Νέα

Γιατί "εξαφανίστηκε" ο φραπές από τη συνήθεια του Έλληνα?

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα nickpie2008
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 202
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Γιατί "εξαφανίστηκε" ο φραπές από τη συνήθεια του Έλληνα?

  • Γίναμε Ευρωπαιοι

    Ψήφοι: 43 26,9%
  • Οι γκόμενες επέβαλαν τα φρένα κτλ

    Ψήφοι: 21 13,1%
  • Οι άντρες το επέβαλαν για να γ***μησουν (που πας με φραπέ)

    Ψήφοι: 14 8,8%
  • Δεν έκανε ανακαίνιση ο Λετζος

    Ψήφοι: 18 11,3%
  • Δεν πινοταν

    Ψήφοι: 38 23,8%
  • Ήταν φθηνός δεν είμαστε τσιπιδες

    Ψήφοι: 13 8,1%
  • Γιατί με 50 γ*μας

    Ψήφοι: 9 5,6%
  • Ο Σημίτης φταιει

    Ψήφοι: 37 23,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    160

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Μηνύματα
12.726
Like
2
Πόντοι
166
Εισαι δραστηριος τυπος και χρειαζεσαι την καφεινη να σε κραταει σε εγρηγορση

για να πιώ ένα φραπεδάκι θέλω το λιγότερο 4 ώρες
έτσι αράζω στη καφετέρια φραπές ταβλάκι και 4 ωρο άραγμα
 

singer

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Μηνύματα
2.686
Κριτικές
5
Like
7.509
Πόντοι
1.056
Σχεδόν 40 χρόνια μόνο φραπέ χειμώνα καλοκαίρι τυχαίνει να κάνω μέρες να πιω νερό ΜΟΝΟ ΦΡΑΠΕ :rockon:
 

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Μηνύματα
7.440
Like
229
Πόντοι
86
για να πιώ ένα φραπεδάκι θέλω το λιγότερο 4 ώρες
έτσι αράζω στη καφετέρια φραπές ταβλάκι και 4 ωρο άραγμα

για 4 ώρες ταβλι χρειαζεσαι περισσοτερη καφεινη γιατι κοπιάζεις πνευματικα
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.386
Κριτικές
16
Like
13.550
Πόντοι
5.577
Μη τρολαρετε αξιολογο θρεντ με σιμητιδες και κλεφτοπασοκια  :S
 

nikmech

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2005
Μηνύματα
830
Κριτικές
1
Like
590
Πόντοι
86
Εγώ πίνω εδώ και 25+ χρόνια μόνον γαλλικό (φίλτρου) και φραπέ ! Λένε ότι ο φραπές είναι ανθυγειινός σε σχέση με τον γαλλικό διότι δεν πίνεις το αφέψημα αλλά τον ίδιο τον κόκκο αλλά εγώ για τους 3 καφέδες που πίνω ημερήσια ok είμαι !
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.731
Πόντοι
1.306
ματακια σε τρωει ο ποπος σου για μπινελικια βραδυατικα
 

SexyBeast

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2008
Μηνύματα
245
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
21
Φραπεδια forever  :rockon: :rockon: :rockon:
 

arkas1986

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2018
Μηνύματα
1.707
Κριτικές
15
Like
354
Πόντοι
326
Νέα ήθη εισαγόμενα
 

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Μηνύματα
15.243
Like
195
Πόντοι
166
Όλοι οι καφέδες είναι για τις στιγμές τους, ο καλύτερος ποιοτικά είναι ο φίλτρου αλλά σαν τη φραπεδάρα που πετάς 6 κουταλιές της σούπας μέσα στο μονόλιτρο γάλα με νερό και ζάχαρη και πίνεις μέχρι το βράδυ στις 20:00 δεν έχει...
 

Επισκέπτης
Χρονια τωρα, χειμωνα καλοκαιρι, το πρωι ελληνικο και το απογευμα φραπε.
Φρεντο, γαλλικο ή καπουτσινο ισως μια φορα το μηνα.
 

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Μηνύματα
3.906
Κριτικές
38
Like
4.940
Πόντοι
2.696
Καούρες φέρνει ο φραπέ όταν βάζεις μέσα φρέσκο γάλα... Το εβαπορέ δεν πειράζει...

Εγώ σκέτο τον πίνω.Και αυτή τη στιγμή ένα φραπεδάκι πίνω,το πρώτο της ημέρας!Αν θέλω να πιω γάλα δε χρειάζεται να το βάλω στον καφέ.
 

matakias

Μέλος
Εγγρ.
26 Σεπ 2005
Μηνύματα
129
Κριτικές
1
Like
145
Πόντοι
1
Το καλοκαίρι του δίνω και καταλαβαίνει. Τον χειμώνα καθόλου.
 

cool11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Μηνύματα
4.803
Like
1.252
Πόντοι
216
Η φραπεδουμπα δεν θα πεθανει ποτε στην Ελλαδα.
 

Panos13

Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.182
Like
184
Πόντοι
16
τον φραπε τον αντικατεστησε ο φρεντο.εκει που η νεσκαφέ εκανε μονοπωλιο ηρθαν ένα σωρο εταιριες καφε illy danesi jacobs buondi κτλ και μας εφεραν τον εσπρεσο τον παγωμενο.
ο φραπε θελει τεχνη για να φτιαχτει ενώ ο φρεντο τον φτιαχνει η μηχανη με αποτέλεσμα να τον πετυχαίνεις παντου καλοφτιαγμενο.γευστικα και οι δυο καφεδες μια χαρα είναι ο φραπε θελει τεχνη και ο φρεντο καλη εταιρεια καφε

Θέλει τέχνη ο φραπες; Τον φρέντο τον φτιάχνει η μηχανή με αποτέλεσμα να το πετυχαίνεις παντού καλοφτιαγμένο;

Σίγουρα έχεις επαφή με το αντικείμενο φίλε;
Είναι ολόκληρη επιστήμη η σωστή εκχύλιση του espresso. Παίζουν σημαντικό ρόλο η πίεση, η θερμοκρασία του νερού, το χαρμάνι του καφέ, το άλεσμα του, το πόσο καθαρή είναι η μηχανή και άλλα πράγματα. Γιαυτό και ΟΧΙ δεν πίνεις καλό espresso/cappuccino/freddo σε όλα τα μαγαζία. Ίσα ίσα, δεν είναι και τόσο εύκολο να βρεις σοβαρό καφέ τέτοιου είδους. Οι περισσότερες μεγάλες/σοβαρές καφετέριες εδώ και αρκετά χρόνια πλέον εκπαιδεύουν το προσωπικό. Απο κει και πέρα είναι και θέμα γούστου στο θέμα της γεύσης....εσένα σου αρέσει περισσότερο ο Lavazza ....εμένα ο Hausbrandt για παράδειγμα.
Πήγαινε πάρε μια οποιαδήποτε φθηνή μηχανή, πιστεύεις θα πιεις ποτέ καφέ όπως στον σερβίρουν κάποιες καφετέριες με εξοπλισμό σούπερ επαγγελματικό και εξειδικευμένο; Ποτέ....

Απο την άλλη, η μαεστρία στο να φτιάξεις σωστό φραπε είναι αστεία. Πέρα απο τα γούστα, που κάποιος μπορεί να τον θέλει  πιο ελαφρύ/πιο βαρύ....η τεχνική της ελληνίδάς μάνας που ποτέ δεν κάθισε να σκεφτεί ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να βάζει ενα κιλό νερό για να τον χτυπήσει δεν είναι ακριβώς επιστήμη...
 

gggjjjjj

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Μηνύματα
911
Like
206
Πόντοι
6
Για το πουτσο ειναι το φραπογαλο!

Θα ντρεπομουν να το παραγγειλω...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom