Νέα

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 28 άτομα (0 μέλη και 28 επισκέπτες)

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.273
Πόντοι
6.256

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.438
Πόντοι
216
Όχι μπλοκ, καιρό είχαμε να διασκεδάσουμε έτσι !
Άσε που δεν είναι μαλακάς ο Αντισθένης, ένας κλόουν ανεβάζει την επισκεψιμότητα του μπου και κατά συνέπεια τα έσοδα από τις διαφημίσεις.

Ακριβως. Καθε καραγκιοζης που το παιζει πιλοτος διαστημοπλοιων, ελικοπτερων, F16, B737, A340 και ΟΥΦΟ αποτελει πηγη ψυχαγωγιας. Αλλιως θα ησουν για ΒΑΝιο.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
9.978
Πόντοι
2.356
Εγώ δεν είδα να γράφω καμιά μαλακία για εσένα αλλά εσύ μέσα σε 3 παραθέσεις προσπάθησες να επιτεθείς 10 φορές για να ενισχύσεις τα επιχειρήματα σου...να φανεί ότι εσύ ξέρεις και ο εγώ όχι

και τελικά με πιο λίγα λόγια...όχι απλά δεν έχεις επιχειρήματα για αυτά που γράφω...αλλά όταν βλέπεις ότι μιλάω εκ πείρας και ξέρεις ότι δεν μπορείς να το αντικρούσεις το γυρνάς στο καλαματιανό....ξέρεις καλύτερα εσύ για ένα αμάξι που έχεις δει μόνο σε βιντεάκια.

είσαι νουμπάς επειδή θεωρείς ότι ένα σπορ αμάξι που προσφέρει "χαλί" στην οδήγηση είναι καλύτερο από ένα που δεν προσφέρει...και επειδή θεωρείς ότι τα αυτόματα παρκαρίσματα είναι απόδειξη για το ότι "όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν λόγο ύπαρξης"

στην τελική είσαι απλά ένας τυπάκος με συμπεριφορά κακομαθημένου που δεν ξέρει τι λέει αλλά νομίζει ότι κατέχει την μοναδική αλήθεια και μάλιστα προσπαθεί να παρουσιάσει τους άλλους ως άσχετους

κάνε μου τη χάρη και μην ασχοληθείς περισσότερο ναι σε παρακάτω :confused:
Μην ασχολείσαι. Όπως πολύ σωστά γράφεις, όλους τους καυγάδες αυτός τους ξεκινάει. Αν πεις κάτι με το οποίο διαφωνεί ξεκινάει να σε βρίζει. Έχει θέμα σοβαρό.
Αν ακολουθήσεις και τον βρίσεις κι εσύ κλαίγεται στη διαχείριση. Τα είδες με το Νυχτερίδα.
Αγνόηση πλήρη κι αστον να τρέχει πίσω από κάθε σου σχόλιο. Για να μπορούμε να διαβάσουμε και κάτι ουσιαστικό στα σχόλια.

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
2.379
Πόντοι
456
Τσάμπα ταλαιπωριέστε τύποι.
Σε 15 χρόνια τα ηλεκτρικά θα έχουν την +3πλάσια αυτονομία απ’ ότι σήμερα, θα φορτίζουν στο 1/3 του χρόνου με φορτιστές που θα υπάρχουν σχεδόν παντού, η μπαταρία τους θα έχει χρόνο ζωής περισσότερο απ’ ότι το φθηνοκατασκευασμένο σασί τους, και θα κοστίζουν πολύ λιγότερο απ’ ότι σήμερα στην αγορά τους.

Τα δε βενζινοκίνητα θα είναι μειοψηφία στους δρόμους (για όσο ακόμα θα κυκλοφορούν) ενώ πλέον σαν καινούργια θα πωλούνται σε αριθμούς συγκρίσιμους με αυτούς που πωλούνται τα υπεραυτοκίνητα σήμερα.

Η απόφαση έχει παρθεί από ψηλά και ακόμα και αν στην μετάβαση υπάρξουν μικρά πισωγυρίσματα και καθυστερήσεις το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω…

Κρατήστε αυτά που γράφετε σήμερα και αν ζούμε σε 10-15 χρόνια θα τα διαβάζουμε και θα γελάμε με αυτά.
Και για να μην νομίζετε ότι αυτά τα γράφει κάποιος που έχει κάποια εμπάθεια με τα θερμικά ή κάποιος νεόπλουτος που χρυσοπλήρωσε ηλεκτρικό και τώρα βλογάει τα γένια του, σας πληροφορώ ότι πριν 6 μήνες άλλαξα αυτοκίνητο και πήρα πάλι θερμικό – ούτε καν mild hybrid…

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
9.978
Πόντοι
2.356
Σε 15 χρόνια τα ηλεκτρικά θα έχουν την +3πλάσια αυτονομία απ’ ότι σήμερα, θα φορτίζουν στο 1/3 του χρόνου με φορτιστές που θα υπάρχουν σχεδόν παντού, η μπαταρία τους θα έχει χρόνο ζωής περισσότερο απ’ ότι το φθηνοκατασκευασμένο σασί τους, και θα κοστίζουν πολύ λιγότερο απ’ ότι σήμερα στην αγορά τους.

Τα δε βενζινοκίνητα θα είναι μειοψηφία στους δρόμους (για όσο ακόμα θα κυκλοφορούν) ενώ πλέον σαν καινούργια θα πωλούνται σε αριθμούς συγκρίσιμους με αυτούς που πωλούνται τα υπεραυτοκίνητα σήμερα.

Η απόφαση έχει παρθεί από ψηλά και ακόμα και αν στην μετάβαση υπάρξουν μικρά πισωγυρίσματα και καθυστερήσεις το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω…

Κρατήστε αυτά που γράφετε σήμερα και αν ζούμε σε 10-15 χρόνια θα τα διαβάζουμε και θα γελάμε με αυτά.
Και για να μην νομίζετε ότι αυτά τα γράφει κάποιος που έχει κάποια εμπάθεια με τα θερμικά ή κάποιος νεόπλουτος που χρυσοπλήρωσε ηλεκτρικό και τώρα βλογάει τα γένια του, σας πληροφορώ ότι πριν 6 μήνες άλλαξα αυτοκίνητο και πήρα πάλι θερμικό – ούτε καν mild hybrid…
Το Euro 7 πήρε παράταση για τα επιβατικά, για το 2035.
Θα πάει μακριά η βαλίτσα, γιατί κάποια πράγματα είναι εκτός της σύγχρονης ευρωπαϊκής πραγματικότητας.
Εγώ περιμένω το BMW X1 sdrive20d που είναι mild. Όχι ότι καιγομουν. Είχε μία καλή προσφορά σε εταιρικό leasing και το παρήγγειλα. Αλλά για άλλο, καθαρά θερμικό, ξεκίνησα.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.273
Πόντοι
6.256
Μην ασχολείσαι. Όπως πολύ σωστά γράφεις, όλους τους καυγάδες αυτός τους ξεκινάει. Αν πεις κάτι με το οποίο διαφωνεί ξεκινάει να σε βρίζει. Έχει θέμα σοβαρό.
Αν ακολουθήσεις και τον βρίσεις κι εσύ κλαίγεται στη διαχείριση. Τα είδες με το Νυχτερίδα.
Αγνόηση πλήρη κι αστον να τρέχει πίσω από κάθε σου σχόλιο. Για να μπορούμε να διαβάσουμε και κάτι ουσιαστικό στα σχόλια.
Ε ναι σιγά μη κάτσω να βριστώ με έναν τυχαίο τυπά που ήρθε από το πουθενά να μας τρολλάρει και να δημιουργήσει μαδομούνια

Thanos03

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Like
1.596
Πόντοι
216

Ε τότε θα αγοράσουμε ηλεκτρικό σε 15 χρόνια ρε τύπε που θα ναι φτηνά, η μπαταρία τους θα διαρκεί περισσότερο και θα φορτίζουν πιο γρήγορα. Σήμερα γιατί μας πρήζουν τα @@ με αυτά ;
Όποιος θέλει να γίνει beta tester και να βοηθήσει την Tesla να τα αναπτύξει περισσότερο ας αγοράσει.

Οι έξυπνοι ασχολούνται με το τι κάνει η μετοχή της Tesla και όχι με τα προϊόντα της :coffee:

1799

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2026
Like
39
Πόντοι
0
Προσωπικά μιλώντας, αν εξαιρέσεις την έλλειψη ήχου από έναν ωραίο 8κυλινδρο, η αίσθηση ενός ηλεκτρικού, όχι απαραίτητα πολύ γρήγορου, 250-300 άλογα αρκούν, είναι μέρα με τη νύχτα με ένα θερμικό. Όταν ένα αντίστοιχο θερμικό έχει 20-22 κιλά ροπή στις πχ 3500 στροφές, το αντίστοιχο ηλεκτρικό παίζει να έχει 50-55 κιλά ροπής σε όλο το φάσμα των στροφών, από τη στιγμή που πατάς το γκάζι μέχρι να τερματίσει. Οποίος έχει ελάχιστη γνώση, καταλαβαίνει.
Ναι και δεν είναι μόνον η γραμμικότητα στην αξιοποιήσιμη περιοχή χαω. Είναι επίσης η ακαριαία απόκριση στο πάτημα του δεξιού πεντάλ και η κτηνώδης αποτελεσματικότητα των ηλεκτρικών 4κινήσεων και συστημάτων ευστάθειας.

Στο δεύτερο, ναι η ηχητική εμπειρία είναι πάντα το ζητούμενο και όλα μοιάζουν ανολοκλήρωτα χωρίς αυτή για όσους την έχουμε ζήσει. Όμως νομίζω ότι το ερώτημα θα παραμείνει ανοιχτό και η απάντηση μεροληπτικά προσωπική ΚΑΙ στα αμάξια όπως μένει ανοιχτή καιρό τώρα σε 3 συγγενείς τομείς από πλευράς συνδυασμού χρηστικότητας - συναισθηματικής επένδυσης. Ρολόγια, Κάμερες & Ηχοσυστήματα >> ίδιος προβληματισμός εδώ και χρόνια καμία καθολικά αποδεκτή απάντηση ως προς την εμπειρία του τελικού χρήστη.

cretan336

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
5.589
Πόντοι
2.356
Κάτι που προέκυψε πρόσφατα.
Εδώ κάτω έχουμε ένα μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και δεν φτάνει για όλο το νησί.
Κάποιοι έξυπνοι αντί να φτιάξουν εργοστάσιο της προκοπής αποφάσισαν να μας συνδέσουν με την ηπειρωτική χώρα με καλώδιο.
Πριν λίγους μήνες παραδόθηκε και πλέον έχουμε και ρεύμα από το δίκτυο όλης της χώρας.
Μόνο που κάτι παίζει με την τάση και κάνει κάτι μικροδιακοπές.
Αυτές τις ενοχλητικές, των νανοδευτερολέπτων.....
Και σα να μου φαίνεται πως πρέπει να πάω να αγοράσω καινούριο ψυγείο.....
Η αδερφή μου ψάχνει νέο ρούτερ από σήμερα γιατί το δικό της γαμήθηκε προχθές το Πάσχα από αυτές τις μικροδιακοπές.
Πείτε μου τώρα να πάω να αγοράσω και ηλεκτρικό να το βάζω λέει στη πρίζα............:coffee::coffee::coffee:

sonixxx11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
1.690
Πόντοι
216

Γιατί πήρες θερμικό;
Ο λόγος;
Σε κουρασε η φόρτιση του ηλεκτρικού;

Πραγματικά θα ήθελα να μάθω.

Εκτός και αν είσαι πλούσιος και αγόρασες θερμικό και δεν σε νοιάζει να χρυσοπληρωνεις βενζίνες.

Ή επίσης δεν μπορούσες και δεν είχες τα λεφτά για αγορά ηλεκτρικου.

Στα παραπάνω δύο παω πάσο και το σέβομαι.

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
2.379
Πόντοι
456
Γιατί πήρες θερμικό;
Ο λόγος;
Σε κουρασε η φόρτιση του ηλεκτρικού;

Πραγματικά θα ήθελα να μάθω.

Εκτός και αν είσαι πλούσιος και αγόρασες θερμικό και δεν σε νοιάζει να χρυσοπληρωνεις βενζίνες.

Ή επίσης δεν μπορούσες και δεν είχες τα λεφτά για αγορά ηλεκτρικου.

Στα παραπάνω δύο παω πάσο και το σέβομαι.
Δεν είχα ποτέ ηλεκτρικό άρα δεν με κούρασε καμία φόρτισή του. Η απόφαση ήταν συνδυασμός πραγμάτων.

Επειδή δεν διαθέτω γκαράζ να μπορώ να φορτίζω in house το βράδι, επειδή το budget ήταν περιορισμένο για καινούργιο ηλεκτρικό (για μεταχείρω ούτε κουβέντα), επειδή “ένοιωσα” ότι πρακτικά και ψυχολογικά θα έπρεπε να αλλάξω εντελώς τον τρόπο σκέψης και κίνησης (και αν εγώ λόγω εμπειρίας και γνώσης θα μπορούσα να το κάνω δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι η γυναίκα μου θα τα κατάφερνε…), επειδή πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια τόσο τα ίδια τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όσο και η υποδομή τους θα είναι πολύ πιο friendly to use και πιο value for money απ’ ότι είναι σήμερα, και επειδή και τα καινούργια βενζινάκια είναι κι αυτά πολύ πιο οικονομικά στο καύσιμο σε σχέση με αυτά πριν 10-15 χρόνια, αποφάσισα ότι τουλάχιστον για την επόμενη 5ετία καλύτερα να μείνω σε αυτά που ξέρω …

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να δω και να παραδεχτώ ότι το μέλλον ανήκει στα ηλεκτρικά και αυτοί που σκίζουν τα ιμάτιά τους και καλά για “ήχους v8” (άσχετα αν κυκλοφορούν με 4κύλινδο 1300άρι του 2000…) θα καταντήσουν γραφικοί σε λίγο…

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.273
Πόντοι
6.256
Ναι και δεν είναι μόνον η γραμμικότητα στην αξιοποιήσιμη περιοχή χαω. Είναι επίσης η ακαριαία απόκριση στο πάτημα του δεξιού πεντάλ και η κτηνώδης αποτελεσματικότητα των ηλεκτρικών 4κινήσεων και συστημάτων ευστάθειας.

Στο δεύτερο, ναι η ηχητική εμπειρία είναι πάντα το ζητούμενο και όλα μοιάζουν ανολοκλήρωτα χωρίς αυτή για όσους την έχουμε ζήσει. Όμως νομίζω ότι το ερώτημα θα παραμείνει ανοιχτό και η απάντηση μεροληπτικά προσωπική ΚΑΙ στα αμάξια όπως μένει ανοιχτή καιρό τώρα σε 3 συγγενείς τομείς από πλευράς συνδυασμού χρηστικότητας - συναισθηματικής επένδυσης. Ρολόγια, Κάμερες & Ηχοσυστήματα >> ίδιος προβληματισμός εδώ και χρόνια καμία καθολικά αποδεκτή απάντηση ως προς την εμπειρία του τελικού χρήστη.
η μισή εμπειρία της ευχαρίστησης στην οδήγηση είναι να ακούς να στα σκάει ο κινητήρας όταν κατεβάζεις για να μπεις ωραία σε μια στροφή ή όταν ανοίγεις σε μια ευθεία.

sonixxx11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
1.690
Πόντοι
216
Δεν είχα ποτέ ηλεκτρικό άρα δεν με κούρασε καμία φόρτισή του. Η απόφαση ήταν συνδυασμός πραγμάτων.

Επειδή δεν διαθέτω γκαράζ να μπορώ να φορτίζω in house το βράδι, επειδή το budget ήταν περιορισμένο για καινούργιο ηλεκτρικό (για μεταχείρω ούτε κουβέντα), επειδή “ένοιωσα” ότι πρακτικά και ψυχολογικά θα έπρεπε να αλλάξω εντελώς τον τρόπο σκέψης και κίνησης (και αν εγώ λόγω εμπειρίας και γνώσης θα μπορούσα να το κάνω δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι η γυναίκα μου θα τα κατάφερνε…), επειδή πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια τόσο τα ίδια τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όσο και η υποδομή τους θα είναι πολύ πιο friendly to use και πιο value for money απ’ ότι είναι σήμερα, και επειδή και τα καινούργια βενζινάκια είναι κι αυτά πολύ πιο οικονομικά στο καύσιμο σε σχέση με αυτά πριν 10-15 χρόνια, αποφάσισα ότι τουλάχιστον για την επόμενη 5ετία καλύτερα να μείνω σε αυτά που ξέρω …

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να δω και να παραδεχτώ ότι το μέλλον ανήκει στα ηλεκτρικά και αυτοί που σκίζουν τα ιμάτιά τους και καλά για “ήχους v8” (άσχετα αν κυκλοφορούν με 4κύλινδο 1300άρι του 2000…) θα καταντήσουν γραφικοί σε λίγο…
Πόσα χρήματα έδωσες για το αμάξι που αγόρασες;

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
2.379
Πόντοι
456
Πόσα χρήματα έδωσες για το αμάξι που αγόρασες;
Αν και εμπίπτει στα προσωπικά δεδομένα...τέσπα...
Ψάχνοντας μου έκατσε ένα μεταχείρω 2,5ετίας με λιγότερα από 30.000χλμ, σε κατάσταση βιτρίνας και εντός εγγύησης, οπότε καθάρισα με λιγότερο από 20 χεράτα χιλιάρικα...

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
9.978
Πόντοι
2.356
Κάτι που προέκυψε πρόσφατα.
Εδώ κάτω έχουμε ένα μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και δεν φτάνει για όλο το νησί.
Κάποιοι έξυπνοι αντί να φτιάξουν εργοστάσιο της προκοπής αποφάσισαν να μας συνδέσουν με την ηπειρωτική χώρα με καλώδιο.
Πριν λίγους μήνες παραδόθηκε και πλέον έχουμε και ρεύμα από το δίκτυο όλης της χώρας.
Μόνο που κάτι παίζει με την τάση και κάνει κάτι μικροδιακοπές.
Αυτές τις ενοχλητικές, των νανοδευτερολέπτων.....
Και σα να μου φαίνεται πως πρέπει να πάω να αγοράσω καινούριο ψυγείο.....
Η αδερφή μου ψάχνει νέο ρούτερ από σήμερα γιατί το δικό της γαμήθηκε προχθές το Πάσχα από αυτές τις μικροδιακοπές.
Πείτε μου τώρα να πάω να αγοράσω και ηλεκτρικό να το βάζω λέει στη πρίζα............:coffee::coffee::coffee:
Έχω την εντύπωση πως αν μπορείς να αποδείξεις ότι η ζημιά προήλθε από αυξομείωση τάσης, δικαιούσαι αποζημίωσης από τον πάροχο. Υποτίθεται ότι η ΔΕΗ έχει αναλάβει το κόστος τέτοιων ζημιών.

cretan336

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
5.589
Πόντοι
2.356
Έχω την εντύπωση πως αν μπορείς να αποδείξεις ότι η ζημιά προήλθε από αυξομείωση τάσης, δικαιούσαι αποζημίωσης από τον πάροχο. Υποτίθεται ότι η ΔΕΗ έχει αναλάβει το κόστος τέτοιων ζημιών.
Όχι στον πάροχο, στον ΔΕΔΔΗΕ κάνεις αίτηση και θα πάρεις μια κάποια αποζημίωση.
Εδώ κάτω εξαιτίας των διακοπών το καλοκαίρι ήταν η καλύτερη για εταιρείες με ευπαθή προϊόντα...........ιδιαίτερα γι αυτές που είχαν έδρα μακριά από το Ηράκλειο :coffee::coffee::coffee::coffee:

• Like
Αντιδράσεις: resp

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
9.978
Πόντοι
2.356
Όχι στον πάροχο, στον ΔΕΔΔΗΕ κάνεις αίτηση και θα πάρεις μια κάποια αποζημίωση.
Εδώ κάτω εξαιτίας των διακοπών το καλοκαίρι ήταν η καλύτερη για εταιρείες με ευπαθή προϊόντα...........ιδιαίτερα γι αυτές που είχαν έδρα μακριά από το Ηράκλειο :coffee::coffee::coffee::coffee:
Σωστά. Δεν ήμουν σίγουρος αν είναι η ΔΕΗ. Χρειάζεσαι βεβαίωση τεχνικού ότι χάλασε γι αυτό το λόγο. Μέσα σε 20 μέρες την πας και αν γίνει δεκτή παίρνεις μέχρι 500-600 ευρώ. Μιλάμε για οικιακούς χρήστες πάντα.
Την πάτησα κι εγώ πιο παλιά αλλά δεν έπαιζε αποζημίωση τότε.
Έβαλα έξτρα πρίζες με προστασία τάσης και τελείωσε.

Sorococo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2024
Like
2.617
Πόντοι
456
Ακριβως. Καθε καραγκιοζης που το παιζει πιλοτος διαστημοπλοιων, ελικοπτερων, F16, B737, A340 και ΟΥΦΟ αποτελει πηγη ψυχαγωγιας. Αλλιως θα ησουν για ΒΑΝιο.
Δε καταλαβες / Για εσενα το λεει αυτο Ο @Thanos03 ...... Εγω γραφω θα σε κανουν μπλοκ και Ο Θανος λεει = Οχι για να Γελαμε..... Αλλα εισαι Τοσο κολλημενος που Οτι σου καρφωθει στο μυαλο το πιστευεις Φανατικα και εισαι Μονοπλευρος και Εγωκεντρικος !!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom