Νέα

Πέθανε ο θρύλος της μουσικής JJ Cale

• Μέλος που άνοιξε το νήμα seminole
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 25
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

seminole

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2008
Κριτικές
6
Like
31
Πόντοι
16
Ο Αμερικανός τραγουδιστής που απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών αποτέλεσε σημαντική εικόνα για την μουσική σκηνή, ενώ ήταν ο δημιουργός του ιστορικού κομματιού «Cocaine» που ερμήνευσε ο Eric Clapton, αλλά και του «After Midnight»

Με μία λιτή ανακοίνωση στην προσωπική του ιστοσελίδα, ανακοινώθηκε ο θάνατος του κορυφαίου μουσικού και τραγουδιστής JJ Cale.

«Ο JJ Cale πέθανε στις 08.00 την Παρασκευή 26 Ιουλίου στο νοσοκομείο Σκριπς της Καλιφόρνια. Ο θρυλικός τραγουδιστής/ τραγουδοποιός έφυγε έπειτα από καρδιακό επεισόδιο. Δεν είναι απαραίτητες οι δωρεές, ωστόσο είμαστε λάτρεις των ζώων και αν θέλετε μπορείτε να τον θυμηθείτε κάνοντας μία δωρεά στο αγαπημένο σας καταφύγιο ζώων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.Ο JJ Cale συνήθιζε να χαρακτηρίζει τον εαυτό του περισσότερο ως τραγουδοποιό παρά ως τραγουδιστή, ενώ τα κομμάτια του συνάντησαν μεγαλύτερη επιτυχία όταν τα ερμήνευαν άλλοι, όπως οι Tom Petty, Santana και Lynyrd Skynyrd. -

OP
OP
S

seminole

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2008
Κριτικές
6
Like
31
Πόντοι
16
Ηταν ο αγαπημενος μου τροβαδουρος
URL]]

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
347
Πόντοι
86
δεν τον ξέρει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του.

έλα σε πειράζω, λυπάμαι.

Ο Θεός να τον αναπαύσει.

OP
OP
S

seminole

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2008
Κριτικές
6
Like
31
Πόντοι
16
Αυτο το πηρανε αργοτερα οι skynyrd και το κανανε σαν το sweet home alabama

OP
OP
S

seminole

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2008
Κριτικές
6
Like
31
Πόντοι
16
δεν τον ξέρει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του.

έλα σε πειράζω, λυπάμαι.

Ο Θεός να τον αναπαύσει.
Τι με πειραζετε κυριε....Δεν τον εβαλα επειδη μου αρεσε αλλα επειδη ηταν τεραστιο ονομα στην μουσικη σκηνη.Αν σε μερικους οι μουσικες γνωσεις φτανουν μεχρι Παντελιδη δεν φταιω εγω!!!

moutsos21

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2013
Like
29
Πόντοι
16
Τι με πειραζετε κυριε....Δεν τον εβαλα επειδη μου αρεσε αλλα επειδη ηταν τεραστιο ονομα στην μουσικη σκηνη.Αν σε μερικους οι μουσικες γνωσεις φτανουν μεχρι Παντελιδη δεν φταιω εγω!!!

τυπε σαν τον βαλαντη δεν εχει  :S :S :S

OP
OP
S

seminole

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2008
Κριτικές
6
Like
31
Πόντοι
16
Ξερω οτι το 90% εδω μεσα αν δεν ειναι αγαμητοι ειναι τουλαχιστον ανεραστοι.Ο J.J Cale ηταν βαθεια ερωτικος

thourios

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Κριτικές
2
Like
15
Πόντοι
16
Ένα από τα αγαπημένα μου. Το άκουγα πιτσιρίκος από βινύλιο.

zorbas the greek

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2010
Like
121
Πόντοι
6
Τεράστια μορφή για το ροκ,άνθρωπος χαμηλών τόνων,με τις δικές του συνθέσεις έγιναν αρκετοί διάσημοι.
             R.I.P. J.J.Cale.   :priest:

Ολλανδός

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
9
Πόντοι
66
Τον γνωρίζω, αν και δεν τον άκουγα ποτέ.Αλλά ήταν μεγάλος μουσικός.
R.I.P.

Εγγρ.
3 Ιουλ 2006
Like
204
Πόντοι
36
Για μένα, που είμαι σαρανταπεντάρης και μεγάλωσα ως κλασικός ροκάς, είναι μία είδηση που ξεπερνάει κάθε είδους σχόλιο.
Με παρηγορεί μόνο ότι δεν ταλαιπωρήθηκε και ότι τουλάχιστον, έφτασε και ξεπέρασε τα εβδομήντα του - ωστόσο, αν ήταν πολιτικός ας πούμε, θα ζούσε πολύ παραπάνω...
Είναι τραγωδία να βλέπεις τους ήρωες των καλύτερων χρόνων της ζωής σου, να φεύγουν ο ένας μετά τον άλλο.
Πραγματικά, νιώθω ότι δε μπορώ πια να ακούω μουσική - περισσότερο με πληγώνει, παρά μου κάνει καλό.
Θα αρχίσω μου φαίνεται, να ακούω μόνο Κλασική ή παραδοσιακά κρητικά της πατρίδας μου και παλιά λαϊκά. Έτσι θα ησυχάσω κάπως.

OP
OP
S

seminole

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2008
Κριτικές
6
Like
31
Πόντοι
16
                                            Πριν δύο 24ωρα, ο ''παππούς'' άφησε την τελευταία του πνοή σε καλιφορνέζικο νοσοκομείο. Καρδιακή ανακοπή. Ήταν 75 ετών. Στο ντοκιμαντέρ ''To Tulsa and back'' δεν έδειχνε καθόλου παρηκμασμένος. Αντιθέτως, είδαμε έναν άνθρωπο στυλάτο, καλοδιατηρημένο, έφηβο σχεδόν, να τρέχει από δω κι από κει με την κιθάρα στα χέρια. Τον JJ Cale, τον ''πιο καθοριστικό άνθρωπο της μουσικής τα τελευταία 30 χρόνια'', όπως τον χαρακτήρισε κάποτε ο Eric Clapton, τον ''μεγαλύτερο κιθαρίστα μετά τον Jimi Hendrix'', όπως δήλωσε ο Neil Young, κυρίως όμως τον rocker των δικών μου νεανικών χρόνων, αποχαιρετώ με ένα δικό του αγαπημένο μου instrumental: ''Cloudy day'' ή μια συννεφιασμένη Κυριακή μεσ' στον ζεστό Ιούλιο της Αθήνας του 2013. Πηγή:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom