Νέα

Εταιρείες "πυραμίδες",μια παλαιά απάτη που "αναγεννήθηκε" εν καιρώ οικ.κρίσης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nacho_scocco
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 154
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

nacho_scocco

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
192
Πόντοι
16
Καλησπέρα σε όλους,με αφορμή "προβληματισμού" κάποιων φίλων μου για το αν πρέπει ή όχι να εγγραφούν σε τέοιου είδους εταιρεία-συγκεκριμένα στην WorldVentures-ανοίγω το εν λόγω θέμα.Νομίζω πως είναι άκρως σοβαρό,αν και τους είπα την γνώμη μου ότι πρόκειται περί αισχρούς απάτης θα ήθελα να ακούσω και την δική σας άποψη και φυσικά να βρίσκαμε κάποιο "απτό" παράδειγμα,έτσι ώστε να το καταλάβει 100% και ο πλέον αδαής περί τίνος πρόκειται.Η ιδέα είναι άκρως απλή και συνάμα εξόχως τρομακτική,ως προς το ηθικόν μέρος της.Σου ζητάνε ένα x ποσό για την εγγραφή σου (π.χ 290e ή δολλάρια,δεν το συγκράτησα ακριβώς) και πληρώνεις μια μηνιαία συνδρομή ένα y ποσό,π.χ 20e.Eν συνεχεία,αν εγγράψεις άλλους 4 τότε πάυεις την μηνιαία συνδρομή και αν βρεις άλλους 2(δηλαδή 6 το σύνολο) σου επιστρέφεται το αρχικό σου ποσό.Είναι φανερό πως πρόκειται περί φούσκας,πότε όμως καταρρέει η "πυραμίδα"?Ας πούμε ότι κάποιος,βρίσκει αυτά τα 6 άτομα....τί συμβαίνει τότε?.Δηλαδή έχει βγάλει τα "σπασμένα" που λέμε,αλλά έχει 6 άτομα από "κάτω" του που πρέπει να συνεχίσουν κ.ο.κ.Εν ολίγοις
1
6
36
216
1296
7776
46656
.......
Πείτε πως να τους πείσω για τα περί απάτης,διότι τώρα μόλις άρχισα να μαθαίνω ότι 2 γράφτηκαν ήδη!!!

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
97
Πόντοι
376
απατη τυπε

OP
OP
N

nacho_scocco

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
192
Πόντοι
16
Φυσικά τύπε μου,δεν ενδιαφέρομαι εγώ.Απλώς θέλω να βοηθήσω γνωστούς μου,έχει πάρει διαστάσεις "επιδημίας" και ανησυχώ...δυστυχώς είναι άτομα αφελή που έχουν ανάγκη τα λεφτά και έχουν ενθουσιαστεί.

sadragino

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2010
Κριτικές
20
Like
207
Πόντοι
511
In the long run we are all dead!!

master intruder

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Like
0
Πόντοι
0
Καλά ακόμα υπάρχει αυτό; :2funny: :2funny:
Έτσι εξηγούνται πολλά για την οικονομία,με τέτοια μυαλά τι περιμένουμε;
Κάνεις εκτός του πρώτου δεν τα κονομάει,όλοι οι άλλοι θα πάρουν σκατά.

OP
OP
N

nacho_scocco

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
192
Πόντοι
16
Καλά ακόμα υπάρχει αυτό; :2funny: :2funny:
Έτσι εξηγούνται πολλά για την οικονομία,με τέτοια μυαλά τι περιμένουμε;
Κάνεις εκτός του πρώτου δεν τα κονομάει,όλοι οι άλλοι θα πάρουν σκατά.
Αυτό είναι το φοβερό,κάνουν μια απάτη...περιμένουν να κοπάσει ο θόρυβος και ξαναεπανέρχονται με άλλη "φόρμουλα"-παρόμοια όμως.

master intruder

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Like
0
Πόντοι
0
Εδώ ο κόσμος έβρισκε επιστολές με μία υποτιθέμενη ιστορία στο γραμματοκιβώτιο
κι αν δεν την παρέδιδε γραμμένη ξανά σε άλλους 5-6 μαλάκες και πετούσε το χαρτί
τότε έλεγε η επιστολή,ότι θα του τύχαιναν όλα τα κακά της γης.
Αν όμως την παρέδιδε θα γινόταν πλούσιος,σε αυτές τις περιπτώσεις μόνο το ακατάσχετο μπουνίδι
στην μούρη είναι η λύση στον αρχικό αλλά και στους υπόλοιπους μαλάκες.

sadragino

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2010
Κριτικές
20
Like
207
Πόντοι
511
Θα στο πω οσο πιο απλα γινεται...μολις η πυραμιδα φτασει στο πατο της γινεται μια μεγαλη  εκρηξη και ο σωζων εαυτον σωθητω!!

Αν καταφερεις να σαι οσο το δυνατον  πιο κοντα στη κορυφη της πυραμιδας θα βγαλεις λεφτα(μη νομιζεις πως αυτο θα γινεται για παντα καθως ολα τα καλα εχουν και τελος)

Δυστυχως η πλειοψηφια βρισκεται στο κατω διααζωμα και μολις σταματησει να βρισκει αλλους "επενδυτες" λαμβανει αδοξο τελος!

Αυτο που δε ξερω και αν γνωριζει κανεις ας μου απαντησει ειναι αν ο πρωτεργατης της πυραμιδας διωκεται ποινικα?

OP
OP
N

nacho_scocco

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
192
Πόντοι
16
:zfuck: :zfuck:Θα στο πω οσο πιο απλα γινεται...μολις η πυραμιδα φτασει στο πατο της γινεται μια μεγαλη  εκρηξη και ο σωζων εαυτον σωθητω!!

Αν καταφερεις να σαι οσο το δυνατον  πιο κοντα στη κορυφη της πυραμιδας θα βγαλεις λεφτα(μη νομιζεις πως αυτο θα γινεται για παντα καθως ολα τα καλα εχουν και τελος)

Δυστυχως η πλειοψηφια βρισκεται στο κατω διααζωμα και μολις σταματησει να βρισκει αλλους "επενδυτες" λαμβανει αδοξο τελος!

Αυτο που δε ξερω και αν γνωριζει κανεις ας μου απαντησει ειναι αν ο πρωτεργατης της πυραμιδας διωκεται ποινικα?
Πολύ σωστός  :rockon:
Κανονικά σίγουρα και έπρεπε να διώκεται ποινικά,όμως συνήθως αυτές οι εταιρείς είναι "απρόσωπες" με έδρες σε κάτι Γιβραλτάρ και νησιά Φίτζι,οπότε....Άσε που η πίτα είναι μεγάλη και τα "top dogs" τρώνε μεγάλα "κομμάτια" κ έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι.

takis79patra

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2010
Like
2
Πόντοι
0
φιλε μου το προτειναν κ μενα προ ημερων....ειναι καλα οργανωμενη απατη....δινεις 280 ευρω κ 50 συνδρομη μεχρι να βρεις 4......στους 60 κερδιζεις και bmw το ξερες????χαχαχαχα........ολο το ζητημα ειναι οτι και καλα πας φθηνες διακοπες.......με 70 ευρω 6 μερες σουηδια κ κατι τετοιιες μαλακιες....τα λεφτα στα βαζουν σε μια καρτα μολις μαζεψεις τα ατομα κ.ο.κ.....το ολο ζητημα ειναι οτι δεν θα τα μαζεψεις ποτε τα ατομα αυτα,περαν των 4 δλδ,και ετσι η εταιρια βγαινει κερδισμενη....ασε που δεν θα πασ κ ποτε σου διακοπες......αυτο που παρατηρησα παντως ηταν οτι το κολπο το πλαισιωνουν νεαρα ατομα μιας καποιας ωραιας εμφανισης.....ισως παιζει ρολο κ αυτο στο να σε τουμπαρουν....ουτε για πλακα.....διοτι οτι σου εδειξαν μεσω υπολογιστη δεν υφισταται τπτ απο αυτα....καποιος καπου καποτε......αυτο καταλαβα εγω κ τους εκραξα με επειχηρηματα παντα...

Ολλανδός

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
9
Πόντοι
66
Ξέρω πολλούς που προσπάθησαν, αλλά μόνο ένας που πέτυχε...αυτός λοιπόν μπήκε με αυτό τον τρόπο στην Herbalife...πληρώνεις 110 ευρώ για να πάρεις τα προϊόντα και μετά κάνεις ότι νομίζεις....κοίτα, αν γράψεις γνωστούς από κάτω σου σε αυτή την πυραμίδα και δουλεύουν τότε απ' το ποσοστό σου και μόνο μπορείς να βγάλεις κανα χιλιάρικο τον μήνα...αν αυτοί γράψουν και άλλους και φυσικά δουλεύουν και αυτοί ανεβαίνεις....λέγεται πυραμίδα επειδή λίγοι, ελάχιστοι ανεβαίνουν πραγματικά...δεν θα το έλεγα απάτη, αλλά δεν ανταμοίβεσαι για την δουλειά σου αλλά απ' το πόσους γνωστούς έχεις που θέλουν να μπουν στο κόλπο....αν είσαι τυχερός βγάζεις και 10 και 15 χιλιάρικα τον μήνα....

Όταν φτάσεις ψηλά παίρνεις wv polo και μετά παραπάνω...επίσης έχεις σεμινάρια με δωρεάν φιλοξενία κτλ...αλλά αυτά συμβαίνουν ΜΟΝΟ αν ανέβεις, πράγμα δύσκολο έως ακατόρθωτο...

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
457
Πόντοι
2.046
καλα ενταξει.. πραγματικα η πολιτεια τι κανει σε αυτην την περιπτωση? η διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος δεν μπορει να παρει θεση οταν βλεπει σε μπανερ και διαφημισεις του φεισμπουκ που λενε βγαλε 1000 ευρω την εβδομαδα?

τρανταχτο παραδειγμα η herbalife ...πασιγνωστη πυραμιδα...

ειχαμε μαζευτει σε ενα σεμναριο πριν 3 χρονια σε ενα χοτελ και εγω ολος περιεργως ειχα παει να δω τι διαολο θα μου πουν

15 ατομα παρακολοθουσαμε την πληση εγκεφαλου που κανανε... εβγαινε ο καθε μαλακας και ελεγε οτι ηταν ανεργος και μολις ανακαλυψε  την χεμπαλαιφ αλλαξε η ζωη του και η οικονομικη του κατασταση...

δεν ξερω ακριβως πως ειναι το συστημα τους αλλα απο οτι θυμαμαι πρεπει να δωσεις καποια λεφτα στην αρχη... αρα οταν εσυ μπεις στης ανωτερες βαθμιδες κονομας τα λεφτα που θα σκασουν οι νεοι ...

η τιμες ειναι μεταξυ 100 και 280 ευρω... την εκανα με ελαφρα πηδηματακια γελωντας ειρωνικα ...

Ενας γνωστος  μου ειχε καρανθουσιαστει με μια μαλακια τετοια , δεν θυμαμαι ακριβως εταιρια..γιατι δεν ειπα ακριβως τα μασαγε.. μου λεγε τρελα λεφτα, θα παρατησω την δουλεια που κανω αν ειναι (μπουφετζης)

μετα απο 3-4 ραντεβου η γκομενα του χε κανει πληση εγκεφαλου εντελως..του δειχνε καποιες αποδηξεις μετα λεφτα που χε βγαλει δηθεν και εκεινος τσιμπησε... εσκασε 280 ευρω ο βλακας.. νταξι ισως δεν εχει αναγκη και τα λεφτα αυτα δεν του φανηκαν τιποτα.. γιατι οι γονεις του  ισως εχουν καποια οικονομικη ανεση... μετα απο κανα μηνα δυο που τον ξαναδα και του ανεφερα τι συνεβη με αυτην την δουλεια που τα μασαγε... ε δεν παω, ε δεν ασχολουμαι , ε δεν εχω χρονο...

ρε μαλακα πες του λεω, πιαστηκα κοτσος ,ε μα και μου...

τελοσπαντων.. μακρια απο αυτα... παιξτε κανα ποκερ τα 280 ευρω καλυτερα και ισως βγαλετε...γιατι με τετοιες μεθοδους δεν βγαζεις λεφτα...

Δυστηχως ο κοσμος σε τετοια απογνωση παει οπου δει καλα λεφτα και τσιμπαει, η απογνωση σε κανει ετσι ...και η μουνοπανια τετοιων εταιριων που εκμεταλευονται την κατασταση αυτη...

απλα σκατα στον ταφο τους....

master intruder

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Like
0
Πόντοι
0
nacho_scocco,με το ζόρι πλημμέλημα αν και δεν θα αγγίξει καν......μετά θα μετατραπεί σε πταίσμα
και στο τέλος επειδή θα φροντίσει ο δικηγόρος να του διαγνωστεί πρόβλημα
θα χρησιμοποιηθεί ο συχνός όρος ανήκεστη βλάβη. :2funny:
Όλα καλά λοιπόν....... :2funny:

sadragino

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2010
Κριτικές
20
Like
207
Πόντοι
511
φιλε μου το προτειναν κ μενα προ ημερων....ειναι καλα οργανωμενη απατη....δινεις 280 ευρω κ 50 συνδρομη μεχρι να βρεις 4......στους 60 κερδιζεις και bmw το ξερες????χαχαχαχα........ολο το ζητημα ειναι οτι και καλα πας φθηνες διακοπες.......με 70 ευρω 6 μερες σουηδια κ κατι τετοιιες μαλακιες....τα λεφτα στα βαζουν σε μια καρτα μολις μαζεψεις τα ατομα κ.ο.κ.....το ολο ζητημα ειναι οτι δεν θα τα μαζεψεις ποτε τα ατομα αυτα,περαν των 4 δλδ,και ετσι η εταιρια βγαινει κερδισμενη....ασε που δεν θα πασ κ ποτε σου διακοπες......αυτο που παρατηρησα παντως ηταν οτι το κολπο το πλαισιωνουν νεαρα ατομα μιας καποιας ωραιας εμφανισης.....ισως παιζει ρολο κ αυτο στο να σε τουμπαρουν....ουτε για πλακα.....διοτι οτι σου εδειξαν μεσω υπολογιστη δεν υφισταται τπτ απο αυτα....καποιος καπου καποτε......αυτο καταλαβα εγω κ τους εκραξα με επειχηρηματα παντα...

Ωραια και μετα αμα βρεις αυτους τους 4 ο ιδρυτης ποσα σου δινει καθε μηνα?(ρωτω για να κανω ενα δεντροδιαγραμμα της πλακας)

OP
OP
N

nacho_scocco

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
192
Πόντοι
16
nacho_scocco,με το ζόρι πλημμέλημα αν και δεν θα αγγίξει καν......μετά θα μετατραπεί σε πταίσμα
και στο τέλος επειδή θα φροντίσει ο δικηγόρος να του διαγνωστεί πρόβλημα
θα χρησιμοποιηθεί ο συχνός όρος ανήκεστη βλάβη. :2funny:
Όλα καλά λοιπόν....... :2funny:
Που ζούμε αγαπητέ μου φίλε?
Λυπάμαι,δεν γνώριζα καν γι'αυτές τις εταιρείες.Τώρα λόγω αυτής της τρέλας που τους έπιασε της έχω ακουστά,απλώς ένας εξ αυτών ήθελε να με συμβουλευτεί γιατί είμαι-θεωρητικά λόγω σπουδών-πιο κατάλληλος να τον βοηθήσω αν έχει κάποιο "λάκκο η φάβα".Οι άλλοι όπως κατάλαβα πήγαν ήδη ως πρόβατα επί σφαγή.Ορίστε μερικά από τα λεγόμενα του,όταν μιλήσαμε μέσω fb:
"epeidh phga apo konta m eipe mhn koitaw gt grafoun perierga sxolia g thn aiteria epeidh tous exei gamisei olous"
....
"o aderfos m omws xekinhse k pernei leytakia!"
Αυτόν μπορώ να τον σώσω ακόμα  :cheesy:

takis79patra

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2010
Like
2
Πόντοι
0
ανα 4 παιρνεις 200 δολλαρια και η πληρωμη ειναι καθε βδομαδα.....στους 16 παιρνεις και μπονους και μπλα μπλα μπλα....

master intruder

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Like
0
Πόντοι
0
nacho scocco περίεργο που δεν το ήξερες.
Εδώ υπήρξε και η άλλη κομπίνα με τα ταξίδια και ανταλλαγές χώρων κτλ όπου
έβαζαν τα "αρνιά" μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο αφού τους αποχαύνωναν πριν επί 1μιση ώρα
ομιλίας και τους έδειχναν ρομαντζοειδή σκηνές σε προτζέκτορες για να πάρουν το πρόγραμμα.
Στην Ομόνοια πουλάνε κάτι Βουλγαροειδή ανδρείκελα πολύ πετυχημένα πλαστά 50άρικα
που στα δίνουν 10 ευρώ για να τα προωθήσεις εσύ κι αν τα καταφέρεις να πάρεις τα ρέστα.
:2funny: :2funny:

Εσύ τι νόμιζες δηλαδή;όλοι το συμφέρον τους κοιτάνε,σκληρό αλλά καλά κάνουν στην τελική.
Ισχύει ο νόμος της ζούγκλας,όποιος μπορεί ξεφεύγει.

discreet

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Κριτικές
5
Like
72
Πόντοι
6
Θα στο πω οσο πιο απλα γινεται...μολις η πυραμιδα φτασει στο πατο της γινεται μια μεγαλη  εκρηξη και ο σωζων εαυτον σωθητω!!

Αν καταφερεις να σαι οσο το δυνατον  πιο κοντα στη κορυφη της πυραμιδας θα βγαλεις λεφτα(μη νομιζεις πως αυτο θα γινεται για παντα καθως ολα τα καλα εχουν και τελος)

Ο....Πρωτεργάτης? ΟΛΟΙ διώκωνται για απάτη. Όποιος έχει στρατολογήσει έστω και ένα μέλος. Στη θεωρία. Στην πράξη ψάξε βρέστους. Αμα σκάσει όμως αστυνομία σε meeting, (απο καταγγελία, έχουν και δουλειές) τον έχουν τσουβαλιάσει ανετότατα αυτόν που ψαρεύει μέλη.

Το τί ποινή θα φάει, άλλο θέμα.Στην πράξη, αστεία πράγματα, ειδικά με λευκό μητρώο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom