Νέα

Γυμναστήριο (ασκήσεις - συμπληρώματα διατροφής κλπ)...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Xartinos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 28K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ειναι τριτοδευτερα τα ελλ.Γυμναστηρια;


  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    23

ALX79

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2022
Μηνύματα
905
Like
1.827
Πόντοι
206
Νομίζω πως την εκτελώ σωστά την άσκηση , αλλά όπως και να έχει ... με τα λίγα κιλά που έβαλα και λάθος να την εκτελώ δύσκολα να τραυματιστώ πιστεύω.

Ψάχνω βασικά κάποιες ασκήσεις ώστε να δοκιμάσω για full body πρόγραμμα με όσο το δυνατόν λιγότερες ασκήσεις , οπότε νομίζω αυτές οι 3 που γράφω πιό πάνω με καλύπτουν , η μπορεί να προθέσω στο μέλλον και καμιά σκυφτή κωπηλατική με μπάρα για πλάτη και πίσω ώμους ... η ποιούς άλλους μύες μπορεί να πιάνει.

Ως τώρα γυμναζόμουν μόνο κάνοντας πάγκο , αλλά αφου με την μπάρα μπορώ να κάνω και άλλες ασκήσεις ... why not ? :P
Squat με μπάρα πίσω και μπάρα μπροστά
 

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Μηνύματα
4.774
Κριτικές
6
Like
3.453
Πόντοι
736
Squat με μπάρα πίσω και μπάρα μπροστά
Είχα δοκιμάσει και squat παλιότερα , αλλά δεν βολέυουν τόσο επειδή δεν έχω rack , αλλά εκτός αυτού πιάνονται πάρα πολύ οι τετρακέφαλοί μου όταν έχω καιρό να κάνω καθίσματα. Με την μπάρα πίσω είχα δοκιμάσει πιο πολύ , δεν θυμάμαι αν είχα δοκιμάσει και μπάρα μπροστά για κανένα σετ να δω πως είναι.
Και με τα deadlift πιάστηκα λίγο , αλλά καμία σχέση με το πιάσιμο απο τα καθίσματα στους τετρακέφαλους ... εκείνο έμενε καμιά εβδομάδα :P
 

Bruskos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2023
Μηνύματα
24
Like
459
Πόντοι
20
Είπα σήμερα να κάνω μια ... ας την πούμε full body προπόνηση , σε σχέση με το μόνο πάγκο που συνήθως έκανα ως τώρα στο σπίτι.

2 σετ κάμψεις δικεφάλων με μπάρα και στο καπάκι military press με ανάποδη λαβή , την λαβή που είχα στις κάμψεις δικεφάλων δηλαδή. 30 κιλά χ 5 για ζέσταμα , 30 κιλά χ 8.

2 σετ deadlift 30 κιλά χ 10 και 40 κιλά χ 8 , αστεία τα κιλά αλλά δεύτερη η τρίτη φορά που δοκιμάζω deadlift , οπότε θέλω μια να μάθω την άσκηση με λίγα κιλά. Στο μέλλον βλέπουμε ... έχω μέχρι 65 κιλά στο σπίτι , μαζί με την μπάρα δηλαδή.

και 2 σετ οριζόντιο πάγκο 40 κιλά χ 15 και 50 κιλά χ 12

τα κιλά και τις επαναλήψεις τα θυμάμαι επειδή τα έκανα πρίν λιγό , δεν τα σημείωνα πουθενά :P


Πιό παλιά είχα δοκιμάσει και λίγο καθίσματα αλλά δεν βολεύουν λόγω που δεν έχω rack , και εκτός αυτού πιάνομαι πάρα πολύ στους τετρακέφαλους όταν έχω να κάνω καιρό ... όπως τώρα καλή ώρα :sad2: Οπότε μάλλον καλύτερα με βολεύουν τα deadlift.
Πιάσε 2 βαράκια και κάνε lunges για τα πόδια. Και πολλά squats χωρίς βάρος είναι καλύτερο παρά τίποτα (πχ 5*20)
 

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Μηνύματα
4.774
Κριτικές
6
Like
3.453
Πόντοι
736
Πιάσε 2 βαράκια και κάνε lunges για τα πόδια. Και πολλά squats χωρίς βάρος είναι καλύτερο παρά τίποτα (πχ 5*20)
Απλά σκέφτηκα αντί για squats που δεν με βολεύουν και τόσο , να τα αντικαταστήσω με τα deadlift. Βρήκα και ένα άρθρο εδω που εκτός των άλλων λέει οτι πολύς κόσμος αντικαθιστά τα πρώτα με τα δεύτερα ... άρα δεν είμαι ο μόνος που το σκέφτηκε :cheesy:


Deadlift Benefits

Many people replace squats with deadlifts because of many reasons: Lack of optimal mobility in the hips and ankles, knee pain and back pain due to the weight loads on the spine.

Deadlifts develop amazing strength and muscular hypertrophy in your legs, back, core, biceps, and Glutes. It’s a great all-around movement which many people can benefit from but you must do it properly. You cannot have muscle imbalances and progress with deadlifts so make sure to take notice of any weaknesses before attempting big numbers.

The fact that you must use your entire body to perform deadlifts is what makes them so taxing but effective at the same time. You can load the bar up with as much weight as you can lift and really stress your entire system into new growth and strength.
 

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Μηνύματα
4.774
Κριτικές
6
Like
3.453
Πόντοι
736
Τα deadlift βοηθάνε παντού αλλά δεν υποκαθιστούν τα squats, μόνο τα ενισχύουν.
Ναι απο οτι βλέπω και στο ίντερνετ τα deadlift πιάνουν πιό πολύ γλουτούς και δικέφαλους μηριαίους , ενώ τα squats πιό πολύ τετρακέφαλους. Αλλά και απο προσωπική εμπειρία σε αυτούς τους μύες πιάνομαι και εγω στα μεν και στα δε. Βέβαια απο το να μην κάνεις τίποτα (όπως έκανα πρίν εγω) και μόνο τα deadlift καλά είναι μάλλον.
 

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Μηνύματα
21.018
Κριτικές
490
Like
36.766
Πόντοι
41.447
Deadlift
Squats
Pull ups
Dips
Shoulder Overhead press
Push ups
Power clean
Barbell row

Με αυτές τις 8 ασκήσεις έχεις κάνει όλο το σώμα σε λιγότερο από 50 λεπτά και δεν χρειάζεσαι κάτι αλλο
 
Εγγρ.
20 Μαΐ 2013
Μηνύματα
670
Like
1.355
Πόντοι
206
τα βαθια καθισματα ακαποτα στο ρακ και οχι σε σμιθ η μηχανες ειναι η απολυτη καυλα......!!!!(για οποιον μπορει φυσικα)
μπορεις να φτασεις τους μυωνες σου στον απολυτο σιδερικο οργασμο!!!!!!!!!!!!!!!
 

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Μηνύματα
7.575
Like
2.895
Πόντοι
506
για να...... σφιξει λιγο η κοιλια

 
Εγγρ.
20 Μαΐ 2013
Μηνύματα
670
Like
1.355
Πόντοι
206

macchiato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2021
Μηνύματα
2.308
Like
2.963
Πόντοι
456
ακολουθει ποστ SOS για γνωστες γυμναστηριακους:coffee:

:tooth::tooth::tooth:

τωρα θα νομιζετε οτι τρολαρω ,αλλα ειναι ο,τι θα γραψω..ειναι η ωμη αληθεια..!
...πριν 4μιση χρονια επαθα κατι σαν οξυ επεισοδιο λουμπαγκο(???) ,δε μπορουσα να γειρω-να στριψω τη μεση για 5 μερες!
(επειδη δεν εκανα ισως ποτε διατασεις με προγραμμα και γενικως ημουν στα αρχιδια μου!)

ημουν λοιπον ξαπλα....σαν κωλογερος ετοιμος για ΜΕΘ και ειχα φρικαρει...!!!:confused::confused::confused: μην τα πολυλογω,πηγα σε μια μιλφαρα(για καλη μου τυχη) φυσιοθεραπευτρια, η οποια με βοηθησε να επανελθω σχετικα ευκολα...υστερα απο 8 με 10 "συνεδριες" !:rockon::rockon:
...μετα απο αυτες ομως -και επειδη μου τη βιδωσε - ξεκινησα τρεξιμο σε ελευθερο τεραίν ,ενω μου το ειχε απαγορευσει ρητα!
αυτη μου ειχε συστησει ενα περασμα απο καποιο γυμναστηριο για ολικη επαναφορα αλλα και για να ειμαι σε θεση να ξεκινησω ξανα κανονικα γυμναστικη(λεμε τωρα:jerking:) ,τονιζοντας οτι ξερουν εκει και θα με κατατοπισουν,δινοντας τους το ιστορικο μου.

κυριως την ενδιεφερε η ενδυναμωση ποδιων,του αριστερου δηλαδη,διοτι κατα τις φυσιοθεραπειες αλλα και επειτα(μεχρι σημερα μπορω να πω) ,που και που μουδιαζει ή μυρμηγκιαζει το αριστερο μου ποδι (απο γαμπα μεχρι και πατουσα),οταν καθομαι πολλη ωρα ή στον υπνο ενιοτε. ανεπαισθητο μουδιασμα,σαν αυτο που νιωθεις μετα απο μια μικρη κραμπα στη γαμπα:coffee::coffee:
...αυτο δεν με πιανει ποτε οταν ειμαι ορθιος ή περπατω και κανω δραστηριοτητες.
απο τη μεση λοιπον -οπου ηταν το οξυ επεισοδιο-,αντανακλαται ΕΚΤΟΤΕ στο αριστερο μου ποδι αυτη η μικρη ενοχληση. δεν με ενοχλει δηλαδη ,ουτε δυσκολευει δραστηριοτητες οπως πχ σεξ ,ουτε τη στυση μου,αλλα δε φευγει κιολας. μια στο τοσο με πιανει!

ο λογος που δε γραφτηκα σε γυμναστηριο απο τοτε ηταν ο κορωνοιος,οι αλλεπαλληλες καραντινες και στα καπακια το ωραριο εργασιας μου! τωρα εχω ενα αρκετα μεγαλο κενο, τουλαχιστον μεχρι μεσα Σεπτεμρβη.. και επειδη δε θα ειμαι φουλ διακοπες ολη ωρα, ελεγα να γραφτω καπου...αν και αρρωσταινω μονο στη σκεψη τετοια εποχη να σερνομαι σαν βρωμιαρης στις σαουνες που εχουν μετατραπει τα γυμναστηρια.
....ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ πως η φυσιοθεραπευτρια τοτε μου προτεινε να βγαλω μια απλη ακτινα στη οσφυΐκή χωρα και δε διεγνωσε κατι,οποτε κομπλε. εγω επεμενα για μαγνητικη,αλλα ηταν αρνητικη! ΤΟ ΙΔΙΟ και η ορθοπεδικος μου,η οποια προσφατα (που ΞΑΝΑπηγα) βεβαια απορησε πως το παραμελησα τοσα χρονια,αστειευομενη πως ειμαι σκληρο σκαρι και αλλες τετοιες κρυαδες:*:confused:
στο δια ταυτα,και η ορθοπεδικος συνεστησε ξανα ειδικες ασκησεις για ποδια και μεση ,οοοοοποτε εχω χρονο τελος παντων.
χωρις να χρειαστει να παω σε κολυμβητηριο,διοτι στα γυμναστηρια μου ειπε πως ειναι πιο σχετικοι και με πιο..καταλληλες ασκησεις.

τωρα εγω για να ομολογησω την αμαρτια μου,πρωτον..κολυμπησα ηδη 5-6 φορες στη θαλασσα και βαρεθηκα τη ζωη μου...περα απο οτι με τραβαει λιγο το αριστερο ποδι..και δευτερον δε με ψηνει το σεναριο γυμναστικης ακομα και οταν ειμαι στην πολη...παρα μονο αν πηγαινω πολυ πρωινες ωρες..αλλα μετα σκεφτομαι οτι αν ξενυχταω(που εινα και πιο πιθανο σεναριο αυτην την εποχη),πως θα ξυπναω? ιδιως αν παιζουν και μουνιτσες!!! που ηδη παιζουν....:coffee:
απο την αλλη σκεφτομαι, καλυτερα κοπος και χρονος τα θερινα πρωινα,παρα η ανησυχια να γινει κανενα ατυχημα ή υποτροπη την ωρα του αγωνα στο κρεβατι...:tooth::tooth:
ηδη το καθυστερησα αρκετα κατα τη γνωμη μου...και μπορει σε 10-20 χρονια να μου την εχει φυλαγμενη η μοιρα.... την...υποτροπη!!

εσεις τι ασκησεις θα προτεινατε μυστες μου? εχετε γνωση αλλων τετοιων περιστατικων?

η ορθοπεδικος μου ελεγε να μην ανησυχω και οτι αυτα συμβαινουν,οχι οτι εγω ανησυχω... αλλα και αυτην πολυ χαλαρη την ειδα στο θεμα μαγνητικης...:think: μου ειπε ξεκαθαρα οτι ΔΕΝ χρειαζεται! μα καλα ρε πουστη μου,δε θα επρεπε να ξερω τι ακριβως παιζει? δεν ειναι ουτε φοβος ,ουτε ανησυχια,ειναι το αγνωστο και το μυστηριο! μ εχει φαει η περιεργεια να τσεκαρω αν εχει πειραχτει καποιο νευρο στο δισκο ή αν ειναι κλασικη ισχυαλγια (ή τι στο μπουτσο τελος παντων)

η δικη μου η εγνοια δηλ στην προκειμενη δεν ειναι πρωτογενως το γυμναστηριο,εστω αυτες οι 2-3 γελοιες ασκησουλες που προφανως θα με βαλουν να κανω (διοτι κακα τα ψεματα θα ειναι αστειο το σκηνικο ,αναλογιζομενος οτι παλιοτερα πηγαινα gym για παγκο -βαρη -διαδρομο και οχι μονο ραχιαιους,σχοινιά ή ποδια που κανουν οι γκομενες) ,αλλα η απολυτα ορθη διαγνωση!

επειδη λοιπον διαγνωση ελαβα και εχοντας καλη πιστη απεναντι στην ορθοπεδικο-αθλητιατρο,πηρα το θαρρος να ποσταρω τις σκεψεις μου

καθε συμβουλη ή οδηγια καλοδεχουμενη.....

ευχαριστω εκ των προτερων

....μουνόπανα..!!!:rockon::rockon::rockon::rockon:
 
Τελευταία τροποποίηση:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom