Νέα

Γαμάτες εισαγωγές σε τραγούδια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Jimmy Jim
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 296
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Jimmy Jim

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2014
Like
121
Πόντοι
16
Μια καλή εισαγωγή είναι καλή είτε βγαίνει από το μπουζούκι του αγαπημένου Γιώργου Ζαμπέτα, όταν αυτός αυτοσχεδιάζει πάνω στις μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, είτε ριπίζει από τα δάχτυλα των King και Hanneman στις χορδές μιας ηλεκτρικής κιθάρας. Θα ήταν ωραίο να ποστάραμε τραγούδια ή μουσικά θέματα με γαμάτες εισαγωγές από όλο το φάσμα της μουσικής.

Ας κάνω την αρχή με μια καταπληκτική εισαγωγή του μαέστρου του τρίχορδου μπουζουκιού Κώστα Παπαδόπουλου σε ένα από τα σπουδαιότερα τραγούδια που έγραψε ο πολύς Άκης Πάνου:

gusmx5

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
80
Πόντοι
16
Ο μοναχος ο ανθρωπος...παπαζογλου...

gusmx5

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
80
Πόντοι
16
καποτε ηξερα να το παιζω στο μπουζουκι,την εισαγωγη και ολο το τραγουδι εκτος απο το ταξιμι...τωρα το παρατησα το μπουζουκι και με παρατησε κ αυτο...

gusmx5

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
80
Πόντοι
16
απο ξενα,γαματη εισαγωγη εχει και το thunderstruck των ac/dc...

OP
OP
Jimmy Jim

Jimmy Jim

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2014
Like
121
Πόντοι
16
Γαμάτοι LoG και Testament.

OP
OP
Jimmy Jim

Jimmy Jim

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2014
Like
121
Πόντοι
16
Φοβερή εισαγωγή Socrates

Eraser

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
16

υπάρχουν άπειρες φοβερές εισαγωγές...

OP
OP
Jimmy Jim

Jimmy Jim

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2014
Like
121
Πόντοι
16
Αυτή την εισαγωγή την έλιωσα πάνω στο mp3 player. Απίστευτη ενορχήστρωση:

OP
OP
Jimmy Jim

Jimmy Jim

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2014
Like
121
Πόντοι
16
Επειδή δεν είμαι ιδιαίτερα ταλαντούχος μουσικά, απλά γρατσουνάω μια κιθάρα, έχω μια απορία σχετικά με δύο τραγούδια. Έχουμε την εισαγωγή του αριστουργήματος του Βασίλη Τσιτσάνη ''Μες την πολλή σκοτούρα μου'' γραμμένου το 1938:

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ο Μάνος Λοΐζος κυκλοφόρησε τον δίσκο ''Τα τραγούδια της Χαρούλας'' στον οποίο περιλαμβάνεται το γνωστό τραγούδι ''Γύφτισσα τον εβύζαξε''.

Βρίσκω να υπάρχει κάποια ομοιότητα στη μελωδία του ''Γύφτισσα τον εβύζαξε'' με την εισαγωγή στο αριστούργημα του Βασίλη Τσιτσάνη. Υπάρχει κάποιος με καλό μουσικό αυτί ή γνώσεις για να μας πει αν αυτό είναι αυτούσια αντιγραφή ή απλή επιρροή ή απουσία οποιασδήποτε σχέσης μεταξύ των δύο μελωδιών; 

Eraser

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
16
μια εισαγωγή που δεν ακούγεται, αλλά βλέπεται σε videoclip...

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
18
Πόντοι
16
Στα 14 διαβασα την αποθεωτικη κριτικη του  περιοδικου heavy metal και εκανα αιματηρες οικονομιες για να παρω τον δισκο. Ειχε και 1550 δραχμες τοτε ενω ολοι οι αλλοι επαιζαν γυρω στο χιλιαρικο (ηταν εισαγωγης, οι μεταλικα τοτε ηταν στην music for nations και οχι σε πολυεθνικη). Δεν ειχα ακουσει το ride the lighting, δεν υπηρχαν και πολλοι τοτε που το ειχαν ακουσει, τα αυτακια μου ηταν ακομα παρθενα :P Υπηρχαν βεβαια κατι αλλοι στο σχολειο που ειχαν ανακαλυψει το show no mercy η το bonded by blood αλλα αυτα μου φαινοτουσαν πολυ βαβουριαρικα, πιο πολυ απο οσο γουσταρα.

Και μετα απο την πολυποθητη αγορα, μονος στο σπιτι βαζω τον δισκο στο πικαπ-επιπλο που ειχαν οι δικοι μου και ακουμπαω την βελονα στην αρχη...Και αρχιζει η εισαγωγη...και σκεφτομαι "ωπ τι ειναι αυτο? δεν περιμενα με τιποτα κατι τετοιο" μετα αρχιζει να μεταλλασεται ενω εγω αρχζω να καταλαβαινω οτι καπου αλλου παει το θεμα, και μετα ΜΠΑΜ! μπαινει το ριφ...Νταξ τελος δεν περιγραφω αλλο, τα ειδα ολα  :rockon: :rockon: :rockon:

ΥΓ Και μετα καπακι το μαστερ και μετα το the thing και στο τελος της πρωτης το sanitarium. Tι δισκαρα θεε μου και δεν ειχα αλλαξει καν την πρωτη πλευρα για να ακουσω το disposable και φυσικα το orion :cum: :cum: :cum:

OP
OP
Jimmy Jim

Jimmy Jim

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2014
Like
121
Πόντοι
16
Τεράστιος δίσκος. Το αγαπημένο μου τραγούδι απ' εκεί μέσα είναι το Leper Messiah όμως η εισαγωγή στο ομώνυμο απλά δεν υπάρχει.

OP
OP
Jimmy Jim

Jimmy Jim

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2014
Like
121
Πόντοι
16
Γιώργος Ζαμπέτας, τα Δειλινά. Κέντημα η εισαγωγή.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
18
Πόντοι
16
Τεράστιος δίσκος. Το αγαπημένο μου τραγούδι απ' εκεί μέσα είναι το Leper Messiah όμως η εισαγωγή στο ομώνυμο απλά δεν υπάρχει.
Το leper mesiah κομματαρα :rockon: Και ποιο δεν ειναι απο εκει μεσα? :

Το μαστερ ειναι για μενα το καλυτερο μεταλ κομματι εβερ  :rockon: :rockon: :rockon:

OP
OP
Jimmy Jim

Jimmy Jim

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2014
Like
121
Πόντοι
16
Σωστότατος. Και ο δίσκος μαζί με το Ride the Lightning ίσως οι καλύτεροι μέταλ δίσκοι. Εντάξει υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν ακούσαμε. Σήμερα βγαίνουν γαμάτα συγκροτήματα που βγάζουν εισαγωγές όπως αυτή:

Άλλα thread (ενδεχομένως σχετικά)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom