Νέα

Ημερήσια πρόταση φαγητού...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα amjik
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 76
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Eraser..

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2016
Μηνύματα
27.181
Like
8.627
Πόντοι
1.406
Δεν γνωρίζω τύπε γιατί δεν φτιάχνω ψάρια σπίτι ούτε τηγανίζω λόγο της μυρωδιάς  :S :S :S

το τελευταίο διάστημα πολλά ψαράδικα τα ψήνουν κιόλας, για ψάξ'το.
εγώ έχω να ψήσω σπίτι πάνω από χρόνο και σχεδόν κάθε Σάββατο παίρνω ψάρι.
 

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
347
Πόντοι
186
το τελευταίο διάστημα πολλά ψαράδικα τα ψήνουν κιόλας, για ψάξ'το.
εγώ έχω να ψήσω σπίτι πάνω από χρόνο και σχεδόν κάθε Σάββατο παίρνω ψάρι.

Έχουν ανοίξει κάτι μαγαζιά που πουλάνε ψάρια, τα τηγανίζουν κ τα ψήνουν (δεν έχω πάρει) δεν πιστεύω όμως να τα φτιάχνουν με κρεμμύδια, σάλτσα κτλπ  :S :S :S
 

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.866
Κριτικές
6
Like
236
Πόντοι
86
το τελευταίο διάστημα πολλά ψαράδικα τα ψήνουν κιόλας, για ψάξ'το.
εγώ έχω να ψήσω σπίτι πάνω από χρόνο και σχεδόν κάθε Σάββατο παίρνω ψάρι.



Ακριβα τα εχουν ψημενα..? λενε 2-2,5 ευρω το κιλο παραπανω για ψησιμο και δωρεαν διανομη.

 

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.866
Κριτικές
6
Like
236
Πόντοι
86
http://[URL unfurl="true"]www.bostanistas.gr/resources/2017-10/captureeeeeeeeeee11111111111111111111111111111111-thumb-large.jpg[/img[/URL]]

ΤΟΝΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ Η ΕΡΓΕΝΙΚΗ

Υλικά για 1 μερίδα (είπαμε, σε εργένηδες αναφέρομαι!!)

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (όχι λιωμένο)
1 κονσέρβα τόνου λαδιού (προτείνω πικάντικη σε όσους αρέσουν οι καυτερές γεύσεις
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Μισό κουτάλι σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κουτάλι σούπας γεμάτο θυμάρι ξερό
Λίγο πιπέρι
¼ κιλού (ή έστω όσα πιάσει το χέρι σας) μακαρόνια spaghetti No 6
Αλάτι
2 και ½ γεμάτες κουταλιές σούπας μαγιονέζα
Το χυμό ενός μικρού λεμονιού
Εκτέλεση:

Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Ανοίγουμε την κονσέρβα και την στραγγίζουμε από το λάδι της, το οποίο πετάμε. Θρυμματίζουμε τον τόνο και βάζουμε μες την κονσέρβα το χυμό του λεμονιού.

Κατόπιν προσθέτουμε στο τηγάνι τον τόνο, το θυμάρι, την πάπρικα, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά.

Κατά τη διάρκεια που ετοιμάζουμε τον τόνο, βράζουμε τα μακαρόνια. Μόλις είναι έτοιμα, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τον τόνο το οποίο έχουμε αποσύρει από τη φωτιά. Τα ανακατεύουμε ελάχιστα και στη συνέχεια προσθέτουμε και την μαγιονέζα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να πάει παντού και να ενωθούν τα υλικά.

 

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Μηνύματα
23.082
Κριτικές
9
Like
13.600
Πόντοι
2.606

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Μηνύματα
23.082
Κριτικές
9
Like
13.600
Πόντοι
2.606
Το εφτιαξα σημερα (με πολυ λιγοτερο λαδι εννοειται)...γαμαει. :S :S :S

:takethis: :takethis: :takethis: :takethis: :takethis: :takethis:

Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές

http://[URL unfurl="true"]www.gastronomos.gr/assets/modules/wnp/articles/201708/5509/images/b_tigania_hoirino_piperies.jpg[/img[/URL]]

Υλικά

   700 γρ. ψαρονέφρι, σε φέτες πάχους 1,5 εκ.
   2 κρεμμύδια ξερά, σε μικρά καρέ
   1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη και τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
   2 πιπεριές, κατά προτίμηση κέρατο, καθαρισμένες και τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
   1 καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, καθαρισμένο και τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
   τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ή φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα ή 1½ κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος
   50 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
   70 ml λευκό, ξηρό κρασί
   100 ml ελαιόλαδο
   αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και το καρότο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, αλλά χωρίς να λιώσουν. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι (που χρησιμοποιήσαμε πιο πάνω) στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. «Σβήνουμε» με το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά, περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για άλλα 1 - 2 λεπτά, ίσα να αναμειχθούν τα αρώματα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε την τηγανιά με αφράτο πιλάφι, γιαούρτι και ντοματοσαλάτα με βασιλικό.

Στο ποτήρι μας ένα Chardonnay ή ένα Sauvignon Blanc, και τα δύο βαρελάτα. Εναλλακτικά, ένα στιβαρό ροζέ ή ένα φρουτώδες ερυθρό.

[URL unfurl="true"]http://www.gastronomos.gr/gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1/%CF%87%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B9%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%AD%CF%82[/URL]


 

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Μηνύματα
23.082
Κριτικές
9
Like
13.600
Πόντοι
2.606
Φιλέτα σολομού με λαδολέμονο μουστάρδας

http://[URL unfurl="true"]www.gastronomos.gr/assets/modules/wnp/articles/201711/5890/images/b_fileto_solomou_krema_lemoniou.jpg[/img[/URL]]


Υλικά

   4 φιλέτα σολομού (περίπου 300 γρ. το καθένα)
   20 ml ελαιόλαδο

Για το λαδολέμονο

   80 ml ελαιόλαδο
   50 ml χυμός λεμονιού
   1 κουτ. σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση απαλή
   2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
   το τρυφερό και πράσινο μέρος από 1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
   αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αλείφουμε με το λάδι τα φιλέτα σολομού, τα βάζουμε σε μέτριο ταψί και ψήνουμε για περίπου 8 - 10 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές.

Παράλληλα χτυπάμε στο μπλέντερ ή με το σύρμα το λάδι, το λεμόνι και τη μουστάρδα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε τον άνηθο, το κρεμμυδάκι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να σκορπιστούν ομοιόμορφα. Σερβίρουμε στα πιάτα τις φέτες σολομού, περιχύνουμε με την κρέμα λεμονιού και συνοδεύουμε με πατατοσαλάτα με κάππαρη ή σαλάτα μπρόκολο.


To εφτιαξα σημερα και επαθα πλακα.  :S :S :S

Αυτην την Χρυσανθιδου την παω πολυ.

πηγη:

[URL unfurl="true"]http://www.gastronomos.gr/gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1/%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B5-%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B4%CE%B1%CF%82[/URL]
 

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Μηνύματα
23.082
Κριτικές
9
Like
13.600
Πόντοι
2.606
Τι εχει η μυρωδια ρε τύπε  :think:

Δεν παλευεται τυπε.  :S :S :S

tenor.gif
 

Chef69

Μέλος
Εγγρ.
25 Δεκ 2010
Μηνύματα
159
Κριτικές
4
Like
27
Πόντοι
1
Φιλέτα σολομού με λαδολέμονο μουστάρδας

http://[URL unfurl="true"]www.gastronomos.gr/assets/modules/wnp/articles/201711/5890/images/b_fileto_solomou_krema_lemoniou.jpg[/img[/URL]]


Υλικά

   4 φιλέτα σολομού (περίπου 300 γρ. το καθένα)
   20 ml ελαιόλαδο

Για το λαδολέμονο

   80 ml ελαιόλαδο
   50 ml χυμός λεμονιού
   1 κουτ. σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση απαλή
   2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
   το τρυφερό και πράσινο μέρος από 1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
   αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αλείφουμε με το λάδι τα φιλέτα σολομού, τα βάζουμε σε μέτριο ταψί και ψήνουμε για περίπου 8 - 10 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές.

Παράλληλα χτυπάμε στο μπλέντερ ή με το σύρμα το λάδι, το λεμόνι και τη μουστάρδα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε τον άνηθο, το κρεμμυδάκι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να σκορπιστούν ομοιόμορφα. Σερβίρουμε στα πιάτα τις φέτες σολομού, περιχύνουμε με την κρέμα λεμονιού και συνοδεύουμε με πατατοσαλάτα με κάππαρη ή σαλάτα μπρόκολο.


To εφτιαξα σημερα και επαθα πλακα.  :S :S :S

Αυτην την Χρυσανθιδου την παω πολυ.

πηγη:

[URL unfurl="true"]http://www.gastronomos.gr/gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1/%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B5-%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B4%CE%B1%CF%82[/URL]
[/quote] Βαλε και λίγο μέλι στη σάλτσα σου και θα δεις τρελή διαφορά. Και απο πανω πασπάλισε με καβουρδισμένο σουσάμι
 

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Μηνύματα
23.082
Κριτικές
9
Like
13.600
Πόντοι
2.606
Βαλε και λίγο μέλι στη σάλτσα σου και θα δεις τρελή διαφορά. Και απο πανω πασπάλισε με καβουρδισμένο σουσάμι

Τυπε συνηθως μελι ριχνω στο κρεας , στα ψαρια θελω γευση λαδο-λεμονου . :S :S :S

Ο ανηθος παντως την απογειωσε την σαλτσα. :S :S :S
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom