Νέα

Γνώστες δώστε τα φώτα σας για σωστό κοκορέτσι

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Edifier
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 108
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
Edifier

Edifier

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2025
Like
328
Πόντοι
21
Το λεμόνι λειτουργεί ως "απολυμαντικό " αντί για ξύδι.
Στα 2kg συκωταρια χρειάζεται 3 kg έντερο μην σου πω και παραπάνω, αυτό άλλωστε έχει την γεύση.
Για τους πρωτάρηδες :
Για ευκολία στο τύλιγμα και πιο ωραία γεύση, πρώτα θα τυλίξεις με μπόλια το κοκορέτσι και μετά με τα έντερα.
Το κοκορέτσι κανονικά θέλει τετράγωνη σούβλα.
Στην αρχή μπορεί να γυρνάει η σούβλα και το κοκορέτσι να μην "ακολουθεί " .
Μην τα χάσετε και σας σπάσει , το βγάζετε απο το μοτερ και πολύ απλά ανεβάστε το μια -δυο θεσεις πιο πάνω στην ψησταριά μέχρι να "τραβήξει".
Τα έντερα θα σφίξουν χάνοντας υγρασία λόγω της φωτιάς και το κοκορέτσι θα γίνει ένα με την σούβλα και θα περιστρέφετε πλέον κανονικά.
Μετά το κατεβάζεις και ξεκινάς το ψήσιμο.
Το κοκορέτσι θέλει δυνατή φωτιά ,μην το φοβάστε διότι έχει πολλά υγρά .
Για να το κάψεις πρέπει να είσαι τέρμα μπαζο.
Αν υπάρχει θερμόμετρο στους 85 το βγάζεις διότι είναι έτοιμο.
Εμπειρικά όταν σταματά το έντονο αφρισμα και βγάζει απλά ζουμάκι είσαι ετοιμος.
Αυτά και καλή επιτυχία!
Ευχαριστω για τις πληροφοριες. Καλη ανασταση να εχεις!

OP
OP
Edifier

Edifier

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2025
Like
328
Πόντοι
21
Η μπολια είναι απαραίτητη για μένα ,δίνει έξτρα γεύση ,επίσης κλείνει καλύτερα το κοκορέτσι ώστε αν κάπου στο τύλιγμα με το έντερο υπάρχει κενό να μη χάνει την υγρασία του,αλουμινόχαρτο που λένε κάποιοι δεν έχω βάλει ποτέ,μπορεί να βοηθάει αλλά δεν είναι απαραίτητο
Δεν βαζουν ολοι μπολια. Πιστευω γινεται πιο βαρυ στη γευση εαν εχει μπολια. Σαφως και βοηθαει παρα πολυ στο τυλιγμα, στη γευση ομως προσθετει βαρυτητα, ειδικα στη χωνεψη.

OP
OP
Edifier

Edifier

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2025
Like
328
Πόντοι
21
ελα μαν μου ηρθα να σε σωσω

λοιπον εχω το απολυτο τιπ και για κοκορετσι αλλα και γενικα για ολα δεν χαλαει με τιποτα+ποτε :

βαζεις αλλον να το κανει
Ειπαμε περα απο τα κλασικα που ξερουμε και φτιαχνουμε να φτιαξουμε και κοκορετσι. Δεν εχει νοημα να το φτιαξει αλλος. Το παιγνιο ειναι που μετραει, η ενασχοληση. Αν βγει καλο, βγηκε. Αν δεν βγει, τοσα φαγια θα χουμε θα φαμε τα υπολοιπα.

• Like
Αντιδράσεις: Altion

Altion

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Ιαν 2024
Κριτικές
15
Like
833
Πόντοι
1.011
Ειπαμε περα απο τα κλασικα που ξερουμε και φτιαχνουμε να φτιαξουμε και κοκορετσι. Δεν εχει νοημα να το φτιαξει αλλος. Το παιγνιο ειναι που μετραει, η ενασχοληση. Αν βγει καλο, βγηκε. Αν δεν βγει, τοσα φαγια θα χουμε θα φαμε τα υπολοιπα.
Σωστά.Αν πετύχει πέτυχε
Βασικά αν μπει καλό αλατοπιπερο πιάνει τρομερή γεύση

OP
OP
Edifier

Edifier

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2025
Like
328
Πόντοι
21
Σωστά.Αν πετύχει πέτυχε
Βασικά αν μπει καλό αλατοπιπερο πιάνει τρομερή γεύση
Ακριβως! Και να μη πετυχει, θα μαθουμε απο τις μαλακιες μας για την επομενη φορα.

• Like
Αντιδράσεις: Altion

John 100

Μέγας
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
33
Like
9.411
Πόντοι
4.696
Δεν βαζουν ολοι μπολια. Πιστευω γινεται πιο βαρυ στη γευση εαν εχει μπολια. Σαφως και βοηθαει παρα πολυ στο τυλιγμα, στη γευση ομως προσθετει βαρυτητα, ειδικα στη χωνεψη.
Μπόλια must, και μπόλικη...

• Like
Αντιδράσεις: Nubic

John 100

Μέγας
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
33
Like
9.411
Πόντοι
4.696
Ποσο ΤΕΜΠΕΛΗΣ μπορει να ειναι καποιος ωστε να πείσει τον εαυτο του οτι το σκατομενο κοκορετσι ειναι νόστιμο.. ντουμπαι και μπαι μπαι ..τζάμπα καρεκλα πιανουν..:coffee:
Α. Δεν τα ξέρεις καθόλου καλά...
Β. Έχεις φάει σκατό στα μαγαζιά που έχει πάει σύννεφο...

John 100

Μέγας
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
33
Like
9.411
Πόντοι
4.696
Για πες μας για 2 κιλά συκωταριτσες πόσα κιλα έντερα χρειαζονται?
Ρε παπάρα νομίζεις ότι ξέρεις κιόλας...
αν ψήσεις αιτωλοακαρνανία με μια μεγάλη εντεριά καθάρισες. Στην πελοπόννησο θες και τρεις, αναλόγως το που

xristospap

Μέγας
Εγγρ.
10 Μαΐ 2010
Like
13.167
Πόντοι
3.506
Ειρήνη υμιν αδέρφια..Μην χαλάτε τα στόματα σας τέτοιες μέρες...Καλή ανάσταση με υγεία....:hi:

nickpie2008

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
9.901
Πόντοι
2.456
Το καλύτερο κοκορέτσι ειναι όταν πας επίσκεψη στο γείτονα και στον παράγειτονα και τρως λίγο απ όλα για τα συγχαρικια και κοπανάς και μια μπύρα σε κάθε στάση.
Το πλύσιμο ειναι must όχι για το σκάφος τόσο όσο για τη γεύση δεν πρικριζει δεν ξινιζει κτλ κτλ
Όλες οι τεχνικές μέσα ειναι ειναι το πιο εύκολο κρέας για ψήσιμο-έτσι κι αλλιώς συνήθως γίνεται φύλλο και φτερό για τους μεζέδες οπότε κάποιο απ όλα τα κομμάτια πετυχαίνει
ΥΓ: Πράγματι στην Πελοπόννησο φημίζονται για τα ψησίματα κτλ αλλά για πολλούς και διάφορους λόγους κυρίως για την τεμπελιά και τη νοοτροπία πιο περίτεχνα δεν ασχολούνται τελικώς
Φάτε πρόβατα γενικά στην Πελοπόννησο και φάτε και αλλού.
Καμμια σχέση και φυσικά ΠΑΝΤΑ η δικαιολογία "κάτι βαζει"

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
17.788
Πόντοι
3.846
Mε μπόλια είναι πιο βαρύ και πιο νόστιμο όμως. Εξάλλου πόσο κοκορέτσι να φας ρε μπρο, αν τρως μόνο κοκορέτσι εντάξει.
Μεγάλη προσοχή στο τύλιγμα, θέλει υπομονή. Αν βιάζεσαι εύκολα σου σπάει και πρέπει να δένεις κόμπο το ένα με το άλλο για να συνεχίζεις.

billGor

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
28
Like
4.966
Πόντοι
6.145
Περί του πλυσίματος του εντέρου διίστανται οι αποψεις:confused:

άσχετο με το νημα αλλά μία από τις καλύτερες σκηνές της ταινίας ειναι εκει που ο Μπακιρτζης "καίει" το ονειρο του Ζουγα με την ατακα
"Διότι οι άνθρωποι δεν συγχωρούν αυτούς που απο έρωτα εκπέσανε "

επίσης στο δικό σου λινκ το youtube μου έβγαλε το ακόλουθο κλιπ όπου τα έντερα δεν μου φαίνονται καθόλου καθαρισμένα, έτσι όπως τα βλέπω στο κρεοπωλειο είναι και ξεκινάννε να τα τυλίγουν κατευθείαν.
ή βλεπω λάθος ; :think:

John 100

Μέγας
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
33
Like
9.411
Πόντοι
4.696
ειμαι απο χωριο φλωρε ...τα σκατα τα τρως εσυ και τα τεμπλελοσκυλα
Σπας εύκολα αγορίνα...
Αλλά να τρως δεν ξέρεις, αν και θα σου ξαναπώ ότι στις ταβέρνες το σκατό δεν το γλυτώνεις, είναι και το σωστό ξαναλέω...

Magi

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2023
Κριτικές
9
Like
5.504
Πόντοι
2.586
Σπας εύκολα αγορίνα...
Αλλά να τρως δεν ξέρεις, αν και θα σου ξαναπώ ότι στις ταβέρνες το σκατό δεν το γλυτώνεις, είναι και το σωστό ξαναλέω...
παμε παλι ...κοκορετσι δεν τρως ΠΟΤΕ εξω ...αγαπημενο μου ειναι να ψήνω εγω τα κρεατα στο σπιτι μου ..εξω αμα θα βγω θα φαω στεγνο κρεας ...που μου θες και κοκορετσι ..να σε παρω στο χωριο να σε βαλω να φουσκωσεις το αρνι ..να δουμε ποσο μαστορας εισαι:coffee:

πολυζωης

Ανώτατος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Κριτικές
2
Like
84.908
Πόντοι
15.931
Από ότι ξέρω τα μέλη μόνο από σούβλισμα γνωρίζουν

• Χαχα
Αντιδράσεις: Nubic

BestNot

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2024
Like
750
Πόντοι
81
Xρόνια πολλά

Το καλό το κοκορέτσι θέλει πρόσθετα σκατά
Να προσθέτεις και όχι να αφαιρείς ..

Magi

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2023
Κριτικές
9
Like
5.504
Πόντοι
2.586
πολυ ντουμπαι ..σσσ:coffee:

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.882
Πόντοι
456
Πόσο τους ζηλεύω όσους ασχολούνται με τα αρνιά,κοκορέτσια κλπ.
Εγώ βλέπω τη μέρα ως ευκαιρία ξεκούρασης και το παίρνω έτοιμο σουβλισμένο και το ψήνω.
Για πολλούς είναι και ψυχοθεραπεία η όλη φάση.
Καλοφάγωτα όσοι φτιάξετε!

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom