Νέα

Φυσικό αέριο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα KOSTASF16
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 94
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
47.090
Πόντοι
6.256
Συμφερει παντως. Απο τη στιγμη που πηρα σπιτι με αυτονομο φυσικο αεριο τα εξοδα για θερμανση επεσαν κατακορυφα παρολο που το αναβω συνεχεια.
Επίσης καταργεις τις δυο πιο ενεργοβόρες συσκευές του σπιτιού, μαγείρεμα και θερμοσίφωνα,

Θα εχω την προσφορα γραπτως εντος της εβδομαδος. Ιταλικος ή γερμανικος , μαρκα δεν ξερω
Οι ιταλοί είναι κορυφή σε τέτοιες συσκευές,
Στην προσφορα θα σου εχουν το γερμανικο λεβητα λίγο πιο ακριβό,

kerk99

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2020
Like
296
Πόντοι
21
Επίσης καταργεις τις δυο πιο ενεργοβόρες συσκευές του σπιτιού, μαγείρεμα και θερμοσίφωνα,
Ο θερμοσιφωνας πραγματικα καιει πολυ ρευμα. Ο μισος λογαριασμος του ρευματος ειναι εξαιτιας του.

tiltias7

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουν 2014
Like
5
Πόντοι
0
Αν η κουζίνα ρεύματος δεν θέλει άλλαγμα δεν υπάρχει λόγος κάποιος να την αλλάξει με φυσικό αέριο. Δεν κάνεις απόσβεση ούτε σε 10 χρόνια. Μπορείς να αφήσεις αναμονή και αν ποτέ χαλάσει η ηλεκτρική να πας σε αερίου.
Και λίγη προσοχή όταν παίρνετε μαγειρικές με φυσικό αέριο. Το φυσικό αέριο, σε αντίθεση με το γκάζι, δεν έχει πίεση και δεν δίνει πολύ δυνατή φλόγα. Αν δεν πάρεις καλή κουζίνα μπορεί να μην έχει ένταση (να κάνει μία ώρα να σου βράσει το νερό).
Στα καλά εστιατόρια μερικοί μάγειρες αν έχουν φυσικό αέριο αφήνουν και μία κουζίνα με γκάζι.
Λεβητάκια κορυφαία τα Γερμανικά. Τα Vaillant αλλά ότι πάθουν κάνει μία περιουσία να τα φτιάξεις. Όπως έγραψε και κάποιος πιο πάνω Ιταλία και πάλι Ιταλία. Ariston και Chaffoteaux (ίδιο εργοστάσιο τα βγάζει) πάρα πολύ καλά και τα οικονομικά τους μοντέλα. Εύκολο και οικονομικό service. Αν σου χαλάσει στην 15ετία παίρνεις άλλο και έχεις πληρώσει και για τα 2 λιγότερα απ' ότι για ένα Γερμανικό. Και κάτι Κορεάτικα και κάτι Τούρκικα που έχουν βγει στην αγορά μια χαρά. Θα προτιμούσα DAEWOO από Γερμανικό.

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
47.090
Πόντοι
6.256
Οι επιτίχιοι λεβητες αεριου που ειναι για ενα διαμερισμα χρειαζονται καιθε χρονο καθαρισμό?
Καποιοι λένε οτι το αεριο δεν αφηνει καταλοιπα,

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.434
Πόντοι
2.786
Για πειτε ρε αλανια.. πρωτη φορα μενω με αυτόνομη με φυσικο αεριο.. ποσους βαθμους και γενικα ποσες ωρες για μια καλη κ οικονομική χρηση.. ευχαριστω
20 βαθμούς σταθερά με θερμοστάτη.

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.434
Πόντοι
2.786
Οι επιτίχιοι λεβητες αεριου που ειναι για ενα διαμερισμα χρειαζονται καιθε χρονο καθαρισμό?
Απλα ενα service απο εξουσιοδοτημενο άτομο. Μια φορά το χρόνο. Μια πενηνταρού (εγω παίρνω και απόδειξη).

Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
50.709
Πόντοι
24.385
:wanker: :wanker: :wanker: :wanker: :wanker:
Μέχρι τώρα Όλα καλά με το φυσικό αέριο πληρώνουμε τα μισά..,
Τώρα διάβασα αυτό.,..

George_1969

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Νοε 2021
Κριτικές
49
Like
4.296
Πόντοι
11.461
Ο θερμοσιφωνας πραγματικα καιει πολυ ρευμα. Ο μισος λογαριασμος του ρευματος ειναι εξαιτιας του.
Mπορεις να φωναξεις ενα ηλεκτρολογο να βαλει ενα χρονικο στον πινακα να κλεινει μονος του σε πχ 30 η 45 λεπτα , ρυθμιζει οσο το θες

kerk99

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2020
Like
296
Πόντοι
21
Mπορεις να φωναξεις ενα ηλεκτρολογο να βαλει ενα χρονικο στον πινακα να κλεινει μονος του σε πχ 30 η 45 λεπτα , ρυθμιζει οσο το θες
Πλεον εχω φυσικο αεριο και ολα καλα. Για φετος δεν ξερω με τις ανατιμησεις που ακουω.

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.793
Πόντοι
736
Και να μην τον καθαρίσεις νομίζω το ίδιο είναι , αν κρίνω απο τον δικό μου που τον έχουμε γυρω στα 8 με 10 χρόνια και δεν έχει καθαριστεί ποτέ , μάστορας χρειάστηκε μόνο οταν κάηκε ο κυκλοφορητής.

Έτσι νομίζω και εγω οτι δεν αφήνει κατάλοιπα , αν άφηνε κατάλοιπα λογικά θα σταματούσε να δουλεύει ο δικός μου , πχ στα 5 χρόνια δεν έπρεπε να είχαν βουλώσει τα μπέκ ;

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Κριτικές
2
Like
19.747
Πόντοι
3.556
Πλεον εχω φυσικο αεριο και ολα καλα. Για φετος δεν ξερω με τις ανατιμησεις που ακουω.
Φίλε τον ήπιαμε. Φέτος άκουσα ότι θα είναι ακριβότερο από το πετρέλαιο. 2,5% παραπάνω.

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.793
Πόντοι
736
Φίλε τον ήπιαμε. Φέτος άκουσα ότι θα είναι ακριβότερο από το πετρέλαιο. 2,5% παραπάνω.
Κάπου είχα ακούσει οτι το αέριο θα ήταν για πάντα λίγο πιο φτηνό απο το πετρέλαιο και αυτό ίσχυε και μέχρι τώρα , για να δούμε. Πάντως όπως και να έχει το λίγο πιό φτηνό απο το πετρέλαιο σημαίνει οτι αν ακριβύνει πολύ το πετρέλαιο θα ακριβύνει πολύ και το αέριο.

Μπορείς αν θές απο εκεί που το έβαζες στο 24 παράδειγμα να το βάλεις στο 22 για οικονομία.

kerk99

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2020
Like
296
Πόντοι
21
Δυστυχως ετσι ειναι. Χτες μου ηρθε το ρευμα κι ενα σοκ το επαθα ηδη. Καλα παμε. Να δουμε με το φυσικο οταν χειμωνιασει για τα καλα.

msakis

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Κριτικές
20
Like
12.690
Πόντοι
4.546
Τεράστια η διαφορά στο οικονομικό όφελος από τον θερμοσίφωνα!
Νερό ζεστό όλο το εικοσιτετράωρο.
Εάν βάλεις και την κουζίνα με φυσικό ακόμα καλύτερα.
*Έχω βάλει ατομικό λέβητα στο μπαλκόνι και έχω ξεγνοιάσει.
Πλήρωνα σαν μαλάκας τα κοινόχρηστα πετρέλαιο για να το καίνε τα αρχίδια που έχουν να πληρώσουν 5 χρόνια !

Anemodoura

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
48.832
Πόντοι
10.131

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom