Η βρωμιά επηρεάζει και τα ζώα. Έχω φίλο που περιποιείται το σκυλί του καλύτερα και από άνθρωπο. Στο σπίτι του δεν καταλαβαίνεις ότι έχεις σκύλο. Από την άλλη σε πολυκατοικία που πηγαίνω συχνά δεν τολμάς να περάσεις από τον δεύτερο όροφο με τα πόδια. ΖΕΧΝΕΙ λόγω της βρωμιάς.
Όταν έχεις τέτοιες καταστάσεις τα ίδια τα ζώα θα είναι άρρωστα. Τα σκατά τα αποβάλλει ο οργανισμός κάθε ζώου για συγκεκριμένο λόγο. Αν ήταν χρήσιμα θα τα είχαμε μέσα μας. Όταν λοιπόν κυκλοφορούν έτσι είναι θέμα ευζωίας και όχι φιλοζωίας. Τέτοιοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι ΚΑΙ για τα ζώα. Αλλά ποιος μιλάει; Πλέον τρως ΕΣΥ το πρόστιμο που θα κάνεις παράπονα.
Εδώ υπάρχει νόμος που σου λέει ότι μπορείς να ταίζεις τα αδέσποτα όπου γουστάρεις "αρκεί να μην βρωμίζεις". Και πάνε οι γαμημένες και σκορπίζουν ΠΑΝΤΟΥ κροκέτες και κονσέρβες.
Το θέμα δεν είναι η ύπαρξη των ζώων αλλά η διαχείριση τους.
Αν τα παράπονα σου είναι "δε τα θέλουμε τα κωλόγατα στην πολυκατοικία" τότε δεν έχεις δίκιο. Αν ζητάς από τον ιδιοκτήτη να τα προσέχει και να τα έχει καθαρά τότε έχεις δίκιο.
Επίσης...φυσικά και πρέπει να μπορείς να ταίζεις τα αδέσποτα όπου γουστάρεις...αν δεν σου αφήνουν κατάλοιπα και σκουπίδια τι σε νοιάζει???
έχω τσακωθεί άσχημα με έναν παλιόπουστα γιατί στο πάρκο απέναντι από το σπίτι μου καμιά φορά τάιζα ή έβαζα νερό σε κάτι γάτες
αυτός ο μαλάκας έκανε παράπονα ότι έχουμε και μικρά παιδιά και τα αδέσποτα έχουν αρρώστιες κτλπ
ρε παλιομαλάκα...ήρθα να τους βάλω νερό μέσα στο σπίτι σου ή στον δρόμο έξω από το σπίτι σου???