Νέα

Ο Κουφοντίνας πάλι πήρε άδεια. Μήπως τελικά είναι κι αυτός μπουρδελιάρης;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα globalfer
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 54K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Οξαποδω

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Μηνύματα
3.871
Κριτικές
24
Like
11.293
Πόντοι
9.477
Δεν θα καταλάβουν ρε τύπε, τι το παλεύεις... Κανένας δεν θα καταλάβει οτι καλύτερα να φθείρεται κάποιος στη φυλακή, να βλέπουν οι "πιστοί" του τη φθορά του χρόνου, να τον δούνε να χέζεται στα γεράματα, παρά να τον φάνε ακόμα νέο και να γίνει ίνδαλμα για τις επόμενες δέκα γενιές, που δεν θα ξέρουν καν τι πραγματικά έκανε
Σωστός.
 

Χυσεας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2016
Μηνύματα
1.310
Κριτικές
3
Like
1.152
Πόντοι
216

max-mad

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Ιαν 2009
Μηνύματα
1.822
Κριτικές
10
Like
462
Πόντοι
3.245
Φημες λενε ότι εθεαθη να κραταει ανθοδεσμη και σοκολατακια εξω από μπουρδελο στο μεταξι.... :S :S
 

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Μηνύματα
18.641
Κριτικές
76
Like
8.381
Πόντοι
2.786
Καλό μου παλικάρι, είπα να μην ασχοληθώ καθόλου μαζί σου, θεωρώντας σε σαν ένα παιδί που μεγάλωσε βλέποντας τον πατέρα του σαν Ήρωα. Είναι φυσικό να συμβαίνει αυτό, μέχρι κάποια ηλικία, ο Πατέρας για τα περισσότερα παιδιά είναι αυτός που καθορίζει τα πρότυπα με τα οποία θα μεγαλώσουν, είτε αυτά το θέλουν, είτε όχι.

Όμως, λίγο το υπεροπτικό σου βλέμμα, λίγο το πανό που κρέμασες (ή έστω δεν αποδοκίμασες) που απευθύνεται στο παιδί ενός από τα θύματα του μπαμπά, με κάνουν να αντιλαμβάνομαι ότι σε αυτή την ηλικία, αν δεν έχεις ήδη βάλει τον πατέρα σου στο σκαμνί της αντικειμενικής κριτικής, όπως κάναμε κάποια στιγμή όλοι μας, σημαίνει ότι είναι πολύ αργά πια για να σου προσδίδουμε οποιοδήποτε τεκμήριο αθωότητας, μια και η υιοθέτηση της στάσης σου είναι πλέον συνειδητή και όχι συναισθηματική.

Εξήγησέ μου λοιπόν από που πηγάζει αυτό το υπερήφανο και υπεροπτικό βλέμμα;

Μήπως από το γεγονός ότι ο πατέρας σου σηκωνόταν στις 5 το πρωί για να σου εξασφαλίσει μια άνετη και ασφαλή παιδική ηλικία, εργαζόμενος σκληρά; Αφού όλοι γνωρίζουμε ότι ποτέ του δεν εργάστηκε πραγματικά, ένας ληστής ήταν και οι όποιες σπουδές και ιππικά χόμπι σου χρηματοδοτήθηκαν από το αίμα κάποιων φτωχών αστυφυλάκων, σαν εκείνον που σκότωσε ανήμερα της γιορτής του ο μπαμπάς.

Μήπως από το γεγονός ότι ο μπαμπάς έκανε «ένοπλο αγώνα» ενάντια στην καταπίεση των εχθρών του λαού; Ένοπλος αγώνας είναι να αντιμετωπίζεις τον Εχθρό στα ίσια, όχι να πηγαίνεις πίσω από την πλάτη του και να του φυτεύεις μια σφαίρα στο κεφάλι. Ένοπλος αγώνας είναι να μπαίνεις σε καυγά με μια αγέλη λιονταριών, όχι να επιτίθεσαι σ’ ένα κοτέτσι. Αυτό είναι δειλία, κανακάρη μου.

Μήπως από το γεγονός ότι θεωρείς ότι είσαι ο κληρονόμος μιας ιστορικής παρακαταθήκης που άφησε ο γονιός σου; Κληρονόμος ντροπής, εξευτελισμού, δειλίας, ιδεοληψίας και μίσους είσαι, καλό μου, μάζεψες γύρω σου κάποια σκουπίδια και έγινες ο Άρχοντας των Μυγών. Επιχαίρεις επειδή ο πατέρας σου σκότωσε 11 «καταπιεστές του Λαού», λες και κάποιος τον όρισε Δικαστή και Δήμιο που έπραξε το καθήκον του.

Και νιώθεις τόσο περήφανος που φτάνεις να μην αποκηρύσσεις ούτε τα εγκλήματα του μπαμπά σου, ούτε τα πανό που ρωτάνε το παιδί ενός από τα θύματά του, «Κωστάκη, πού είναι ο μπαμπάς σου;» Να σου πω εγώ που είναι ο μπαμπάς αυτού του παιδιού, είναι στη μνήμη όλων μας σαν ένας μετριοπαθής και λογικός άνθρωπος που προσπάθησε να θάψει τα εμφυλιοπολεμικά μίση, μέχρι τη μέρα που κάποια καθάρματα σαν τον πατέρα σου, τον σκότωσαν γιατί ζούσαν (και ζούσαν καλά) από τα μίση αυτά.

Ίσως μέσα σου ονειρεύεσαι, με τη βοήθεια του μπαμπά σου που σε λίγο καιρό θα αποφυλακιστεί, να γίνεις ο νέος Ηγέτης της Αριστεράς, μια και ο άλλος, ο Άχαστος, έκανε τέτοια κωλοτούμπα που ούτε ο ίδιος ξέρει πια σε τι πιστεύει. Βλέπεις τον εαυτό σου σαν αγνό ιδεολόγο αγωνιστή που θα φέρει την ελπίδα στους «κατατρεγμένους» αυτού του τόπου. Γιατί, βλέπεις, ο πατέρας σου και οι παρατρεχάμενοί του, δεν είχαν ποτέ τους τα εφόδια να αντιληφθούν ότι γύρω τους ο κόσμος τους προσπερνάει με χίλια και γελάει με τις εξαμβλωματικές σας ιδεοληψίες. Εσύ ιδεοληπτικά "σκουπίδια" μάζεψες γύρω σου και έχεις την αυταπάτη ότι όλοι οι άνθρωποι σκέφτονται σαν αυτά.

Κοίτα λοιπόν να ξεκαβαλήσεις από το ψωριάρικο άτι σου και να ζητήσεις συγγνώμη για όλο αυτό το αίμα που έχυσε ο μπαμπάς σου, στο όνομα μιας θολής, αρρωστημένης και παράλογης ιδεολογίας. Τότε μόνο θα ενηλικιωθείς και ίσως μπορέσεις να ζήσεις τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ ζωή, αντί να ζεις τη φαντασιακή ζωή του πρίγκιπα ενός παράλληλου Σύμπαντος.

Από Κωστας Καπος
 

spurs

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2006
Μηνύματα
233
Like
166
Πόντοι
1
Υπήρχε κι άλλη σελίδα για τον Κουφοντίνα; Ωραίο το κείμενο από πάνω. Ξέρουμε τίποτα για τον συγγραφέα;
 

ΦΑΚΙΡΗΣ

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Μηνύματα
16.364
Κριτικές
165
Like
24.975
Πόντοι
34.168

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom