Random User 123
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Δεκ 2023
- Κριτικές
- 11
- Like
- 1.425
- Πόντοι
- 371
Η οδοιπορία τοι Ιουλίου Καίσαρα του Κώστα Καλαϊτζίδη
Περικλής Κοροβέσης:ΑνθρωποφύλακεςΡε παιδια για πειτε κανα καλο βιβλιο για τη χουντα;
Απο βιβλια και συγγραφεις δεν εχω ιδεα.
στυλιανός παττακός. Ημέραι και ΈργαΡε παιδια για πειτε κανα καλο βιβλιο για τη χουντα;
Απο βιβλια και συγγραφεις δεν εχω ιδεα.
Πολύ δυνατός ο Μίσσιος. Θα ήθελα να διαβάσω περισσότερο δικά του έργα. Με έβαλες σε διαδικασία να τον ανακαλύψω ξανά με το απόσπασμα αυτό και θα ανατρέξω σε έργα του.παγκόσμια ημέρα βιβλίου σήμερα, και καθώς ξεσκαρτάριζα τις φωτογραφίες στο τάμπλετ βρήκα μεταξύ άλλων τρία στιγμιότυπα οθόνης από τότε που διάβαζα το Χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε του Χρόνη Μίσσιου.
ιδού λοιπόν, από την παναγία ως τους θεσπιείς κι από το κόμμα ως τον βελουχιώτη. ποιος μακρυγιάννης και παπαριές...
![]()
![]()
![]()
χαίρομαι, ψάξ'τον και δεν θα το μετανιώσειςΠολύ δυνατός ο Μίσσιος. Θα ήθελα να διαβάσω περισσότερο δικά του έργα. Με έβαλες σε διαδικασία να τον ανακαλύψω ξανά με το απόσπασμα αυτό και θα ανατρέξω σε έργα του.
Ναι έχω διαβάσει κατά καιρούς αποσπάσματά του και τον έχω παρακολουθήσει και σε κάποιες συνεντεύξεις - αφιερώματα, αλλά δεν έχω αγοράσει κάποιο βιβλίο του, παρότι πάντα μου κέντριζαν το ενδιαφέρον αυτά που έγραφε. Δεν είναι και από τους πιο διαφημισμένους. Πρέπει να είσαι αρκετά ψαγμένος για να τον βρεις. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες πάντως!χαίρομαι, ψάξ'τον και δεν θα το μετανιώσεις
τα must για μένα είναι τα δύο του πρώτα: Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς, και Χαμογέλα ρε τι σου ζητάνε
υπόψιν ότι οι σελίδες που έβαλα δεν αποτελούν καμιά εξαίρεση ή κορύφωση, η γραφή του πάει συνέχεια έτσι..
τα γράφω και για τους υπόλοιπους
Χρόνης μησσιος ο μεγαλύτερος επαναστάτης στην ΕλλάδαΝαι έχω διαβάσει κατά καιρούς αποσπάσματά του και τον έχω παρακολουθήσει και σε κάποιες συνεντεύξεις - αφιερώματα, αλλά δεν έχω αγοράσει κάποιο βιβλίο του, παρότι πάντα μου κέντριζαν το ενδιαφέρον αυτά που έγραφε. Δεν είναι και από τους πιο διαφημισμένους. Πρέπει να είσαι αρκετά ψαγμένος για να τον βρεις. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες πάντως!
Mεγάλος συγγραφέας.Πραγματικός Αριστερός και όχι σαν τους σημερινούς του γλυκού νερού.Χρόνης μησσιος ο μεγαλύτερος επαναστάτης στην Ελλάδα
Απόσπασμα;μια οφειλόμενη απάντηση
(ή πώς να εφεύρετε τον άλλο εκ του μη όντος)
είναι γνωστό το ρητό που λέει ότι άμα κοιτάξεις την άβυσσο θα κοιτάξει και η άβυσσος εσένα. έχει σημασία ότι στη συνάρτηση εγώ-κόσμου εισάγεται ξαφνικά το χάος ώστε η συνάρτηση γίνεται εγώ-χάος με αυτουργό αυτόν που μιλάει. δεν είναι καθημερινό το φαινόμενο ούτε ανήκει στην τάξη της κανονικότητας εκτός κι αν συμπυκνώνει την ιστορική εμπειρία με την έξοχη μορφή του παραδείγματος. έτσι ανερχόμαστε σε μια νέα τάξη όπου το εγώ έχει χάσει τα παλιά του ερείσματα καθώς τα συστατικά του στοιχεία πλέον είναι το δέος και ο συνταραγμός. μιλάει για πρώτη φορά. το χάος, το αρχέγονο αυτό "κακό", στου οποίου τα παλάτια εισερχόμαστε συνειδότες, επιτελεί τη λειτουργία καβαλιέρου ή ντάμας. ο χορός στον οποίο περιδινούμεθα αντάμα αναδεικνύει έναν νέο κόσμο, αυτόν του εγώ και του χάους μαζί. δεν είμαστε μόνοι, ο άλλος έχει στηθεί έναντί μας με όρους τοτεμικούς. η απαγόρευση πέφτει στα κεφάλια όλης της φυλής, καθόσον μετέχουν στο εγώ. αυτός που μιλάει τελικά δεν φέρνει το χάος, αλλά όλους τους άλλους πλην του χάους.
τίτλοι αρχής.
Απόσπασμα;