Νέα

προβλημα με τις θυρες usb+με το dvd drive σε λαπτοπ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gustom2008
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gustom2008

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαρ 2008
Like
5
Πόντοι
1
εχω το λαπτοπ acer aspire 5739G-754G50Mn.αντιμετωπιζω το εξης προβλημα εδω και τρεις μηνες.και οι τρεις θυρες usb πολλες φορες κατα την διαρκεια λειτουργειας του λαπτοπ σταματανε να λειτουργουν για λιγο και ξαναδουλευουν.μετα απο βαλε-βγαλε της συσκευης (π.χ. ποντικι) ξαναλειτουργουν.πολλες φορες βγαινει μηνυμα στα windows και μου γραφει οτι η συσκευη δεν αναγνωριζεται και μου βλεπει την συσκευη σαν usb 1.1!οποιαδηποτε συσκευη συνδεσω ειτε ποντικι,ειτε φλασακι,ειτε σκληρο δισκο κτλ.προφανως δεν ειναι καποιο προβλημα software γιατι εκανα φορματ και ξαναπερασα τα windows 7.οι drivers ειναι ενημερωμενοι.προφανως θα ειναι καποιο προβλημα της μητρικης?? το δευτερο προβλημα ειναι οτι το dvd-drive δεν διαβαζει οτι cd ή dvd του βαλω.το προβλημα σε αυτο ξεκινησε οταν μου εκαιγε τα cd-dvd κατα την εγγραφη και επιδεινωθηκε με το να μην λειτουργει καθολου.π.χ. του βαζω ενα cd με τραγουδια ξεκιναει να το διαβαζει και στο τελος δεν κανει τιποτα!το dvd-drive ειναι samsung ts l-633b.τι φταιει?

duthmanakos

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2011
Κριτικές
2
Like
61
Πόντοι
0
εχω το λαπτοπ acer aspire 5739G-754G50Mn.αντιμετωπιζω το εξης προβλημα εδω και τρεις μηνες.και οι τρεις θυρες usb πολλες φορες κατα την διαρκεια λειτουργειας του λαπτοπ σταματανε να λειτουργουν για λιγο και ξαναδουλευουν.μετα απο βαλε-βγαλε της συσκευης (π.χ. ποντικι) ξαναλειτουργουν.πολλες φορες βγαινει μηνυμα στα windows και μου γραφει οτι η συσκευη δεν αναγνωριζεται και μου βλεπει την συσκευη σαν usb 1.1!οποιαδηποτε συσκευη συνδεσω ειτε ποντικι,ειτε φλασακι,ειτε σκληρο δισκο κτλ.προφανως δεν ειναι καποιο προβλημα software γιατι εκανα φορματ και ξαναπερασα τα windows 7.οι drivers ειναι ενημερωμενοι.προφανως θα ειναι καποιο προβλημα της μητρικης?? το δευτερο προβλημα ειναι οτι το dvd-drive δεν διαβαζει οτι cd ή dvd του βαλω.το προβλημα σε αυτο ξεκινησε οταν μου εκαιγε τα cd-dvd κατα την εγγραφη και επιδεινωθηκε με το να μην λειτουργει καθολου.π.χ. του βαζω ενα cd με τραγουδια ξεκιναει να το διαβαζει και στο τελος δεν κανει τιποτα!το dvd-drive ειναι samsung ts l-633b.τι φταιει?
Φιλε λογικα η motherboard πρεπει να τα εχει παιξει αλλιως δεν βρισκω αλλη εξηγηση ... Πηγαινε ρωτα μαγαζι με υπολογιστες και ρωτα τους τιμη πριν στο φτιαξουνε

OP
OP
G

gustom2008

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαρ 2008
Like
5
Πόντοι
1
Φιλε λογικα η motherboard πρεπει να τα εχει παιξει αλλιως δεν βρισκω αλλη εξηγηση ... Πηγαινε ρωτα μαγαζι με υπολογιστες και ρωτα τους τιμη πριν στο φτιαξουνε
αυτο λεω και γω.αμα ειναι μητρικη δεν θα συμφερει φτιαξιμο.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
βαψτο μπλε και πετα το στην θαλασσα.

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
σκουληκοειδητιδα εχει  :sunglasses:

Επισκέπτης
Κατέβασε το www.ubuntu.com]Ubuntu[/url] και γράψε το σ' ένα φλασάκι (έχει οδηγίες στο site).
Όταν ξεκινάει ο υπολογιστής σου μπούταρε από το φλασάκι και επέλεξε "δοκιμή του Ubuntu χωρίς εγκατάσταση".
Αυτό θα σε βάλει σε περιβάλλον Ubuntu ΧΩΡΙΣ να πειράξει τ' αρχεία σου και τον υπολογιστή σου.

Δες εκεί αν λειτουργούν κανονικά οι usb σου και το DVD-RAM σου.
Αν όχι, τότε είναι πρόβλημα του λάπτοπ.
Αν ναι, τότεε είναι πρόβλημα του λειτουργικού σου και διορθώνεται.

OP
OP
G

gustom2008

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαρ 2008
Like
5
Πόντοι
1
Κατέβασε το www.ubuntu.com]Ubuntu[/url] και γράψε το σ' ένα φλασάκι (έχει οδηγίες στο site).
Όταν ξεκινάει ο υπολογιστής σου μπούταρε από το φλασάκι και επέλεξε "δοκιμή του Ubuntu χωρίς εγκατάσταση".
Αυτό θα σε βάλει σε περιβάλλον Ubuntu ΧΩΡΙΣ να πειράξει τ' αρχεία σου και τον υπολογιστή σου.

Δες εκεί αν λειτουργούν κανονικά οι usb σου και το DVD-RAM σου.
Αν όχι, τότε είναι πρόβλημα του λάπτοπ.
Αν ναι, τότεε είναι πρόβλημα του λειτουργικού σου και διορθώνεται.
οκ

Mexikanos_

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
7
Πόντοι
16

Καλημέρα.
Δεν έχεις εγγύηση; Από τα χαρακτηριστικά το laptop φαίνεται καινούριο. Με ένα μικρό google search δε βρήκα άλλους με παρόμοια προβλήματα για το μοντέλο σου (βρήκα εσένα να κάνεις το ίδιο post σε άλλο forum :-P). Τα acer (πριν κάτι χρόνια) είχαν πρόβλημα με το dvd drive, αλλά πλεον φαντάζομαι διορθώθηκε.

Δες τη λύση του Ροκαβλόν για να καταλάβεις αν όντως τελικά φταίει το hardware. Αν με το ubuntu είναι κομπλέ, τσέκαρε πάλι τους driver.

il_capitano

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Κριτικές
2
Like
1
Πόντοι
1
to οτι σου γραφει δεν αναγνωριστικε η συσκευη ειναι θεμα ρευματος.καποιες συσκευες ειναι οριακες και μερικες φορες δεν αναγνωριζονται για αυτον τον λογο.ανα την βγαλεις και την ξαναβαλεις δουλευει?αν σου συμβαινει σε εξωτερικο δισκο ειναι φυσιολογικο,αν συμβαινει σε usb stick εχεις θεμα.board μονο απο το e-bay συμφαιρει αλλα εισαι σιγουρος πως ειναι αυτο?μηπως εχεις ζορισει τις επαφες των usb και ''χανουν'' την επαφη?εγω δεν νομιζω πως ειναι θεμα μητρικης παντως,γιατι to board δεν εχει controler για το usb,το δουλευει το chipset,και αν ειχε ζημια θα ειχες προβληματα και αλλου.καλη  τυχη

ekamo

Νέο Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2009
Like
0
Πόντοι
0
αναφορικά με τα usb: αν στο κάνει μια στις τόσες βγάλε την μπαταρία, βγάλτο απο το ρεύμα και αστο 5 λεπτά.

εμέμανα το κάνει μια φορά το χρόνο.. κατι παίζει με τον στατικό ηλεκτρισμό στις θύρες η κάτι τέτοιο...

Τώρα, αν έχεις συνεχώς πρόβλημα τότε είναι μάλλον μητρική οπότε δεν έχω άποψη..

lagoudakis

Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2005
Like
30
Πόντοι
66
99% ειναι προβλημα motheboard το ιδιο ειχε φιλος σε αλλο acer,οποτε αν εισαι εκτος εγγυησης δεν αξιζει να το φτιαξεις

raminator

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
6

εγώ θα σου πρότεινα το ubuntu 10.04.3 kai όχι το καινούριο 11.10, το οποίο πάσχει λιγάκι επειδή έχουν κάνει πολλές αλλαγές στο interface.

πάντως, εγώ είχα τα ίδια προβλήματα με τα usb στο παλιό μου κόμπακ. με οποιoδήποτε linux, όμως, δουλεύει μια χαρά. τα προϊόντα της micro$oft είναι κατώτερα, κάνε μια προσπάθεια ν'αλλάξεις, το ubuntu είναι πιο εύκολο στη χρήση του και αφήνει τα <<παράθυρα>> στα μπάζα.

όσον αφορά το δίσκο, εάν έχεις κάνει πολλές εγγραφές τότε ίσως να έχει ξεχαρβαλωθεί ελαφρώς. με το δικό μου έτσι έγινε. εκεί μόνη λύση είναι ένα καινούριο φτήνο εξωτερικό cd rom.

εάν δεν πιάσει το 10.04.03 τότε κατέβασε το puppy linux 528 βασισμένο σε ubuntu και όχι slackware.

μην ξοδέψεις ούτε δεκάρα πριν δοκιμάσεις. η κατάσταση μάλλον σώζεται!  :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom