Νέα

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 13 άτομα (0 μέλη και 13 επισκέπτες)

Sorococo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2024
Like
2.617
Πόντοι
456
Εχεις το θρασος να συνεχιζεις αφου σου εκανα κιμά το κεφαλι με τα στατιστικα κοστους και ενεργειακης αποδοσης; Σου αρεσει να ξεφτιλιζεσαι δηλαδη...

Η μπαταρια φορτιζει με ενα μειγμα ενεργειακο που περιλαμβανει φυσικα ΑΠΕ σε ποσοστο περιπου 50%. Αν φορτιζεις σπιτι σε μονοκατοικια με φωτοβολταικα, εχεις πληρωσει ακριβως μηδεν ευρω για μια φορτιση. Ο συντελεστης αποδοσης ειναι κυμαινομενος, τι ηλιθια ερωτηση ειναι αυτη;
Τα φωτοβολταικα Δν φτανουν για να Βαλεις Πλυντυριο !!! Εκτος Αν εχεις Στρεματα Που να περιστρεφονται κιολας !!! αλλα ΝΑΙ και αυτα ψεκασμενα site ειναι !!!
ΤΕΛΟΣ ρε ! Δε βαζεις μυαλο !!! Γιατι ? Γιατι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ !!!!!!!!!! ΚΡΙΜΑ !!

Γεια σου ΚΑΙ καλο υπολοιπο στη Ζωη σου !!!!! Υγεια Σε Σωμα και Μυαλο !!!!!

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.441
Πόντοι
216
Τα φωτοβολταικα Δν φτανουν για να Βαλεις Πλυντυριο !!! Εκτος Αν εχεις Στρεματα Που να περιστρεφονται κιολας !!! αλλα ΝΑΙ και αυτα ψεκασμενα site ειναι !!!

Εισαι και ασχετος και ξεφτιλιζεσαι με τις παπαριες που γραφεις. Δεν εχεις ιδεα. Εισαι ανιδεος. Πηγαινε να μορφωθεις και μετα ξανα ελα. Τιποτα απο οσα γραφεις δεν εχει την παραμικρη σχεση με την πραγματικοτητα. Πηγαινε στο καφενειο να πεις τις μλκ σου. Δεν εχω χρονο για ξερολες ασχετους οπως εισαι εσυ και ο ΒΑΤΜΑΝ.

Sorococo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2024
Like
2.617
Πόντοι
456
Εισαι και ασχετος και ξεφτιλιζεσαι με τις παπαριες που γραφεις. Δεν εχεις ιδεα. Εισαι ανιδεος. Πηγαινε να μορφωθεις και μετα ξανα ελα. Τιποτα απο οσα γραφεις δεν εχει την παραμικρη σχεση με την πραγματικοτητα. Πηγαινε στο καφενειο να πεις τις μλκ σου. Δεν εχω χρονο για ξερολες ασχετους οπως εισαι εσυ και ο ΒΑΤΜΑΝ.
Υπαρχουν Πολλοι στο ΥΤ που κανουν βιντεο για Φ/Β και μαλιστα Ενας προσπαθει να ζησει ΜΟΝΟ με αυτα !!! ΚΑι του ειναι Εξερετικα δυσκολο.....

Βρισε Βρισε !!! Γιατι μονο ετσι μπορεις να ξεφυγεις απο την Αληθεια !!!!!!!!!!

Κακος Σου Απαντησα !!!
Συγνωμη Λαθος μου ! που Θελησα να σου ανοιξω τα ματια !!! ΚΑι εγω αλλα και Ο @Nyxteridas144 ! Δεν το Αξιζεις !!!??????????

Nyxteridas144

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2024
Like
2.120
Πόντοι
456

Μου θύμησες την παπάτζα προπαγανδιστική ταινία "Το παιδί που δάμασε τον άνεμο", την οποία την δείχνουν κατά κόρον στα σχολεία γιά να κάνουν από μικρούς σανοφάγους τους μαθητές. Σε αυτήν, λοιπόν, εμφανίζεται ένα μαυράκι ιδιοφυία, όπου καταφέρνει με την δύναμη του ανέμου να γυρίσει μία ρόδα ποδηλάτου η οποία με την σειρά της γυρίζει ένα δυναμώ, που δίνει ρεύμα για να δουλέψει μία διάταξη (προφανώς ηλεκτρική αντλία) και να βγάλει νερό από ένα πηγάδι να ποτίσει το χωράφι!
Όλοι χειροκροτούσαν στον κινηματογράφο όταν επετεύχθη το εγχείρημα και το νερό έρρεε στο χωράφι. Εγώ τσιμπιόμουν! Ρε δεν γίνεται, σκφτόμουν! Άντε να είναι 10 watt η ισχύς! Αφού το λαμπάκι σε εκείνα τα ποδήλατα ήταν της πλάκας! Ευτυχώς στο παλιό μου ποδήλατο υπήρχε ένα τέτοιο δυναμώ! Ξέρεις τι ισχύ έχει; 3 watt!
Τρία ολόκληρα watt!
Και αυτά ήταν , υποτίθεται, ικανά να αντλήσουν νερό και να ποτίσουν!
Τέτοιες παπάτζες μας πλασάρουν!

Γειά σου ρε προμότορα Τραντζίστορ!!! Άξιος ο μισθός σου! :rockon:

Sorococo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2024
Like
2.617
Πόντοι
456
Μου θύμησες την παπάτζα προπαγανδιστική ταινία "Το παιδί που δάμασε τον άνεμο", την οποία την δείχνουν κατά κόρον στα σχολεία γιά να κάνουν από μικρούς σανοφάγους τους μαθητές. Σε αυτήν, λοιπόν, εμφανίζεται ένα μαυράκι ιδιοφυία, όπου καταφέρνει με την δύναμη του ανέμου να γυρίσει μία ρόδα ποδηλάτου η οποία με την σειρά της γυρίζει ένα δυναμώ, που δίνει ρεύμα για να δουλέψει μία διάταξη (προφανώς ηλεκτρική αντλία) και να βγάλει νερό από ένα πηγάδι να ποτίσει το χωράφι!
Όλοι χειροκροτούσαν στον κινηματογράφο όταν επετεύχθη το εγχείρημα και το νερό έρρεε στο χωράφι. Εγώ τσιμπιόμουν! Ρε δεν γίνεται, σκφτόμουν! Άντε να είναι 10 watt η ισχύς! Αφού το λαμπάκι σε εκείνα τα ποδήλατα ήταν της πλάκας! Ευτυχώς στο παλιό μου ποδήλατο υπήρχε ένα τέτοιο δυναμώ! Ξέρεις τι ισχύ έχει; 3 watt!
Τρία ολόκληρα watt!

Τα Ξερω ρε Φιλε Μου !!! Ευχαριστω παντως !!!! Πολυ Σωστα Τα λες !!!! ΕΤΣΙ ειναι τα πραγματα !!!!

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.441
Πόντοι
216
Υπαρχουν Πολλοι στο ΥΤ που κανουν βιντεο για Φ/Β και μαλιστα Ενας προσπαθει να ζησει ΜΟΝΟ με αυτα !!! ΚΑι του ειναι Εξερετικα δυσκολο.....

Βρισε Βρισε !!! Γιατι μονο ετσι μπορεις να ξεφυγεις απο την Αληθεια !!!!!!!!!!

Κακος Σου Απαντησα !!!
Συγνωμη Λαθος μου ! που Θελησα να σου ανοιξω τα ματια !!! ΚΑι εγω αλλα και Ο @Nyxteridas144 ! Δεν το Αξιζεις !!!??????????

Τρία ολόκληρα watt!

Nyxteridas144

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2024
Like
2.120
Πόντοι
456
Σε ποια νησια καινε μαζουτ για να παραξουν ρευμα; Ονομασε τα. Τα περισσοτερα παραγουν ρευμα με αιολικη, ηλιακη και υδροηλεκτρικη μεθοδο. Σε λιγα χρονια ολα τα νησια θα παραγουν ενεργεια αποκλειστικα χωρις υδρογονανθρακες.
Λέσβος.
Ρε προμότορα Τραντζιστορ, γελάνε μαζί σου και οι αίγες των νησιών! Μιά ηλεκτρική διασύνδεση πήγαμε να κάνουμε και μας έβαλαν χέρι οι Τούρκοι. Υδροηλεκτρική μέθοδος; :think: Νιαγάρας, Ζαμβέζης ή Βόλγας;; Κόψε την βραδυνή! :jerking: Βλάπτει!

Τελευταία τροποποίηση:

Nyxteridas144

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2024
Like
2.120
Πόντοι
456
Και γαμώ τα επιχειρήματα!
Δε μου λές; Ο Χριστός πολλαπλασίασε τους άρτους και τα ψάρια. Νομίζω ότι είσαι σε καλό δρόμο και εσύ να πολλαπλασιάζεις την εισερχόμενη ισχύ σε μία διάταξη και να βγάζεις συντελεστή απόδοσης 300%
Σωτήρα! Ευεργέτα της ανθρωπότητος!

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.441
Πόντοι
216
Λέσβος.
Ρε προμότορα Τραντζιστορ, γελάνε μαζί σου και οι αίγες των νησιών! Μιά ηλεκτρική διασύνδεση πήγαμε να κάνουμε και μας έβαλαν χέρι οι Τούρκοι. Υδροηλεκτρική μέθοδος; :think: Νιαγάρας, Ζαμβέζης ή Βόλγας;; Κόψε την βραδυνή! :jerking:

Ακομα και οι ηλιθιοι ξερουν για τις ανεμογεννητριες και τα φωτοβολταικα που ηλεκτροδοτουν νησια με αυτονομο τροπο. Εσυ εισαι πιο ηλιθιος και απο τους ηλιθιους;

Nyxteridas144

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2024
Like
2.120
Πόντοι
456
Ακομα και οι ηλιθιοι ξερουν για τις ανεμογεννητριες και τα φωτοβολταικα που ηλεκτροδοτουν νησια με αυτονομο τροπο. Εσυ εισαι πιο ηλιθιος και απο τους ηλιθιους;
Να σε πληροφορήσω ότι για την ευστάθεια του συστήματος χρειάζεται ρεύμα προερχόμενο απο συμβατικά καύσιμα στο 50% περίπου. Και στα νησιά δεν υπάρχουν ποτάμια! Όσο γιά την αντλησοαποταμίευση, φέξε μου και γλύστρησα.
Να θυμήσω επίσης το μπλάκ άουτ της Ισπανίας - Πορτογαλίας- Γαλλίας που οφειλόταν σε αστάθεια του συστήματος λόγω απότομης πτώσης των ανέμων και έλλειψης άμεσα διαθέσιμης εφεδρικής θερμοηλεκτρικής μονάδας!

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.441
Πόντοι
216

900 χλμ. αυτονομια η νεα Μερσεντες EQS.

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.441
Πόντοι
216
Να σε πληροφορήσω ότι για την ευστάθεια του συστήματος χρειάζεται ρεύμα προερχόμενο απο συμβατικά καύσιμα στο 50% περίπου. Και στα νησιά δεν υπάρχουν ποτάμια! Όσο γιά την αντλησοαποταμίευση, φέξε μου και γλύστρησα.
Να θυμήσω επίσης το μπλάκ άουτ της Ισπανίας - Πορτογαλίας- Γαλλίας που οφειλόταν σε αστάθεια του συστήματος λόγω απότομης πτώσης των ανέμων και έλλειψης άμεσα διαθέσιμης εφεδρικής θερμοηλεκτρικής μονάδας!

Μια ζωη εξυπναδες πουλας. Καμια αναγκη για 50% ή 5% αποθεμα σε συμβατικα καυσιμα. Χρειαζονται ακριβως 0% συμβατικα καυσιμα.

Η περιπτωση Ισπανια-Πορτογαλια-Γαλλια ειναι κλασικη περιπτωση σχεδιασης με δεικτη νοημοσυνης αμοιβαδας.

Το μονο που χρειαζεται ειναι mega batteries που αποθηκευουν πολλη περισσοτερη ενεργεια απο οση παραγεται καθε μερα και σε καμια περιπτωση δεν βασιζεσαι μονο σε αιολικη ενεργεια. Η ηλιακη ενεργεια ειναι σαφως πιο προβλεψιμη βασει κλιματικων στατιστικων.

Η Τεσλα, η CATL κτλ. αναπτυσσουν συστηματα συσσωρευσης και αποθηκευσης ηλιακης ενεργειας που κρατουν αποθεματα για ωρες ή και μερες, σε περιπτωση που συμβει καποιο απροβλεπτο γεγονος.

Και στην Ελλαδα, οι απατεωνες που βαζουν ανεμογεννητριες στα βουνα, δεν ασχοληθηκαν μεχρι τωρα με την αποθηκευση ενεργειας για ωρα αναγκης αλλά και για την σταθεροτητα του δικτυου.

Η λυση λοιπον δεν ειναι η εντελως ανεγκεφαλη και βλακωδης χρηση γεννητριων με ορυκτα καυσιμα, αλλά η αποθηκευση ενεργειας σε συστηματα μπαταριων που χωρανε πολλες MWh ή και GWh ηλεκτρικης ενεργειας...

Η Κινα ειναι πρωτοπορα στην αναπτυξη τετοιων συστηματων που ειναι γνωστα και ως mega batteries.

• Like
Αντιδράσεις: foobar

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.441
Πόντοι
216
The conference took place at a transformative moment in the region’s energy transition. Landmark initiatives, most notably Saudi Arabia’s 12.5 GWh gridscale battery energy storage project, currently under development by the Saudi Electricity Company (SEC) in partnership with BYD Energy Storage, are redefining industry benchmarks and accelerating progress toward Vision 2030 goals.

1.610 MWh of battery storage in Chile. = 1.6 GWh

Kαι βεβαια πολλα αλλα μεγαλα εργα αποθηκευσης ενεργειας καθιστουν αχρηστη την χρηση γενητριων ορυκτων καυσιμων.

• Like
Αντιδράσεις: foobar

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.441
Πόντοι
216
Εδω περα δεν γνωριζετε καν τα βασικα και πετατε εξυπναδες για την δηθεν αναγκη των ορυκτων καυσιμων, οταν οι ΑΠΕ συνδυαζομενες με μοναδες αποθηκευσης ηλεκτρικης ενεργειας σε κλιμακα GWh λυνει τα προβληματα σταθεροτητας και επαρκειας δικτυου. Και ακομα δεν ειδατε τιποτα. Οι μεγαλυτερες εταιριες κατασκευης μπαταριων στον κοσμο ειναι κινεζικες... Και ο νοων, νοειτω.

sonixxx11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
1.693
Πόντοι
216
Oτι και να λέτε αν δεν γίνουν τα ηλεκτρικά φτηνά του τύπου αγοράζω ηλεκτρικό 8-9 χιλιάρικα μεταχειρισμένο πενταετίας φως δεν πρόκειται να δει η Ελλάδα με τα ηλεκτρικά γιατί είναι μια φτωχή χώρα.

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.441
Πόντοι
216
Oτι και να λέτε αν δεν γίνουν τα ηλεκτρικά φτηνά του τύπου αγοράζω ηλεκτρικό 8-9 χιλιάρικα μεταχειρισμένο πενταετίας φως δεν πρόκειται να δει η Ελλάδα με τα ηλεκτρικά γιατί είναι μια φτωχή χώρα.

Tα μεταχειρισμενα ηλεκτρικα ειναι πιο φθηνα απο μεταχειρισμενα θερμικα αυτοκινητα....

sonixxx11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
1.693
Πόντοι
216
  • Like
Αντιδράσεις: j 1973

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.441
Πόντοι
216
Ωραία βρες μου ένα mg4 στα 8-9 χιλιάρικα και το αγοράζω αύριο.

Ρε φιλε πλακα κανεις; Εδω ακομα και τα μεταχειρισμενα Land Cruiser 20ετιας και τα πουλανε πανω απο 10-12 χιλιαρικα.... 20ετιας, οχι 5ετιας.
8-9 χιλιαρικα κανει ενα Opel Astra station turbo 180 ιππων 10ετιας. Και μου θελεις MG4 στα 8-9 χιλιαρικα; Βρες καποιον που να πουλαει λογω αμεσης αναγκης να στο σκοτωσει....

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.441
Πόντοι
216
Εσυ εισαι για Nissan Leaf δεκαετιας και πολυ σου ειναι. Μου θελεις και MG4.....

sonixxx11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
1.693
Πόντοι
216
Ρε φιλε πλακα κανεις; Εδω ακομα και τα μεταχειρισμενα Land Cruiser 20ετιας και τα πουλανε πανω απο 10-12 χιλιαρικα.... 20ετιας, οχι 5ετιας.
8-9 χιλιαρικα κανει ενα Opel Astra station turbo 180 ιππων 10ετιας. Και μου θελεις MG4 στα 8-9 χιλιαρικα; Βρες καποιον που να πουλαει λογω αμεσης αναγκης να στο σκοτωσει....
Εσύ λες παπαριές του τύπου τα θερμικά είναι πιο φτηνά από τα ηλεκτρικά όχι εγώ....

Οπότε άντε στο καλό...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom