Fullspoonmoon
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 9 Σεπ 2024
- Like
- 5.407
- Πόντοι
- 1.056
Δεν είπε οτι βληθηκε το ελικόπτεροΚαλύτερα να δεις αύριο τι θα πει ο βάτραχος ο Τάσος.
Δεν είπε οτι βληθηκε το ελικόπτεροΚαλύτερα να δεις αύριο τι θα πει ο βάτραχος ο Τάσος.
Ενω ο Σημίτης, Αρσένης, Πάγκαλος ηταν κορυφή... ασε μας ρε τυπε. Εδω πηγε ο αρχηγος της ΕΥΠ με πληροφορίες απο τον διευθυντή της CIA και αρνήθηκε να τον δει ο Σημίτης ενω βρισκόμασταν ενα βημα πριν πατήσουμε την σκανδάλη και καθε πληροφορία ηταν κρίσιμη.Ο Λυμπέρης ήταν ενα παν άχρηστο τυπάκι με μεγάλο βύσμα. Μπήκε στη θέση που μπήκε και χάσαμε ενα νησί. Αν ήταν αξιοκρατικό το σύστημα θα ήταν έως και ασυρματιστής και τίποτα περισσότερο. Δε θα έφτανε εκεί το πραγμα και δε θα είχαμε γκρίζα ζώνη σε δικα μας νερά. Απλά πράγματα. Παλιό βαθύ ΠΑΣΟΚ πουτάνα όλα.
Την φυλάξαμε απο θαλάσσης εξ αποστάσεως.Δικοι μας κομάντος δεν ανέβηκαν ποτέ παρότι ήταν έτοιμοι.Μολις έμαθαν ότι είχαν ανέβει Τούρκοι ακυρώθηκε η αποστολή να ανέβουν οι δικοί μας για να μην γίνει αιματοκυλισμα.Την φυλάγαμε αλλά έπρεπε να βγουν κι αυτοί στον βράχο για να γίνει απεμπλοκή ship by ship, flag by flag, troops by troops.
Όλα αυτά που αναφέρεις, είναι αυτά που διέρευσε η τότε κυβέρνηση και το αναπαράγουν ακόμη και τώρα τα δικά τους μέσα. Σε ρωτώ όμως, χωρίς να ξέρω τι δουλειά κάνεις, εάν σχεδίαζες εσύ την όλη επιχείρηση, θα άφηνες τον Δυτικό βράχο αφύλαχτο;Την φυλάξαμε απο θαλάσσης εξ αποστάσεως.Δικοι μας κομάντος δεν ανέβηκαν ποτέ παρότι ήταν έτοιμοι.Μολις έμαθαν ότι είχαν ανέβει Τούρκοι ακυρώθηκε η αποστολή να ανέβουν οι δικοί μας για να μην γίνει αιματοκυλισμα.
Δεν πολεμούν με τους Κούρδους, στρατιωτικές επιχειρήσεις κάνουν απέναντι σε αντάρτες. Άλλο πράγμα είναι ο πόλεμος και το διακύβευμα τεράστιο. Ο τεράστιος φόβος των απέναντι είναι ο ολοκληρωτικός πόλεμος. Γι αυτό άλλωστε είχε πει ο κομάντο ΑΓΕΕΘΑ, ότι σε επιδίωξη θερμού επεισοδίου από πλευράς Τούρκων, θ' απαντήσουμε με γενικευμένη σύρραξη σε όλο το πεδίο.Από πότε έχει να κάνει πόλεμο η Ελλάδα? Ο ψευτοεθναρχης είπε "κείται μακράν"
Από πού να έχουν πείρα οι Έλληνες στρατιωτικοί?
Οι Τούρκοι πολεμουν με Κούρδους και άλλους συνεχεια
Eιχαν επικεντρωθεί στα ανατολικά Ίμια γιατί εκεί είχε προηγηθεί ο χαμός με τις σημαίες.Όλα αυτά που αναφέρεις, είναι αυτά που διέρευσε η τότε κυβέρνηση και το αναπαράγουν ακόμη και τώρα τα δικά τους μέσα. Σε ρωτώ όμως, χωρίς να ξέρω τι δουλειά κάνεις, εάν σχεδίαζες εσύ την όλη επιχείρηση, θα άφηνες τον Δυτικό βράχο αφύλαχτο;
Τα ΑΠΑΤΣΙ και τα σικορσκι παραλήφθηκαν το 1995, προηγμένα σε σχέση με τα ΑΒ 212,Eιχαμε στο σκηνικό των Ιμίων διαθέσιμα τα υπερσύγχρονα-τοτε- Απάτσι ,πραγματικά ιπτάμενα άρματα ,που θα έλυναν το θέμα σε δευτερόλεπτα και οι Τούρκοι δεν θα μπορούσαν να μας κουνηθούν για δεκαετίες .
Ενώ τώρα έχουν αποθρασυνθεί...Τα υπερσύγχρονα όπλα χρειάζονται κάποιον να τα αποδεσμεύσει για δράση όταν απαιτηθεί από τις συνθήκες.Αυτο είχε συμβεί και στην Κύπρο το '74.Οταν τα υπερσύγχρονα -τοτε-Φάντομ που δεν είχαν τότε οι Τούρκοι έμειναν δεμένα με αόρατες αλυσίδες επειδή ανακλήθηκε η εντολή αποστολής τους στην Κύπρο.
Κάτι μου λέει ότι σκηνικό παρόμοιο με τα Ίμια το '96 ενδέχεται να συμβεί και πάλι και τότε ίσως πάλι θα έχουμε άνθρωπο σε θέση όπου θα πάρει ΑΛΛΗ ΜΙΑ λάθος απόφαση την οποία θα πληρώνουμε για δεκαετίες μετά.
Ας καθάριζαν το ζήτημα τότε και ας κυβερνούσαν αλλα δώδεκα χρόνια.Τα ΑΠΑΤΣΙ και τα σικορσκι παραλήφθηκαν το 1995, προηγμένα σε σχέση με τα ΑΒ 212,
Είχαν θερμικές κάμερες κλπ
Τα σικορσκι επιχειρούσαν απ την ΥΔΡΑ που ήταν μακρυα απ' τα Ίμια.
Αλλά είπαμε, δεν ήθελαν μπελάδες οι πασοκατζηδες, θα έχαναν 8 χρόνια μάσας,
Μετά τα Ίμια άρχισαν οι εξοπλισμοί και οι μίζες,
Ο Αρσένης είπε ότι αυτές οι τρύπες είναι από "πριτσιίνια που έχουν ξεκολλήσει". Αυτό μου αρκεί για να βγάλω συμπέρασμα.Εάν προσέξεις καλά, οι εκτονώσεις του μετάλλου είναι προς τα έξω.
Αυτός ο τύπος ακαπνος ναύαρχος βγαίνει κάθε τόσο στο πρωινό open και προσπαθει να μας πείσει ότι είμαστε ισχυρότεροι απ' τους ΤούρκουςΓια να διαπιστώσουν την παρουσία των Τούρκων, πέταξαν σε ύψος μόλις τριών μέτρων από το έδαφος, μέσα σε καταρρακτώδη βροχή, τονίζει. «Ο προβολέας αντανακλούσε στη βροχή και τύφλωνε τον πιλότο».
«Αν έριχναν, θα είχε αλλάξει όλο το παιχνίδι»
«Φανταστείτε όμως εκείνη την ώρα να είχαν πράγματι εντολή οι Τούρκοι να ρίξουν. Δεν τους στέλναμε σε μία αυτοκτονική αποστολή; Και όμως τα παιδιά αυτό το κάναμε. Και στη συνέχεια αντί να τους δώσουμε ένα μπράβο κοιτάξαμε να τους ρίξουμε και φταίξιμο», υπογραμμίζει.
Ο αντιναύαρχος ε.α. είναι κατηγορηματικός. «Οι Τούρκοι δεν έριξαν ούτε μία βολή. Αν έριχναν, η πρώτη αντίδραση του πληρώματος θα ήταν “βαλλόμεθα”. Εκεί θα άλλαζε το παιχνίδι».
![]()
Εγκολφόπουλος για Ίμια: «Εκείνο το βράδυ πηγαίναμε να τελειώνουμε μαζί τους»
Ο αντιναύαρχος ε.α. Γιάννης Εγκολφόπουλος αφηγείται πώς έζησε τη νύχτα των Ιμίων από τη γέφυρα της φρεγάτας «Αδρίας».www.cnn.gr
Μόνο που αυτός ήταν εκεί το συγκεκριμένο βράδυ ως κυβερνήτης Φρεγάτας και τα έζησε από πρώτο χέρι.Αυτός ο τύπος ακαπνος ναύαρχος βγαίνει κάθε τόσο στο πρωινό open και προσπαθει να μας πείσει ότι είμαστε ισχυρότεροι απ' τους Τούρκους
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι παραιτήσεις στο ΠΝ γιατί με το χιλιάρικο δεν ζει οικογένεια...
εγω καταλαβα οτι δεν ηταν αυτος, κυβερνητης στη φρεγατα ηταν ο τυπος που μιλαγε στον ΠαπαχελαΜόνο που αυτός ήταν εκεί το συγκεκριμένο βράδυ ως κυβερνήτης Φρεγάτας και τα έζησε από πρώτο χέρι.
Για τις παραιτήσεις αναμενόμενο.....
Κυβερνήτης στην Αδρίας ήταν. Δεν υπήρχε μόνο μία φρεγάτα εκεί. Ο Στόλος όλος, σχεδόν, γύρω από τις νησίδες έπλεε.εγω καταλαβα οτι δεν ηταν αυτος, κυβερνητης στη φρεγατα ηταν ο τυπος που μιλαγε στον Παπαχελα
δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω η φρεγαδα ηταν μια και επικεφαλης του στολου γι αυτο ο τυπος στον Παπαχελα μιλαγε σαν επικεφαλης, τα αλλα ηταν κανονιοφοροι, τορπιλακατοι κλπΚυβερνήτης στην Αδρίας ήταν. Δεν υπήρχε μόνο μία φρεγάτα εκεί. Ο Στόλος όλος, σχεδόν, γύρω από τις νησίδες έπλεε.
Τρεις ήταν. Ναυαρίνο, Αδρίας και νομίζω η Έλλη.δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω η φρεγαδα ηταν μια και επικεφαλης του στολου γι αυτο ο τυπος στον Παπαχελα μιλαγε σαν επικεφαλης, τα αλλα ηταν κανονιοφοροι, τορπιλακατοι κλπ
γιατι? που πολεμησε?Τρεις ήταν. Ναυαρίνο, Αδρίας και νομίζω η Έλλη.
Οπότε ακαπνο δεν τον λες.
Αυτός εκεί ήταν, έτοιμος να πολεμήσει. Αν δεν έδωσε εντολή η πολιτική ηγεσία δεν είναι δικό του θέμα. Οπότε η άποψή του έχει εγκυρότητα είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς με όσα λέει.γιατι? που πολεμησε?