις στο μπου.
Πόσοι νομίζεις από εδώ μέσα έχουν ιδέα για Digital Νomads;
Καταρχήν φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα. Ποιες 180ημέρες; Ποιος το ορίζει αυτό; Υπάρχουν χώρες όπως η Κύπρος που ζητούν 60ημέρες παρουσίας.
Έχω πολλούς φίλους Digital Nomads στην Κύπρο που ταξιδεύουν συνεχώς και ανήκω και σε διεθνή γκρουπ με τέτοιο κόσμο.
Γενικά είναι θεωρητική η ερώτηση ή βρήκες δουλειά που το υποστηρίζει;
Για να ξέρουμε αν μιλάμε σοβαρά ή για χαβαλέ.
πες λοιπον τη δικη σου αποψη γενικα και ειδικα αν θελεις...χωρις πλακαGeorge71 Βρήκες θέμα να αναλύσεις στο μπου.
Καταρχήν φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα. Ποιες 180ημέρες; Ποιος το ορίζει αυτό; Υπάρχουν χώρες όπως η Κύπρος που ζητούν 60ημέρες παρουσίας.
Έχω πολλούς φίλους Digital Nomads στην Κύπρο που ταξιδεύουν συνεχώς και ανήκω και σε διεθνή γκρουπ με τέτοιο κόσμο.
Είσαι τελείως άσχετος φίλε.Καλά νομίζω όσοι ψήφισαν σε νησί έχουν τις διακοπές στο μυαλό τους και φαντάζονται πράγματα. Νησί είναι για συνταξιούχο μόνο.Εδώ μία δημοσκόπηση παρόμοια, που έθεσα στο twitter και τα αποτελέσματα, ως τροφή για σκέψη:
Θα ακούσαμε και άλλες τέτοιες εξυοπνάδες εδώ μέσα;
Καλύτερα όποιος δεν γνωρίζει επί του θέματος απλά να ρωτάει και να κάθεται να ακούει από το να πετάει τέτοιες παπαριές.
Aυτο κανω εγω τωρα.
Βρες μια εταιρεια που μπορει να σε στηριξει σε αυτο. Εμενα μου ειπαν να διαλεξω που θελω να μεινω στην Ευρωπη και ετσι διαλεξα την Αθηνα. Φορολογικα βεβαια ειμαι στην Αγγλια και το τελευταιο καιρο ημουν Ασια. Δε ξερω ποσο θα μεινω Ελλαδα και που θα παω μετα, παντως διαλεξα την Αγγλια ως βαση μου.
Καταρχήν οι πιο πολλοί έχουν μπερδέψει την Λούτσα με την βούρτσα.
Έχουν μπερδέψει τους Νομάδες με τίποτα άτομα που είναι εκτός φορολογίας, ελέγχου από τα κράτη, όλη μέρα πίνουν καφέ και αράζουν κάτω από φοινικιες.
Που κάτι τέτοιο αμφιβάλλω και αν υπάρχει κιόλας.
Όχι, οι Νομάδες είναι δηλωμένοι κανονικά σε κάποια χώρα, φορολογούνται εκεί αλλά πέρα από την μίνιμουμ περίοδο παραμονής σε αυτή την χώρα, μπορούν να ταξιδέουν και να δουλεύουν από όποια χώρα θέλουν. Γιατί οι περισσότεροι ασχολούνται με Online marketing, Coaching, Εcommerce και άλλες τέτοιες online υπηρεσίες.
Οπότε ναι μπορούν να δουλεύουν από το διαμέρισμα, την πισίνα, την παραλία, το καφέ κλπ
Αλλά δουλεύουν. Δεν ξύνουν τα αρχιδια τους. Και πληρώνουν και φόρους κανονικά. Απλά όχι τους κλασικούς που ξέρετε όλοι.
Και αυτά σας τα λέω έχω γνωρίσει δεκάδες από αυτούς που έχουν μείνει και δουλέψει στις προηγούμενες χώρες που ανέφερα.
Οκ τα ξεκαθαρίσαμε αυτά για αρχή για να μην γράφει ο καθένας ότι θεωρίες φαντασίας έχει ακούσει;
Aυτο κανω εγω τωρα.
Βρες μια εταιρεια που μπορει να σε στηριξει σε αυτο. Εμενα μου ειπαν να διαλεξω που θελω να μεινω στην Ευρωπη και ετσι διαλεξα την Αθηνα. Φορολογικα βεβαια ειμαι στην Αγγλια και το τελευταιο καιρο ημουν Ασια. Δε ξερω ποσο θα μεινω Ελλαδα και που θα παω μετα, παντως διαλεξα την Αγγλια ως βαση μου.
Μπράβο σου, μαγκιά σου. Είσαι contractor η με payslip? Σου επιτρέπουν να μένεις όσο καιρό θέλεις εκτός Αγγλίας; Μπορείς να μείνεις δηλαδή θεωρητικά όλο το χρόνο Ελλάδα; Όταν λες ήσουν φορολογικά Ασία πως το είχες στήσει; Ltd με έδρα χώρα της Ασίας να φανταστώ ή κάτι διαφορετικό;
Τέλος αν επιτρέπεται σε τι τομέα είσαι;
Οποιαδήποτε πληροφορία από όσους το έχετε ήδη βιώσει, είναι πολύτιμη για τους υπόλοιπους...