Λιάρης5695236
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Ιαν 2014
- Like
- 201
- Πόντοι
- 166
byzgia
εδώ ο μαλακας με τις ευχεςσημερα ειχα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ γενεθλια.
μη πεταχτει κανας μαλακας με ευχες..
ΑΘΛΙΑ γεννεθλια λεμε.
ΑΘΛΙΑ..
12 Ιανουαρίου 2010
Σαν σήμερα, πριν από 7 χρόνια, λαμβάνει χώρα μια από τις πιο πολύνεκρες φυσικές καταστροφές στην ιστορία της ανθρωπότητας: ο σεισμός της Αϊτής, ισχύος 7 Ρίχτερ, με 160.000 νεκρούς.
Η Αϊτή ήταν ανέκαθεν μια δυστυχισμενη χώρα. Ιστορικά υπήρξε η πρώτη δημοκρατία σκλάβων που απελευθερώθηκαν με τις δικές τους δυνάμεις, μεταφέροντας στη χώρα τους τα μηνύματα της Γαλλικής Επανάστασης. Ωστόσο, η Γαλλία δεν αντιμετώπισε καθόλου με πνεύμα Διαφωτισμού την εξέγερση της αποικίας της και, μολονότι έχασε στον πόλεμο, υποχρέωσε την φτωχή Αϊτή στην καταβολή εξοντωτικών αποζημιώσεων.
Η Αϊτή ήταν, επίσης, η πρώτη ξένη χώρα που αναγνώρισε επίσημα την Ελληνική Επανάσταση και απέστειλε βοήθεια στην επαναστατημένη Ελλάδα, με τη μορφή δεκάδων τόνων καφέ, οι οποίοι προορίζονταν να πωληθούν από τους Έλληνες έναντι όπλων. Επίσης απέστειλε και 100 Αϊτινούς εθελοντές για να λάβουν μέρος στην Επανάσταση, οι οποίοι όμως πέθαναν στη διάρκεια του ταξιδιού.
Η Αϊτή δεν ξέφυγε ποτέ από τα δεσμά της αποικιοκρατίας. Σήμερα παραμένει σε ερειπιώδη κατάσταση, ενώ πρόσφατα επλήγη και από ισχυρούς τυφώνες. Σε αναλογία με τον πληθυσμό της, στην Αϊτή τα τελευταία χώρα δραστηριοποιούνται οι περισσότερες ΜΚΟ στον κόσμο.
![]()
Στην εικόνα το προεδρικό μέγαρο του Πορτ-ω-Πρενς μετά τον σεισμό. Δεν ανοικοδομήθηκε έκτοτε, αν και η Γαλλία προσφέρθηκε να αναλάβει τα έξοδα. Το αρχιτεκτονικό στυλ του είναι αρκετά αποικιακό, μολονότι ανεγέρθη μετά την ανεξαρτησία της χώρας και σχεδιάστηκε από τον Αϊτινό αρχιτέκτονα Georges Baussan, που στόλισε και με άλλα μνημειακά κτίσματα την πρωτεύουσα.
σημερα ειχα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ γενεθλια.
μη πεταχτει κανας μαλακας με ευχες..
ΑΘΛΙΑ γεννεθλια λεμε.
ΑΘΛΙΑ..
Καλημέρα στα ανήσυχα πνεύματα που δεσμεύονται από ημιθανή σαρκία![]()
[facebook] ].
Αφιερωμενο στο Σαουλ:
Απο μικρος μωρε παιδια,
ειχα ενα κουσουρι
μου αρεσανε πολυ τα μιλφ,
που εδιναν κουλουρι.
Οι φιλοι μου με κραζανε,
με λεγανε μιλφακια
που μ αρεσαν οι ωριμες,
κι οχι τα κοριτσακια.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Νομιζα σαν μεγαλωνα,
πισω μου θα τ αφησω,
σαν ανδρας ωριμος κι εγω,
μικρουλες να γαμησω.
Δοκιμασα πολλες φορες,
κοριτσια σαν τα κρινα,
μα ηταν σαν να πηδαγα,
αψυχα κομοδινα.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Γι αυτο σας λεω φιλοι μου,
μιλφονια θα πηδαω,
και οσο θα μου σηκωνεται, χμμμ..............
εγω θα τα τιμαω.
από μικρός ώρε παιδιά χαμπάρι το χα παρει μ αρεσανε οι γκομενες που είχαν και παπάρι
Γιαυτό στα τραβελαδικα πήγαινα όλη μέρα και στην Συγγρού κατεβαίνα και έπαιρνα αέρα
Στα γκει θρεντ ολημερίς ξημεροβραδιαζομουν και όλοι καταλάβαιναν ότι εκεί γαμιομουν
Δήθεν και στα πολιτικά και αθλητικά χωνομουν μα ηταν πλέον προφανές ότι πουστοκουνιομουν
Ο Αντισθένης εβαλε για να με συνετίσουν και στο μπουρδελα με φρι φακ να παν να με μυήσουν
Αλλά και εκεί αποδειχτηκα πουσταρα ολκής πως ήμουν και μες στον κάδο έμπαινα και εκανα πως κρυβομουν
Η κάθε ομοιότητα με άλλες καταστάσεις μόνο τυχαία ηταν παιδιά και μην την εξετασεις, κανένα Νικ δεν θίγουμε δεν είμαστε αλήτες μονάχα γέροι με μικρά τσουτσουνια και αγιογδυτες
Το νέε σε αυτάκια;
Καλημέρα!
![]()
Καλημέρα ραμολιμέντα!