Νέα

Πάντα ξενοδοχείο μέσω airbnb και πάντα ταξί με την uber

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα koproni65
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 149
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
K

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Μηνύματα
3.493
Κριτικές
22
Like
356
Πόντοι
5.795
τα ξενοδοχεία στις μεγάλες πολεις όλου του κόσμου είναι σε πόλεμο με την airbnb.αλλιως ειναι ένα σπίτι στο κολωνάκι πολυτελες με 150 ευρώ την ημέρα και αλλιώς στο χίλτον ένα δωμάτιο 15 τμ με 300 .αυτή είναι η ουσία.....
θα πρέπει νασε και μαλάκας να προτιμάς ξενοδοχείο για τον ρεσεπσιονίστα που θα σου πασάρει το εστιατόριο και το αυτοκίνητο που πέρνει μίζα αντί να μπείς στο ιντερνετ και να τα βρεις καλύτερα και φτηνότερα.....
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
179
Πόντοι
16

Δεν ανανεώθηκε η άδεια λειτουργίας της Uber στο Λονδίνο


Η ρυθμιστική αρχή μεταφορών του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι δεν ανανεώνει την άδεια λειτουργίας της Uber, επηρεάζοντας περίπου 40.000 οδηγούς, και επιφέροντας ένα μεγάλο πλήγμα στην εταιρεία.
Το "TfL θεωρεί ότι η προσέγγιση της Uber και η συμπεριφορά της αποδεικνύουν την έλλειψη εταιρικής ευθύνης σε σχέση με ορισμένα θέματα που έχουν πιθανές συνέπειες στη δημόσια ασφάλεια και σε άλλες περιπτώσεις ασφάλειας", αναφέρει η Transport for London.
Η τελευταία ημέρα της άδειας της Uber θα είναι στις 30 Σεπτεμβρίου.

Στο Λονδίνο η εταιρεία έχει δεχθεί κριτική από συνδικάτα, βουλευτές και οδηγούς παραδοσιακών ταξί, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας.
Η Ube από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι θα αμφισβητήσει νομικά την απόφαση των αρχών του Λονδίνου. 
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως "ο δήμαρχος και η αρχή μεταφορών του Λονδίνου έχουν υποκύψει σε έναν μικρό αριθμό ανθρώπων που θέλουν να περιορίσουν την επιλογή των καταναλωτών. Σκοπεύουμε να το αμφισβητήσουμε άμεσα στα δικαστήρια".
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
179
Πόντοι
16


Μεγάλο πλήγμα για την υπηρεσία κλήσης ταξί Uber αποτελεί η αιφνιδιαστική απόφαση να μην ανανεωθεί η άδεια λειτουργίας της στο Λονδίνο, μία από τις πρώτες αγορές στις οποίες επεκτάθηκε έξω από τις ΗΠΑ και μία από τις μεγαλύτερες στις οποίες δραστηριοποιείται.
Η ρυθμιστική αρχή μεταφορών αποφάσισε να μην ανανεώσει την άδεια της Uber

γιατί κρίθηκε «όχι πρέπουσα» για να λειτουργεί στην πόλη. Η εταιρεία επικρίνεται για το ότι «η προσέγγιση και η διαγωγή της δείχνουν μιας έλλειψη εταιρικής εμπιστοσύνης».

TfL has today informed Uber that it will not be issued with a private hire operator licence. pic.twitter.com/nlYD0ny2qo
— Transport for London (@TfL) September 22, 2017

Η ρυθμιστική αρχή αναφέρεται ιδιαίτερα στη χρήση ενός μυστικού λογισμικού, του «Greyball», το οποίο πρακτικά κατασκόπευε τους χρήστες. Ακόμη η Uber κατηγορείται για το ότι δεν ανέφερε εγκληματικές πράξεις με τον τρόπο που θα έπρεπε.
Η άδεια λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί όσο θα εξετάζεται η έφεση, την οποία πρέπει να ασκήσει σε 21 ημέρες.
Η Uber έχει γύρω στους 40.000 οδηγούς στο Λονδίνο και περί 3,5 εκατ. πελάτες.
Οπως σημειώνει το Bloomberg, η απόφαση φαίνεται να είναι νίκη των οδηγών των παραδοσιακών ταξί του Λονδίνου, οι οποίοι βλέπουν το μερίδιο αγοράς τους να μειώνεται συνεχώς. Οι οδηγοί, μεταξύ άλλων, ζητούν αυστηρότερους όρους για τη λειτουργία της υπηρεσίας, καθώς οι «παραδοσιακοί» οδηγούν περνούν από αυστηρές εξετάσεις για να δείξουν να γνωρίζουν καλά την πόλη, αντίθετα με τους οδηγούς της Uber.

Στο πλευρό των οδηγών στάθηκε ήδη με ανάρτησή του ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, που ναι μεν θέλει η πόλη του να είναι «στην πρωτοπορία της καινοτομίας», αλλά μέσα σε πλαίσιο κανόνων.
Από την άλλη πλευρά, είναι πλήγμα και για την Uber, η οποία φέτος έχει αντιμετωπίσει πληθώρα προβλημάτων και κατηγοριών για διακρίσεις, σεξισμό και παράνομη καταγραφή των στοιχείων των χρηστών.
 

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Μηνύματα
19.869
Like
60
Πόντοι
166
εγινε κ βιασμος απο οδηγο ταξι ουμπερ
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
179
Πόντοι
16
Η εφαρμογή μίσθωσης οχημάτων με οδηγό Uber παρέχει υπηρεσίες μεταφορών και μπορεί να υπαχθεί σε ένα ρυθμιστικό πλαίσιο όπως τα συμβατικά ταξί, όπως έκρινε το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια απόφαση ορόσημο που θα καθορίσει τους κανόνες τους οποίους η Uber και οι ομοειδείς της εταιρίες θα πρέπει να σέβονται στην Ευρώπη.
«Η υπηρεσία που παρέχει η Uber,

φέρνοντας σε επαφή τους ιδιώτες με μη επαγγελματίες οδηγούς καλύπτεται από υπηρεσίες στον τομέα των μεταφορών», σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. «Ως εκ τούτου, τα κράτη μέλη μπορούν να ρυθμίσουν τις προϋποθέσεις για την παροχή αυτής της υπηρεσίας», αναφέρεται στην απόφαση του Δικαστηρίου.

Η υπόθεση εξετάστηκε ύστερα από καταγγελία μιας ένωσης επαγγελματιών οδηγών ταξί στη Βαρκελόνη ότι οι δραστηριότητες της Uber στην Ισπανία οδηγούν σε παραπλανητικές πρακτικές και αθέμιτο ανταγωνισμό καθώς η εταιρία χρησιμοποιεί μη επαγγελματίες οδηγούς.
Από την πλευρά της, η Uber ανακοίνωσε ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
«Αυτή η απόφαση δεν θα αλλάξει τα πράγματα στις περισσότερες χώρες της ΕΕ όπου ήδη λειτουργούμε βάσει της νομοθεσίας περί μεταφορών. Ωστόσο, εκατομμύρια Ευρωπαίοι ακόμα δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν εφαρμογές όπως τη δική μας», ανέφερε η Uber σε ανακοίνωση που απέστειλε με e-mail.
«Όπως έχει δηλώσει ο νέος μας διευθύνων σύμβουλος, η ρύθμιση υπηρεσιών όπως η Uber είναι ενδεδειγμένη και ως και τούτου θα συνεχίσουμε το διάλογο με πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Αυτή είναι η προσέγγιση που θα λάβουμε για να διασφαλίσουμε ότι ο καθένας θα μπορεί να έχει μια αξιόπιστη μετακίνηση με το άγγιγμα ενός κουμπιού», αναφέρεται στην απάντηση της Uber.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
179
Πόντοι
16
Τη δολοφονία της εργαζόμενης στη βρετανική πρεσβεία στον Λίβανο Ρεμπέκα Ντάικς ομολόγησε ο 35χρονος οδηγός της Uber ​Ταρίκ Χέσο, ο οποίος είχε συνελήφθη δύο μέρες μετά το έγκλημα.

Σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο ΝΝΑ ο Τ. Χέσο ομολόγησε ότι μετέφερε την άτυχη γυναίκα, στη συνέχεια επιχείρησε να τη βιάσει και όταν αυτή αντιστάθηκε, τη στραγγάλισε.
Η Ρεμπέκα Ντάικς, η οποία εργαζόταν στο Τμήμα Διεθνούς Ανάπτυξης (DFID) της βρετανικής πρεσβείας στη Βηρυτό, βρέθηκε νεκρή το Σάββατο το βράδυ στη βόρεια Βηρυτό, με ένα κορδόνι τυλιγμένο γύρω από το λαιμό της, ενώ το άψυχο σώμα της έφερε σημάδια στραγγαλισμού.

 

albertontino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Δεκ 2016
Μηνύματα
712
Κριτικές
8
Like
461
Πόντοι
306
Μονό ταχι beat στην Αθήνα ποτέ ανεξάρτητους ταρίφες με τα ελεεινά οχήματα 20ετιας που βγάζουν πιο πολύ μαυρίλα από ενα λεωφορείο.
Οσο για airbnb δεν το εμπιστεύομαι απο άποψη καθαριότητας έξαλλου το 4Αστέρω η 5 Αστέρω έχει και πρωινά και παροχές όταν πληρώνω ξενοδοχείο πρέπει να έχω όλες της ανέσεις αλλιώς παω και μένω στην θεια μου στην Αμερική και μου βγαίνει και τσάμπα.
 

Yuma

Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2015
Μηνύματα
1.125
Like
42
Πόντοι
16
Μόνο TAXI BEAT στήν Άθήνα πρός άποφυγή τών άλλων άπολίτιστων καί λιγδιάριδων "έπαγγελματιών" τού εύγενούς αύτού κλάδου.
Όσο γιά τό airbnb, δύο φορές πού τό χρησιμοποίησα, μόνο καλά λόγια έχω νά πώ. Έκανα βέβαια πολύ έρευνα πρίν άποφασίσω, άλλά όλα ήταν μιά χαρά.
 

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Μηνύματα
3.794
Κριτικές
51
Like
1.660
Πόντοι
2.557
ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ οτι θεμα χρονου να σουταρουν τις εφαρμογες..AIRBNB  ΚΤΛ...
οχι προς οφελος η πελατειακη σχεση &μαλακιες.
στην μαδριτη και βαρκελωνη εγινε η αρχη, νομιζω και σουηδια.
το κεφαλαιο πχ δις/ξενοδοχοι δεν θα αφηνε ποτε για μεγαλο διαστημα να του παρουν κοματια απο την πιτα.
το κρατος ΠΑΝΤΟΥ εχανε φορους κτλ.
αν βαλουμε και τις μελλοντικες θεσεις ανεργειας το πληγμα ηταν μεγαλο.
τι σκεφτηκαν...πχ στην μαδριτη νοικιαζεις 90 μερες μαξιμουμ, το σπιτι πρεπει να χει δικη του εισοδο(οποτε πολυ/κιες) πανε περιπατο!..+αδεια οπως ξενοδοχειο(δεν ξερω λεπτομερειες).
ΓΕΝΙΚΑ τωρα η τεχνολογια βοηθησε πολυ μερικα μυαλα να πλουτισουν ευκολα,ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ. ας το σκεφτοντουσαν κ αλλοι πριν απο αυτους.
καλυψε ενα ΚΕΝΟ το οποιο δεν φροντισαν αυτοι που χαν την πιτα να μην το καλυψουν εξηγω...
ξενοδοχεια=ανακαινηση...και τιμες οτι ναναι...--ταξι=πειθαρχεια και ταξη. ελεχο γενικα.
δεν μπορει πχ το ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ(που και εκει εδιωξαν την airbnb, NA exei ΑΚΟΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΕ..
ΚΟΙΝΟ-ΜΠΑΝΙΟ!!!
ΧΩΡΙΣ ΑΝΣΑΣΕΡ.
ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ 24/7
ελεος....!!! αυτο το κενο το καλυψε το δικτυο...
η φιλοσοφια ηταν εχω 100 κλινες με 250 ζητηση οποτε τους γραφω...
απο την αλλη...
αν αυριο βγουν αλλες εφαρμογες ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ..ΚΛΑΔΟΥΣ..
τα ιδια σκουπιδια που κραζουν τωρα, θα κλαινε για την δουλεια τους...
--------
κανενα δακρυ τοσα χρονια για πειρατεια στην μουσικη=απειρα κλειστα δισκαδικα....
το ιδιο κ στα dvd... και αλλα...
μια βιομηχανια δις ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ με χιλιαδες θεσεις εργασιας....
κανεις δεν ειπε κατι ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΜΕ Κ ΕΓΩ ΜΕΣΑ..
--------
βλεπω πχ σιγα σιγα να εξαφανιζουν τον ταχυδρομο...θα πει κανεις οκ τι με νοιαζει..
αυριο θα ειναι καποιος αλλος...
ολα αλλαζουν με γρηγορο ρυθμο, αυτος που εχει δυναμη να πιεσει ξενοδοχοι πχ θα ζησει...
οι αλλοι στην ανακυκλωση.
-----------
πχ σε ενα online  ασφαλιστρο σε καμια περιπτωση δεν θα λαβεις τις απαντησεις που θες,
οταν ομως εχεις ενα οφελος 5-100 ευρω δεν σε νοιαζει..οσπου αυτο το "κενο" ερθει η ωρα να το φας!
----------
τι φταει..?
οτι διαφοροι κλαδοι δεν ειδαν το μελλον, και σκεφτοντουσαν οπως οι πολιτιοκοι δηλαδη επιβιωση με οριζοντα 5τιας...(στους πολιτικους ηταν η ψηφος)---
--------
 

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Μηνύματα
3.794
Κριτικές
51
Like
1.660
Πόντοι
2.557
μετα για τις αμοιβαδες σε iq  που θα νομιζαν οτι για μεγαλο χρονικο διαστημα ο ανεξαρτητος ενοικιαστης θα εβγαζε χρημα...
οποιος θα χε φραγκα θα αγοραζε μαζικα σπιτια, και θα ειχε καλυτερες τιμες οσπου να γινει μονοπολειο.
ακομη κ στις μισθωσεις εξωτερικο ο μεσος κατοχος εχει 10-15 σπιτια, το λιγοτερο.
--------
με διαφορους τροπους εγινε αντικατασταση εργατικου δυναμικου κ εχουμε δρομο,
οταν υδαυλικοι πχ για ενα σκαψιμο 2 μετρα θελαν 2 χιλιαρικα...ηρθαν οι αλλοδαποι. το ιδιο κ στην οικοδομη γενικα, οταν ενας εμπειρος υδραυλικος με χρονια υπηρεσια κ οικογενεια θα κοστιζε 150/την ημερα....
αλλου τους @@@ η εφορια...πχ πολιτικοι μηχανικοι...πεφταν τα "μαυρα" κατα ριπας,
--------
για την κριση απετυχε  και η κοινωνια που εγινε ιδια με το κεφαλαιο συνεχεια να ζηταει πιο πολλα καθε μερα.
-------
βεβαια αυτοι που δεν ειχαν φωνη υπαλληλοι του ιδ/τομεα ποτε κανεις δεν τους ακουσε σαν να μην υπηρχαν.
αν κ στις καλες εποχες οταν ενα καλο μπαρ εβγαζε 5-8 χιλιαρικα την μερα ο μπαρμαν εφευγε με 150 στην τσεπη "μαυρα" κ αυτος...οποτε το οτι δεν εγινε μπουρδελο το κρατος το 20010 η αιτια ειναι οτι ολοι ετρωγαν , αν οχι ολοι η πλειοψηφια...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom