Νέα

Πιθανότητες πολέμου με την Τουρκία

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Duke Nukem
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 10K
  • Εμφανίσεις 445K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Trikavalos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2017
Μηνύματα
1.686
Like
1.092
Πόντοι
216
Για να σταθεί η Ελλάδα στα επόμενα χρόνια απέναντι στην Τουρκία, δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από το αντιγράψει την μεθοδολογία του Ισραήλ σε εξοπλισμούς εκπαίδευση και τακτικές.
Σε 10 χρόνια η Τουρκία θα είναι 90-100 εκ. και εμείς 7-8 εκ.
Να μη γράψω καλύτερα σε εξοπλισμούς όπου θα έχουν πάνω από 50 πλοία υψηλή κλασης και πάνω από 500 πραγματικά ετοιμοπόλεμα μαχητικά.....
Οι διαφορά σε εφεδρείες θα είναι χαοτική. Άοπλους να τους στέλνουν δεν θα έχουν πρόβλημα να στέλνουν για μήνες στρατό.....
Αν δεν εξοπλιστεί με στρατηγικα όπλα η Ελλάδα, είναι χαμένη.
Υποχρεωτική στράτευση γυναικών και καθολική στράτευση για γυναίκες και για άνδρες στα 18 (όχι μόνο TikTok και Insta…)ως πότε θα παίζουμε τις κουμπάρες με αυτό το θέμα;

Ο Δημόκριτος που έχει τεχνογνωσία και μικρό πυρηνικό αντιδραστήρα,θα κοιτάζει αμέτοχος τα κοπρόσκυλα απέναντι να αποκτούν και πυρηνικά με την βοήθεια του ξανθού γένους;Ή μήπως θα ενοχληθούν οι ‘σύμμαχοί’ μας και δεν πρέπει να τους αναστατώνουμε….;
 

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Μηνύματα
32.645
Κριτικές
62
Like
41.426
Πόντοι
8.530
Στον καφέ βάζεις τιποτις μανιτάρια μέσα;
Χωρίς πλάκα,υπάρχει αυτό...λέγεται γανοδερμα,κυκλοφορεί σε σκόνη και είναι πολύ καλό μέσα σε καφέ με πολύ ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό.
 

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Μηνύματα
32.645
Κριτικές
62
Like
41.426
Πόντοι
8.530
Από αυτούς δεν είμασταν ποτέ καλύτερα η ίσα.
Μόνο στους μισθούς μια εποχή είμασταν.
Στα άλλα συμφωνώ.
Αν είχε μείνει αλλα 10 χρόνια ο γέρος Μητσοτάκης θα είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα.
Πιθανώς να μην είχαμε χρεοκοπήσει.
Όπως το είπες όμως,όταν παράγεις είσαι κάτι....
Ο ανεγκεφαλος νεοέλληνας θέλει απίθανους τύπου Γ.Α.Π.και "λεφτά υπάρχουν" για να φάει μνημόνια και μετά να αναρωτιέται ποιος να φταίει....
Η Δημοκρατία προ'υ'ποθετει πολίτες με επίπεδο και όχι τέτοιους που έχουμε...στην περίπτωση μας μόνο διακυβέρνηση από επιτροπή αρίστων στον τομέα τους μας σώζει.
 

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Μηνύματα
32.645
Κριτικές
62
Like
41.426
Πόντοι
8.530
Τον σκαϊ τον έκοψα όταν άρχισε τις μαλακίες με τα τουρκοσήριαλ.

Στο θέμα μας, αν θέλεις να εξελίξεις την παραγωγή στην χώρα σου δεν κάθεσαι να κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι αλλά ποιές είναι οι ανάγκες σου.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναλογιστείς τι θα σου κοστίσει αυτή η παραγωγή. Τι θα κάνεις δηλαδή αν σου βγεί πιο ακριβό αυτό που παράγεις από αυτό που μπορείς να αγοράσεις??? Ντε και καλά θα παράγεις μόνο και μόνο για να λες πως παράγεις??
Χθες το πρωί λοιπόν γράφαμε για τον άλλο παράγοντα, την ποιότητα.
Που ο τούρκος υστερεί ακόμα, δεν θα κάθομαι να γράφω γιατί και πως.
Αυτή η υστέρηση τον οδηγεί να ρίχνει το νόμισμα του συνέχεια.
Και πετάγεσαι και γράφεις για ενα πύραυλο που δοκίμασαν.
Ποιός βάζει άραγε σε κίνδυνο και ποιόν??
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα αγοραζόμενα να κάνουν την δουλειά τους και όχι να γράφουν μεϊντ ιν Γκρις. Δεν χωράνε ούτε ζήλιες, ούτε φθόνοι, ούτε τι είδες στα ταξίδια σου. Κράτα τα για την πάρτη σου.
Οι δίπλα πληρώνουν πολύ ακριβά την εγχώρια παραγωγή, μένει να δούμε αν θα είναι και αποτελεσματικά τα προϊόντα τους.
Οι ειδήσεις του ΣΚΑ'Ι'ομως δεν ξεκινάνε με βιασμους αλλά με εξωτερικα η οικονομικά .
Αυτό δείχνει σοβαρότητα και διάθεση να ξεφύγουν από δημιουργία κουτσομπολιστικου κλίματος στο δελτίο .
 

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Μηνύματα
32.645
Κριτικές
62
Like
41.426
Πόντοι
8.530
Καλύτερα να σου πω, για να μη διαβάζουμε ανοησίες για 50 πλοία πολύ υψηλής κλάσης και 500 πραγματικά ετοιμοπόλεμα αεροπλάνα που θα έχουν οι Τουρκοι μέσα σε 10 χρόνια.
Βέβαια θα μου πεις ότι αυτά είναι πταίσμα, μπροστά στις σφαιρες που φεύγουν ευθεία για 100 μέτρα και μετά ανεβαίνουν παραβολικά και περνάνε το ανάχωμα των 40 μετρων.
Αυτή είναι τροχιά σύγχρονου αντιαρματικού.....
 

TNT!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2010
Μηνύματα
2.409
Κριτικές
2
Like
2.977
Πόντοι
456
Ο ανεγκεφαλος νεοέλληνας θέλει απίθανους τύπου Γ.Α.Π.και "λεφτά υπάρχουν" για να φάει μνημόνια και μετά να αναρωτιέται ποιος να φταίει....
Η Δημοκρατία προ'υ'ποθετει πολίτες με επίπεδο και όχι τέτοιους που έχουμε...στην περίπτωση μας μόνο διακυβέρνηση από επιτροπή αρίστων στον τομέα τους μας σώζει.
Στην Ελλάδα θα ταίριαζε πολύ μια κομμουνιστική δικτατορία τύπου Καμπότζης...
 

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Μηνύματα
32.645
Κριτικές
62
Like
41.426
Πόντοι
8.530
Στην Ελλάδα θα ταίριαζε πολύ μια κομμουνιστική δικτατορία τύπου Καμπότζης...
Είδαμε τι προκοπή είδαν και οι βορειοαφρικανικες χώρες που ήθελαν δημοκρατία...σκοτώνονται μεταξύ τους τώρα.
Με προσωποπαγή πολιτεύματα δεν είχαν τέτοια θέματα...υπήρχε διαφθορά αλλά δεν ήταν όλο το κράτος σκορποχωρι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: TNT!

daftrucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2022
Μηνύματα
928
Like
1.182
Πόντοι
206
Αυτή είναι τροχιά σύγχρονου αντιαρματικού.....
Τώρα είμαστε στις βολές που ρίχνουν τα φανταράκια στα κεντρα εκπαίδευσης. Μέχρι να πιασουμε τα ΒΟΠ εχει δρόμο ακόμη.
 

KALLIMAXOS

Μέγας
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Μηνύματα
5.780
Κριτικές
25
Like
10.191
Πόντοι
4.746
Roketsan-3.jpg

Αντε ρε Ταγιπ κανε ενα σωστο πραγμα στην ζωη σου ολο λογια μου εισαι και παπατσα. Ριχτο οπωσ στην φωτο να τελειωνουμε
 

Oletiras

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2017
Μηνύματα
1.474
Like
3.707
Πόντοι
456
Αυτά είχες γράψει...(τα boldάρω κιόλας για να μηνκάνεις ότι δεν τα είδες...)

Και φυσικά στο επόμενο μήνυμά σου τώρα το μαζεύεις και ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ, παρ' όλα αυτά η ξερολιθίασή σου δεν σε αφήνει να το παραδεχτείς και επιμένεις οτι τα είχες γράψει σωστά και εγώ ο ...άσχετος δεν ξέρω τι λέω....

Πάμε λοιπόν μπας και μάθεις μερικά πράγματα έστω και από έναν άσχετο...
  • Ποτέ και πουθενά μια σφαίρα δεν αλλάζει τροχιά από ευθεία σε παραβολική ή το αντίθετο. Δεν είναι κατευθυνόμενο βλήμα. Κινείται αποκλειστικά λόγω αδράνειας και εξ αιτίας της αρχικής δύναμης ώθησης. Oι μόνες δυνάμεις που επιδρούν σε αυτή αφού φύγει από την κάννη είναι η αεροδυναμική αντίσταση και η βαρύτητα.
  • Παντού και πάντα η τροχιά της είναι καμπύλη. Και παντού και πάντα η μεταβολή της τροχιάς στην πορεία της θα είναι προς τα κάτω (προς την γη) εξ αιτίας της βαρύτητας. Το αν αυτή η καμπύλη θα είναι ελάχιστη ή μεγάλη (η παραβολική που λες είναι πολύ μεγάλη καμπύλη και πρακτικά χρησιμοποιείται μόνο στο πυροβολικό και στους όλμους…) εξαρτάται από την αρχική γωνία που σχηματίζει η γραμμή της κάνης (line of fire) με την γραμμή σκόπευσης (line of sight), που εξαρτάται από την ρύθμιση του κλισιοσκοπίου ή της διόπτρας, τα οποία με την σειρά τους εξαρτώνται από την απόσταση στην οποία θέλουμε να πετύχουμε στόχο. Η καμπύλη αυτή δεν είναι η ίδια από την αρχή έως το τέλος της τροχιάς. Λόγω της σταδιακής μείωσης της αρχικής ταχύτητας εξ’ αιτίας των αεροδυναμικών απωλειών η βαρύτητα προοδευτικά επηρεάζει όλο και περισσότερο την τροχιά και έτσι η καμπύλη προς το τέλος της τροχιάς γίνεται όλο και πιο έντονη προς την γη. Ποτέ και πουθενά όμως το διανυσμά της δεν μεταβάλλεται προς τα πάνω…
  • Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις που μιλάμε εδώ, λόγω της υψηλής αρχικής ταχύτητας εξόδου τηε σφαίρας, του συγκεκριμένου βαλλιστικού συντελεστή που έχει το 7,62 και της μικρής διαφοράς ύψους του κλισιοσκοπίου από την κάννη, η τροχιά μέχρι τα 100 μέτρα μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι σχεδόν ευθεία. Δεν είναι ευθεία, στην πραγματικότητα η γραμμή σκόπευσης στα 100 μέτρα είναι αρκετά εκατοστά πάνω από την γραμμή πυρός, αλλά επειδή η διαφορά είναι μικρή για στόχους μεγέθους ανθρώπου πρακτικά τείνουμε να την θεωρούμε ευθεία. Στα 200-400 -500 αυτό σταδιακά αλλάζει και η διαφορά προοδευτικά μεγαλώνει μέχρι και αισθητά (μην φανταστείς τίποτα 10άδες μέτρα όμως…), γιαυτό και απαιτείται να δώσουμε λίγο μεγαλύτερη αρχική καμπύλη στην τροχιά ρυθμίζοντας ανάλογα το κλισιοσκόπιο ή την διόπτρα. Μάλιστα στην περίπτωση της διόπτρας λόγω του ότι αυτή βρίσκεται σε μεγαλύτερο ύψος από την κάνη σε σχέση με το ύψος του κλισιοσκοπίου και επιπλέον προστίθεται και ο παράγοντας της μεγέθυνσης η απαιτούμενη καμπύλη είναι μεγαλύτερη γιαυτό και οι διόπτρες στα οπτικά τους έχουν αρκετά dot που διαλέγεις ποιο θα χρησιμοποιήσεις βάσει εμπειρίας ή πίνακα ανάλογα την απόσταση, το αρχικό σημείο ρύθμισης της διόπτρας (μηδενισμός), και την μεγέθυνση.
  • Η γραμμή σκόπευσης (δηλαδή η γραμμή που βλέπει και σκοπεύει το μάτι μας) και η η τροχιά του βλήματος πάντα είναι μη παράλληλες και πάντα τέμνονται.
  • Η γραμμή σκόπευσης (που είναι πάντα ευθεία γραμμή) και η τροχιά του βλήματος (που είναι πάντα καμπύλη), πάντα τέμνονται σε 2 σημεία. Το πρώτο που ονομάζεται 1ο σημείο μηδενισμού η first zero απέχει χοντρικά μόλις λίγα μέτρα από την κάννη, και το 2ο το οποίο ονομάζεται 2ο σημείο μηδενισμού είναι αυτό που ιδανικά θέλουμε να είναι το σημείο του στόχου ή αλλιώς το point of impact. Το 2ο αυτό σημείο μπορεί να είναι από 50 μέτρα έως κάτι χιλιόμετρα (όταν μιλάμε για ελεύθερους σκοπευτές), και αυτή η μετατόπισή του γίνεται ακριβώς από το πόσο μικρή ή μεγάλη αρχική καμπύλη δίνουμε στην τροχιά του βλήματος μέσω των σκοπευτικών.
Τώρα αν εσύ σαν γνήσιος ημιμαθής, επειδή κάπου διάβασες πρόχειρα κάτι, νομίζεις ότι μια σφαίρα μπορεί στην πορεία της να μεταβάλλει την τροχιά της από ευθεία σε παραβολική, ή μπορεί να ανεβοκατεβαίνει κατά το δοκούν !!! μπορείς άφοβα να συνεχίσεις να επιμένεις στην μαλακία σου… Ποιος είμαι εγώ που θα σου αλλάξω γνώμη ? Φαντάζομαι όμως ότι όσοι έστω και ελάχιστοι εδώ μέσα έχουν κάποια σχέση με σκοποβολή, βαλλιστική κλπ θα έχουν ήδη ξεκαρδιστεί στα γέλια…
Ετσι ειναι και μαλιστα στα G3 που ειχαμε οι περισσοτεροι στον στρατο για να πιασεις το μεγιστο βεληνεκες (4000 μετρα αν θυμαμαι καλα) επρεπε το οπλο να ειναι σε γωνια 45 μοιρων.Ουσιαστικα το βλημα (δεν εννοω εσενα τερμιν) ακολουθει μια τροχια που θυμιζει καμπανα.
 

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Μηνύματα
3.773
Like
7.741
Πόντοι
2.306
Χωρίς πλάκα,υπάρχει αυτό...λέγεται γανοδερμα,κυκλοφορεί σε σκόνη και είναι πολύ καλό μέσα σε καφέ με πολύ ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό.
Aσε με με το γονοδερμα με έπεισε ένας πουστης πωλητής και μου έβαλε μια παρτίδα καφέ με γονοδερμα στην καφετέρια. Αναγκαστικά το μοίρασα δώρο σε όλο το σόι, μέχρι και τα δεύτερα ξαδέρφια στην Κρήτη και τις Σέρρες ήπιαν καφέ με γονοδερμα....
 
Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Μηνύματα
10.017
Κριτικές
30
Like
20.566
Πόντοι
8.846

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Μηνύματα
32.645
Κριτικές
62
Like
41.426
Πόντοι
8.530
Aσε με με το γονοδερμα με έπεισε ένας πουστης πωλητής και μου έβαλε μια παρτίδα καφέ με γονοδερμα στην καφετέρια. Αναγκαστικά το μοίρασα δώρο σε όλο το σόι, μέχρι και τα δεύτερα ξαδέρφια στην Κρήτη και τις Σέρρες ήπιαν καφέ με γονοδερμα....
Δεν έχω δει ποτέ σε καφετέρια να προσφέρεται καφές με γανοδερμα...ο κόσμος είναι διστακτικος σε καινοτομίες...δεν έχουν όλοι το ανοιχτό πνεύμα που έχω εγώ που πήρα μια συσκευασία για το σπίτι μου και που έχεις εσύ που δοκίμασες κάτι διαφορετικό....έχουμε το ανοιχτό και περιπετειωδες πνεύμα του αναζητητή μπουρδελιαρη σε κάθε πτυχή της ζωής μας!
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom