Νέα

Κόμμα Καρυστιανού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα geoMan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 104K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 24 άτομα (0 μέλη και 24 επισκέπτες)

Ψηφίζετε Καρυστιανου?

• Ναι

Ψήφοι: 179 46,3%
  • Οχι

Ψήφοι: 208 53,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    387
Εγγρ.
4 Μαΐ 2026
Like
262
Πόντοι
21
:jerking2::jerking2::jerking2::jerking2:

συνέχισε την προπαγάνδα να έχουμε κάτι να γελάμε

για κάθε μαλακία που θα γράφεις θα βάζω και έναν δικό μου να ψηφίζει Κο Κυριάκο να ξέρεις :coffee:
Το ξερω σαουλ οτι εισαι νδακι με τα μπουνια
Και να θες να κρυφτείς η χαρα δεν σ αφηνει

Balkan cowboy

Μέγας
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
13.859
Πόντοι
3.556
Με τον συριζα αρεσει δεν σου αρεσει ο λαός εφαγε ψωμάκι κοινωνικα επιδοματα κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεια,δωρεαν νοσοκομειακή περιθαλψη για ολους, μείωση των ασφαλιστικων εισφορών του 80% τωνελ επ κεα μέρισμα 13η συνταξη αυξηση τον κατώτατου για πρώτη φορα μετα απο 7 χρονια μειωσεων,φόρολογιση για πρώτη φορα του μαυρου και αδηλωτου χρηματος της λίστας λαγκαρντ,αποπληρωμή ολου του χρεους στο δντ το 2018, ξαναμπηκε η χωρα στις αγορες και αλλα πολλα που εκανε που θελω ωρα να τα αναλύσω.
Ο συριζα ηταν η καλύτερη κυβέρνηση μετα την μεταπολίτευση

Ασπάζεσαι τις πολιτικές απόψεις Σαλαμούνα και Πούτσεκ?

sex volcano

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
207
Like
66.381
Πόντοι
48.917
Αυτοί που δεν είναι μπατακτστήδες δεν τους πήδηξαν οι τράπεζες. Τους δώσανε περιθώριο ακόμα και με λίγα ευρώ να αποπληρώνουν. Έχω τέτοιους σε φιλικό κύκλο.

Αλλά και πάλι ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΒΑΣΙΚΑ οικονομικά δυστυχώς τα μαθηματικά είναι αμείλικτα. Τ αλένε οι όροι ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν. Όταν πάιρνεις δάνειο είναι ένδεχόμενο κι αυτό.
Μπορεί στιε δανειακές συμβάσεις να το εχουν στα ψηλά γράμματα αλλα πανω απο αυτα ειναι οι έμμεσοι νόμοι του κράτους για προστασία πρώτης κατοικίας τότε..κ ισχύει πάντα ο χρόνος τελεσειε της πράξης βάσει του ισχύοντα νόμου της στιγμή της υπογραφής

Αλλά εδω ειναι ελλαδισταν κ σώσαμε τραπεζίτες

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
29.134
Πόντοι
6.256
Ο φίλος @Anemodoura απαντάει πολύ σωστά. Δεν το λύσανε οι άλλες χώρες ακριβώς. Αν γνωρίζεις αγγλικά και διαβάσεις τα ξένα sites το βασικό πρόβλημα ακόμ ακαι στις ΗΠΑ είναι οι πολύ υψηλές τιμές στα ακίνητα και τα ενοίκια.
Το ότι η Κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει πολλά ακόμα σε ΑΥΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Ναι θα έπερεπε να έχει πιο στοχοποιημένη στεγαστική πολιτική- αλλά δεν μπορεί να κάνει εύκολα παρεμβατισμό και αυτό χαζοεπιχείρημα με τα funds που κυνηγάνε τους καημένους τους οφειλέτες ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ.

Είναι βασικά οικονομικά αυτά, όταν πάιρνεις δάνειο δεν είναι δικό σου το σπίτι είναι της τράπεζας. Εγώ γιατί δεν πήρα ποτέ; Γιατί ξέρω ότι δεν θα το έχω εξασφαλισμένο - αντιθέτως η πολιτεία με τιμώρησε εμένα και επιβράβευσε ατυχήσαντες με κωλο νόμους τυπου Κατσέλη...

Είναι όλοι αυτοί για τους οποίους πληρώνουμε εμείς τα διάφορα "ρυθμιζόμενα χρέη" στους λογαριασμούς... Λαμόγια του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ".
Το θέμα της στέγασης είναι παγκόσμιο...και σε άλλες χώρες πχ της ανατολής....εκεί να δεις τι γίνεται..σε κουτιά μένουν και τα πληρώνουν για σπίτι. Αλλά εμείς εδώ μιλάμε για την Ελλάδα...ας γίνει πρώτα ότι μπορεί και ας έρθουμε μετά να πούμε ότι ατυχήσαμε...βέβαια τι περιμένεις όταν και οι 300 βουλευτές έχουν επενδύσει σε ακίνητα? να ρίξουν την αξία τους???

Όσο για τα δάνεια...είσαι απόλυτος χωρίς να έχεις τις ανάλογες παραστάσεις και προσλαμβάνουσες. Υπάρχουν οφειλέτες και οφειλέτες δεν πήραν όλοι 25 πιστωτικές και τις τερμάτισαν ή στεγαστικά και δεν πλήρωσαν ούτε ευρώ επειδή είναι γύφτοι.

Υπάρχουν και αυτοί που σε καιρούς που η οικονομία πήγαινε καλά πήραν ένα δάνειο για να αναπτύξουν την εταιρεία τους και να χτίσουν κάτι για το μέλλον...ή που δεν είχαν ακίνητα από το μπαμπά και τη μαμά...και πήραν ένα δάνειο υπολογισμένο με τα τότε δεδομένα. Μετά όπως αν η εταιρεία τους πήγε πάτο λόγω της κρίσης ή αν έχασαν την δουλειά τους δεν σημαίνει ότι είναι γύφτοι.

Και επειδή δεν έχεις δει πως δουλεύει αυτό το σύστημα που στήθηκε το 2016 και τερμάτισε το 2021....

Η τράπεζα μονομερώς μεταβιβάζει την δανειακή σου σύμβαση σε ένα fund που πολλές φορές δεν μπορείς να βρεις ούτε ποιος είναι από πίσω...και άλλε φορές είναι και θυγατρική της τράπεζας....

Το fund αγοράζει το δάνειο σου κοψοχρονιά...σε τιμή αστεία...και μετά με συνοπτικές διαδικασίες και πολλές φορές και ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ...γίνεται πλειστηριασμός της περιουσίας σου σε τιμή υποπολλαπλάσια μιλάμε μπορεί το σπίτι σου να έχει εμπορική αξία 1 εκατομμύριο και να στο βγάλουν με αξία 350 χιλιάδες. Και μετά βρίσκεσαι χωρίς σπίτι και με το χρέος στον κώλο.

Και για όλα αυτά για να κάνεις ανακοπή και αναστολή της απόφασης παίζει να θες 5 χιλιάρικα...φαντάσου αν τα έχει αυτός που δεν έχει να πληρώσει την δόση...

Ενώ θα μπορούσες να αγοράσεις ΕΣΥ το σπίτι σου 350 χιλιάδες αλλά αυτό δεν παίζει...γιατί οι διαδικασίες γίνονται αυτόματα...αν μπεις στο eauction θα δεις πλειστηριασμό από "τράπεζαΑ" και κατοχυρώνεται στην "τράπεζαΑHoldings SA"

Κατάλαβες τώρα?

Εγγρ.
4 Μαΐ 2026
Like
262
Πόντοι
21
Οχι του κμαν1 κμαν2 ασπάζομαι να διαβαζω συνέχεια τα ιδια και ιδια,τα μάθαμε ολοι απ εξω τα ποιήματα.
Αλλα να σε δω τωρα που η μπογιά δεν πιάνει τι θα κάνεις...
Καθε χρονος και μειονεκτημα,μετα θα ερθει η κατρακυλα και εκει να δεις ποσα απιδια πιανει ο σάκος,ψαθα εχω αν την χρειαστείς θα στην δωσω δωρεάν

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
9.235
Πόντοι
2.636
Το θέμα της στέγασης είναι παγκόσμιο...και σε άλλες χώρες πχ της ανατολής....εκεί να δεις τι γίνεται..σε κουτιά μένουν και τα πληρώνουν για σπίτι. Αλλά εμείς εδώ μιλάμε για την Ελλάδα...ας γίνει πρώτα ότι μπορεί και ας έρθουμε μετά να πούμε ότι ατυχήσαμε...βέβαια τι περιμένεις όταν και οι 300 βουλευτές έχουν επενδύσει σε ακίνητα? να ρίξουν την αξία τους???

Όσο για τα δάνεια...είσαι απόλυτος χωρίς να έχεις τις ανάλογες παραστάσεις και προσλαμβάνουσες. Υπάρχουν οφειλέτες και οφειλέτες δεν πήραν όλοι 25 πιστωτικές και τις τερμάτισαν ή στεγαστικά και δεν πλήρωσαν ούτε ευρώ επειδή είναι γύφτοι.

Υπάρχουν και αυτοί που σε καιρούς που η οικονομία πήγαινε καλά πήραν ένα δάνειο για να αναπτύξουν την εταιρεία τους και να χτίσουν κάτι για το μέλλον...ή που δεν είχαν ακίνητα από το μπαμπά και τη μαμά...και πήραν ένα δάνειο υπολογισμένο με τα τότε δεδομένα. Μετά όπως αν η εταιρεία τους πήγε πάτο λόγω της κρίσης ή αν έχασαν την δουλειά τους δεν σημαίνει ότι είναι γύφτοι.

Και επειδή δεν έχεις δει πως δουλεύει αυτό το σύστημα που στήθηκε το 2016 και τερμάτισε το 2021....

Η τράπεζα μονομερώς μεταβιβάζει την δανειακή σου σύμβαση σε ένα fund που πολλές φορές δεν μπορείς να βρεις ούτε ποιος είναι από πίσω...και άλλε φορές είναι και θυγατρική της τράπεζας....

Το fund αγοράζει το δάνειο σου κοψοχρονιά...σε τιμή αστεία...και μετά με συνοπτικές διαδικασίες και πολλές φορές και ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ...γίνεται πλειστηριασμός της περιουσίας σου σε τιμή υποπολλαπλάσια μιλάμε μπορεί το σπίτι σου να έχει εμπορική αξία 1 εκατομμύριο και να στο βγάλουν με αξία 350 χιλιάδες. Και μετά βρίσκεσαι χωρίς σπίτι και με το χρέος στον κώλο.

Ενώ θα μπορούσες να αγοράσεις ΕΣΥ το σπίτι σου 350 χιλιάδες αλλά αυτό δεν παίζει...γιατί οι διαδικασίες γίνονται αυτόματα...αν μπεις στο eauction θα δεις πλειστηριασμό από "τράπεζαΑ" και κατοχυρώνεται στην "τράπεζαΑHoldings SA"

Κατάλαβες τώρα?
Εσύ έχεις χίλια δίκια αλλά κατάλαβες ότι όταν παίρνεις δάνειο ουσιαστικά εκχωρείς την ελευθερία σου;

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
29.134
Πόντοι
6.256

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
29.134
Πόντοι
6.256

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
9.235
Πόντοι
2.636
Αυτό που σου έγραψα για το δάνειο το κατανόησες ή το πέρασες αέρα?
Για το δάνειο ισχύει ότι λένε οι όροι. Και μάντεψε τι όρος υπήρχε πάντα; Ότι ο όροι μπορουν να αλλάξουν. Περαστικά μας λοιπόν (για αυτούς που πήραν δάνειο)

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
29.134
Πόντοι
6.256
Για το δάνειο ισχύει ότι λένε οι όροι. Και μάντεψε τι όρος υπήρχε πάντα; Ότι ο όροι μπορουν να αλλάξουν. Περαστικά μας λοιπόν (για αυτούς που πήραν δάνειο)
Δεν έχει να κάνει με τους όρους της σύμβασης ούτε αλλάζουν αυτοί οι όροι.

Έχει να κάνει με το ότι οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα διαχρονικά άφησαν το τραπεζικό σύστημα να λειτουργεί καταχρηστικά και στα όρια της νομιμότητας

δεν το κάνουν για πλάκα είναι ένας τρόπος για να μαζέψουν όλη την ιδιοκτησία..το πλάνο για τον μέσο άνθρωπο στο μέλλον είναι να κάνει leasing ακόμα και το κωλόχαρτο

δεν έχει να κάνει με το ότι εσύ δεν πήρες δάνειο...στην ζωή αυτή όποιος θέλει να πάει πιο μακριά και δεν έχει κεφάλαιο θα πάρει ρίσκα και δάνεια.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
9.235
Πόντοι
2.636
Δεν έχει να κάνει με τους όρους της σύμβασης ούτε αλλάζουν αυτοί οι όροι.

Έχει να κάνει με το ότι οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα διαχρονικά άφησαν το τραπεζικό σύστημα να λειτουργεί καταχρηστικά και στα όρια της νομιμότητας

δεν το κάνουν για πλάκα είναι ένας τρόπος για να μαζέψουν όλη την ιδιοκτησία..το πλάνο για τον μέσο άνθρωπο στο μέλλον είναι να κάνει leasing ακόμα και το κωλόχαρτο

δεν έχει να κάνει με το ότι εσύ δεν πήρες δάνειο...στην ζωή αυτή όποιος θέλει να πάει πιο μακριά και δεν έχει κεφάλαιο θα πάρει ρίσκα και δάνεια.
Χαίρω πολύ. Μου λες να συμφωνήσω με τα αυτονόητα τώρα;

Όποιος θέλει να πάει πιο μακριά θα πάρει ΡΙΣΚΑ όπως ακριβώς το λες μόνος σου. Και μάντεψε τι σημαίνει ΔΑΝΕΙΟ; ΔΑΝΕΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΡΙΣΚΟ Ή ΡΗΞΙΑ πες το όπως θες.

Εγγρ.
4 Μαΐ 2026
Like
262
Πόντοι
21
ούτε σε 40 χρόνια δε θα ξαναδείς επίδομα...θα δουλέψεις για να ζήσεις
Το πρόβλημα αυτο το εχω λύσει οπως ξέρεις χωρις να χρειαστεί να μπω σε λεπτομέριες
Εχω βρει αλλου κοινωνικό κράτος

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
29.417
Πόντοι
5.506

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
29.134
Πόντοι
6.256
Χαίρω πολύ. Μου λες να συμφωνήσω με τα αυτονόητα τώρα;

Όποιος θέλει να πάει πιο μακριά θα πάρει ΡΙΣΚΑ όπως ακριβώς το λες μόνος σου. Και μάντεψε τι σημαίνει ΔΑΝΕΙΟ; ΔΑΝΕΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΡΙΣΚΟ Ή ΡΗΞΙΑ πες το όπως θες.
Το ρίσκο στην αγορά δεν είναι έτσι αυθαίρετο

όταν οι τράπεζες λειτουργούν ως κόζα νόστρα τότε δεν είναι στα όρια του "ρίσκου"

εδώ μιλάμε για ένα σύστημα φτιαγμένο να έχει η τράπεζα υπερκέρδος είτε κερδίσεις είτε χάσεις εσύ

ρίσκο ναι...να σου πάρουν το σπίτι ναι...αλλά όχι με όρους αλητείας και τοκογλυφίας.

Δεν καταλαβαίνεις την διαφορά? ή απλά δεν σε νοιάζει επειδή δεν θα πάρεις ποτέ δάνειο?

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
29.134
Πόντοι
6.256
Το πρόβλημα αυτο το εχω λύσει οπως ξέρεις χωρις να χρειαστεί να μπω σε λεπτομέριες
Εχω βρει αλλου κοινωνικό κράτος
εννοείς ότι έχεις βρει αλλού να παρασιτείς εις βάρος των άλλων που δουλεύουν?

και τι θα κάνεις όταν και χώρες αυτές αποφασίσουν να σταματήσουν να ταΐζουν λαθρομετανάστες όπως εσύ?

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
59.077
Πόντοι
16.235
Όποιος γνωρίζει βασικά οικονομικά καταλαβαίνει ότι δεν ευθύνεται ο χαζοΚούλης ή Τσίπρας ή ο Ανδρουλάκης ή ο οποιοσδήποτε για το ότι εγώ πχ παίρνω ένα χιλιάρικο* και το ενοίκιο είναι 700.
Είναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ το πρόβλημα και έχει να κάνει με ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ και άλλα στοιχεία. Όποιος δεν το γνωρίζει απλά να ανοίξει δυο σαιτ ή να γράψει στο gemini "Για ποιο λόγο οι μισθοί στην Ελλάδα είναι τόσο χαμηλοί και τα ενοίκια τόσο ακριβά;"

Και αν υπάρχει κάποιος απατεώνας που θα υποσχεθεί χαμηλά ενοίκια και πλαφόν ψηφίστε τον να δείτε τα βασικά οικονομικά στη πράξη όπως δυστυχώς δεν είδαμε με Τσίπρα γιατί τελικά έκανε την κωλοτούμπα. Έπρεπε να μην την κάνει να βγαίναμε από το ευρώ να σας έβλεπα... Αλλά μην τα γράφω γιατί θα έρθει το άλλος (με ψευδώνυμο που ήδη το έχω ξεχάσει εν τω μεταξύ χαχα) και θα με βαφτίσει ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ...

*Πρωτίστως φταίω εγώ που ακόμα παίρνω ένα χιλιάριακο μάλλον και όχι κανένας άλλος.
Υ.Γ. Ποτέ στη ζωή μου δεν κατάλαβα πως επιβιώνουν άνθρωποι που δεν ξέρουν τα πολύ βασικά.
O Eλληνας που έχει τέτοιο ενοίκιο επιβιώνει διότι πληρώνουν άλλοι ...καθημερινά κάνει έρανο από τα σόγια του για να τα καταφέρει.Οι πιο ανεξάρτητοι( που έχουν και τις ανάλογες αντοχές) κάνουν δεύτερη δουλειά .

Εγγρ.
4 Μαΐ 2026
Like
262
Πόντοι
21
εννοείς ότι έχεις βρει αλλού να παρασιτείς εις βάρος των άλλων που δουλεύουν?

και τι θα κάνεις όταν και χώρες αυτές αποφασίσουν να σταματήσουν να ταΐζουν λαθρομετανάστες όπως εσύ?
Σου είπα οταν εχεις μυαλο εμπειρία ποτε δεν πας χαμένος ολο και κατι θα σκαρφιζομαι
Ξερω σε κανω και εκνευριζεσαι αλλα να ξέρεις οτι ειναι μεγάλη μαζα αυτή που εκμεταλλεύεται το συστημα

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
29.134
Πόντοι
6.256
Σου είπα οταν εχεις μυαλο εμπειρία ποτε δεν πας χαμένος ολο και κατι θα σκαρφιζομαι
Ξερω σε κανω και εκνευριζεσαι αλλα να ξέρεις οτι ειναι μεγάλη μαζα αυτή που εκμεταλλεύεται το συστημα
Είμαι πολύ υπέρ αυτής της άποψης να ξέρεις

Πότε δεν πας χαμένος

Στην τελική και στην ανακύκλωση να σε δώσουμε κάτι θα χρησιμέψεις :coffee:

tweenpeaks

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2026
Like
233
Πόντοι
21
Ολοι ΠΑΣΟΚ ειμαστε

WhatsApp Image 2026-05-27 at 8.40.16 PM.jpeg

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom