Νέα

Κινδυνεύουν τα ξενοδοχεία ημιδιαμονής;

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Κινδυνεύουν τα ημιδιαμονής με αλλαγή χρήσης/κλείσιμο;

• Ναι

Ψήφοι: 4 16,7%
  • Όχι

Ψήφοι: 15 62,5%
  • Ίσως

Ψήφοι: 5 20,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    24
  • Η ψηφοφορία θα κλείσει: .

kavlalex

Σεβαστός
Εγγρ.
24 Οκτ 2021
Κριτικές
6
Like
6.544
Πόντοι
1.336
Έμπνευση για το θέμα ήταν το κλείσιμο ενός κοντινού μου ξενοδοχείου ημιδιαμονης, το οποίο ανακαινίζεται για να γίνει boutique hotel.

Ποια είναι η γνώμη σας; Με την τουριστική ζήτηση να ανεβαίνει όλο και περισσότερο, πιστεύετε πως υπάρχει κίνδυνος να αρχίσουν να αλλάζουν χρήση;

Υποβαθμισμένες περιοχές (πχ Ομόνοια, Μεταξουργείο) αρχίζουν να αποκτούν όλο και περισσότερα "καλά" ξενοδοχεία.

• Like
Αντιδράσεις: Y13

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
19.839
Πόντοι
3.846
Aντίθετα, νομίζω ότι θα έπρεπε να ανοίξουν ακόμη περισσότερα. Τα παράνομα ζευγάρια μάλλον αυξάνονται. Επίσης λύνει το πρόβλημα παρκαρίσματος όταν φορτώσεις.
Επειδή ανήκω σε αυτούς που δεν έχουν μόνιμη θέση, είναι μεγάλη ευκολία το βράδυ να πας τη γκόμενα στο ξενοδοχείο. Ούτε χρειάζεται να καθαρίσεις το σπίτι, ούτε να να ψάχνεις για πάρκινγκ και μετά περπάτημα ως το σπίτι να ξενερώσει η γυναίκα.
Γαμιστρώνες και στις μεγάλες επαρχιακές πόλεις!

OP
OP
K

kavlalex

Σεβαστός
Εγγρ.
24 Οκτ 2021
Κριτικές
6
Like
6.544
Πόντοι
1.336
Ακομα ενα ανουσιο νημα!
Θα εκτιμούσα καμία πιο εμπεριστατωμένη άποψη για το γιατί δεν έχει νόημα αυτό που λέω. Για το οποίο, δεν μασησα φύλλα δάφνης και το σκέφτηκα, σε πραγματικό γεγονός βασίστηκα.

OP
OP
K

kavlalex

Σεβαστός
Εγγρ.
24 Οκτ 2021
Κριτικές
6
Like
6.544
Πόντοι
1.336
Aντίθετα, νομίζω ότι θα έπρεπε να ανοίξουν ακόμη περισσότερα. Τα παράνομα ζευγάρια μάλλον αυξάνονται. Επίσης λύνει το πρόβλημα παρκαρίσματος όταν φορτώσεις.
Επειδή ανήκω σε αυτούς που δεν έχουν μόνιμη θέση, είναι μεγάλη ευκολία το βράδυ να πας τη γκόμενα στο ξενοδοχείο. Ούτε χρειάζεται να καθαρίσεις το σπίτι, ούτε να να ψάχνεις για πάρκινγκ και μετά περπάτημα ως το σπίτι να ξενερώσει η γυναίκα.
Γαμιστρώνες και στις μεγάλες επαρχιακές πόλεις!
Εγώ μαζί σου σε αυτό που γράφεις. Το θέμα είναι, κυρίως σε επίπεδο Αθήνας, θα υπάρξει ανάπτυξη ή θα μπουν κάποιοι στον πειρασμό για "κανονικά" ξενοδοχεία, ειδικά όσα βρίσκονται σε πιο κεντρικά σημεία;

Johnstef

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Απρ 2022
Κριτικές
65
Like
9.667
Πόντοι
5.436
Έμπνευση για το θέμα ήταν το κλείσιμο ενός κοντινού μου ξενοδοχείου ημιδιαμονης, το οποίο ανακαινίζεται για να γίνει boutique hotel.

Ποια είναι η γνώμη σας; Με την τουριστική ζήτηση να ανεβαίνει όλο και περισσότερο, πιστεύετε πως υπάρχει κίνδυνος να αρχίσουν να αλλάζουν χρήση;

Υποβαθμισμένες περιοχές (πχ Ομόνοια, Μεταξουργείο) αρχίζουν να αποκτούν όλο και περισσότερα "καλά" ξενοδοχεία.
Εάν το Μητσοτακέικο κάνει γενικευμένο "τζεντριφικέσιο" (gentrification) στο κέντρο της Αθήνας ώστε να το μετατρέψει αποκλειστικά σε πάρκο αναψυχής τουριστών - διότι ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα κουμπάρων τους πίσω απ' αυτή την ιστορία - δυστυχώς ναι, κινδυνεύουν τα ξενοδοχεία ημιδιαμονής κι όχι μόνο.

Σχετική-άσχετη απορία μου: τον Φεβρουάριο που μας πέρασε έκλεισαν όλα τα στούντιο της Κασσάνδρας. Κι άλλες φορές έχει τύχει να κλείσουν μαγαζιά - συνήθως με πρόσχημα υποθέσεις τράφικινγκ - μετά από λίγο καιρό τα παίρνει άλλος ιδιοκτήτης και ξανανοίγουν. Στην Κασσάνδρας παραμένουν κλειστά. Γιατί;

ΤΙΜΩΡΟΣ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
4.577
Πόντοι
736

Μετάφραση: Θα σταματήσει ο κόσμος να γαμάει;
Μάλλον όχι

• Like
Αντιδράσεις: Eros82

sonixxx11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
1.266
Πόντοι
206
Εγώ αδερφια απορώ με ενα πράγμα.

Σε μια χώρα με τέτοια οικονομικη ανισότητα δηλαδή μικρή μερίδα πολιτών που πρόσκεινται σε μητσοτακελους να είναι πλούσιοι και οι υπόλοιποι φτωχαντζες που είναι και η πλειοψηφία των πολιτων πόσα μπουτίκ χοτελ θα σηκώσει η Αθήνα την στιγμή που όλα αυτά είναι ζήτημα χρόνου πιστεύω στην επόμενη πενταετία να χρεοκοπήσουν μιας και η ίδια η χώρα με την ακρίβεια σε όλους τους τομείς δεν κάνει τίποτα να το σώσει και θα καταρρεύσει κάποια στιγμη και επίσης και οι τουρίστες σύντομα θα πάρουν πρέφα ότι αυτό το κράτος δεν αξίζει επισκεψιμότητας αφού δεν έχει να προσφέρει τίποτα σπουδαίο.

Προχθές ήμουν στο Μοναστηράκι μεσημεριανή ώρα και έβλεπα παντού τουρίστες.Γαλλους,Γερμανούς,Αμερικανούς κλπ.
Με μια συρόμενη βαλίτσα στο χέρι περιφέρονταν σαν τις αδικες κατάρες σε ένα σημείο στο Μοναστηρακι μποτιλιαρισμενο με καυσαέρια,σκόνη από έργα , πεζοδρόμια σπασμένα ,βρωμιά παντού φωνές κακό της Κακομοίρας γινόταν.

Καθώς παρατηρούσα τους τουρίστες που και οι ίδιοι ασφυκτιουσαν με όλο αυτό το τριμπουρδελο και δεν ήξερα από που να σωθούν βλέπω μπροστά μου στο Θησείο δύο γριές να τραβούν με φωτογραφικη μηχανή από μακριά την Ακρόπολη και για να πάρουν καλή φωτό στέκονταν μέσα στη μέση του δρόμου όπου πήγε ένα αμάξι να τις πατήσει τις 75χρονες.

Σε πολλές περιοχές της Αθήνας βλέπω ξενοικιαστα μαγαζιά γιατί πνίγηκαν στα χρέη.

Και παααααρα πολλά βενζινάδικα που τυχαίνει να ξέρω γιατί έβαζα βενζινα σε διάφορες περιοχές κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Δηλαδή για ποια μπουτίκ χοτελ μιλάμε και για ποια ανάπτυξη;
Εδώ έχουμε καταντήσει Κολομβια.
Μην σας πω ότι η Κολομβια είναι μακράν σε καλύτερη κατάσταση από εμάς.

Πραγματικά αυτοί οι τουρίστες πρέπει να είναι μεγάλα κοροιδα που έρχονται Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση:

digger

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
35
Like
5.865
Πόντοι
7.195
Πραγματικά αυτοί οι τουρίστες πρέπει να είναι μεγάλα κοροιδα που έρχονται Ελλάδα.
Κορόιδο πιάνεσαι μιά φορά μόνο, οι τουρίστες αυτοί δε θα ξανάρθουν και θα μας δυσφημούν τι μπουρδέλο είμαστε, η επόμενη μέρα θάναι πολύ δύσκολη.
Στο μεταξύ μου κάνει εντύπωση με πόση ευκολία φτιάχνουνε "πεντάστερα", φτιάξαν στο πι και φι το γκαράζ απέναντι απ το Μινιόν και ετοιμάζονται δίπλα και στο ερείπιο το πρωην Σαβόγια και σ ένα παλιό κτίριο γραφείων

OP
OP
K

kavlalex

Σεβαστός
Εγγρ.
24 Οκτ 2021
Κριτικές
6
Like
6.544
Πόντοι
1.336
Μετάφραση: Θα σταματήσει ο κόσμος να γαμάει;
Μάλλον όχι
Δεν το γράφω υπό αυτή την έννοια (άλλωστε και πριν τα ημιδιαμονης, πηδαγε ο κόσμος).

Το θέμα είναι άλλο, χωρίς φυσικά να είμαι στον χώρο και να έχω κάνει οικονομική μελέτη. Αν έχεις ξενοδοχείο σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, σε συμφέρει να το κρατήσεις ως ημιδιαμονης, ή με ένα μικρό ρετουσαρισμα, να το κάνεις "κανονικό" ξενοδοχείο; Τονίζω κυρίως τα κεντρικά σημεία, γιατί αυτά είναι που βολεύουν τους περισσότερους μας, όταν ψάχνουμε για ημιδιαμονης.

OP
OP
K

kavlalex

Σεβαστός
Εγγρ.
24 Οκτ 2021
Κριτικές
6
Like
6.544
Πόντοι
1.336
Εάν το Μητσοτακέικο κάνει γενικευμένο "τζεντριφικέσιο" (gentrification) στο κέντρο της Αθήνας ώστε να το μετατρέψει αποκλειστικά σε πάρκο αναψυχής τουριστών - διότι ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα κουμπάρων τους πίσω απ' αυτή την ιστορία - δυστυχώς ναι, κινδυνεύουν τα ξενοδοχεία ημιδιαμονής κι όχι μόνο.
Έχεις πιάσει ακριβώς τον προβληματισμό μου (χωρίς να θεωρώ πως αυτό έχει να κάνει με την τρέχουσα κυβέρνηση αποκλειστικά).

sakarvats

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Σεπ 2008
Κριτικές
107
Like
8.261
Πόντοι
9.415
Μαθαίνω ότι τα τελευταία 1-2 χρόνια, σε μεγάλες επαρχιακές πόλεις (Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο κλπ), υπάρχει "έξαρση" των παράνομων ζευγαριών στα AirBnB για ημιδιαμονή/ημερίσια χρήση, για πολύ προφανείς λόγους (περισσότερη ιδιωτικότητα (εφόσον το κλειδί υπάρχει σε κουτάκι στην είσοδο "κάποιοας πολυκατοικίας" ), πιο ήσυχα κ πιο διακριτικά, ενδεχομένως περισσότερες παροχές κ ανέσεις στο δωμάτιο, κλπ κλπ).

Γνωστός μου στην Λάρισα για παράδειγμα, εκμισθώνει κ 2η φορά μέσα στην ημέρα το διαμέρισμα του σε ζευγαράκια (πάνε μια φορά μέσω της γνωστής πλατφόρμας κ μετά έρχονται σε απευθείας επαφή με τον ιδιοκτήτη/διαχειριστή κ τα "κουμάντα" μετά την πρώτη επίσκεψη, γίνονται απευθείας..

erostios

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2024
Like
263
Πόντοι
21
Πριν το air bnb πήγαινα σε ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής Μαίρη στα Εξάρχεια τώρα είναι boutiqe ξενοδοχείο με άλλο όνομα.

OP
OP
K

kavlalex

Σεβαστός
Εγγρ.
24 Οκτ 2021
Κριτικές
6
Like
6.544
Πόντοι
1.336
Μερικά παντως ημιδιαμονής το χουν γυρίσει σε μπουτίκ τα τελευταία χρόνια. Το Marie και το Άρεως πχ...

Πριν το air bnb πήγαινα σε ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής Μαίρη στα Εξάρχεια τώρα είναι boutiqe ξενοδοχείο με άλλο όνομα.
Άρα δεν είναι ότι έπεσα στην περίπτωση, υπάρχει γενικά σε έναν βαθμό το φαινόμενο αυτό...

ΦΑΚΙΡΗΣ

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Κριτικές
171
Like
34.341
Πόντοι
37.562
Θα εκτιμούσα καμία πιο εμπεριστατωμένη άποψη για το γιατί δεν έχει νόημα αυτό που λέω. Για το οποίο, δεν μασησα φύλλα δάφνης και το σκέφτηκα, σε πραγματικό γεγονός βασίστηκα.
Ελα,θα μπορουσες να ζητησεις γνωμες στο νημα των ξενοδοχειων
και να παρεις εκει τις λιγες απαντησεις.
Δεν ειναι θεμα για να περπατησει,το βλεπεις και μονος σου.

sonixxx11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
1.266
Πόντοι
206
Κορόιδο πιάνεσαι μιά φορά μόνο, οι τουρίστες αυτοί δε θα ξανάρθουν και θα μας δυσφημούν τι μπουρδέλο είμαστε, η επόμενη μέρα θάναι πολύ δύσκολη.
Στο μεταξύ μου κάνει εντύπωση με πόση ευκολία φτιάχνουνε "πεντάστερα", φτιάξαν στο πι και φι το γκαράζ απέναντι απ το Μινιόν και ετοιμάζονται δίπλα και στο ερείπιο το πρωην Σαβόγια και σ ένα παλιό κτίριο γραφείων
Ισχυει.
Όσο για τα πενταστερα θα σου πω τι γίνεται..
Όλοι αυτοί οι ιδιοκτήτες εχουν όλοι να όλοι άκρες με την Νέα Δημοκρατία.
Παίρνουν επιδοτήσεις τρελές για αναβάθμιση των ξενοδοχείων αλλά ένα μικρό μέρος πάει σε ανακαινίσεις.
Τα υπόλοιπα τα τρώνε για πάρτυ τους σε ταξίδια,καλή ζωή,φτιάχνουν τα σπίτια τους,καινούρια αυτοκίνητα,γκόμενες,πουτανες κλπ.

Όλοι αυτοί οι γραβατωμενοι ιδιοκτήτες μπουτίκ χοτελ δεν είναι τίποτα σπουδαίοι.
Σκουπίδια είναι.

Eros82

Ανώτατος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2019
Κριτικές
62
Like
18.533
Πόντοι
13.636
Συνήθως παίρνω πουτανες στα ξενοδοχεία. Μόνο μία φορά πήγα γκομενα , αλβανιδα παντρεμενη , ήθελα να την ξεφτυλισω και ήθελα δωμάτιο με καθρέφτες. Όλα καλά είναι

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom