Νέα

Ηλεκτρονικο εισιτήριο ΜΜΜ. Τι παιζει;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα ChangeCase
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 130
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Digweed

Μέγας
Εγγρ.
26 Ιουν 2016
Μηνύματα
6.036
Κριτικές
1
Like
16.293
Πόντοι
3.836
Συνεχείς καθυστερήσεις που αποστερούν έσοδα από τα δημόσια ταμεία

Στο τέλος Φεβρουαρίου το ηλεκτρονικό εισιτήριο, λέει τώρα ο Σπίρτζης.

Ολόκληρο εισιτήριο θα συνεχίσουν να πληρώνουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου οι φοιτητές, πολύτεκνοι και όσοι άλλοι δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο

- Στο τέλος Φεβρουαρίου θα κλείσουν οι πόρτες στα τερματικά μηχανήματα ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών

Προς το τέλος Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθεί η δοκιμαστική λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο Μετρό και θα κλείσουν οι πόρτες στα τερματικά μηχανήματα ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.


Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης για να δικαιολογήσει την καθυστέρηση, πέραν της προσαρμογής του κοινού στο νέο σύστημα έπρεπε να ολοκληρωθεί και η διαδικασία για εκείνους που πληρώνουν μισό εισιτήριο, η οποία υπολογίζεται για τις 15 Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Χρήστος Σπίρτζης υποστήριξε ότι δεν έχουν μειωθεί τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών κατά την παρατεταμένη δοκιμαστική λειτουργία, αντιθέτως ισχυρίστηκε ότι έχουν πωληθεί πάνω από 400 χιλιάδες προσωποποιημένες κάρτες που εκδίδονται πλέον και μέσω ίντερνετ, ενώ οι παλαιές χάρτινες κάρτες δεν ξεπερνούσαν τις 250 χιλιάδες κάθε μήνα. 


Παρά τον ισχυρισμό αυτό, ο υπουργός Υποδομών δεν απάντησε γιατί οι ακόμη και σήμερα, δύο μήνες αφού «το νέο, έξυπνο, ηλεκτρονικό εισιτήριο» μπήκε στη ζωή μας, στους περισσότερους σταθμούς του Μετρό δεν υπάρχει δυνατότητα έκδοσης μειωμένου εισιτηρίου για τις ομάδες που υποτίθεται ότι μετακινούνται με μειωμένο εισιτήριο, όπως οι πολύτεκνοι, φοιτητές.

Μέχρι και σήμερα, στην πλειονότητα των σταθμών οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου δεν μπορούν να βρουν κουπόνι με μειωμένο αντίτιμο και είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν για κανονικό εισιτήριο.

Επιπλέον, ο αρμόδιος υπουργός δεν είπε πώς δικαιολογείται η απώλεια εσόδων που έχουν τα δημόσια ταμεία από την μη εφαρμογή του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Και αυτό διότι οι πόρτες στα τερματικά μηχανήματα είχε ανακοινωθεί ότι θα κλείσουν τον Δεκέμβριο του 2017, διαδικασία που τώρα μετατίθεται για τα τέλη Φεβρουαρίου του 2018. 


 

mpekiaris10

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2016
Μηνύματα
767
Like
2
Πόντοι
6
Οι κακοί σταθμοί μέχρι στιγμής:

Άγιος Αντώνιος, Άγιος Δημήτριος, Αιγάλεω, Δουκίσσης Πλακεντίας.

Και έχουν κανά μήνα που είναι έτσι, δεν προστέθηκαν άλλοι. Για να δούμε... ελπίζω να μείνουν ως έχει.
 

mpekiaris10

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2016
Μηνύματα
767
Like
2
Πόντοι
6
Αλλά ρε μαλάκες, ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ;;;;

Το χειμώνα είναι ότι πρέπει για να βρίσκεις καταφύγιο στο mall που είναι δίπλα, και να πηγαίνεις για κατούρημα στις τουαλέτες του mall, αντί να την βγάζεις έξω στο κρύο.

Ας κλείνανε την Ηλιούπολη ξερωγώ (που απορώ γιατί τον ονόμασαν έτσι το σταθμό. Το κέντρο της Ηλιούπολης είναι ένα τέταρτο μακριά από το μετρό). Τώρα για να πας εκεί πρέπει να κατεβαίνεις Δάφνη και να συνεχίζεις με τα πόδια. Και το χειμώνα είναι τρομερό πρόβλημα αυτό.


 

Digweed

Μέγας
Εγγρ.
26 Ιουν 2016
Μηνύματα
6.036
Κριτικές
1
Like
16.293
Πόντοι
3.836
Μετρό: Από αναβολή σε αναβολή το ηλεκτρονικό εισιτήριο


Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί συνεχώς έχει γίνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο για τα έσοδα του ΟΑΣΑ.

Με την ημερομηνία κλεισίματος των πυλών στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού να πηγαίνει από μήνα σε μήνα, ολοένα και περισσότεροι επιβάτες περνούν χωρίς να κόβουν εισιτήριο, ενώ ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Και ακόμη είναι άγνωστο το πότε θα κλείσουν οι πύλες με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη να τοποθετεί αρχικά την προθεσμία στα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ σε πιο πρόσφατη συνέντευξή του αρκέστηκε να δηλώσει ότι αυτό θα γίνει «σύντομα».

Αυτό που θέλουν κατά βάση να αποφύγουν οι αρμόδιοι είναι ο «πανικός» όταν θα κλείσουν οι πύλες.

Στον ΟΑΣΑ αναμένουν στους μεγάλους σταθμούς όπως αυτοί του Συντάγματος και της Ομόνοιας να δημιουργείται ειδικά τις ώρες αιχμής μεγάλος συνωστισμός, τόσο στις πύλες όσο και στα εκδοτήρια.

Θεωρητικά για να αντιμετωπιστούν προβλήματα σε πραγματικές καταστάσεις έκλεισαν δοκιμαστικά οι πύλες σε μερικούς μόνο σταθμούς (Άγιος Αντώνιος, Αεροδρόμιο, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ελαιώνας, Άγιος Δημήτριος και Αιγάλεω).
Ωστόσο, η κίνηση αυτών των σταθμών δεν έχουν καμία σχέση με τους κομβικούς σταθμούς που περνούν δύο διαφορετικές γραμμές.
Το τελευταίο σχέδιο που επεξεργάζονται στον ΟΑΣΑ είναι το σταδιακό κλείσιμο των πυλών να συνεχιστεί και να γίνει ουσιαστικά σε δύο βήματα.

Ένα σημαντικό μέτωπο το οποίο πρέπει να κλείσει πριν κλείσουν με την σειρά τους οι πύλες του μετρό, είναι αυτό των μειωμένων εισιτηρίων σε φοιτητές, πολύτεκνους και ηλικιωμένους αλλά και των δωρεάν μετακινήσεων που δικαιούνται οι άνεργοι και τα ΑμΕΑ.

Τα ηλεκτρονικά εκδοτήρια δεν βγάζουν μειωμένα εισιτήρια, κάτι το οποίο σημαίνει πως οι επιβάτες που ανήκουν στις παραπάνω ομάδες πρέπει να απευθυνθούν στα εκδοτήρια με προσωπικό.
Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πότε λειτουργούν αυτά τα εκδοτήρια.
Ακόμη σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης των προσωποποιημένων καρτών σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ για τους ανέργους και την ΗΔΙΚΑ για τα άτομα με αναπηρία.
Η λύση που προκρίνει το υπουργείο είναι βγουν οι προσωποποιημένες κάρτες για να μπορούν να ταυτοποιούνται όσοι δικαιούνται μισό ή ακόμη και δωρεάν κόμιστρο.

Όπως έχει δηλώσει ο κ. Σπίρτζης:

«Το κρίσιμο για μας είναι ότι πρέπει να εκδοθούν όλες οι προσωποποιημένες κάρτες στις ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας που δικαιούνται εκπτωτικής πολιτικής και πιο συγκεκριμένα στους ανέργους και στους συμπολίτες μας με ειδική αναπηρία.

Έγινε μία πολύ καλή συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, με τον ΟΑΕΔ, με την ΗΔΙΚΑ, για τον τρόπο που αυτό δεν θα γίνει μία φορά αλλά θα έχουμε μία ηλεκτρονική μόνιμη λειτουργία για το ποιοι ανήκουν και ποιοι δεν ανήκουν σε αυτήν τη βάση».

Τρίτο και εξίσου σημαντικό θέμα είναι η «εκπαίδευση» του κοινού.

Ακόμη παρατηρούνται ουρές στα ηλεκτρονικά εκδοτήρια, κυρίως επειδή οι περισσότεροι επιλέγουν το εισιτήριο του 1,4 ευρώ για μια και μόνο μετακίνηση.

Μόνο που το σύστημα δεν είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί έτσι.
Στόχος να αγοράζονται ηλεκτρονικά εισιτήρια ή κάρτες και να επαναφορτίζονται με πολλαπλά εισιτήρια και όχι να βγαίνει ένα, ένα εισιτήριο.
Για αυτό εξάλλου υπάρχουν και οι προσφορές των πέντε και των δέκα εισιτηρίων.

Πάντως, για να βοηθήσει την διαδικασία ο ΟΑΣΑ έχει αναθέσει σε εταιρεία προώθησης να διαθέτει σε σημεία έκδοσης προσωπικό το οποίο θα «εκπαιδεύει» τον κόσμο στην έκδοση και επαναφόρτιση των εισιτηρίων.

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κλείσουν οι πύλες αλλά θα κλείσουν με ένα κοινό το οποίο θα είναι εκπαιδευμένο και με πάρα πολλά προβλήματα που έχουν λυθεί και δεν τα έχει αντιμετωπίσει ποτέ κανένας», τόνισε χθες ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9». 

 

Yuma

Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2015
Μηνύματα
1.125
Like
42
Πόντοι
16
Αύτά γίνονται όταν μάς κυβερνάνε κατσαπλιάδες...
 

singer

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Μηνύματα
2.686
Κριτικές
5
Like
7.507
Πόντοι
1.056
Η εφαρμογή για άνεργους και ΑμεΑ έχει ανοίξει από 8/1 αλλά ακόμα δεν έχει παραλάβει κανείς κάρτα ταχυδρομικά.
Όσοι βγάζουν από τα εκδοτήρια δεν μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν πριν ανοίξει η εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ για ενεργοποίηση.
 

Antidote

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Αυγ 2017
Μηνύματα
1.133
Κριτικές
31
Like
6.296
Πόντοι
5.646
Απλά κατα κάποιο τρόπο τα ΜΜΜ πλέον είναι δωρεάν..
Κυρίως λόγω προχειρότητας στον σχεδιασμό.
 

mpekiaris10

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2016
Μηνύματα
767
Like
2
Πόντοι
6
Πάντως το έχω απορία. Από που προμηθεύονται τα στυλό και τους αναπτήρες αυτοί που κάνουν επαιτεία;

Διότι δεν υπάρχει μηχανή που να τα γεννάει άρα από κάπου τα προμηθεύονται.
 

mpekiaris10

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2016
Μηνύματα
767
Like
2
Πόντοι
6
Παρεμπιπτόντως πόσο σιχαίνομαι το Hotel California. ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ όσοι κάνουν επαιτεία παίζουν αυτό το γαμημένο κωλοτράγουδο, έχει καταντήσει αηδία. Που στο κάτω κάτω σαν τραγούδι είναι άσχετο με την επαιτεία.
 

mpekiaris10

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2016
Μηνύματα
767
Like
2
Πόντοι
6
Ο κόσμος δεν πάει καλά. Έξω το κρύο σκοτώνει άνθρωπο και 4 παράθυρα τα είχαν ανοικτά στο λεωφορείο!!!!  :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

Πολλές φορές ανέχομαι τη μαλακιά του κόσμου, αλλά αυτή τη φορά μόλις μπήκα τα έκλεισα όλα. Ευτυχώς που μπήκα από την αφετηρία, και δε βρέθηκε κανείς να κάνει παράπονα.

Νομίζω κάπου κάπου πρέπει να λογικευτούμαι. Φεβρουάριος είναι, όχι Ιούνιος. Τον Ιούνιο ανοίξτε όσα θέλετε, τώρα ΟΧΙ!
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom