[size=12pt]«Πότε δεν θα μπορούσα να διαχειριστώ την Λίβερπουλ»
[/size]
Άλλη μια δήλωση κατά του Μπενίτεθ έδωσε ο Μουρίνιο.
Ο Μουρίνιο είπε ότι ευχαρίστως να προπονήσει την Μάντσεστερ, Τσέλσι, Άρσεναλ αλλά ποτέ την Λίβερπουλ.
Αυτή τη στιγμή ο Μουρίνιο προπονεί την Ρεάλ και ετοιμάζεται να την επιστρέψει στους τίτλους, να την στέψει ξανά «Βασίλισσα». Του λείπει η Premier League αλλά ποτέ δεν θα πήγαινε στην Λίβερπουλ.
Όταν ήταν στην Τσέλσι ο Μουρίνιο είχε μια εριστική σχέση με τον Μπενίτεθ, έκανε έξω φρενών τους οπαδούς στον τελικό του Carling Cup το 2005.
Δήλωσε στην Daily Mail : « Η Μάντσεστερ θα ήταν μια μεγάλη πρόσκληση, η Λίβερπουλ δεν είναι ομάδα για μένα. Ξέρω γιατί αλλά δεν μπορώ να σας πω. Τότεναμ, Αρσεναλ….. Έβερτον, όλες είναι καλές ομάδες με καλούς προπονητές.»
Μπορείτε να φανταστείτε τι θα γίνει σε 1,2,3,4 χρόνια, ποιος ξέρει ; Δεν μπορώ να πω αλλά ξέρω ότι έχετε μια ιδέα για το τι σκέφτομαι. Είχα όνειρο να γίνω προπονητής της Ρεάλ, αυτό πραγματοποιήθηκε και είναι απίστευτο.»
Παρότι έχει σκοπό να πάρει τίτλους με την Ρεάλ, μίλησε για την επιθυμία του να επιστρέψει στην Premier League. «Η φιλοδοξία μου είναι η επιτυχία και θέλω να προπονήσω την Ρεάλ. Δεν έχω σχέδια να φύγω, μόλις ήρθα, έχει πολλή δουλειά να γίνει. Δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει. Θα το συζητήσουμε με την Διοίκηση και θα δούμε, τίποτα δεν είναι για πάντα. Θα πρέπει να δεσμευτούν, δεν μπορώ να είμαι μια στην Ρεάλ, μετά Μάντσεστερ, Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα, αλλά μου αρέσει η Αγγλία πάρα πολύ, έχω πολλούς φίλους εκεί.»
Ο Μουρίνιο αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Τσέλσι.
«Πολλοί από τους παίκτες της Τσέλσι είναι ακόμα καλοί μου φίλοι και βλέπω τα αποτελέσματα τα τους και τις προόδους τους. Ο Αντσελότι είναι καλός προπονητής και αυτό είναι καλό για την ομάδα, γιατί είναι σπουδαίος σύλλογος με πολλούς, καλούς ανθρώπους. Είμαι προσεκτικός στο τι λέω και τι σκέφτομαι, δεν λέω ότι δεν θα ήθελα να…. Ποιος ξέρει ; Το ποδόσφαιρό είναι περίεργο και όμορφο την ίδια στιγμή.»