Νέα

Κληρονομικό θέμα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα poustalekos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 42
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
723
Πόντοι
96
Χαιρετώ τους καυλιάρηδες!!!

Λοιπον απο οσο ξερω οταν πεθανει ο αντρας, την περιουσια την παιρνει η γυναικα του καθως αυτη ειναι ο κοντινοτερος συγγενης και οχι τα παιδια. Ετσι δεν ειναι? ή είπα μαλακια?

Λοιπον ας πουμε τωρα οτι ενας αντρας εχει ενα παιδι απο τον πρωτο γαμο, χωριζει και κανει δευτερο παιδι με τη δευτερη γυναικα, με την οποια μενει μαζι μεχρι να πεθανει (ο αντρας).
Σε αυτη την περιπτωση πανε ολα στην τρεχουσα (δευτερη) συζυγο? Το παιδι απο τον πρωτο γαμο τι παιρνει? Ενα αρχιδι?
Ολα αυτα σε περιπτωση που δεν υπαρχουν διαθηκες κλπ.

Για να δω τι ψαρια πιανετε!!! Ή μονο για ακαποτες παρτουζες με αραπαδες ξερετε να μιλατε?

Μετα τιμης,
ΠΟΥΣΤΑΛΕΚΟΣ

jojolie56

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2021
Like
330
Πόντοι
21
75% στα 2 παιδιά και τα υπόλοιπα 25% στη δεύτερη σύζυγο. Προυπόθεση να μην υπάρχουνδιαθήκες, αποκληρώσεις κλπ. Πάντως διεκδίκηση από τη πρώτη μπορεί να γίνει με αμφίβολα αποτελέσματα.

ΤΙΜΩΡΟΣ(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
3.846
Πόντοι
456
Λοιπον απο οσο ξερω οταν πεθανει ο αντρας, την περιουσια την παιρνει η γυναικα του καθως αυτη ειναι ο κοντινοτερος συγγενης και οχι τα παιδια. Ετσι δεν ειναι? ή είπα μαλακια?
Είπες μαλακία με το καλημέρα, αστους γρίφους και διάβασε τα βασικά πρώτα.

kiriakoboy

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
693
Πόντοι
86
Τα παιδιά από οποιονδήποτε γάμο είναι μοιράζονται δια ίσο ποσοστό το 75%.
Η γυναίκα που είναι παντρεμένος παίρνει το 25%. Η χωρισμένη παίρνει απ τα 3 το μακρύτερο.

Πήγες να μας μπερδέψεις. Είπες ότι μένει με την δεύτερη γυναίκα αλλά όχι ότι είναι παντρεμένοι.
Αν χώρισε με την πρώτη και δεν παντρεύτηκε την δεύτερη τότε μοιράζονται την περιουσία τα παιδιά με τους παππούδες και τους θείους αν υπάρχουν.

ΤΙΜΩΡΟΣ(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
3.846
Πόντοι
456
αν κανει διαθηκη γινεται οτι λεει στη διαθηκη!!!
οχι
υπάρχει η νόμιμη μοίρα

Συγκεκριμένα για να απαντήσουμε στο νηματοθέτη.
Αν δεν υπάρχει διαθήκη τα παιδιά τα παίρνουν όλα φυσικά και όχι η σύζυγος. (Αλλά που να καταλάβει μια αδερφή τι αξία έχουν τα παιδιά? Με αυτά τα μυαλά θέλουμε να παντρεύονται και να υιοθετούν οι πούστηδες;)
Αν υπάρχει σύζυγος παίρνει το 1/4 και τα παιδιά τα 3/4. Πρώτος, δεύτερος, 15ος γάμος σταρχίδια μας, μονο η σύζυγος τη στιγμή του θανάτου μας νοιάζει.
Αν υπάρχει σύζυγος και όχι παιδιά η σύζυγος παίρνει το 1/2 και οι άλλοι (αδέλφια κλπ.) το 1/2.

Αν υπάρχει διαθήκη που τα αφήνει όλα στην Ουκρανέζα νοσοκόμα, τα παιδιά και η σύζυγος παίρνουν το 1/2 αυτών που θα παιρναν αν δεν υπήρχε.

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
38.945
Πόντοι
9.931
Αφου πιάσαμε τα κληρονομικά και τις διαθήκες μπορω να ρωτήσω και εγω κατι. Εχω δυο αδελφές απο τον δεύτερο γαμο του πατερα μου και δεν θε΄λω να τους αφήσω την περιουσία μου.

Αυτο που θελω να ρωτήσω ειναι αν ειμαι υποχρεωμένος βάση νομου να αφήσω και σε αυτες κατι;;

kiriakoboy

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
693
Πόντοι
86
οχι
υπάρχει η νόμιμη μοίρα

Συγκεκριμένα για να απαντήσουμε στο νηματοθέτη.
Αν δεν υπάρχει διαθήκη τα παιδιά τα παίρνουν όλα φυσικά και όχι η σύζυγος. (Αλλά που να καταλάβει μια αδερφή τι αξία έχουν τα παιδιά? Με αυτά τα μυαλά θέλουμε να παντρεύονται και να υιοθετούν οι πούστηδες;)
Αν υπάρχει σύζυγος παίρνει το 1/4 και τα παιδιά τα 3/4. Πρώτος, δεύτερος, 15ος γάμος σταρχίδια μας, μονο η σύζυγος τη στιγμή του θανάτου μας νοιάζει.
Αν υπάρχει σύζυγος και όχι παιδιά η σύζυγος παίρνει το 1/2 και οι άλλοι (αδέλφια κλπ.) το 1/2.

Αν υπάρχει διαθήκη που τα αφήνει όλα στην Ουκρανέζα νοσοκόμα, τα παιδιά και η σύζυγος παίρνουν το 1/2 αυτών που θα παιρναν αν δεν υπήρχε.
Αν υπάρχει διαθήκη δεν ισχύει η νόμιμη μοίρα αλλά ότι λέει η διαθήκη.
Αν ο τυπάς τα έγραψε όλα στην Ουκρανέζα στανταράκι του στην Φυλής τα παίρνει όλα αυτή.

ΤΙΜΩΡΟΣ(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
3.846
Πόντοι
456
Αν ο τυπάς τα έγραψε όλα στην Ουκρανέζα στανταράκι του στην Φυλής τα παίρνει όλα αυτή.
Τι λες ρε τυπε αυτο σημαίνει νόμιμη μοίρα, ότι ισχύει παρά τις διαθήκες
Μπέρδεψες τη νόμιμη μοίρα με την κληρονομική διαδοχή.
Υπάρχουν τρεις τύποι διαδοχής.
Η διαθήκη.
Η κληρονομική διαδοχή.
Και η νόμιμη μοίρα.

Έχετε μπλέξει τα μπούτια σας με τις Αμερικανικές ταινίες νομίζετε ότι ισχύει στην Αμερική ισχύει και στην Ευρώπη.

nostradamosg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Κριτικές
1
Like
2.715
Πόντοι
456

Λοιπον ας πουμε τωρα οτι ενας αντρας εχει ενα παιδι απο τον πρωτο γαμο, χωριζει και κανει δευτερο παιδι με τη δευτερη γυναικα, με την οποια μενει μαζι μεχρι να πεθανει (ο αντρας).
Σε αυτη την περιπτωση πανε ολα στην τρεχουσα (δευτερη) συζυγο? Το παιδι απο τον πρωτο γαμο τι παιρνει? Ενα αρχιδι?

Για να δω τι ψαρια πιανετε!!! Ή μονο για ακαποτες παρτουζες με αραπαδες ξερετε να μιλατε?

Μετα τιμης,
ΠΟΥΣΤΑΛΕΚΟΣ
Τα παιδια παιρνουν το 75% και το υπολοιπο η συζηγος.Βασικη προυποθεση να μην υπαρχει διαθηκη.
Αν υπαρχει διαθηκη και αποκληρωνει καποιο απο τα παιδια η τη τελευταια συζηγο του θα πρεπει να εχει αφησει ενα ελαχιστο ποσο ετσι ωστε να μη μπορει να προσβαλλει κανεις τη διαθηκη.
Εχε υποψη σου οτι μπορει να υπαρξει διαθηκη την οποια δε την εκανε ο πεθαμενος αλλα γινεται κατοπιν συννενοησης των κληρονομων ετσι ωστε να περασει ολη η περιουσια στα παιδια για να μην εχουν ξανα τρεχαματα μετα τον τυχον θανατο της συζηγου

podolagnos90

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουν 2023
Like
2.033
Πόντοι
456
Τα παιδιά από οποιονδήποτε γάμο είναι μοιράζονται δια ίσο ποσοστό το 75%.
Η γυναίκα που είναι παντρεμένος παίρνει το 25%. Η χωρισμένη παίρνει απ τα 3 το μακρύτερο.

Πήγες να μας μπερδέψεις. Είπες ότι μένει με την δεύτερη γυναίκα αλλά όχι ότι είναι παντρεμένοι.
Αν χώρισε με την πρώτη και δεν παντρεύτηκε την δεύτερη τότε μοιράζονται την περιουσία τα παιδιά με τους παππούδες και τους θείους αν υπάρχουν.

Εκτός απο 25% της περιουσίας του επί των ακινήτων και των τραπεζικών καταθέσεων σκαφών αναψυχής

η δεύτερη σύζηγος παίρνει τη σύνταξη του

Όλα αυτά ισχύουν αν δεν υπάρχουν διαθήκες.

Προσοχή : Εάν υπάρχουν διαθήκες πρέπει οι κληρονόμοι να το γνωρίζουν γιατί αλλιώς τα παίρνουν τα ανήψια και οι υπόλοιποι !!!

kyrpoutsos

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2021
Like
706
Πόντοι
81
Τυπε πάνε και ρώτα έναν δικηγόρο.
Πιστεύεις είναι κατάλληλο μέρος το σαιτ για να παίρνεις συμβουλές για τέτοια θέματα και να ακούς της ψωλής τον χαβα του καθένα;

Άλλα και άλλα πληρώνετε, έναν δικηγόρο για να μάθετε τι δικαιούστε και πώς στα αρχιδια σας.

kyrpoutsos

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2021
Like
706
Πόντοι
81
Να ας πούμε ρωτώντας εδώ, θα σου απαντάνε τόσο μαλακισμένα όσο ο τύπος πιο πάνω.

anton0606

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2007
Like
177
Πόντοι
0
Τόσο καιρό εδώ μέσα
Δεν πέθανε κανένας ?τι έγινε με τά κλειρονομικα πρόσωπα

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
23.734
Πόντοι
7.046
Τύποι, τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Αν υπάρχει διαθήκη, γυναίκα, παιδιά και γκόμενες, και ο μακαρίτης ήταν μέλος του Μπου, τότε το 25% πάει υπέρ του Σαη και το υπόλοιπο ας το μοιράσουν όπως θέλουν.

Αν δεν υπάρχει διαθήκη, τότε το 25% πάει ξανά υπέρ Σαη, και το υπόλοιπο 75% μοιράζεται στα μέλη σε είδος, ή μια επίσκεψη σε στούντιο, δελο ή μασάζ. Αν τα χρήματα δεν είναι τόσα πολλά και δεν φτάνουν για τα παραπάνω, τα μέλη θα πάρουν από ένα κερασμένο σουβλάκι.

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
14
Like
4.217
Πόντοι
4.895
Απλή απάντηση στο ερώτημα του θέματος εφόσον δεν υπάρχει διαθήκη: η πρώτη σύζυγος δεν παίρνει τίποτα, η δεύτερη σύζυγος παίρνει 25%, τα παιδιά (ασχέτως από ποια σύζυγο είναι) μοιράζονται 75%.
Αφου πιάσαμε τα κληρονομικά και τις διαθήκες μπορω να ρωτήσω και εγω κατι. Εχω δυο αδελφές απο τον δεύτερο γαμο του πατερα μου και δεν θε΄λω να τους αφήσω την περιουσία μου.

Αυτο που θελω να ρωτήσω ειναι αν ειμαι υποχρεωμένος βάση νομου να αφήσω και σε αυτες κατι;;
Απλή απάντηση και εδώ: ΟΧΙ δεν υποχρεούσαι να τους αφήσεις τίποτα, κάνεις διαθήκη και την αφήνεις όπου θέλεις.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
23.734
Πόντοι
7.046
Έχω κάνει διαθήκη από χρόνια, τύποι μου.
Είδα τέτοιες συμπεριφορές μεταξύ Συγγενών - κληρονομων, με αφορμή θανάτους συγγενων, που δεν ήθελα με τίποτα να γίνει το ίδιο κάποτε με εμένα ή να πάνε σε λάθος χέρια.

Άγαμος, οπότε στα παπάκια μου όλοι, θα πάνε ΜΟΝΟ εκεί που θέλω εγώ.

Εγγρ.
6 Νοε 2009
Κριτικές
10
Like
2.732
Πόντοι
4.125

Μετα τιμης,
ΠΟΥΣΤΑΛΕΚΟΣ
διαθήκη δεν υπάρχει? Αν δεν υπάρχει διαθήκη τον λόγο έχουν τα δικαστήρια. το μόνο σίγουρο είναι οτι όποιοι και αν είναι οι κληρονόμοι κερδισμένο θα βγει το δημόσιο με τους φόρους που θα εισπράξει.

Ωρίων

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2019
Κριτικές
2
Like
28.316
Πόντοι
6.236

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
23.734
Πόντοι
7.046
Τόσο καιρό εδώ μέσα
Δεν πέθανε κανένας ?τι έγινε με τά κλειρονομικα πρόσωπα
Και όμως, υπάρχει νήμα "Κηδειοχαρτα Μπου".
Συγγενείς, τέκνα και χήρες των μελών μας, γράψτε τις εμπειρίες σας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom