Δεκτό το ότι πατάς στην απειρία της.
Αν και γενικά δείχνει μια χαρά ικανή και σίγουρα χαρισματική. Κανένα άλλο πρόσωπο δε θα μπορούσε να διογκώσει έτσι το κίνημα των Τεμπών.
Δεκτό το ότι κι εγώ πατάω στα πεπραγμένα της ΝΔ, το πρόσημο των προθέσεων του Κούλη, και το γενικότερο όραμα.
Το πρόβλημα με τη ΝΔ δεν είναι μόνο οι μίζες που αναφέρεις και τα υπόλοιπα κακώς κείμενα. Είναι και ότι το scope της διακυβέρνησης της είναι γενικά πολύ μίζερο. Δεν έχει να επιδείξει τίποτα άλλο παρά μια άτσαλη διαχείριση
φθοράς. Έχουμε παγιδευτει σε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών και χαμηλής αυτοεκτίμησης (εξαιτίας και των προηγούμενων βεβαίως), και δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι νέοι θέλουν να φύγουν. Δεν υπάρχει καμιά προοπτική. Μόνο φθορά.
Όπως το βλέπω, μόνο οι ευνοημένοι θέλουν να μείνουν.
Αν έχεις κάτι να κερδίσεις από τη ΝΔ, εγώ ειλικρινά δεν κρίνω. Απλά ελπίζω να είναι κάτι καλό, κι όχι κανένα βύσμα της πλάκας στα τυριά του σκλαβενίτη
Σοβαρά δε κρίνω. Από τότε που έγινε η απαγωγή του Μαδούρο, μου έχει κολλήσει μια σκέψη.
Σκέφτομαι το πως όταν μια κοινωνική κατασκευή καταρρέει (=διεθνές δίκαιο), και δεν υπάρχει άμεσα κάποια άλλη να την αντικαταστήσει, όλοι ξαφνικά στρέφονται στις κοινωνικές κατασκευές της αμέσως χαμηλότερης βαθμίδας (δηλαδή τα έθνη-κράτη, άντε και καμιά Ε.Ε.). Όλοι ξαφνικά θυμούνται ότι θα ήταν καλύτερα να φρόντιζαν περισσότερο τους εαυτούς τους. Κι όταν καταρρέουν κι αυτές οι κατασκευές, στρεφόμαστε στην αμέσως πιο κάτω βαθμίδα... Δηλαδή τοπικές κοινότητες / ανταλλακτικά δίκτυα --> οικογένεια --> μέχρι.... μέχρι που φτάνουμε στην τέλεια εξατομίκευση, το άτομο. Η μοναδική αδιαπραγμάτευτη πραγματικότητα, που δεν είναι κοινωνική κατασκευή, αλλά κάτι απτό και αληθινό, είναι ο εαυτός σου και η οικογένεια σου.
So, αν κάποιος έχει να κερδίσει από τον Κούλη, στ' αλήθεια δεν κρίνω. Από την άλλη όμως, υπάρχει και μια άλλη αλήθεια: Ότι το καλό του ατόμου βρίσκεται στο καλό του συνόλου που ανήκει. Οπότε πρέπει να ψηφίζει κανείς όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για το σύνολο.
Προσωπικά το ότι έρχεται ένας άνθρωπος που έχει προσδοκίες για κάτι καλύτερο, που έχει δουλέψει, που είναι μέσα από την κοινωνία, με κερδίζει... Στο τέλος-τέλος όμως, ό,τι νομίζει ο καθένας. Δε θα σφαχτουμε.