Νέα

Little Richard - R.I.P.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Διαγραμμένο μέλος 136408
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 16
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Λιτλ Ρίτσαρντ: Πέθανε ο θρύλος του Rock ’n’ Roll

https://[URL unfurl="true"]www.news247.gr/img/7683/7638680/788000/w660/660/little.jpg[/img[/URL]]

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο Λιτλ Ρίτσαρντ, πρωτοπόρος του ροκ εν ρολ και για πολλούς ο άνθρωπος που γκρέμισε τα "σύνορα" ανάμεσα στα μουσικά είδη.

Ο Λιτλ Ρίτσαρντ, ένας από τους πρωτοπόρους του ροκ εν ρολ, γνωστός για τραγούδια όπως το "Tutti Frutti" και το "Long Tall Sally"και τη σκηνική του παρουσία, πέθανε σήμερα σε ηλικία 87 ετών, όπως ανακοίνωσε ο γιος του στο περιοδικό Rolling Stone.

Η αιτία του θανάτου του θρύλου της αμερικανικής μουσικής δεν είναι ακόμη γνωστή.

Ο Λιτλ Ρίτσαρντ, ή Ρίτσαρντ Ουέιν Πένιμαν όπως ήταν το πραγματικό όνομά του, σφράγισε μια εποχή με το "Tutti Frutti" που έκανε τον γύρο το κόσμου. Προερχόμενος από το R&B, συνέβαλε στα χρόνια του 1950, όπως και άλλοι μαύροι καλλιτέχνες όπως ο Τσακ Μπέρι ή ο Φατς Ντόμινο, στην ανάδυση ενός νέου είδους, του ροκ εν ρολ.

....

πηγή: [URL unfurl="true"]https://www.news247.gr/psixagogia/mousiki/litl-ritsarnt-pethane-o-thrylos-toy-rock-n-roll.7638682.html[/URL]

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Κριτικές
7
Like
51.206
Πόντοι
16.411
Μέχρι και ο Lemmy(RIP) τον σεβόταν

zorbas the greek

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2010
Like
121
Πόντοι
6
https://[URL unfurl="true"]www.gstatic.com/tv/thumb/persons/39881/39881_v9_ba.jpg[/img[/URL]]
[MEDIA=youtube]8NYumoo5cIo[/MEDIA]

Εκατοντάδες συγκροτήματα είχαν διασκευάσει τραγούδια του μακαρίτη.......Με πρώτο & καλύτερο τον Elvis......
                                                                                                                          :hi: :orchestra:

teaserman

Μέγας
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
10.210
Πόντοι
3.556
Μάλλον ο τελευταίος από την γενιά εκείνων των μεγάλων μουσικών που άλλαξαν τα πράγματα στη δεκαετία του 50 και εντεύθεν.
Ελπίζω να μην ήταν από κορονοϊο γιατί μετα θα γίνουν τα τραγούδια του το επίσημο μουσικό «χαλί» των εκπομπών τύπου Τατιάνας και του καλού της.

rebelos1

Μέλος
Εγγρ.
3 Αυγ 2019
Κριτικές
2
Like
120
Πόντοι
1
Κύριοι δυστυχώς στην σημερινή εποχή, είμαστε πολλοί λίγοι εμείς που αγαπάμε το αυτό το μουσικό είδος, που λέγεται Rock 'n' Roll. Θυμάμαι χαρακτηριστικά.  πριν δυο με τρία περίπου χρόνια, όταν άφηνε και ο Chuck Berry τον μάταιο τούτο κόσμο, στον χώρο εργασίας μου την επομένη του θανάτου του, είχε διαδραματιστεί ο παρακάτω διάλογος, με έναν 26χρονο τότε πιτσιρικά.

-Πάει. Έφυγε ακόμα ένας γίγαντας που μεγαλώσαμε με την μουσική του.
-Ποιος?
-Σοβαρά τώρα? Βούηξε ο κόσμος κι εσύ με ρωτάς ποιος? Με δουλεύεις τώρα έτσι?
-Όχι δεν σε δουλεύω. Δεν άκουσα τίποτα. Ποιος μουσικός πέθανε?
-Ο Chuck Berry.
-Ποιος είναι αυτός?
-Πλάκα με κάνεις?
-Όχι. Δεν τον ξέρω.
-Ω εποχή, ω ήθη! (Ανεφώνησα στο τέλος, αντιγράφοντας την πασίγνωστη ατάκα του αρχαίου Ρωμαίου Κικέρωνα)

Γι αυτό και δεν θα πω σε κανέναν τίποτα αυτή τη φορά για να μην εκνευριστώ και συγχιστώ πάλι, με την αδικαιολόγητη άγνοιά τους. Θα καθίσω και θα ακούσω μόνος μου τα τραγούδια του, σαν μια μικρή ένδειξη σεβασμού προς τον άνθρωπο, που όταν άκουγα τα πασίγνωστα κατ' εμέ δημιουργήματά του ως πιτσιρικάς, (όπως Long Tall Sally, Tutti Frutti, Good Golly Miss Molly, Lucille και άλλα) ήθελα να κουνάω κεφάλια,  χέρια, πόδια και ολόκληρο το κορμί μου και αισθανόμουν ξαφνικά μια απίστευτη ενέργεια και χαρά.

Δυστυχώς κύριοι, το κλίμα της σημερινής εποχής, δεν το σηκώνει το Rock 'n' Roll. Οπότε αυτοί οι άνθρωποι φεύγουν ξεχασμένοι από τον κόσμο.

Ας είναι. Καλό ταξίδι στον Little Richard και ας είμαστε εμείς καλά στην υγεία μας, ώστε να υπάρχει στην μνήμη μας, για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα τραγούδια αυτού και όλων των άλλων μουσικών της γενιάς του, που έφυγαν. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος εν ζωή ακόμα.

teaserman

Μέγας
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
10.210
Πόντοι
3.556
Επειδή λέμε για ενέργεια...

perseas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2006
Κριτικές
7
Like
4.176
Πόντοι
736
Κύριοι δυστυχώς στην σημερινή εποχή, είμαστε πολλοί λίγοι εμείς που αγαπάμε το αυτό το μουσικό είδος, που λέγεται Rock 'n' Roll. Θυμάμαι χαρακτηριστικά.  πριν δυο με τρία περίπου χρόνια, όταν άφηνε και ο Chuck Berry τον μάταιο τούτο κόσμο, στον χώρο εργασίας μου την επομένη του θανάτου του, είχε διαδραματιστεί ο παρακάτω διάλογος, με έναν 26χρονο τότε πιτσιρικά.

-Πάει. Έφυγε ακόμα ένας γίγαντας που μεγαλώσαμε με την μουσική του.
-Ποιος?
-Σοβαρά τώρα? Βούηξε ο κόσμος κι εσύ με ρωτάς ποιος? Με δουλεύεις τώρα έτσι?
-Όχι δεν σε δουλεύω. Δεν άκουσα τίποτα. Ποιος μουσικός πέθανε?
-Ο Chuck Berry.
-Ποιος είναι αυτός?
-Πλάκα με κάνεις?
-Όχι. Δεν τον ξέρω.
-Ω εποχή, ω ήθη! (Ανεφώνησα στο τέλος, αντιγράφοντας την πασίγνωστη ατάκα του αρχαίου Ρωμαίου Κικέρωνα)

Γι αυτό και δεν θα πω σε κανέναν τίποτα αυτή τη φορά για να μην εκνευριστώ και συγχιστώ πάλι, με την αδικαιολόγητη άγνοιά τους. Θα καθίσω και θα ακούσω μόνος μου τα τραγούδια του, σαν μια μικρή ένδειξη σεβασμού προς τον άνθρωπο, που όταν άκουγα τα πασίγνωστα κατ' εμέ δημιουργήματά του ως πιτσιρικάς, (όπως Long Tall Sally, Tutti Frutti, Good Golly Miss Molly, Lucille και άλλα) ήθελα να κουνάω κεφάλια,  χέρια, πόδια και ολόκληρο το κορμί μου και αισθανόμουν ξαφνικά μια απίστευτη ενέργεια και χαρά.

Δυστυχώς κύριοι, το κλίμα της σημερινής εποχής, δεν το σηκώνει το Rock 'n' Roll. Οπότε αυτοί οι άνθρωποι φεύγουν ξεχασμένοι από τον κόσμο.

Ας είναι. Καλό ταξίδι στον Little Richard και ας είμαστε εμείς καλά στην υγεία μας, ώστε να υπάρχει στην μνήμη μας, για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα τραγούδια αυτού και όλων των άλλων μουσικών της γενιάς του, που έφυγαν. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος εν ζωή ακόμα.

:respect:

perseas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2006
Κριτικές
7
Like
4.176
Πόντοι
736

[size=10pt] R.I.P.[/size]