Νέα

Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα/(λαθρο)μετανάστευση γενικώς

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 70K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (3 μέλη και 6 επισκέπτες)

Να τους δωθει?

  • Ναι

    Ψήφοι: 157 10,4%
  • Οχι

    Ψήφοι: 684 45,4%
  • Μονο σε οσους μενουν πανο απο 10 χρονια

    Ψήφοι: 219 14,5%
  • Σιγα μην δικαιουται αυτος που πουλαει dvd στην ομονοια

    Ψήφοι: 70 4,6%
  • Θα πιδηχτω απ το παραθυρο αν ο πακις γινει ελληνας

    Ψήφοι: 377 25,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.507

Επισκέπτης
Κανας στοκος θα το εγραψε,του αλβανικου παραρτηματος των πατριωτωνε...

Οι αληθινοί έλληνες ξέρουν τα αληθινά ελληνικά ...
zahariadis_cf81ceb8cf83cebaceb9.jpg
zahariadis_cf81ceb8cf83cebaceb9.jpg
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Αθήνα: "Η πιο ανασφαλής πρωτεύουσα της Ε.Ε"

www.pixhost.org/show/2006/11673047_tromaktiko.jpg] [/url]

Λαθρομετανάστες, αλλοδαπές ιερόδουλες χωρίς άδειες, παραεμπόριο και χρησιμοποίηση του ασύλου για διακίνηση ναρκωτικών και ειδών παρεμπορίου...γκετοποιησεις ολόκληρων περιοχών του κέντρου απο αλλοδαπούς, διακίνηση και εμπόριο ναρκωτικών απο αλλοδαπούς έξω απο πανεπιστημιακά ιδρύματα..!

Έχουν διπλασιαστεί, μέσα σε μια δεκαετία (2000-2009), οι ληστείες και έχουν αυξηθεί κατά 50% οι κλοπές και οι διαρρήξεις στην Αττική. Επιπλέον, τα αδικήματα συνήθως συνοδεύονται και από βία. Αυτά είναι μερικά από τα πορίσματα της έρευνας που έγινε σε Αθήνα και Πειραιά, υπό την επιστημονική ευθύνη της καθηγήτριας και διευθύντριας του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Χ. Ζαραφωνίτου.

Η έρευνα έγινε μεταξύ καταστηματαρχών και αστυνομικών υπηρεσιών σε Αθήνα και Πειραιά, από τον Μάιο έως τον Ιούνιο 2010 και αφορά την εγκληματικότητα και την ανασφάλεια των κατοίκων στην Αττική.

Η Αθήνα, κρατά από το 2005, τα πρωτεία της πλέον ανασφαλούς πρωτεύουσας στην ΕΕ και στους κατοίκους της πόλης, είναι διάχυτη η εντύπωση ότι η Πολιτεία αδιαφορεί και δεν υπάρχουν οργανωμένες πολιτικές, είπε η κ. Ζαραφωνίτου.

Τη διάχυτη ανασφάλεια έχουν, εν μέρει, μειώσει οι πεζές περιπολίες αστυνομικών και η επαναφορά του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς. Στις περιοχές, όπου η εμπλοκή των αστυνομικών είναι ενεργή στην καθημερινότητα των πολιτών, τα θύματα έχουν μειωθεί κατά ένα τρίτο.

Παρόλα αυτά, είναι υψηλό το ποσοστό της μη ικανοποίησης από τη λειτουργία των αστυνομικών αρχών, λόγω της έλλειψης ενεργούς και συνεχούς παρουσίας στις γειτονιές και διότι μετά από καταγγελίες δεν υπάρχει έγκαιρη επέμβαση, αποτελεσματικότητα, αλλά αντιθέτως έντονη γραφειοκρατία.

Οι πολίτες ζητούν μια αστυνομία που θα είναι περισσότερο προσιτή, θα συνεργάζεται μαζί τους, θα είναι καλύτερα εκπαιδευμένη και κατά συνέπεια πιο αποτελεσματική. Το ένα τρίτο όσων ερωτήθηκαν αποδέχεται περιορισμούς των ατομικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εάν κάτι τέτοιο συνεπάγεται πιο αποτελεσματική αστυνόμευση.

Η κ. Ζαραφωνίτου τόνισε την ανάγκη να παραμείνουν οι κάτοικοι στο κέντρο της πόλης, με οικονομικά κριτήρια και βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους και σημείωσε το έντονο αίσθημα εγκατάλειψης από το κράτος και τις υπηρεσίες του, σε συνδυασμό με την απουσία ελέγχου.

Η διευθύντρια Ερευνών του ΕΚΚΕ, Ιωάννα Τσίγγανου, που μελέτησε την επιχειρηματικότητα στο Κέντρο της Αθήνας, ανέφερε ότι μόνο το ένα τέταρτο των επιχειρηματιών θεωρεί το Κέντρο σχετικά ασφαλές. "Οι Έλληνες, με μικρομεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις, ασφυκτιούν και αισθάνονται απροστάτευτοι από το κράτος.

Το παρεμπόριο συνιστά πρόβλημα για το 65% των επιχειρηματιών.

Το 83% ζητά να δημιουργηθούν ειδικοί χώροι για να διαθέτουν τα προϊόντα τους οι αλλοδαποί που εμπορεύονται στο δρόμο, το 28% ζητά να τους επιβληθεί βαριά φορολογία και το 20% να απελαθούν μαζικά", είπε η κ. Τσίγγανου.

Ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη και καθηγητής Εγκληματολογίας, Βασίλης Καρύδης επισήμανε ότι και πριν από 11 χρόνια, ανάλογα ήταν τα ευρήματα για την ανασφάλεια και την εγκληματοφοβία στο Κέντρο. Επισήμανε, τέλος, ότι το κέντρο της πόλης εγκαταλείπεται σταδιακά από τους κατοίκους του, ήδη από τη δεκαετία του '80 και ότι η ελληνική αστυνομία είναι η τρίτη μεγαλύτερη σε δυναμικότητα στην ΕΕ.

Πορνεία -ναρκωτικά

Στο αδιέξοδο που συνεπάγεται η αντιμετώπιση ομάδων- όπως οι παράνομοι αλλοδαποί, οι τοξικοεξαρτώμενοι και οι αλλοδαπές εκδιδόμενες- μόνο με αστυνομικές μεθόδους, αναφέρθηκε ο αστυνόμος Α' Γιώργος Χαλιβόπουλος.

Όπως επισήμανε, "αν δεν υπάρξει οργανωμένη και σε βάθος χρόνου παρέμβαση, το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί». Διότι όσοι συλλαμβάνονται, επανέρχονται συνήθως στην πρότερη κατάσταση. «Είναι απαραίτητο να υπάρξει πρόληψη και θεραπεία για τους τοξικοεξαρτώμενους, υποστήριξη για τους αστέγους, διεθνείς συμφωνίες για την επιστροφή των λαθραίως εισερχομένων, περιβαλλοντική και οικιστική αναβάθμιση του Κέντρου".

Παρεμπόριο
Στο παρεμπόριο, αναφέρθηκε ο Ειδικός Γραμματέας της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης, Γιώργος Στεργίου. Επισήμανε ότι μέσω της Ελλάδας διακινούνται τεράστιες ποσότητες εμπορευμάτων, από τις οποίες ελάχιστες μένουν στη χώρα. Είναι ενδεικτικό ότι στα ελληνικά τελωνεία γίνονται οι υψηλότερες κατασχέσεις στην ΕΕ. Επαίνεσε τη συμβολή του δήμου Αθηναίων στην κατάσχεση 51 αποθηκών το 2011, σε σχέση με την κατάσχεση 10 αποθηκών το 2010. Υπογράμμισε ότι "χωρίς την παρουσία της ελληνικής αστυνομίας δεν θα είχε γίνει τίποτα" και συμπλήρωσε ότι "είναι αμφίβολο εάν έχει τιμωρηθεί έστω και ένας από αυτούς που έχουν τις αποθήκες".

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, επισήμανε ότι "η εγκληματικότητα στην πόλη έχει προσλάβει τέτοιες διαστάσεις που χρειάζεται ολιστική αντιμετώπιση". Ζήτησε να μη φύγουν άλλες δημόσιες υπηρεσίες από το Κέντρο. Να αντιληφθούν οι πολίτες ότι είναι συνυπεύθυνοι όχι μόνο στο παρεμπόριο, αλλά και στην επαιτεία και στην πορνεία. Όπως υπογράμμισε, η πορνεία έχει αυξηθεί κατά 1500% στην πόλη.

Ο ίδιος έχει καταθέσει νομοσχέδιο για την πορνεία, διότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μόνο ένας οίκος ανοχής με άδεια, αλλά η κατάργηση της υπέρμετρης αυστηρότητας προσέκρουσε σε ισχυρά αντανακλαστικά. Δεν πρέπει να επιτρέπεται να γίνονται τα πανεπιστήμια ορμητήρια πολιτικής βίας και παρεμπορίου, είπε. Για τις διαδηλώσεις, επισήμανε ότι πρόκειται, σε λίγες ημέρες, να δοθεί νομοσχέδιο όπου "απλά εξειδικεύονται οι συνταγματικές διατάξεις. Υπάρχει το δικαίωμα που διασφαλίζεται με το άρθρο 11, αλλά είναι δικαίωμα με όρια. Διότι υπάρχει και το δικαίωμα του άλλου να κυκλοφορεί, να εργάζεται. Υπάρχει δικαίωμα στο επιχειρείν".
egklimatikotita-allodapwn.blogspot.com
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Φράχτης στον Έβρο; Ποιός φράχτης; 3.000 λαθρομετανάστες πέρασαν τα σύνορα σε 2 μήνες!

Εβρος: Το μόνο που φτιάξαμε ήταν ένα… ομοίωμα του φράχτη! 3.000 παράνομοι λαθρομετανάστες πέρασαν στη χώρα μας τους δυο πρώτους μήνες του 2012 μόνο από τον βόρειο Έβρο, τη στιγμή που ο...
αντίστοιχος αριθμός πέρυσι ήταν 1.609, δηλαδή σχεδόν οι μισοί.

Παρά τις εξαγγελίες για την κατασκευή του «Φράχτη» του Έβρου και την ενίσχυση των συνόρων από την «Frontex», το μόνο που έχει στηθεί σήμερα ήταν ένα… ομοίωμα του φράχτη! Έξι το πρωί, χωριό Βύσσα Έβρου.

Μέσα από τα χωράφια ξεπηδούν δεκάδες μετανάστες. Ρωτούν να μάθουν που βρίσκεται ο κεντρικός δρόμος και που είναι το αστυνομικό Τμήμα. Περπάτησαν εκατοντάδες χιλιόμετρα και πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ ο καθένας για να φθάσουν εδώ από Αφρική και Ευρώπη. Η μαρτυρία του Χαμίντ από το Αφγανιστάν, τον οποίον συναντήσαμε ξημερώματα, λίγα μόλις μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, αποκαλύπτει ένα δρομολόγιο χωρίς επιστροφή γεμάτο κινδύνους που ανά πάσα στιγμή μπορούν να σου στερήσουν ακόμα και την ίδια σου τη ζωή:

«Χρησιμοποίησα διάφορα μέσα για να πάω από το Αφγανιστάν στην Κωνσταντινούπολη. Από εκεί περπάτησα 250 χιλιόμετρα μέχρι την Αδριανούπολη όπου συνάντησα τον σύνδεσμο μου που θα με μετέφερε στην Ελλάδα. Πλήρωσα 1.200 ευρώ. Μου είπε ότι είναι πολύ εύκολο να περάσω από εκεί στην Ελλάδα, αρκεί να ακολουθήσω τις οδηγίες του και ότι αφού περάσω τα σύνορα δεν θα με πειράξει κανένας. Περίμενα για ώρες μέσα στη νύχτα μαζί με άλλους μετανάστες και κάποια στιγμή μας πήραν όλους μαζί και περπατώντας βρεθήκαμε εδώ, σε ελληνικό έδαφος».

Ο Χαμιντ είναι νέος, μορφωμένος, μιλάει καλά αγγλικά και διαθέτει κινητό τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας. Η φυσιογνωμία του δεν παραπέμπει στο προφιλ των εξαθλιωμένων μεταναστών που έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας. Και όμως. Το πιθανότερο είναι να καταλήξει εκεί. «Στην Αθήνα με περιμένουν οι φίλοι μου που με προσκάλεσαν να έρθω. Οι συνεννοήσεις μας γίνονται μέσω κινητών τηλεφώνων. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον μου εδώ αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι καλύτερα από ότι στην χώρα μου. Μου είπαν ότι στην Ελλάδα όλο και κάποια δουλειά θα βρω να κάνω, απ’ αυτές που δεν κάνουν οι ντόπιοι».

Η ταρίφα για να περάσει ένας μετανάστης από την Αδριανούπολη στην Ορεστιάδα σήμερα ανέρχεται στα 800 με 1200 ευρώ. Οι διακινητές περνάνε τους μετανάστες είτε από τα χερσαία σύνορα είτε από το ποτάμι με μικρές βάρκες που, αν και κανονικά δεν χωράνε πάνω από 4 άτομα, εκείνοι στιβάζουν ακόμη και δέκα άτομα με αποτέλεσμα πολλές βάρκες να βυθίζονται μαζί με τους μετανάστες. Τα σημεία στον Έβρο από όπου οι μετανάστες μπορούν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα είναι εκατοντάδες.

«Οι διακινητές θεωρούν ακόμη και σήμερα αυτό το δρομολόγιο ευκολότερο, συντομότερο και οικονομικότερο και για αυτό εξακολουθεί να υπάρχει αυτή η πίεση» εξηγεί στο «Πρώτο Θέμα» ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας κ. Γιώργος Σαλαμάγκας. Τα καραβάνια παράνομων μεταναστών προς την Ελλάδα συνεχίζουν να καταφθάνουν αμείωτα ακόμη και τις μέρες αυτές που στην περιοχή επικρατούν πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες και το ποτάμι του Έβρου έχει «φουσκώσει».

Οι διακινητές μάλιστα, για να μη συλληφθούν αποφεύγουν πλέον να συνοδεύουν τους μετανάστες και σπρώχνουν τις βάρκες στο ποτάμι με τους μετανάστες, για να φθάσουν μόνοι τους απέναντι, στην ελληνική πλευρά. Αποτέλεσμα είναι πολλές από τις βάρκες αυτές να ανατρέπονται και οι μετανάστες να πνίγονται στα παγωμένα νερά του Έβρου.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι αστυνομικοί που μέσα στη νύχτα έχουν πάρει θέσεις μάχης παρακολουθώντας με ειδικά κιάλια τις κινήσεις των δουλεμπόρων για να τους συλλάβουν, αναγκάζονται να τους αφήσουν να διαφύγουν για να σώσουν τους μετανάστες από το ποτάμι, ενώ μόνο τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ανασυρθεί έντεκα πτώματα.

Από τον Ιανουάριο έχουν συλληφθεί 7 Τούρκοι διακινητές. Ορισμένοι από αυτούς οπλοφορούν και δεν διστάζουν να πυροβολήσουν εναντίον των αστυνομικών όταν δουν ότι τους πλησιάζουν για να τους συλλάβουν. Τον προηγούμενο χρόνο τουλάχιστον τέσσερις φορές πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών τραυματίζοντας μάλιστα έναν από αυτούς.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 2010
– Συλλήψεις λαθρομεταναστών - Μόνο στον Βόρειο Έβρο - 36.000 Σε όλο τον Νομό - 49.088 2011 – Συλλήψεις λαθρομεταναστών - Μόνο στον Βόρειο Έβρο - 28.231 Σε όλο τον Νομό - 56.000 (156 την ημέρα)

Στοιχεία για α΄ δίμηνο 2012 και σύγκριση με αντίστοιχη περσινή περίοδο 2011 –

Συλλήψεις λαθρομεταναστών Ιανουάριος 2011 - 1.077 Φεβρουάριος 2011- 532 ΣΥΝΟΛΟ: Α Δίμηνο 2011 - 1.609 2012

– Συλλήψεις λαθρομεταναστών Ιανουάριος 2012 - 1.671 Φεβρουάριος 2012 - 1.289 ΣΥΝΟΛΟ: Α Δίμηνο 2012 - 2.960 Συλλήψεις διακινητών 2010 - 73 2011 - 62 2012 (Α Δίμηνο) - 7 Το 55% των μεταναστών που συλλαμβάνονται είναι Αφγανοί. Οι υπόλοιποι είναι κυρίως από Αλγερία, Μαρόκο, Τυνησία.

ΠΗΓΗ: Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας

Η κατασκευή του περιβόητου φράχτη Τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία στον Βόρειο Έβρο βρίσκονται στο χωριό Βύσσα. Εδώ από τη μια πλευρά του δρόμου είναι ελληνικό έδαφος και από την άλλη πλευρά, δίπλα ακριβώς δηλαδή, είναι τουρκικό έδαφος. Σε αυτό το τμήμα αναμένεται να κατασκευαστεί ο περίφημος «φράχτης» που θα έχει μήκος 10,3 χιλιόμετρα.

Το ποτάμι του Έβρου όμως, που αποτελεί φυσικό σύνορο ανάμεσα στις δυο χώρες, θα συνεχίσει να αποτελεί το μεγαλύτερο πέρασμα λαθρομεταναστών. «Ο φράχτης θα μας λύσει το πρόβλημα στο συγκεκριμένο χερσαίο κομμάτι, από εκεί δηλαδή που το 2012 μας πέρασαν 26 χιλιάδες άτομα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε την δυνατότητα να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στα ποτάμια σύνορα. Ο φράχτης όμως δεν θα λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα ούτε το πρόβλημα της ροής μεταναστών στον Έβρο.

Δεν θα είναι όμως μόνο ο φράχτης. Υπάρχει και ένα αυτοματοποιημένο σύστημα καμερών, ημέρας και νύχτας, έχουμε ήδη εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων, και από εκεί κατοπτεύουμε όλη την περιοχή», εξηγεί ο κ. Γιώργος Σαλαμάγκας. Στο σημείο όπου ο Χρήστος Παπουτσής πριν από έναν μήνα «θεμελίωσε» το έργο τίποτα δεν μαρτυρά ακόμη την κατασκευή του, παρά μόνο ένα ομοίωμα του «φράχτη» από συρματόπλεγμα που βρήκαμε εκεί να το «φυλάνε» οι συνοριοφύλακες της «FRONTEX».

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τέλη Μαρτίου –αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες- και θα διαρκέσουν πέντε μήνες. Ο «φράχτης» θα στηρίζεται σε χαλύβδινους γαλβανισμένους

Και αυτό διότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι «τέτοιου είδους μέτρα είναι βραχυπρόθεσμα και δεν συμβάλλουν στην καταπολέμηση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης». Στο ίδιο χερσαίο τμήμα έχουν ήδη τοποθετηθεί 23 θερμικές κάμερες που καταγράφουν 24 ώρες το 24ωρο κάθε κίνηση. Αυτά όλα αν τα θέλουν πολιτικοί, αλλά όχι μόνο δεν τα θέλουν, αλλά κάνουν ότι είναι δυνατόν να τα πολεμήσουν!

se-blepo.blogspot.com
 

Mariner38

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2012
Μηνύματα
29
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Στην Αθήνα με περιμένουν οι φίλοι μου που με προσκάλεσαν να έρθω. Οι συνεννοήσεις μας γίνονται μέσω κινητών τηλεφώνων. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον μου εδώ αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι καλύτερα από ότι στην χώρα μου. Μου είπαν ότι στην Ελλάδα όλο και κάποια δουλειά θα βρω να κάνω, απ’ αυτές που δεν κάνουν οι ντόπιοι

Αν έτρωγαν διωγμό χωρίς έλεος δε θα τον προσκαλούσαν.Όσον αφορά τις δουλειές που δεν κάνουν οι ντόπιοι,σε λίγο όλες θα τις κάνουν.Παλιές πληροφορίες είχε ο ταλιμπάν.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Στρατόπεδο κράτησης για μετανάστες δημιουργείται στην Κοζάνη

Σε στρατόπεδο που παραχώρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και θα περιφρουρεί η αστυνομία πρόκειται να μεταφερθούν 1.000 παράνομοι μετανάστες, βάσει απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Σχετική εξουσιοδότηση για να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες έλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε πως θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, με την οποία θα δίνεται το «πράσινο φως» για τη δημιουργία του πρώτου τέτοιου χώρου στην Ελλάδα σε εγκαταστάσεις που έχει παραχωρήσει ο Στρατός.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που επικαλείται Το Βήμα, την ευθύνη της περιμετρικής φύλαξης του χώρου θα έχει η Ελληνική Αστυνομία, όμως η αντίστοιχη αρμοδιότητα για το εσωτερικό του στρατοπέδου θα δοθεί σε ιδιωτική εταιρεία (security).


 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Κέντρο κράτησης αλλοδαπών στη Β. Ελλάδα και «σκούπα» στην Αθήνα

www.pixhost.org/show/951/11701902_image-ashx.jpg] [/url]

Τρεις βασικές κατευθύνσεις δράσεων με στόχο την άμεση υλοποίησή τους, περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, και επισημάνθηκαν σήμερα και από τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, σε πρώτη φάση προωθείται η δημιουργία κέντρου κράτησης αλλοδαπών, χωρητικότητας 1.000 ατόμων, αλλά και «καταυλισμών έκτακτης ανάγκης», προκειμένου να ξεκινήσει επιχείρηση με εντατικούς ελέγχους, για την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών και άλλων, που επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων, πρόκειται άμεσα να ξεκινήσει εξόρμηση για την πάταξη του παραεμπορίου, πέριξ της Νομικής, της ΑΣΟΕΕ και άλλων πανεπιστημιακών χώρων, με καταστροφή επιτόπου των παραποιημένων προϊόντων, ταυτόχρονα με τους ελέγχους σε πάγκους μικροπωλητών στο κέντρο της Αθήνας, που ήδη είναι σε εξέλιξη.

Ο τρίτος άξονας, πάνω στον οποίο θα κινηθούν οι αστυνομικές δυνάμεις και ειδικότερα η Ασφάλεια, είναι η δίωξη των τεσσάρων κύριων «πληγών» του κέντρου, της πορνείας, του παραεμπορίου, των ναρκωτικών και της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το κέντρο κράτησης πρόκειται να δημιουργηθεί σε στρατόπεδο της Βόρειας Ελλάδας, για το οποίο ακόμα εκκρεμούν οι διαδικασίες παραχώρησης από τον Στρατό. Ωστόσο, οι επιτελείς του υπουργείου εκτιμούν ότι αυτές οι διαδικασίες θα προχωρήσουν με πολύ γρήγορο ρυθμό, ώστε η εγκατάσταση να είναι έτοιμη σε έναν μήνα και ειδικότερα πριν από την λήξη της θητείας της σημερινής κυβέρνησης.

Το κέντρο κράτησης, όπως διευκρίνισαν στελέχη του υπουργείου, θα είναι μια μεταβατική λύση, για την κράτηση αλλοδαπών που συλλαμβάνονται για διάφορα αδικήματα, έως ότου ολοκληρωθεί η δημιουργία των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής, τα οποία χρειάζονται πολύ χρόνο ακόμα ώσπου να ετοιμαστούν. (Το πρώτο, στον Έβρο, υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο σε 8-12 μήνες).

Στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, θα οδηγούνται όλοι οι αλλοδαποί που συλλαμβάνονται για ποινικές παραβάσεις, ώστε να μην αναγκάζονται οι δικαστικές αρχές να τους αφήνουν ελεύθερους, αφού όλα τα υπάρχοντα κρατητήρια είναι στην παρούσα φάση γεμάτα.

Στο ίδιο κέντρο θα οδηγούνται ακόμα και αλλοδαποί που υποβάλλουν αιτήσεις για άσυλο, έως ότου εξετάσουν τα αιτήματά τους, προκειμένου, όπως λένε, να προλαμβάνεται ενδεχόμενη παραβατική συμπεριφορά τους, στο διάστημα που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ασύλου.
Στο ίδιο πνεύμα θα λειτουργήσουν και οι «καταυλισμοί έκτακτης ανάγκης», λύση που εξετάζεται ως συμπληρωματική σε δεύτερη φάση. Οι καταυλισμοί αυτοί θα είναι οργανωμένοι στη λογική των καταυλισμών σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών (σεισμών κ.λπ.), αλλά με αυξημένη ασφάλεια από πλευράς αστυνομίας.

Η μεταβατική αυτή λύση προωθείται και για έναν ακόμη λόγο. Να αξιοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό τα κονδύλια από τα Ταμεία Εξωτερικών Συνόρων και Επιστροφών της ΕΕ, τα οποία χρηματοδοτούν το πρόγραμμα αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.

Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του κέντρου κράτησης στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, θα γίνει νέος σχεδιασμός εκ μέρους της αστυνομίας για τη δράση όλων των συναρμόδιων αστυνομικών υπηρεσιών, με κατεύθυνση πλέον την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας. Σημειώνεται ότι ο τελευταίος σχεδιασμός, που είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο, αφορούσε την αύξηση και εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στο κέντρο, αλλά οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης απαιτούν διαφορετική οργάνωση και κατανομή δυνάμεων.

Σε ό,τι αφορά στο παραεμπόριο, οι επιχειρήσεις πέριξ των πανεπιστημιακών χώρων, θα υποστηρίζονται από συνεργεία του δήμου, τα οποία θα καταστρέφουν επιτόπου και προϊόντα - απομιμήσεις επώνυμων εταιρειών, είτε με σπρέι που θα τα καθιστά άχρηστα, είτε μέσα σε απορριμματοφόρα, όπου θα διαλύονται. Έως τώρα επιτόπου καταστροφή γινόταν σε περιπτώσεις κατασχεμένων προϊόντων χωρίς ετικέτες, κυρίως κινέζικα, ενώ για τα υπόλοιπα γινόταν καταγραφή και ακολουθείτο διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
H λαθρομετανάστευση βόμβα και για το ασφαλιστικό

www.pixhost.org/show/2013/11703164_tromaktiko.jpg] [/url]

Απασφαλισμένη “πυρηνική βόμβα” έτοιμη ανά πάσα στιγμή να αντιναχθεί με απρόβλεπτες συνέπειες για την ελληνική κοινωνία... τα ασφαλιστικά ταμεία, το σύστημα υγείας και τη δημόσια ασφάλεια χαρακτηρίζουν ανοιχτά πλέον το μεταναστετικό παράγοντες της αγοράς εργασίας.

Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι για το μέγεθος της παραοικονμίας που ξεπερνά το 20% του ΑΕΠ ευθύνονται κατά κύριο λόγο οι αλλοδαποί, οι οποίοι στο συνολό τους δεν θέλουν να νομιμοποιηθούν,. Παρά τις συνεχείς ευκαιρίες που τους προσφέρονται από το ελληνικό κράτος. Μελέτες του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Αθηνών καθώς και το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ καταρρίπτουν πλήρως τον μύθο ότι οι αλλογενείς θα σώσουν το ασφαλιστικό μας σύστημα: “Η ευεγετική τους παρουσία σύμφωνα με τους ερευνητές “δεν θα υπερβαίνει τα 20 χρόνια γιατί μετά τα ταμεία θα κληθούν να καταβάλλουν σε αυτούς συνταξιοδοτικές παροχές με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τα αποθεματικά τους. Όπως σημειώνεται μάλιστα στην έρευνα του Πανεπιστημίου Αιγαίου “Εάν δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα στο καθεστώς ασφάλισης, όταν θα πρέπει να αποδοθούν οι υποσχόμενες παροχές στον μεγάλο αριθμό των μεταναστών που είναι στην αγορά εργασίας, η ευεργετική επίδραση μιας σειράς ετών όπου οι αλλοδαποί θα εισφέρουν στους ασφαλιστικούς φορείς χωρίς αντίστοιχα να αξιώνουν σύνταξη, θα αντιστραφεί“.

Παραμύθι του Νασρεντίν Χότζα δηλαδή, αποτελούν οι ισχυρισμοί των ανεπάγγελτων θολοκουλτουριάρηδων περί “θετικής συμβολής των ξένων εργατικών χεριών στη διαμόρφωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.

Από έρευνες που διεξήχθησαν για λογαριασμό του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής που κατήργησε (γιατί άραγε;) το ΠΑΣΟΚ προέκυψε ότι η συνεισφορά των αλλοδαπών στο ετήσιο ΑΕΠ φτάνει μόλις το 2,6% όταν αποτελούν το ¼ του πληθυσμού της χώρας.

Αυτή η συμμετοχή θεωρείται μηδαμινή, αφού δεν είναι ανάλογη με τον αριθμό τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνα-καμπανάκι του Παντείου Πανεπιστημίου, εάν συνεχισθεί η σημερινή “εισβολή λαθρομεταναστών” το 2050 θα έχουμε τουλάχιστον 14 εκατ. Αλλογενών με τους γηγενείς να μην ξεπερνούν στην καλύτερη περίπτωση τα 11 εκατομμύρια.

Προκειμένου να απομυθοποιήσουμε πλήρως τα περί μεγάλης συνεισφοράς των αλλοδαπών στο σσυνταξιοδοτικό σύστημα αναφέρουμε το πόρισμα του ΙΝΕ που αναφέρει επί λέξει “οι αλλοδαποί που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ δεν συνεισφέρουν οικονομικά όσο ένας Έλληνας ασφαλισμένος και γενικά οι εισφορές δεν ανταποκρίνονται στον αριθμό τους“. Σε απλά ελληνικά να μην περιμένουμε, όπως μας τάζουν οι “προοδευτικοί”, οι μετανάστες να μας εξασφαλίσουν τη σύνταξη τους όταν εξέλθουμε από την αγορά εργασίας!
melostisneos.wordpress.com
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Φυλακισμένοι εργάτες σε Πατήσια και Ν.Ιωνία - Ήταν ανασφάλιστοι και παρακολουθούνταν με κάμερες ασφαλείας!

- 'Ηταν βιοτεχνίες φασόν που διακινούσαν και εμπορεύματα χωρίς παραστατικά
- Δεκάδες οι λαθρομετανάστες που βρέθηκαν σε άθλιες συνθήκες
- Οι έφοδοι έγιναν παρουσία εισαγγελέα και αστυνομίας από ειδική υπηρεσία του ΙΚΑ και του Σ.ΕΠ.Ε
- Τι λέει στο Newsit ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Μιχάλης Χάλαρης

Άλλη μια πληγή της ελληνικής κοινωνίας που έχει μάλιστα κακοφορμίσει αποκαλύπτεται σήμερα και μάλιστα στην καρδιά της Αθήνας.

Επιχειρήσεις που είχαν φυλακισμένους ανθρώπους χωρίς όνομα και πατρίδα, ανθρώπους που δούλευαν γι' αυτούς σαν σκλάβοι.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν ότι οι εικόνες με τα φυλακισμένα παιδιά στο Πακιστάν που δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο δεν είναι τόσο μακρινές.

Μετά από ελέγχους που έκανε η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) σε βιοτεχνίες φασόν, αποκαλύφθηκε ότι διακινούν μεγάλες ποσότητες έτοιμων ενδυμάτων, χωρίς παραστατικά, ενώ απασχολούν δεκάδες ανασφάλιστους και παράνομους στη χώρα αλλοδαπούς, σε χώρους με κλειδωμένες σιδερένιες πόρτες και κάμερες παρακολούθησης.

Σε έφοδο τής Υπηρεσίας, με τη βοήθεια αστυνομικών, παρουσία εισαγγελέα και με τη συμμετοχή ΣΕΠΕ και ΣΔΟΕ, διαπιστώθηκε ότι:

- Τρεις επιχειρήσεις στα Κάτω Πατήσια απασχολούσαν 62 ανασφάλιστους λαθρομετανάστες, που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων.

- Επιχείρηση- βιοτεχνία φασόν στη Νέα Ιωνία απασχολούσε 20 ανασφάλιστους λαθρομετανάστες, που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν, επίσης, στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων.

- Σε όλες τις επιχειρήσεις επιβλήθηκαν αρχικά πρόστιμα άνω των 10.000 ευρώ.

Η υποθέσεις αυτές που πιθανότατα έχουν και άλλες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες θυμίζουν καταγγελίες σε άλλη πόλη της Ελλάδας για επιχειρηματίες που έκρυβαν τους έργαζόμενους στο αλεύρι...

Μιλώντας στο Newsit ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Μιχάλης Χάλαρης είπε ότι η επιχείρηση αυτή έγινε την Τρίτη. Μικτά κλιμάκια ελεγκτών του ΙΚΑ και του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, της αστυνομία και του εισαγγελέα, έκαναν έφοδο στις επιχειρήσεις και βρήκαν τους λαθρομετανάστες.

"Οι άνθρωποι ήταν φοβισμένοι και σε κακή κατάσταση. Δεν είχαν καμία ιδέα της εργατικής νομοθεσίας.Υπάρχουν δυστυχώς ακόμη επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται με αυτό τον άθλιο τρόπο μετανάστες. Οι επιχειρηματίες θα αντιμετωπίσουν και ποινικές κυρώσεις", είπε χαρακτηριστικά.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Πάνω από 9.300 αιτήσεις ασύλου στην Ελλάδα το 2011

Το 2011 η Ελλάδα δέχθηκε 9.310 αιτήσεις ασύλου από μετανάστες οι οποίοι προέρχονταν κυρίως από το Πακιστάν... (25%), τη Γεωργία (12%) και το Αφγανιστάν (7%).

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιτιστική Υπηρεσία Eurostat εξετάστηκαν συνολικά 8.670 αιτήσεις ασύλου, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 180 και απορρίφθηκαν οι 8.490.

Την ίδια χρονιά, στην ΕΕ υποβλήθηκαν συνολικά 301.000 αιτήσεις ασύλου (έναντι 259.000 το 2010), οι οποίοι προέρχονταν, κυρίως από το Αφγανιστάν (8%), τη Ρωσία (6%), το Πακιστάν (5%), το Ιράκ (5%) και τη Σερβία (5%). Εξετάστηκαν, συνολικά 237.365 περιπτώσεις, εκ των οποίων απορρίφθηκε το 75% (177.900 αιτήσεις).

Σε απόλυτους αριθμούς, οι χώρες που δέχθηκαν τις περισσότερες αιτήσεις ασύλου είναι η Γαλλία (56.300 αιτήσεις), η Γερμανία (53.300 αιτήσεις), η Ιταλία (34.100), το Βέλγιο (31.900), η Σουηδία (29.700), η Μ. Βρετανία (26.400), η Ολλανδία (14.600), η Αυστρία (14.400), η Ελλάδα (9.310) και η Πολωνία (6.900).

Όσον αφορά τις αιτήσεις σε σύγκριση με τον πληθυσμό της κάθε χώρας (ανά εκατομμύριο κατοίκων), τις περισσότερες δέχθηκε η Μάλτα (4.500 αιτήσεις) και ακολουθούν το Λουξεμβούργο (4.200), η Σουηδία (3.200), το Βέλγιο (2.900), η Κύπρος (2.200), η Αυστρία (1.715), η Ολλανδία (875), η Γαλλία (865) και η Ελλάδα (820).
voria.gr
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Στα χέρια των αρχών δύο Ινδοί που κατηγορούνται για τη δολοφονία του ομοεθνή τους στο Ρέθυμνο

Δύο Ινδοί ηλικίας 24 και 38 ετών μαζί με άλλα δύο άτομα που αναζητούνται φέρονται να είναι οι δράστες της άγριας δολοφονίας...ομοεθνή τους στο Ρέθυμνο.

Οι δύο Ινδοί συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, στο Ρέθυμνο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε οτι στις 13 του μήνα οι συλληφθέντες μαζί με άλλους δύο αλλοδαπούς οι οποίοι αναζητούνται, απήγαγαν τον 44χρονο και ζήτησαν λύτρα από συγγενικά του πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται πως χθες εντοπίστηκε το πτώμα του άτυχου Ινδού θαμμένο σε ιδιωτικό χώρο στην περιοχή Λατζιμάς του Δήμου Ρεθύμνου, το οποίο είχε υποστεί θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρι.

Να σημειωθεί πως στόχος των δραστών ήταν το να πάρουν λύτρα από συγγενικά πρόσωπα του θύματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου.
flashnews.gr
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
“Μάχη” μεταξύ αλλοδαπών στην Πατησίων

Ολόκληρη ομάδα από ληστές επιτέθηκε εναντίον δυο μεταναστών τα χαράματα στη γωνία Πατησίων και Κύπρου

Τρεις τα χαράματα και για μερικά λεπτά στήθηκε πραγματική μάχη. Οι αλλοδαποί ήρθαν στα χέρια , άρχισαν να συμπλέκονται μεταξύ τους όμως οι δράστες ήταν περισσότεροι.
Το αποτέλεσμα ήταν οι δυο άτυχοι μετανάστες να βρεθούν άσχημα χτυπημένοι στο νοσοκομείο. Οι δράστες δεν σταμάτησαν να τους χτυπούν παρά μόνο όταν τους έριξαν αναίσθητους και κατάφεραν να τους αρπάξουν τα χρήματα που είχαν πάνω τους.

 

Επισκέπτης
Βγήκαν που βγήκαν τόσοι μπάτσοι σήμερα στους δρόμους, δε μπορούσαν να μπουζουριάσουν από έναν αλλοδαπό ο καθένας να καθαρίσει λίγο η μπουγάδα;  :police:

που είναι όλοι αυτοι οι μπατσοι τις υπόλοιπες 364 μέρες;
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Κλειστά κέντρα κράτησης μεταναστών ανακοίνωσε ο Χρυσοχοΐδης

Την απόφαση για την ίδρυση τριών κλειστών κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών σε κάθε μία από τις δέκα περιφέρειες της χώρας, δηλαδή τριάντα συνολικά, ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στη σύσκεψη που είχε με τους περιφερειάρχες της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης έδωσε προθεσμία μίας εβδομάδας στους περιφερειάρχες να προτείνουν χώρους όπου θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα εν λόγω κέντρα και πριν από τις εκλογές θα φέρει στο υπουργικό συμβούλιο πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ίδρυση των τριάντα κέντρων.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπάρχουν στις τοπικές κοινωνίες ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε πως η παράνομη μετανάστευση είναι βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα καθώς, εκτός των άλλων, η χώρα κινδυνεύει να αποβληθεί από τις συνθήκες Σένγκεν.

Σε περίπτωση που οι τοπικοί φορείς εμμείνουν στην αντίθεσή τους ο Υπουργός τόνισε με νόημα ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους τους ‘Έλληνες.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δακής, αναφερόμενος στην περίπτωση της Κοζάνης, δήλωσε ότι θα φέρει το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο όπου μάλιστα κάλεσε και τον κ. Χρυσοχοΐδη να πάρει μέρος και να ενημερώσει τους τοπικούς παράγοντες.

Επίσης, ο κ. Δακής εξέφρασε επιφυλάξεις για τα ανταποδοτικά οφέλη που θα υπάρξουν για την τοπική οικονομία από τη λειτουργία των κέντρων κράτησης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης περιφερειών Ελλάδος, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε σύμφωνος με την ίδρυση των κέντρων και όπως είπε: «Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της παρουσίας χιλιάδων παράνομών μεταναστών, της γκετοποίησης και της υψηλής εγκληματικότητας, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου, κάθε κέντρο κράτησης θα έχει χωρητικότητα χιλίων ατόμων, η εξωτερική φύλαξή του θα γίνεται από δύναμη 150 αστυνομικών ενώ η εσωτερική από υπαλλήλους σεκιούριτι.

Σε κάθε κέντρο θα απασχολούνται χίλια άτομα το 24ωρο, σε υπηρεσίες που αφορούν συντήρηση, ιατρική μέριμνα, καθαρισμό και σίτιση των μεταναστών που θα κρατούνται εκεί ώσπου να απελαθούν στις πατρίδες τους.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Είχε ρημάξει τους επιβάτες των τρόλει

Ο 26χρονος αλβανός όχι μόνο έμπαινε σε σπίτια σε Κυψέλη, Νέα Σμύρνη και Πατήσια, αλλά είχε ειδίκευση στο "ξάφρισμα" μέσα σε τρόλει.

Eίχε και συνεργό που αναζητείται, και οι γραμμές του τρόλει που προτιμούσε ήταν με κατεύθυνση από Ομόνοια προς Νίκαια.

Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19 γραμμάρια κοκαΐνης, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά, χρηματικό ποσό 100 ευρώ, τρεις ταυτότητες Ελλήνων πολιτών και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: Νέο κόλπο για νομιμοποίηση λαθρομεταναστών

Ανενόχλητοι, αφού οι αρμόδιες διωκτικές αρχές έχουν πάψει κάθε προσπάθεια διερεύνησης της υπόθεσης, κυκλοφορούν με... κλεμμένες άδειες παραμονής 72.980 λαθρομετανάστες.

Καταβλήθηκε μάλιστα προσπάθεια να κουκουλωθεί το θέμα από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση που υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο νομοθέτημά του ήταν η χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς.

Σύμφωνα πάντως με νέα στοιχεία στα χέρια παρανόμως ευρισκομένων στη χώρα μας αλλογενών βρίσκονται πάνω από 120.000 πράσινες κάρτες που έχουν κλαπεί από την πρώην Διεύθυνση Αλλοδαπών των καταργηθέντων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων.

Πολλές από αυτές έχουν αναπαραχθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός (νεο)εποικιστών που εμφανίζονται ως νόμιμοι να διαθέτουν παραποιηθέντα δημόσια έγγραφα.
Από την πλευρά τους υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών επιρρίπτουν τις ευθύνες στους δημάρχους που δεν δηλώνουν σε πολλές περιπτώσεις την κλοπή αδειών ανανέωσης ή μονίμου διαμονής, αφήνοντας υπόμοιες για ύπαρξη κυκλωμάτων νομιμοποίησης τριτοκοσμικών από δημοτικούς υπαλλήλους.

Οι ίδιοι κατηγορούν τον Ραγκούση για την περίεργη ως εγκληματική αδράνεια (γιατί άραγε;) που επέδειξε ως υπουργός Εσωτερικών να εφαρμόσει τον κανονισμό 380/08 της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προβλέπει την ψηφιακή μορφή των αδειών παραμονής και εργασίας.

Πρόκειται για μία συμβατική υποχρέωση της χώρας μας που θα εξαφάνιζε μονομιάς το φαινόμενο των χιλιάδων πλαστών ή κλεμμένων νομιμοποιητικών εγγράφων. Και αυτό γιατί στο νέο ηλεκτρονικό έντυπο θα περιλαμβάνονται και βιομετρικά στοιχεία (ψηφιακή φωτογραφία, δακτυλικά αποτυπώματα) των αλλοδαπών. Έτσι, σχεδόν – καθίσταται αδύνατη η παραποιησή τους.

Μεταξύ των εγγράφων που έχουν κλαπεί είναι και 29.959 (βινιέτες) εντύπων αδειών παραμονής ενιαίου τύπου, γεγονός που επιτρέπει σε επαγγελματίες παραχαράκτες να γεμίσουν την Ελλάδα με -φαινομενικά- νόμιμες πράσινες κάρτες...!
egklimatikotita-allodapwn.blogspot.com
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Συμπλοκή Ελλήνων και μεταναστών στη Νέα Ιωνία

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ Ελλήνων και Πακιστανών είχαμε το απόγευμα της Κυριακής 25 Μαρτίου στο κέντρο της Νέας Ιωνίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του xtypos.gr η συμπλοκή έγινε στην πλατεία... Σημηριώτη, ενώ τα αίτια δεν έχουν εξακριβωθεί καθώς υπάρχουν αντικρουόμενες μαρτυρίες.

Το γεγονός είναι πως έγιναν από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ προσαγωγές επτά ατόμων, τριών Πακιστανών και τεσσάρων Ελλήνων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Εκεί δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις και οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι αφού οι αστυνομικές αρχές εξακρίβωσαν πως οι Πακιστανοί είχαν άδειες παραμονής. Ένας Πακιστανός χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Καταγγελία από οργανώσεις για τη στάση της αστυνομίας

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσαν η “Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή” αλλά και η Ένωση Μεταναστών Εργατών οι οποίες καταγγέλλουν πως οι μετανάστες χτυπήθηκαν χωρίς να έχουν κάνει τίποτα από άτομα που τους είχαν βάλει στο στόχαστρο αλλά και ότι είχαν να αντιμετωπίσουν και ρατσιστική και βίαιη συμπεριφορά από αστυνομικούς. Μάλιστα παραθέτουν τα ονόματα των τραυματιών μεταναστών ενώ έχουν δώσει στη δημοσιότητα και φωτογραφίες τους. Καλούν δε δημοτικές αρχές, συνδικάτα, τοπικές κινήσεις και λαϊκές συνελεύσεις να καταδικάσουν τις επιθέσεις και τη συμπεριφορά του Α.Τ. Νέας Ιωνίας.

Πάντως, πηγή μέσα από το Α.Τ. Νέας Ιωνίας διαβεβαίωσε το xtypos.gr πως οι αστυνομικοί του Τμήματος δεν αντιμετώπισαν ρατσιστικά ή βίαια τους μετανάστες και πως αν είχε παρατηρηθεί τέτοιο κρούσμα θα είχε αντιμετωπιστεί αρμοδίως.

xtypos.eu
 

griniarhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Μηνύματα
799
Κριτικές
1
Like
1.366
Πόντοι
206
Eγω παντως ειμαι με τους αριστερους διαμαρτυρομενους!
Σε ενδειξη εμπρακτης συγνωμης προτεινω να φερει ο καθε Πακιστανος 100 φιλους του στην Ελλαδα ωστε στην επομενη συμπλοκη οι Πακηδες να ειναι πιο πολλοι απο τους Ελληνες!
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Νόμιμοι μετανάστες: Να φύγουν όλοι οι λαθρομετανάστες!

Ακόμη και οι μετανάστες που βγάζουν νόμιμα το μεροκάματό τους και πληρώνουν φόρους στο Ελληνικό κράτος, έχουν αγανακτήσει... με την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας.

Μας κλέβουν, μας δέρνουν και μας μαχαιρώνουν οι παράνομοι λένε.

Ζητάνε να φύγουν όλοι οι λαθρομετανάστες τώρα, χωρίς να μασήσουν τα λόγια τους.
egklimatikotita-allodapwn.blogspot.com

www.pixhost.org/show/3222/11750357_tromaktiko.jpg]  [/URL] μ.................. :2funny: :2funny:
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Αποθήκες ανθρώπινων ψυχών

Χιλιάδες μετανάστες και ποντίκια ζουν μαζί στα πεντακόσια κτήρια - υγειονομικές βόμβες που έχουν καταγράψει οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Τα κτήρια βρίσκονται σε δρόμους όπως Ιερά Οδός, Μενάνδρου, Φυλής, Αγίου Κωνσταντίνου. Είναι μερικά από τα 500 κτήρια του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στα οποία γίνονται συχνά αυτοψίες από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και έχουν βρεθεί να μένουν περισσότεροι από 5.000 μετανάστες.

Στους πρόσφατους μόνον ελέγχους καταγράφηκαν 71 ανθυγιεινές εστίες εξαιτίας διαμονής μεγάλου αριθμού μεταναστών σε εγκαταλελειμμένα κτήρια ή διαμερίσματα.

«Οι δικές μας υπηρεσίες χαρακτηρίζουν τους χώρους ως ανθυγιεινές εστίες, ανταλλάσσουν αλληλογραφία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, συχνά χωρίς ανταπόκριση» τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, προσθέτοντας πως «τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά, καθώς πολλά κτήρια γίνονται αποθήκες ανθρώπινων ψυχών».

Ενδεικτικά είναι τα όσα αναφέρονται και σε έκθεση της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας (ΚΙΠΟΚΑ). «Η Δημοτική Αστυνομία εκτιμά ότι μόνο στο τρίγωνο Γερανίου, Πειραιώς και Σοφοκλέους διαβιούν περισσότεροι από 2.000 αλλοδαποί, στην πλειονότητά τους παράνομοι και άστεγοι».

«Σε πολλά εγκαταλειμμένα κτήρια κοιμούνται υπό άθλιες συνθήκες εκατοντάδες μετανάστες. Στα υπόγεια των πολυκατοικιών και τα παλιά κτήρια της περιοχής, οι νεοαφιχθέντες μετανάστες υπενοικιάζουν κάποιο χώρο που χωράει ένα κρεβάτι, ενώ συχνά κοιμούνται με βάρδιες» προστίθεται.

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom