Νέα

Φλοριανοπολις-Βραζιλία

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα spiros1968
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 90
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
spiros1968

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Μηνύματα
1.578
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16
Δεύτερη εβδομάδα στη Βραζιλία. Αχανής χώρα. Άλλος κόσμος, τελείως διαφορετικός από αυτόν που συνήθισα στους τέσσερις μήνες της περιπλάνησής μου στη Λατινική Αμερική.

Θέλεις χρόνο να προσαρμοστείς και να συνειδητοποιήσεις που βρίσκεσαι. Λογικό να μην μπορείς να σχηματίσεις άποψη για τη Βραζιλία σε τόσο σύντομο χρόνο. Πως θα μπορούσα άλλωστε σε ένα κράτος που είναι 64 φορές πιο μεγάλο από την Ελλάδα.

Δεκάδες φυλές που συμβιώνουν κάτω από ένα έθνος. Ολοι δηλώνουν πεισματικά Βραζιλιάνοι. Αλλοι μαύροι, άλλοι με σχιστά μάτια, ξανθοί, κοκκινομάλληδες, ιθαγενείς... Αν δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα θα έλεγα ότι βρίσκομαι στη σύγχρονη Βαβέλ.

Στη χώρα αυτή δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις.

Τα ζευγάρια μου φαίνονται ετερόκλητα, αλλά όλοι δείχνουν ερωτευμένοι. Κοντός με ψηλή, χοντρή με αδύνατο. Μαύρος με ξανθιά, τριαντάρης με σαραντάρα. .  Απίθανοι συνδυασμοί που στην Ελλάδα θα επιδέχονταν πολλών σχολίων.

Οι παρουσιαστές στην τηλεόραση δεν είναι απαραίτητα όμορφοι. Κάθε άλλο. Είμαι πεπεισμένος ότι η εμφάνιση δεν αποτελεί κριτήριο εδώ.

Η πρώτη μεγάλη πόλη που επισκέφθηκα είναι η Φλοριανόπολης. Περίπου 350.000 κάτοικοι. Χωρισμένη στα δύο. Η μια της πλευρά είναι χτισμένη σε ένα νησί. Eνώνονται με δύο γέφυρες περίπου 500 μέτρων. Η μια από αυτές είναι η μεγαλύτερη μεταλλική γέφυρα της Βραζιλίας, σήμα κατατεθέν της πόλης.

Δεσπόζουν σύγχρονες τεράστιες πολυκατοικίες. Επικρατεί οικοδομικός οργασμός. Χτίζονται συνέχεια καινούργιες. Μεγάλοι δρόμοι, καινούργια αυτοκίνητα, η αγορά σφύζει από ζωή. Δεν υπάρχει κυκλοφοριακό, στην παραλιακή ο δήμος δημιούργησε ανοικτά μίνι γυμναστήρια. Ισως κάτι παραπάνω από ευρωπαϊκή πόλη. Αισθάνομαι ασφαλείς, ακόμα και όταν κυκλοφορώ το βράδυ.

Στην πλευρά του νησιού, υπάρχουν τουριστικά χωριά με πολλές παραλίες. Το καλοκαίρι ο πληθυσμός της πόλης σχεδόν τριπλασιάζεται. Τώρα το χειμώνα θα βρεις μόνο φανατικούς σέρφερ και μεμονωμένους τουρίστες.

Είναι η πρώτη φορά που έμεινα για ώρες στην παραλία χωρίς να χρειαστώ αντηλιακό. Η άμμος είναι σαν άχνη ζάχαρη. Την αισθάνεται η πατούσα σου, τη γεύεται η ψυχή σου. Δροσίζεσαι στη θάλασσα και σε κάνουν παρέα μερικοί πιγκουΐνοι και κάποιες περαστικές φώκιες.
 
OP
OP
spiros1968

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Μηνύματα
1.578
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16
Αν και ταξίδευα για 19 ώρες και τις προηγούμενες μέρες είχα κοιμηθεί ελάχιστα, ήμουν μια χαρά. Πώς στην Ουρουγουάη από τα πρώτα λεπτά με κατέλαβε η νωχελικότητα, εδώ είναι σαν να μου έδωσαν διπλή ενέργεια.

Παρέμεινα επίσης αισιόδοξος και με πολύ καλή διάθεση.

Στο ΚΤΕΛ ήμουν ο μόνος τουρίστας με σάκο. Με πλησίασαν αρκετοί - ως συνήθως. Κατευθύνθηκα χωρίς καθυστέρηση στο γραφείο πληροφοριών για τουρίστες. Δεν μιλούσαν αγγλικά, δεν μιλάω πορτογαλικά. Συνεννοηθήκαμε στα Ισπανικά. Ομολογώ ότι δεν με βοήθησαν. Επρεπε να αποφασίσω όμως γρήγορα γιατί δεν είναι και ό,τι καλύτερο να είσαι με το σάκο σου σε ένα σταθμό λεωφορείων για πολύ ώρα. Μου έδωσαν ένα χάρτη της πόλης. Εκπληκτος διαπίστωσα ότι η Φλορινόπολη δεν είναι μόνο μια πόλη αλλά ένα ολόκληρο νησί.

Για την ακρίβεια είναι όπως η Εύβοια. Στη θέση της Χαλκίδας, η Φλορινόπολη. Η μισή χτισμένη στη μία πλευρά και η άλλη μισή από την άλλη. Μόνο που η γέφυρα που ενώνει το δύο μέρη της πόλης δεν είναι μικρή. Είναι η μεγαλύτερη μεταλλική γέφυρα της Βραζιλίας.

Πρόκειται για μια μεγάλη πόλη με πολλές πολυκατοικίες. Φαντάζομαι πως μια μέρα είναι αρκετή για να δεις τα ενδιαφέροντα σημεία της. Ωστόσο στην πλευρά του νησιού, σαν την Εύβοια, υπάρχουν τουριστικά χωριά με πολλές παραλίες.

Ζητώ πληροφορίες για κάποιο International Hostel. Ξέρω ότι υπάρχει ένα. Παρατηρώ το χάρτη μέχρι να προσανατολιστώ. Το hostel είναι 15 τετράγωνα από το ΚΤΕΛ. Βρήκα ένα ΑΤΜ. Εκανα ανάληψη και πήρα ταξί για το νέο μου «σπίτι».

Από τις 11 που έφτασα στο ΚΤΕΛ και σε μισή ώρα, όλα είχαν βολευτεί. Ασφαλής, με σπίτι, χρήματα και έχοντας απόλυτη αίσθηση του χώρου. Δεν ήθελα τίποτα περισσότερο. Ισως ένα ίντερνετ και φυσικά να απαλλαγώ από το μπουφάν και το φούτερ. Είχα σκάσει. Εδώ ο κόσμος κυκλοφορεί με κοντομάνικα. Εγώ ήμουν ακόμα με την περιβολή του Μοντεβιδέο. . .

Οταν μπήκα στο hostel με περίμενε μια έκπληξη. Η Ρέιτσελ, ο Λάκι και ο Μικ, τρεις φίλοι από την Αυστραλία, τους οποίους συνάντησα τις πρώτες μέρες μου στην Ουρουγουάη και με τους οποίους περάσαμε δύο πολύ όμορφες και γεμάτες δράση μέρες, ήταν εκεί. Λες και είχαμε δώσει ραντεβού.

Τελικά ο κόσμος είναι πολύ μικρός και αν έχεις θετική διάθεση είναι ακόμα καλύτερος. Ετσι λοιπόν είχα και πολύ καλή παρέα σε μια πόλη εντελώς άγνωστη μέχρι πριν από λίγο.

Τα παιδιά ετοιμάζονταν να πάνε σε κάποιο χωριό. Μου πρότειναν να πάω μαζί τους. Στις 12.20 ήμουν σε ένα ψαροχώρι. Ούτε το όνομά του ξέρω, ούτε μπορώ να το δω στον γενικό χάρτη που μου έδωσαν από το ΚΤΕΛ. Στη φαντασία μου το τοποθέτησα κάπου στη βορειοανατολική Εύβοια. Ετσι για να ξέρω πάνω κάτω που βρίσκομαι.

Στη διαδρομή διαπίστωσα ότι η περιοχή και γεωφυσικά μοιάζει με την Εύβοια. Μπόλικο πράσινο, διασχίζεις μεγάλους λόφους, μικρά χωριά, βλέπεις θάλασσα, πολλές παραλίες. (Οδυσσέα εδώ έπρεπε να είσαι να κάνεις σερφ).

Αν και έχουν χειμώνα, είναι σαν καλοκαίρι. Κυκλοφορούν με σορτς και τίποτα άλλο. Τους θερινούς μήνες δηλαδή τι φορούν;

Στο ψαροχώρι που ακόμα και τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές δεν έμαθα πως το λένε, νοικιάσαμε ένα διαμέρισμα. Αφήσαμε τα πράγματα, έβαλα κι εγώ ένα σορτς και καταλήξαμε στην παραλία πίνοντας μπύρες.

Λογικά το όλο ταξίδι, η αλλαγή χώρας, το ό,τι ακούς άλλη γλώσσα, συμμετέχεις σε μια διαφορετική κουλτούρα, το σώμα σου φορά καλοκαιρινά ρούχα μετά καιρό, ζεσταίνομαι ενώ χθες πάγωνα, οι νέες εικόνες, όλα αυτά και πολλά περισσότερα θα έπρεπε να με εξαντλήσουν. Αντιθέτως, κοιμήθηκα στις 3 τα ξημερώματα, αφού έγραψα και μια ιστορία. Για να είμαι ειλικρινής την έγραψα με όση ενέργεια μου απέμεινε. Πόσο άλλο να άντεχα. . . 
 
OP
OP
spiros1968

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Μηνύματα
1.578
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16
Your departure flight :
Athens - Florianopolis  Friday 29 October 2010 AF2333 - Voyageur07:00 Athens, E. Venizelos (ATH) - Greece 09:25 Paris, Charles de Gaulle (CDG) - France - TERMINAL 2D Operated by : Air FranceAircraft : Airbus A320Inflight meal served : breakfast Class : Lduration : 03h25mn non stopBaggage allowance : 1  authorized item of baggage 
Friday 29 October 2010 AF456 - Voyageur10:35 Paris, Charles de Gaulle (CDG) - France - TERMINAL 2F  18:15 Sao Paulo, Guarulhos Intl (GRU) - Brazil - TERMINAL 1 Operated by : Air FranceAircraft : Boeing 777-200Inflight meal served : meal Class : Qduration : 11h40mn non stopBaggage allowance : 1  authorized item of baggage 
Friday 29 October 2010 JJ3177 - Economy22:20 Sao Paulo, Guarulhos Intl (GRU) - Brazil - TERMINAL 1  23:35 Florianopolis, Hercilio (FLN) - BrazilOperated by : Tam MeridionaisAircraft : Airbus A320Inflight meal served : snack Class : Vduration : 01h15mn non stopBaggage allowance : 2 authorized luggage
--------------------------------------------------------------------------------
Your return flight :
Florianopolis - Athens  Sunday 6 February 2011 AF6353 - Economy12:25 Florianopolis, Hercilio (FLN) - Brazil 13:54 Rio de Janeiro, Rio de Janeiro Intl (GIG) - Brazil - TERMINAL 1 Operated by : GOLAircraft : B 737 700Inflight meal served : snack Class : Qduration : 01h29mn non stopBaggage allowance : 1  authorized item of baggage 
Sunday 6 February 2011 AF445 - Voyageur21:25 Rio de Janeiro, Rio de Janeiro Intl (GIG) - Brazil - TERMINAL 1  11:30
+1 DayParis, Charles de Gaulle (CDG) - France - TERMINAL 2E Operated by : Air FranceAircraft : Airbus A330-200Inflight meal served : meal breakfast Class : Qduration : 11h05mn non stopBaggage allowance : 1  authorized item of baggage

Monday 7 February 2011 AF1832 - Voyageur12:35 Paris, Charles de Gaulle (CDG) - France - TERMINAL 2D  16:50 Athens, E. Venizelos (ATH) - GreeceOperated by : Air FranceAircraft : Airbus A319Inflight meal served : meal Class : Lduration : 03h15mn non stopBaggage allowance : 1  authorized item of baggage
--------------------------------------------------------------------------------
You can find all information pertaining to the weight or number of baggage items allowed, as well as the price
for additional baggage allowance, under Preparing your trip > Baggage.Total due : 1 178,60 EUR
 

joedoe

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Δεκ 2008
Μηνύματα
470
Κριτικές
10
Like
68
Πόντοι
1.225
Κάθε χρόνο περισσότεροι από σαράντα χιλιάδες άνθρωποι δολοφονούνται μόνο στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ti δουλειά έχουν οι φαβέλες του Ρίο, μίας πόλης 12 εκατομμυρίων, με την ακριβή λουτρόπολη; ακόμη και με το αεροπλάνο ειναι κοντά στην 1,5 ώρα απόσταση
 

joedoe

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Δεκ 2008
Μηνύματα
470
Κριτικές
10
Like
68
Πόντοι
1.225
εκτος αν εσυ νομιζεις οτι θα πας και θα σε περιμενουν με σαμπανιες και βεγγαλικα.
Εχω πάει αρκετές φορές, έχω προσωπική άποψη. Η πόλη εχει αρκετές οικογένειες, εύπορες, απο το Καστελόριζο. Εξάλλου Βραζιλία ήμουν και πριν 2 μήνες.
 

axl33

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Μηνύματα
100
Like
0
Πόντοι
1
Βρε Σπυράκη θεέ 3 μήνες θα κατσεις???
κανα 10.000 eur για πλάκα θέλεις.....που τα βρίσκεις ρε αθεόφοβε??
Πάντως πολύ ακριβά μου φάινονται και αμφίβολο αν θα περάσεις καλά.....
 
OP
OP
spiros1968

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Μηνύματα
1.578
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16
axl33 κουβα τελος
χαλασε το πανυγυρι
αν εκει δεν με παιρνει θα παρω το πρωτο αεροπλανο και τιγκανα
 

axl33

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Μηνύματα
100
Like
0
Πόντοι
1
Eννοείς να την κάνεις απο Βραζιλία??
Και που αλλού μετά?
Έχουν καταντήσει όλα πανάκριβα μου φαίνεται
Και αυτή η ταυλάνδη με την πτώση τοθ baht ακριβή είναι...
Ισως Μαγαδασκάρη όπως λέει και ο Τάσος να μας έχει μείνει..............
 

victoriatus

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2010
Μηνύματα
206
Κριτικές
3
Like
698
Πόντοι
81
Σπύρο μην κολλήσεις μόνο Floripa.Nα πας και Rio με λεοφωρειο καλύτερα.Πάιζει πολυ ραδιο αρβυλα γι'αυτη την πολυ.Εγω ημουν Ιανουάρη στο Rio και δεν μου πειραξαν ουτε τριχα!!!Σωστα οσα λεγονται για Floripa,ειναι ακριβο μερος,παρε και μια γέυση,
 
OP
OP
spiros1968

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Μηνύματα
1.578
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16
victoriatus γιατι με λεοφωρειο απο φλοριπα για ριο και οχι αεροπλανο?
 

tasosedess

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2007
Μηνύματα
1.295
Like
4
Πόντοι
16
eiσαι βραζιλια ρε θηριο??
απο τον ποιητικο οιστρο που βγαζεις καταλαβαινω πως περνας καλα
 

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Μηνύματα
77.482
Like
173
Πόντοι
866
οντως ο τυπος ειναι καμενος ολη μερα εχω παρατηρησει ειναι μεσα στο σαιτ και γραφει εχει καψει φλαντζες,βγες και λιγο εξω να ξεθπλωσεις ρε που τον εχεις κανει λαστιχο
τι ολη μερα ρε τυπε,16 μηνυματα την μερα εχω :2funny:
 

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Μηνύματα
77.482
Like
173
Πόντοι
866
εισαι καμενος εντελως σου δινω το βραβειο του μιστερ μεγαλυτερου μαλακα που καθεσαι και γαμας ολα τα θρεντ γιατι δεν ξερεις τι να κανεις. αν εχεις να γραψεις κατι γραψε αν εχεις παει αν οχι τον πουλο και μην πρηζεις ηλιθιε με τα 14000 μηνυματα :2funny: :2funny:
τυπε αυτον τον τιτλο τον εχει κατακτησει αλλος :2funny:
βρες εναν νεο για μενα :2funny:
 

victoriatus

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2010
Μηνύματα
206
Κριτικές
3
Like
698
Πόντοι
81
victoriatus γιατι με λεοφωρειο απο φλοριπα για ριο και οχι αεροπλανο?

Το ειπα περισσοτερο για δεις τα τοπια,θα περασεις και απο Parana, και απο Sao Paolo.
Αυτο αν αντεχεις κανα 19-ωρο,αλλιως με το αεροπλανο θα εισε κυριλέ.
Η πιο γνωστη αεροπορικη της βραζιλιας για να πας,ειναι η GOL www.voegol.com.br]www.voegol.com.br[/url]
Για λεωφορια κοιτα αυτο www.itapemirim.com.br]www.itapemirim.com.br[/url]
Να μα8εις και κανα βραζιλιανικο γιατι με τα ισπανικα δυσκολα τη βγαζεις!
 
OP
OP
spiros1968

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Μηνύματα
1.578
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16


                                                                                             



Your travel
Your flight : Athens - Florianopolis
Tuesday 2 November 2010 AF1833 - Voyageur  17:45 Athens, E. Venizelos (ATH), GREECE -  Terminal 
  Last check in time : 17:15
20:15 Paris, Charles de Gaulle (CDG),  FRANCE
Operated by : Air France Aircraft : Airbus A319 Meal(s) served on board :
Meal 
Class : L Duration : 03h30, non-stop Allowance : 1 baggage
Tuesday 2 November 2010 AF442 - Voyageur  23:20 Paris, Charles de Gaulle (CDG), FRANCE -  Terminal 2E
  Last check in time : 22:20
07:35 Rio de Janeiro, Rio de Janeiro Intl (GIG),  BRAZIL
Operated by : Air France Aircraft : B747-400 Meal(s) served on board :
Meal Breakfast 
Class : L Duration : 11h15, non-stop Allowance : 1 baggage
Wednesday 3 November 2010 JJ3419 - Economy  10:32 Rio de Janeiro, Rio de Janeiro Intl (GIG), BRAZIL -  Terminal 2
  Last check in time : 
12:10 Florianopolis, Hercilio (FLN),  BRAZIL
Operated by : Tam Meridionais Aircraft : Airbus A320 Meal(s) served on board :
Snack 
Class : V Duration : 01h38, non-stop Allowance : 2 baggage

Your flight : Florianopolis - Athens
Wednesday 16 February 2011 JJ3184 - Economy  13:45 Florianopolis, Hercilio (FLN), BRAZIL -  Terminal 
  Last check in time : 
14:55 Sao Paulo, Guarulhos Intl (GRU),  BRAZIL
Operated by : Tam Meridionais Aircraft : Airbus A320 Meal(s) served on board :
Snack 
Class : W Duration : 01h10, non-stop Allowance : 2 baggage
Wednesday 16 February 2011 AF455 - Voyageur  18:20 Sao Paulo, Guarulhos Intl (GRU), BRAZIL -  Terminal 1
  Last check in time : 17:20
08:25 Paris, Charles de Gaulle (CDG),  FRANCE
Operated by : Air France Aircraft : Boeing 777-300ER Meal(s) served on board :
Meal Breakfast 
Class : Q Duration : 11h05, non-stop Allowance : 1 baggage
Thursday 17 February 2011 AF1532 - Voyageur  10:00 Paris, Charles de Gaulle (CDG), FRANCE -  Terminal 2D
  Last check in time : 09:30
14:15 Athens, E. Venizelos (ATH),  GREECE
Operated by : Air France Aircraft : Airbus A320 Meal(s) served on board :
Meal 
Class : L Duration : 03h15, non-stop Allowance : 1 baggage


If you would like to take baggage which exceeds the specified limit, you must pay a supplementary charge when checking in.
To find out the status of your requests or change your preferences, go on our website at any time and visit the Your Reservations section.


Payment
Fare excluding taxes :  847,00  EUR 
Taxes and surcharges :  397,35  EUR 
Service charge :  0,00  EUR 

Total amount paid online : 1 244,35  EUR






Fare conditions
The fare is only valid if the ticket is used in the sequential order of the flight coupons.



O ΚΥΒΟΣ ΕΡΙΦΘΕΙ
ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΙς ΠΡΩΤΕς ΜΕΡΕς ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
 

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Μηνύματα
11.075
Like
24
Πόντοι
166
Σπυράκο να ψάξεις να βρεις τον σύλλογο των Ελλήνων - έχουν και εκκλησία

Οι Ελληνες είναι οι ιδρυτες της πόλης και μάλλον έχουν πολλά ακίνητα

Άμα δεις τα ζόρικα σφυρατους

Και αν σου κάνουν κανένα καλό προξενιό (το συνηθίζουν εκει) και η νύφη είναι καμια μουλάτα μην πεις όχι

Όπου γη και πατρις - όπου χώρα και στεφάνι (μου το έλεγε ο μακαρητης ο πατερας μου με 40+ χρόνια στη θάλασσα)
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom