Νέα

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης 29 Μαΐου 1453

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα petroskonstantinou17
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 725
  • Εμφανίσεις 28K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Μηνύματα
18.989
Κριτικές
8
Like
24.701
Πόντοι
6.336
ακριβώς , φόρου υποτελείς ήταν το 1453 το βυζάντιο (η μάλλον τα απομεινάρια του) στον Σουλτάνο, μάλιστα το γεγονός ότι δεν μπορούσε να πληρώσει το φόρο υποτέλειας αποτέλεσε το πρόσχημα για την άλωση
Στο περίπου.
Ουσιαστικά το πρόσχημα ήταν το αίτημα του Παλαιολόγου για την αύξηση του ποσού φύλαξης του πρίγκιπα Ορχαν....
Εξαδέλφου του Μωάμεθ.
 

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Μηνύματα
2.739
Like
2.082
Πόντοι
456
:priest: "καλύτερα τουρκικό σαρίκι παρά παπική τιάρα" :priest:

:kneel::kneel::kneel:
μπε αφέντη μου μπεεε
:bottom: :s&m_1:
 

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Μηνύματα
2.739
Like
2.082
Πόντοι
456
Όλοι οι μεγάλοι λογοτέχνες και πολιτικοί του έθνους προέρχονται από περιοχές που ενετοκρατούνταν. Τυχαίο, δε νομίζω.
:dancing:
 

unknowndark

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2016
Μηνύματα
1.435
Like
4.901
Πόντοι
456
Το Netflix έβγαλε ενα Ντοκιμαντερ-series για την ιστορία της άλωσης της κωνσταντινούπολης.
Εξηγεί λεπτομερώς πως ο Μωαμεθ κατάφερε να πάρει την πόλη απο τον Κωνσταντίνο, φέρνοντας την βυζαντινή αυτοκρατορία στο τέλος της.

Το εχει δει κανενας ?

 

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Μηνύματα
18.989
Κριτικές
8
Like
24.701
Πόντοι
6.336
Όλοι οι μεγάλοι λογοτέχνες και πολιτικοί του έθνους προέρχονται από περιοχές που ενετοκρατούνταν. Τυχαίο, δε νομίζω.
:dancing:
Η Αρκαδία δεν είχε ενετοκρατία πάντως....
Δεν ισχύει απόλυτα αυτό που λες μαν.
 

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Μηνύματα
18.989
Κριτικές
8
Like
24.701
Πόντοι
6.336
Το Netflix έβγαλε ενα Ντοκιμαντερ-series για την ιστορία της άλωσης της κωνσταντινούπολης.
Εξηγεί λεπτομερώς πως ο Μωαμεθ κατάφερε να πάρει την πόλη απο τον Κωνσταντίνο, φέρνοντας την βυζαντινή αυτοκρατορία στο τέλος της.

Το εχει δει κανενας ?

Τουρκική σειρά είναι.
Δεν έχει ιδιαίτερη αξία πέρα από τον εξωραϊσμό του Μωάμεθ.
 
Εγγρ.
20 Μαΐ 2022
Μηνύματα
303
Like
627
Πόντοι
81
Καλησπέρα, "Ιστορίας μνήμη άρχει λαών". Είναι πολύ σημαντικό για έναν λαό να γνωρίζει την ιστορία του και να πορεύεται σύμφωνα με αυτήν εάν και εφόσον δεν θέλει να εξαφανιστεί. Λόγο της ημέρας, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να μάθουμε όσοι δεν γνωρίζουμε η να θυμηθούμε όσοι γνωρίζουμε, κάποια γεγονότα όπως αυτά τα περιέγραψε ο Γεώργιος Φραντζής στο βιβλίο του "Εάλω η Πόλης". Εδώ πρέπει να σημειώσουμε το εξής, όταν μιλάμε για ιστορία πάντα θα πρέπει να αναφερόμαστε σε πηγές και να μην λέμε αερολογίες η αοριστίες που μπορεί ο καθένα να πει η να γράψει ότι θέλει. Παραθέτω τον τελευταίο λόγο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην ομιλία του μέσα στην αγία σοφία πριν την άλωση:

«Ευγενέστατοι άρχοντες και εκλαμπρότατοι δήμαρχοι και στρατηγοί, και γενναιότατοι συστρατιώτες, και όλος ο πιστός και τίμιος λαός, ξέρετε καλά πως έφτασε η ώρα που ο εχθρός της πίστης μας θέλει με κάθε τέχνασμα και τρόπο να μας στενοχωρήσει περισσότερο και να μας κάνει πόλεμο σφοδρό, με μεγάλες συγκρούσεις και συρράξεις από στεριά και θάλασσα, για να κατορθώσει και να χύσει το δηλητήριό του, σαν φίδι, και να μας καταπιεί σαν ανήμερο λιοντάρι. Σας λέω λοιπόν να σταθείτε αντρειωμένοι και γενναιόψυχοι, όπως κάνατε πάντοτε ως τώρα εναντίον των εχθρών της πίστης. Σας παραδίνω την εκλαμπρότατη και φημισμένη αυτή πόλη, πατρίδα σας και βασίλισσα των πόλεων. Ξέρετε καλά, αδέρφια, ότι για τέσσερις λόγους οφείλουμε όλοι να προτιμήσουμε το θάνατο παρά τη ζωή: πρώτον, για την πίστη και την ευσέβειά μας· δεύτερον, για την πατρίδα· τρίτον, για το βασιλέα και το Χριστό· και τέταρτον, για τους συγγενείς και φίλους.

Λοιπόν αδέρφια, αν οφείλουμε να αγωνιστούμε μέχρι θανάτου για έναν και μόνο από τους τέσσερις αυτούς λόγους, πολύ περισσότερο για όλους μαζί, όπως προφανώς κατανοείτε. Αν για τις αμαρτίες μας παραχωρήσει ο Θεός τη νίκη στους ασεβείς, θα διακινδυνεύσουμε υπέρ της πίστεως της αγίας που μας παραχώρησε ο Χριστός με το αίμα του. Αυτό είναι το σπουδαιότερο απ’ όλα. Τι θα ωφεληθεί κανείς αν κερδίσει τον κόσμο όλο και χάσει την ψυχή του; Δεύτερον, χάνουμε έτσι μια περίφημη πατρίδα και, ακόμη, την ελευθερία μας. Τρίτον, χάνουμε την άλλοτε περιφανή και σήμερα ντροπιασμένη, ταπεινωμένη και εξουθενωμένη βασιλεία, η οποία γίνεται έρμαιο του ασεβούς τυράννου. Τέταρτον, στερούμεθα τις προσφιλείς γυναίκες και τα παιδιά μας και τους συγγενείς μας. Ο αλιτήριος αυτός αμιράς έχει πενήντα εφτά ημέρες αφότου ήρθε, και μας πολιορκεί και μας πολεμάει νυχθημερόν, με κάθε τέχνασμα και με όλη του την ισχύ. Χάρη στον παντεπόπτη Χριστό και Κύριό μας, διώχτηκε ντροπιασμένος κακήν κακώς πολλές φορές ως τώρα από τα τείχη. Μη δειλιάσετε και τώρα, αδερφοί, επειδή το τείχος έπεσε σε μερικά μέρη από τα βλήματα και τις εκπυρσοκροτήσεις των τηλεβόλων, γιατί, όπως και εσείς βλέπετε, όπως μπορούσαμε το διορθώσαμε.

Εμείς κάθε ελπίδα μας τη στηρίζουμε στην ακαταμάχητη δύναμη του Θεού. Αυτοί έχουν πλήθος όπλα και στρατό και ιππικό, αλλά εμείς έχουμε πίστη στο όνομα του Κυρίου και σωτήρα και, δεύτερον, στα χέρια μας και τη δύναμή μας, που μας χάρισε η θεία πρόνοια. Ξέρω ότι αυτό το αναρίθμητο μπουλούκι των εχθρών, καθώς είναι η συνήθειά τους, θα βαδίσει εναντίον μας με βαναυσότητα και με έπαρση, με πολύ θράσος και βία, για να μας συνθλίψουν, λόγω του ολιγάριθμου της παράταξής μας, και να μας καταπονήσουν με την κούραση, και με φωνές πολλές και ισχυρές να μας φοβίσουν. Τις φλυαρίες τους αυτές τις ξέρετε καλά και δεν είναι ανάγκη να μιλήσουμε γι’ αυτές. Και σε λίγη ώρα θα τα κάνουν όλα αυτά, και θα πετάξουν πάνω μας σαν άμμο της θάλασσας αναρίθμητες πέτρες, βέλη και βλήματα. Ελπίζω να μη μας βλάψουν με αυτά, γιατί βλέποντάς σας χαίρομαι πολύ και τρέφω τη σκέψη μου με ελπίδες σαν κι αυτή, δηλαδή πως, αν και είμαστε λίγοι, είμαστε ωστόσο πολύ επιδέξιοι, επιτήδειοι, ρωμαλέοι, δυνατοί, ικανοί για μεγάλα έργα, και καλά προπαρασκευασμένοι. Με τις ασπίδες σας καλύπτετε καλά τα κεφάλια σας στις συμπλοκές και τις συρράξεις.

Το δεξί σας χέρι, που κρατάει τη ρομφαία, να είναι πάντοτε μακρύ. Οι περικεφαλαίες σας, οι θώρακες και η σιδερέ νια πανοπλία σας είναι πολύ ικανά, όπως και τα άλλα σας όπλα, και στη συμπλοκή θα σας εξυπηρετήσουν πολύ. Οι αντίπαλοι ούτε έχουν τέτοια ούτε γνωρίζουν να τα χρησιμοποιούν. Εσείς είσαστε, επίσης, προστατευμένοι πίσω από τα τείχη, και οι απροστάτευτοι δύσκολα προχωρούν. Γι’ αυτό γίνετε μαχητές έτοιμοι, ισχυροί και μεγαλόψυχοι, για όνομα του Θεού. Μιμηθείτε τους λίγους ελέφαντες των αρχαίων Καρχηδονίων, που μόνο με τη φωνή και την όψη τους έτρεψαν σε φυγή μέγα πλήθος ρωμαϊκού ιππικού. Και αν είχαν τη δύναμη να τρέψουν σε φυγή ζώα χωρίς λογική, πόσο μάλλον εμείς που είμαστε κύριοι των ζώων· αυτοί που έρχονται να μας αντιπαραταχθούν σαν ζώα χωρίς λογική, είναι χειρότεροι απ’ αυτά. Τα δόρατά μας, οι ρομφαίες μας, τα τόξα μας και τα ακόντιά μας θα στραφούν εναντίον τους. Και φανταστείτε πως παίρνετε μέρος σε κυνήγι αγριόχοιρων, για να καταλάβουν οι ασεβείς ότι δεν αντιμάχονται με ζώα χωρίς λογική, όπως είναι αυτοί, αλλά με άρχοντες, και αφέντες τους, και απογόνους των Ελλήνων και των Ρωμαίων.

Ξέρετε καλά πως ο ασεβέστατος αυτός αμιράς και εχθρός της αγίας μας πίστης, χωρίς καμιά δικαιολογημένη αιτία, καταπάτησε την ειρήνη που είχαμε και αθέτησε τους πολλούς του όρκους χωρίς να λογαριάζει τίποτε· φτάνοντας ξαφνικά εδώ έστησε οχυρό στο στενό του Ασωμάτου, για να μπορεί να μας βλάπτει κάθε μέρα. Τα χωράφια μας, τους κήπους μας, τα οικογενειακά μας καταφύγια, τα σπίτια μας τα έχει κιόλας πυρπολήσει. Τους αδερφούς μας τους Χριστιανούς, όσους βρήκε, τους θανάτωσε και τους αιχμαλώτισε. Διέλυσε τη φιλία μας και έπιασε φιλίες με τους κατοίκους του Γαλατά, και αυτοί χαίρονται, μη γνωρίζοντας και αυτοί οι ταλαίπωροι το μύθο του παιδιού του γεωργού, που έψηνε σαλιγκάρια και είπε “ω ανόητα ζώα” και τα λοιπά. Ήρθε λοιπόν, αδερφοί, και μας απέκλεισε, και κάθε μέρα έχει ανοιχτό το αχανές στόμα του για να βρει ευκαιρία να μας καταπιεί, εμάς και την Πόλη που έκτισε ο τρισμακάριστος και μέγας βασιλεύς Κωνσταντίνος, και την αφιέρωσε στην πάναγνη και αειπάρθενη δέσποινά μας, τη Θεοτόκο· και τη χάρισε σ’ εκείνη, ώστε να είναι Κυρία της Πόλεως, αλλά και σύμμαχός της και σκέπη της πατρίδας μας και καταφύγιο των χριστιανών, ελπίδα και χαρά όλων των Ελλήνων, το καύχημα όλων που ζουν κάτω από τον ήλιο. Και αυτός ο ασεβέστατος την άλλοτε περιφανή και ζωηρή σαν ρόδο του αγρού Πόλη θέλει να την υπαγάγει υπό την εξουσία του. Αφού η αυτοκρατορία μας υποδούλωσε, μπορώ να πω, σχεδόν όλη την υφήλιο, και υπόταξε κάτω από τα πόδια της τον Πόντο, την Αρμενία, την Περσία, την Παφλαγονία, Αμαζόνες και Καππαδοκία, Γαλατία και Μηδία, Κολχούς και Ίβηρες, Βοσποριανούς και Αλβανούς, Συρία και Κιλικία και Μεσοποταμία, Φοινίκη και Παλαιστίνη, Αραβία και Ιουδαία, Βακτριανούς και ΣκύΘες, Μακεδονία και Θεσσαλία, Ελλάδα, Βοιωτία και Λοκρούς και Αιτωλούς, Ακαρνανία, Αχαΐα και Πελοπόννησο, Ήπειρο και Ιλλυρικό, τους Λυχνίτες κοντά στην Αδριατική, Ιταλία, Τοσκάνη, Κέλτες και Κελτογαλάτες, Ιβηρία ως τα Γάδειρα, Λιβύη και Μαυριτανία και Μαυρουσία, Αιθιοπία, Βελέδες Σκούδη, Νουμιδία και Αφρική και Αίγυπτο, Τώρα σκέφτεται αυτός να μας υποδουλώσει, και την Πόλη που κυριαρχεί στον κόσμο να την υποτάξει σε ζυγό και δουλεία, και τις άγιες εκκλησίες μας, όπου προσκυνούνταν η αγία Τριάδα και δοξολογούνταν ο Θεός, και όπου οι άγγελοι ακούγονταν να υμνούν τη Θεία και ένσαρκη πρόνοια του Λόγου του Θεού, Θέλει να τις κάνει προσκύνημα της δικής του βλασφημίας και του ανόητου ψευδοπροφήτη του Μωάμεθ, και στάβλο για άλογα και καμήλες. Λοιπόν, αδερφοί και συμμαχητές, θυμηθείτε όλα αυτά, για να μνημονεύουν τη δόξα σας και την ελευθεροφροσύνη σας αιώνια».

Στράφηκε τότε στους Ενετούς, που στέκονταν προς τα δεξιά και τους είπε: «Ευγενείς Ενετοί, αγαπημένοι αδερφοί μας εν Χριστώ τω Θεώ, άνδρες ισχυροί και δυνατοί στρατιώτες και δόκιμοι στους πολέμους, εσείς που με τις αστραφτερές σας ρομφαίες θανατώσατε πολλές φορές πλήθος Αγαρηνών, και το αίμα τους έτρεξε από τα χέρια σας σαν ποτάμι, σας παρακαλώ σήμερα την πόλη τούτη, που βρίσκεται σε τόση συμφορά πολέμου, να την υπερασπιστείτε ολόψυχα. Γνωρίζετε πως πάντα την είχατε δεύτερη πατρίδα σας και μητέρα σας. Σας λέω λοιπόν άλλη μια φορά, και σας παρακαλώ, αυτή την ώρα να ενεργήσετε ως φίλοι της πίστης, ομόθρησκοι και αδερφοί». Κατόπιν, γυρίζοντας προς τα αριστερά, λέει στους Γενουάτες:

«Ω Γενουάτες, αδερφοί εντιμότατοι, άντρες πολεμιστές και μεγαλόκαρδοι και φημισμένοι, ξέρετε καλά και καταλαβαίνετε ότι η δυστυχισμένη αυτή πόλη δεν ήταν πάντοτε μόνο δική μου, αλλά και δική σας, για πολλές αιτίες. Εσείς μας βοηθήσατε πολλές φορές πρόθυμα, και με τη δική σας συνδρομή σώθηκε από τους Αγαρηνούς εχθρούς. Τώρα πάλι έφτασε ο καιρός να δείξετε, βοηθώντας την, την αγάπη σας εν Χριστώ, την ανδρεία σας και τη γενναιότητά σας». Και γενικά, αφού στράφηκε προς όλους, είπε: «Δεν έχω καιρό να πω περισσότερα· μοναχά το ταπεινωμένο σκήπτρο μου το αναθέτω στα χέρια σας, για να το διαφυλάξετε με προθυμία. Σας παρακαλώ ακόμα, και ζητώ την αγάπη σας, να είστε πειθαρχικοί στους στρατηγούς σας, τους δημάρχους και τους εκατόνταρχους, ο καθένας κατά την τάξη του, τη θέση του και την υπηρεσία του. Να ξέρετε τούτο: αν από μέσα από την καρδιά σας φυλάξετε τις εντολές μου, ελπίζω στο Θεό ότι θα λυτρωθούμε από την παρούσα δίκαιη απειλή του. Δεύτερον, σας περιμένει στον ουρανό το αδαμάντινο στεφάνι, και η μνήμη σας θα είναι αιώνια και άξια στον κόσμο». Με αυτά τελείωσε τη δημηγορία του, ευχαριστώντας με δάκρυα και στεναγμούς το Θεό, ενώ όλοι, με ένα στόμα, του αποκρίνονταν με δάκρυα λέγοντας: «θα πεθάνουμε για την πίστη του Χριστού και την πατρίδα μας». Τα άκουσε ο αυτοκράτωρ και, αφού τους ευχαρίστησε θερμά, υποσχόμενος πολλές δωρεές, τους είπε τέλος: «Λοιπόν, αδερφοί και συμμαχητές, να είσαστε έτοιμοι το πρωί. Με τη χάρη και την αρετή που μας δώρισε ο Θεός και με τη βοήθεια της Αγίας Τριάδος, στην οποία αναθέτουμε “την πάσαν ελπίδα μας”. θα κάνουμε τον εχθρό να φύγει κακήν κακώς και ντροπιασμένος από εδώ». :undecided-old:
 

unknowndark

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2016
Μηνύματα
1.435
Like
4.901
Πόντοι
456
Τουρκική σειρά είναι.
Δεν έχει ιδιαίτερη αξία πέρα από τον εξωραϊσμό του Μωάμεθ.

Την έχεις δει, μήπως λες για άλλη?

Αυτή ειναι του Netflix, αγγλικά μιλάνε....ίσως τα γυρίσματα να έχουν γίνει στην Τουρκία.
 

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Μηνύματα
18.989
Κριτικές
8
Like
24.701
Πόντοι
6.336
Την έχεις δει, μήπως λες για άλλη?

Αυτή ειναι του Netflix, αγγλικά μιλάνε....ίσως τα γυρίσματα να έχουν γίνει στην Τουρκία.
Ναι μαν.
Δες το καστ.
Τούρκοι σχεδον όλοι.
Έχει πολλες ανακρίβειες.
 

7spirit

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Μηνύματα
777
Like
1.384
Πόντοι
206
:priest: "καλύτερα τουρκικό σαρίκι παρά παπική τιάρα" :priest:

:kneel::kneel::kneel:
μπε αφέντη μου μπεεε
:bottom: :s&m_1:
Για την εποχή που ειπώθηκε δεν ήταν και τόσο λάθος.
Ξέρεις τί είχε προηγηθεί και τί μνήμες είχαν οι τότε κάτοικοι;
Οι δυτικοί τους είχαν κατασφάξει .
Θα πάρουμε το μέρος του Πάπα που απαιτούσε να γίνει αφέντης μας;
 

αμαμητος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2019
Μηνύματα
1.458
Like
1.454
Πόντοι
216
μάλλον εσύ τα έχεις κάνει κουραφέξαλα στο μυαλό σου, άλλο θρησκεία και άλλο κλήρος... δεν καταφέρετε ο Λιαντίνης εναντίων της θρησκείας αλλά του κλήρου και μάλιστα του υψηλόβαθμου για τον ρόλο του στην Τουρκοκρατία.
Αντί λοιπών να προσπαθήσεις να αποδημήσεις αυτά που λέει ο Λιαντίνης για τον ρόλο του υψηλόβαθμου κλήρου στην Τουρκοκρατία μου φέρνεις ένα άσχετο βίντεο (του οποίου και δεν καταλαβαίνεις και πολύ καλά το νόημα του) προσπαθώντας και καλά να αποδημήσεις την αξία του Λιαντίνη , κλασική γκεμπελίστικη μέθοδός , όταν δεν μπορείς να αποδημήσεις τα λεγόμενα κάποιου προσπαθείς να αποδημήσεις αυτόν που τα λέει και να τον παρουσιάσεις σαν αναξιόπιστο.
τι μας λες τωρα;
ο υψηλοβαθμος κληρος που λες επερνε εντολες απο την οθωμ αυτοκρατορια μιας και που αποτελουσε ως και σημερα κρατικο ιδρυμα. δεν θα μπορουσε ποτε να κανει αλλιως.
παρολα αυτα τον πατριαρχη τον σκοτωσαν
 

Glyfomounix

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Μηνύματα
3.159
Like
6.859
Πόντοι
1.056
Μια ζωή η εκκλησία να παίξει το πολιτικό της παιχνίδι
 

spipis71

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Απρ 2018
Μηνύματα
7.609
Κριτικές
34
Like
13.624
Πόντοι
17.346

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Μηνύματα
2.739
Like
2.082
Πόντοι
456
Για την εποχή που ειπώθηκε δεν ήταν και τόσο λάθος.
Ξέρεις τί είχε προηγηθεί και τί μνήμες είχαν οι τότε κάτοικοι;
Για το 1204 λες, πριν 200 χρόνια. Οι τούρκοι που ενοχλούσαν διαρκώς τους "ακρίτες" από 300 χρόνια πριν, που είχαν ήδη καταλάβει μεγάλο μέρος της αυτοκρατορίας, ήταν καλύτεροι;

Θα πάρουμε το μέρος του Πάπα που απαιτούσε να γίνει αφέντης μας;
Δεν ξέρω τι τους έκανε να προτιμήσουν τους τούρκους από τον πάπα αλλά εκ των υστέρων αποδείχτηκε λάθος απόφαση για τον απλό κόσμο. Ενώ η δυτική ευρώπη ζούσε την αναγέννηση οι βυζαντινοί βυθίστηκαν σε πνευματική και σωματική σκλαβιά.
Μόνο τους παπάδες ωφέλησε γιατί κράτησαν τις θεσούλες τους επί τουρκοκρατίας ενώ με τον πάπα θα έχαναν τη δουλειά τους.
 

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Μηνύματα
18.989
Κριτικές
8
Like
24.701
Πόντοι
6.336
Τουρκική σειρά είναι.
Δεν έχει ιδιαίτερη αξία πέρα από τον εξωραϊσμό του Μωάμεθ.
Επίσης στην σειρά αυτή παρουσιαζεται ο Μωάμεθ σαν πολεμιστής στην πρώτη γραμμή και ο Παλαιολόγος σαν τρυφηλός,σχεδόν ομοφυλόφιλος και απόλεμος.
Κάτι που δεν ισχύει,καθώς ο Παλαιολόγος πολεμούσε στην πρώτη γραμμή από παιδί ακόμα ενώ ο Μωάμεθ ήταν στρατηγικός νους αλλά όχι πολεμιστής.
 

STELIOS77

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Δεκ 2005
Μηνύματα
6.721
Κριτικές
28
Like
2.488
Πόντοι
6.265
Εντωμεταξυ εχει πλακα που το 99% λεει "χασαμε την πολη τοτε" μια εποχη που αν δει κανεις τον χαρτη ουσιαστικα ηταν θεμα χρονου να πεσει αφου ηταν το τελευταιο κομματι της αυτοκρατοριας που ειχε μεινει

Και ξεχνανε τελειως οτι το 1918 αν δεν ητανε τοσο ανθελληνες οι "ευρωπαιοι χριστιανοι συμμαχοι" μας θα μπορουσε να γινοταν Ελληνικη
Απεναντι σε μια οθωμανικη αυτοκρατορια που ειχε καταρευσει και πασχισαν Ευρωπαιοι μαζι με Μπολσεβικους Ρωσους να τους κρατησουνε ζωντανους
 

Vangelis73

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουν 2020
Μηνύματα
187
Like
347
Πόντοι
21
Υπαρχει κάποιο καλό ντοκιμαντέρ επι του θέματος ?
 

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Μηνύματα
18.989
Κριτικές
8
Like
24.701
Πόντοι
6.336
Εντωμεταξυ εχει πλακα που το 99% λεει "χασαμε την πολη τοτε" μια εποχη που αν δει κανεις τον χαρτη ουσιαστικα ηταν θεμα χρονου να πεσει αφου ηταν το τελευταιο κομματι της αυτοκρατοριας που ειχε μεινει

Και ξεχνανε τελειως οτι το 1918 αν δεν ητανε τοσο ανθελληνες οι "ευρωπαιοι χριστιανοι συμμαχοι" μας θα μπορουσε να γινοταν Ελληνικη
Απεναντι σε μια οθωμανικη αυτοκρατορια που ειχε καταρευσει και πασχισαν Ευρωπαιοι μαζι με Μπολσεβικους Ρωσους να τους κρατησουνε ζωντανους
Δεν φταίνε οι Σύμμαχοι αν εμείς φέραμε τον εμφύλιο στην Μικρά Ασία.....
Στο καθρέπτη θα δούμε τον φταιχτη,κανένας σύμμαχος δεν είναι υπολόγος....
 

STELIOS77

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Δεκ 2005
Μηνύματα
6.721
Κριτικές
28
Like
2.488
Πόντοι
6.265
Ποιος εμφυλιος τυπε και ποια Μικρα Ασια
Εγω Μιλαω για Ανατολικη θρακη μαζι με Κωνσταντινουπολη που εκει μπορουσαμε να τα κρατησουμε ανετα μονοι μας(ποτε δεν κουνηθηκαν οι τουρκοι στην ανατολικη θρακη δεν τους επαιρνε)
Και επειδη ακριβως μπορουσαμε να τα κρατησουμε οι "Συμμαχοι" δεν μας δωσανε την Πολη και την Αν.Θρακη ζητησαν να την παραδωσουμε αμαχητι γιατι οι τουρκοι δεν μπορουσαν να μας διωξουν με μαχη εκει
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom