Νέα

Προσοχή απατεώνες...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ekatse_i_koutsi_katsika
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 260
  • Εμφανίσεις 26K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.238
Πόντοι
1.486
Εχω βαλει αγγελία για ενα καναπέ στο marketplace για 150€ στα Χανια..
Στελνει μηνυμα ενας κι ενδιαφερεται.Του λεω που εισαι,μου λεει Αθηνα (!).Καταλαβαινω την παπατζα και αρχιζω το τρολάρισμα..
"Για Αθηνα κοστιζει 1500€", λέω..
Απανταει, "ενταξει"!!:cheesy:
Θα στειλω λεει μια εταιρεια μεταφορων να τον παρει και μου στελνει ενα link,μιας Ολλανδικης εταιρείας ταχυμεταφορών,που όντως υπήρχε.
Του λεω "ΟΚ,αλλα εσυ θα μου πληρωσεις τα 250€ συν 1.000€ γιατί ο καναπές ειναι σε ..όροφο και θα χρειαστω εργατες να τον κατεβάσω κατω!":2funny::2funny::2funny:
"Οκ μου λεει"!!!
"Ξεχασα να σου πω ότι πρέπει να μου δωσεις και άλλα 1500€ γιατι μου τον ζητησε κι ενας τωρα για 3 χιλιάρικα"!!:2funny:
"Οκ μου ξαναλεει"!!!
Ο καναπές με το τρολάρισμα πρέπει να εφτασε στα 10 χιλιαρικα,ωσπου βαρέθηκα,τον αρχισα στα μπινελίκια και εληξε η πλάκα...

nicale

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
2
Like
388
Πόντοι
26
μια εινα η λυση το 2 factor authentication σε κινητο παλιο που ΔΕΝ ειναι smart
αυτο κανω εγω και ποτε δεν εχω προβλημα

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.194
Πόντοι
456
Το pin χωρίς τη κάρτα δεν έχει νόημα. Επίσης ο ΙΒΑΝ και το Pin είναι 2 διαφορετικα πραγματα
Όχι απαραίτητα.
Μιλάμε για ακραία περίπτωση, αλλά...
Τα τσιπάκια στις κάρτες, δεν είναι τίποτε άλλο απο ένα EPROM (Erasable Programmable Read Only Memory). Μπορεί να "προγραμματιστεί" με αρκετά φτηνό εξοπλισμό, ακόμα και με ένα λάπτοπ εικοσαετίας. Χρειάζεται τα στοιχεία λογαριασμού, συμπεριλαμβανομένου του ονοματεπωνύμου του δικαιούχου, τα οποία μπορούν να βρεθούν μέσω του IBAN.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.238
Πόντοι
1.486
Το θεμα που πρέπει να μας προβληματίσει ειναι ότι σε περιπτωση που μας κλεψουν το κινητό,ειμαστε ευάλωτοι στα παντα.
Εγω εχω μεσα τις τραπεζες,τους κωδικούς μπορούν να τα βρουν απο τους browsers που τα σωζουν-αυτόματη συμπληρωση-εχω μεσω gov ταυτοτητα,διπλωμα..Οπότε πως προστατευόμαστε?Εχω βαλει ενα δυσκολο μοτιβο κλειδωματος στο κινητό,αλλά φτανει αυτό?

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
38.381
Πόντοι
10.656
Στο youtube έχει κάτι τύπους που η δουλειά τους είναι να κάνουν scam στους scammers και να τους ξαφρίζουν αυτοί :tooth:

αυτο εδω το παλικαρι streamarei πολυ συχνα και λαιβ. Τους μιλαει με φωνη γριας ή γερου και τους βασανιζει για ωρες. Ειναι και καλος με τα pc οποτε παιζει μπαλα με εικονικο λογισμικο και τραπεζικους λογαριασμους, και τους τρελαινει :2funny:

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Κριτικές
2
Like
19.559
Πόντοι
3.506
Το θεμα που πρέπει να μας προβληματίσει ειναι ότι σε περιπτωση που μας κλεψουν το κινητό,ειμαστε ευάλωτοι στα παντα.
Εγω εχω μεσα τις τραπεζες,τους κωδικούς μπορούν να τα βρουν απο τους browsers που τα σωζουν-αυτόματη συμπληρωση-εχω μεσω gov ταυτοτητα,διπλωμα..Οπότε πως προστατευόμαστε?Εχω βαλει ενα δυσκολο μοτιβο κλειδωματος στο κινητό,αλλά φτανει αυτό?
Να σβήσεις την αυτόματη συμπλήρωση και να την απενεργοποιήσεις για ανάλογα sites (τράπεζες, εφορία, δημόσιο κτλ). Είναι φάουλ. Και τις κάρτες άμεσο lock μέσω άλλου κινητού ή PC, άμα κάτσει η στραβή

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.238
Πόντοι
1.486
Να σβήσεις την αυτόματη συμπλήρωση και να την απενεργοποιήσεις για ανάλογα sites (τράπεζες, εφορία, δημόσιο κτλ). Είναι φάουλ.
Και πώς γίνεται αυτό στα κινητά?Αφού είμαι συνδεδεμένος μεσω Google λογαριασμού σε όλες τις συσκευες....

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
359
Πόντοι
36
Εδώ δες αυτό

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Κριτικές
2
Like
19.559
Πόντοι
3.506
Και πώς γίνεται αυτό στα κινητά?Αφού είμαι συνδεδεμένος μεσω Google λογαριασμού σε όλες τις συσκευες....
Κακώς κατά την άποψή μου... προσωπικά δεν έχω τίποτα στο Google cloud και από το gmail κάνω log off όταν δεν χρησιμοποιώ την εφαρμογή.

Σε όλες τις εφαρμογές που μπαίνω κάνω συνεχές login/logout και σχεδόν παντού two step authentication. Για τη στραβή έχω ένα νεκρό κινητό προορισμένο να καταστρέψει από απόσταση πλήρως το κύριο και να απενεργοποιησει τράπεζες, κλπ αν στραβώσει κάτι.

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
38.381
Πόντοι
10.656
το κυριοτερο ειναι οι τραπεζες, αν σου κλεψουν το κινητο δεν ειναι η πρωτη σου εννοια να μπουν στο facebook ή στο instagram και να κανουν λαικς ας πουμε... Ολα τα application τραπεζων δεν αποθηκευουν κωδικους ή patterns, παντα ζητανε εισοδο με Pin ή αποτυπωμα. Οποτε, χρησιμοποιησε τα apps και οχι τους browsers για ebanking. Διεγραψε οτι κωδικους εχουν ξεμεινει στους browsers και εξοικιωσου με τα app. Δεν ξερω αν ολες οι τραπεζες λειτουργουν ετσι, το app της πειραιως παντως θελει pin για καθε βεβαιωση συναλλαγης ή εισοδο στο app.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.238
Πόντοι
1.486

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.238
Πόντοι
1.486
Κακώς κατά την άποψή μου... προσωπικά δεν έχω τίποτα στο Google cloud και από το gmail κάνω log off όταν δεν χρησιμοποιώ την εφαρμογή.

Σε όλες τις εφαρμογές που μπαίνω κάνω συνεχές login/logout και σχεδόν παντού two step authentication. Για τη στραβή έχω ένα νεκρό κινητό προορισμένο να καταστρέψει από απόσταση πλήρως το κύριο και να απενεργοποιησει τράπεζες, κλπ αν στραβώσει κάτι.
Με αυτο τον τροπο θα πρέπει εγω να θυμαμαι καμια εικοσαρια κωδικούς..Εδω δεν θυμαμαι τι εφαγα χτες...

Anemodoura

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
48.719
Πόντοι
10.131
Στα κινητα Android αλλα νομίζω και στα Iphone έχεις την επιλογή αν βάλει κάποιος 10 φορες λαθος κωδικό ξεκλειδώματος να ξεκινάει αυτόματα format η συσκευή.

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
38.381
Πόντοι
10.656
Στα κινητα Android αλλα νομίζω και στα Iphone έχεις την επιλογή αν βάλει κάποιος 10 φορες λαθος κωδικό ξεκλειδώματος να ξεκινάει αυτόματα format η συσκευή.
φανταζεσαι να πιασει για λιγα δευτερολεπτα το κινητο σου κανας ανηψιος/γιος/εγγονος πιτσιρικας και να στα γαμησει ολα; :2funny:

Anemodoura

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
48.719
Πόντοι
10.131
φανταζεσαι να πιασει για λιγα δευτερολεπτα το κινητο σου κανας ανηψιος/γιος/εγγονος πιτσιρικας και να στα γαμησει ολα; :2funny:
Για πιο λογο να δώσω το κινητο μου σε ενα παιδι, εκτός απο το παιδί μου ισως που λογικά θα του εχω δείξει τον κωδικό.

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
38.381
Πόντοι
10.656
Για πιο λογο να δώσω το κινητο μου σε ενα παιδι, εκτός απο το παιδί μου ισως που λογικά θα του εχω δείξει τον κωδικό.
λεμε τωρα, επεσες το μεσημερι για μια σιεστα στις διακοπες και το πηρε ο μπομπιρας ρε..

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.400
Πόντοι
8.645
Δεν ξερω αν ολες οι τραπεζες λειτουργουν ετσι, το app της πειραιως παντως θελει pin για καθε βεβαιωση συναλλαγης ή εισοδο στο app.
Δεν το έχουν όλες οι τράπεζες υποχρεωτικό για την είσοδο, νομίζω. Πχ. εθνική και alpha.

Talibanakos44

Σπουδαίος
Εγγρ.
30 Δεκ 2015
Κριτικές
32
Like
5.424
Πόντοι
2.846
Με ΙΒΑΝ και ΡΙΝ πώς ακριβώς θα στα πάρουν? :think:
Σου ζητάνε αριθμούς κάρτας μπρος πίσω και κάνουν αγορές ακριβές σε αρκούδες διευθύνσεις είναι ένα κοινό κόλπο, τώρα μάλλον κάτι τέτοιο εννοεί

TEA

Μασάζ κατ' οίκον
Εγγρ.
7 Αυγ 2022
Like
4.910

Είναι σε εξέλιξη νέα απάτη μέσω των e-mail και SMS, που αντιγράφουν τις ειδοποιήσεις των τραπεζών, με στόχο να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς σας και να “σηκώσουν” ότι έχετε σε καταθέσεις.Μου συνέβη την περίοδο του Πάσχα επικοινωνία άμεσα με τράπεζα κ η απάντηση ήταν.... Αν χακαρουν το λογαριασμό σας δεν φέρουμε καμία ευθύνη... Μα σας ενημέρωσα ρε παιδιά.... Ναι μεν αλλά αν συμβεί η ευθύνη είναι δική σας ήταν η απάντηση μην ανοίγετε τα email,μην ανοίγετε τα SMS κ ας έχει τα αρχικά της τράπεζας που συνεργάζεστε.​

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom