Νέα

Επιστράτευση 2018

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα KavlomenosPoutanos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 638
  • Εμφανίσεις 43K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Syrios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2012
Μηνύματα
1.834
Κριτικές
8
Like
1.371
Πόντοι
216

dCorso

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2015
Μηνύματα
7.976
Κριτικές
33
Like
7.002
Πόντοι
3.496
o Aχρηστος Θελει και πολεμο  :S
 

voxir

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2017
Μηνύματα
36
Like
37
Πόντοι
0
Μην ξεχνατε και τη θρησκεια τους και την προσεγγιση του θανατου!

Ο Ερντογαν ετομαζει το κρατος του! Οποιος πεθαινει ειναι ηρωας. Παει για ρυζια και παρθενες.
Δε το εχει σε τιποτα να στειλει 10 20 και 50 χιλιαδες να πεθανουν. Κανεις δε θα τον κατηγορησει για αυτο γιατι το πουλανε αλλιως!

Ξαναλεω μην ξεχνατε τη θρησκεια. Εκτος απο τα παρακτια μεσα ειναι τερμα ουγκα και θα αφαζουν αρνια για καθε κηδεια φανταρου!

Δεν εχει καμια αξια η ζωη εκει
Καλα, μην νομιζεις. Και οι Τουρκοι εχουν ξυπνησει και δεν ειναι τοσο φανατισμενοι μουσουλμανοι.
Οσο φανατικοι χριστανοι ειμαστε εμεις αλλο τοσο ειναι κι αυτοι αντιστοιχα.
 

boobssucker

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2009
Μηνύματα
1.055
Κριτικές
1
Like
187
Πόντοι
16
Προδοσία δλδ και από Ελ.Βενιζέλο;
Eιναι γνωστο τοις πασοι,απλα δεν διδαχτηκε ΠΟΤΕ στα ελληνικα σχολικα βιβλια διοτι επεβληθη ως το αντίβαρο στο θεσμό της Βασιλειας, η μύθος του "Εθναρχη" Βενιζελου.

Πρωτον,εθνάρχης δεν μπορει να ειναι καποιος που ηταν ο ενας εκ των δυο πόλων του Εθνικου Διχασμου.

Δευτερον,ναι,προδωσε τον Ποντιακό Ελληνισμό,δεν αναγνώρισε ποτε ,παρά τις εκκλήσεις των Ποντίων, το Αυτόνομο Κράτος του Πόντου.

Αν ειχε συμβεί,θα υπηρχε:
1. Συνεχής απειλη προς τον Κεμάλ από Βορά
2.Προγεφύρωμα της μητερας Ελλαδας με τον Ελληνισμό του Πόντου
3. Δεν θα διαλύονταν ήδη από το 1911 (Τοσμαν Πασα) ο Ελληνισμός της περιοχής αφου οι Νεότουρκοι από τότε ξεκίνησαν τις εθνικές εκκαθαρίσεις στον Πόντο
4. Θα μπορούσε να υπάρχει διαφορετική προσέγγιση με τους Μποσελβίκους και όχι να σφαγιαστουν οι Ελληνες Πόντιοι που εφευγαν από τις ορδές των Τούρκων κατά την Εθνοκάθαρση εκεί προς τη Ρωσσια,και απ οτους Μπολσεβίκους.
 

FatChris

Μέλος
Εγγρ.
17 Αυγ 2017
Μηνύματα
77
Like
157
Πόντοι
0
Η Πολωνια δηλαδη που πολεμησε κατα των Γερμανων και ηταν συμμαχος με συνθηκες και εγγυησεις, γιατι οι Αγγλοι δε σταματησαν το Σοβιετικο Στρατο το 45? Το οτι οι Αγγλοαμερικανοι μετα το 45 δεν ηθελαν η Ελλαδα να γινει σοβιετικο χωραφι, ειναι ασχετο με το τι εκανε η Ελλαδα στο δευτερο παγκοσμιο πολεμο. Σε καθε περιπτωση θα απετρεπαν τους σοβιετικους απο το να εισελθουν στην Ελλαδα.

Γιατί η Πολωνία ήταν πάντα μήλο τις έριδος για τους Ρώσους! Γιαυτό και η μεταπολεμική Πολωνία είναι πιό δυτικά απο ότι πριν τον πόλεμο.
 

kostakis27

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2009
Μηνύματα
6.331
Κριτικές
124
Like
6.430
Πόντοι
5.097
Τελικά οι Παοκτζήδες θα επιστρατευτούν  :uglystupid: :think:.Αντμιραλ εσύ αν θυμάμαι καλά έχεις δηλώσει φανατικός του παοκ  :jerking: :jerking: οπότε έχεις ήδη επιστρατεύσει τα κομπιουτεράκια σου  :gay: :2funny: :2funny: :2funny:
 

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Μηνύματα
4.921
Like
258
Πόντοι
36
Μην ξεχνατε και τη θρησκεια τους και την προσεγγιση του θανατου!

Ο Ερντογαν ετομαζει το κρατος του! Οποιος πεθαινει ειναι ηρωας. Παει για ρυζια και παρθενες.
Δε το εχει σε τιποτα να στειλει 10 20 και 50 χιλιαδες να πεθανουν. Κανεις δε θα τον κατηγορησει για αυτο γιατι το πουλανε αλλιως!

Ξαναλεω μην ξεχνατε τη θρησκεια. Εκτος απο τα παρακτια μεσα ειναι τερμα ουγκα και θα αφαζουν αρνια για καθε κηδεια φανταρου!

Δεν εχει καμια αξια η ζωη εκει
Αν είναι έτσι γιατί στο Αφρίν είχε εμπροσθοφυλακή τα τζιχάντια και τους Συριους ανταρτες? 
Μήπως φοβάται τα φέρετρα?
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.619
Κριτικές
1
Like
300
Πόντοι
386
Προδοσία δλδ και από Ελ.Βενιζέλο;

Ο Ελ. Βενιζελος μη ξεχναμε πως την περιοδο εκεινη απεκτησε την πρωθυπουργια της Ελλαδας. Επειτα απο τον αγγλογαλλικο ναυτικο αποκλεισμο και στη συνεχεια υπο το τελεσιγραφο των Αγγλογαλλων.
Και εφοσον δεν ειχαν γινει εκλογες , η Βουλη και η Κυβερνηση του 1917 δεν προεκυψαν απο αυτες, αλλα συγκροτηθηκε εκ νεου η Βουλη του 1915, μετα την παραιτηση, για αυτο ονομαστηκε " Βουλη των Λαζαρων". Δηλαδη αυτες οι συνθηκες, απο μονες τους συνηγορουν σε συνθηκες χειραγωγησης.Ανεβηκε δηλαδη ξεκαθαρα με τα οπλα, επομενως , αυτο εγινε για καποιο λογο. Με δυο λογια, εγινε ουτε λιγο ουτε πολυ, οτι στη σημερινη προσφατη εποχη, στο Ιρακ και σε αλλες τριτοκοσμικες χωρες, οπου με ενοπλη επεμβαση και στηριξη, ανατραπηκε μια ηγεσια, για να επιβληθει μια αλλη.
Εξαλλου ο Βενιζελος τελουσε υπο την επιρροη και τη στηριξη του πρακτορα των μυστικων υπηρεσιων της Αγγλιας, Μπαζιλ Ζαχαρωφ, οπως επισης των ομογενων Αφερωφ και Μπενακη.
Και τοτε φυσικα γινοταν οτι και τωρα. Η Αγγλια και η Γαλλια ηθελαν να κοψουν το δρομο της Γερμανιας πρωτης τις πηγες ενεργειας - νεοανακαλυφθεισες τοτε- και πρωτων υλων προς την Ασια. Στον καθεαυτο πολεμο, απετυχαν να κρατησουν την Οθωμανικη Αυτοκρατορια, απετυχαν να παρουν με το μερος τους τη Βουλγαρια και απετυχαν να υπερασπιστουν αποτελεσματικως τη Σερβια, οσο και στρατιωτικα στην εκστρατεια της Καλλιπολης. Επομενως το μονο τους χαρτι, εμεινε η Ελλαδα και μαλιστα οι Βενιζελικες δυναμεις, στις οποιες μπορουσαν να βασιστουν, για τους σχεδιασμους τους στην περιοχη.O Bενιζελος δηλαδη θα δρουσε ως εφαρμοστης της διαταξης στην περιοχη, οπως ειχε κανονιστει με τη συμφωνια Sykes- Picot.
Aς μη ξεχναμε οτι οι Αγγλοι δεν " πουλησαν" μονο τους Ελληνες , που τα εβγαλαν περα με τους Τουρκους κατα τη διαρκεια της κατοχης τους. Αλλα και τους Αραβες, τους οποιους αφου χρησιμοποιησαν , προεκειμενου να διαλυσουν την Οθωμανικη Αυτοκρατορια, απο τη Μεση Ανατολη, στη συνεχεια διαμοιρασαν τη Μεση Ανατολη σε δικες τους σφαιρες επιρροης και μαλιστα υποσχεθηκαν και εβραικο κρατους στους Σιωνιστες.
Δηλαδη αν δουμε τη μεγαλη εικονα, καταλβαινουμε οτι οι Αγγλο-Γαλλοι, εκαναν με τους Ελληνες, οτι εκαναν και με τους Αραβες, στα πλαισια ενος μεγαλυτερου σχεδιου.Εθεσαν υπο τη διαθεση τους, τις στρατιωτικες τους δυναμεις ( των Ελληνων και των Αραβων ) ,ωστε υπονομευσουν και διαλυσουν την Οθωμανικη Αυτοκρατορια και να τη διαμοιρασουν με την ησυχια τους. Τα εδαφη που απεσπασαν με τη βοηθεια των Αραβων, τα κρατησαν, ενω οι Ελληνες απασχολησαν των Κεμαλ, που διαφορετικα, θα ειχε στραφει εναντιον τους , ωστε να κρατησει τα πετρελαιοφορα κοιτασματα της Μεσης Ανατολης.Τα εδαφη της Δυτικης Μικρας Ασιας οι ιδιοι δε τα θελαν, για αυτο τα δωσαν στα κοροιδα τους Ελληνες
και τους Ιταλους. Οι Ιταλοι, αργοτερα ειδαν οτι δεν υπηρχε χωρος για αυτους, στους σχεδιασμους και την πατησαν και εφυγαν χολωμενοι ( για αυτο αλλωστε αργοτερα πηγαν και συμμαχησαν με τη ναζιστικη Γερμανια, ωστε να παρουν ρεβανς απο τους Αγγλογαλλους που τους εριξαν ).
Οι Ελληνες απαγορευοταν και να κρατησουν τα εδαφη της Σμυρνης και να απελευθερωσουν οποιοδηποτε αλλη περιοχη με ελληνικο πλυθησμο. Για αυτο ειχαν δοσει την αοριστη υποσχεση για " δημοψηφισμα για προσαρτηση σε 5 χρονια".
Και γιατι λοιπον δε το εκαναν κατευθειαν το δημοψηφισμα, η εστω σε 6 μηνες η 1 χρονο? Ωστε να μπορει να φορολογει και να στρατολογει και δυναμικο απο εκει? Ο ελληνικος στρατος εφυγε απο εκει αφου μπλεχτηκε στις μαχες με τα κεμαλικα στρατευματα, απο ελλειψη εφοδιων και γνωριζουμε πως κατεληξε αυτο το εγχειρημα.
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.619
Κριτικές
1
Like
300
Πόντοι
386
Αν ανακατευτεις με τα πιτουρα φλε ολα τα ενδεχομενα ανοιχτα ειναι!

Γιατι αν χασει τις εκλογες ο Ερντογαν πως τον κοβεις; Να πινει τσιπουρα χαλάρο?

Το ενδεχομενο να προσπαθησει να κερδισει τις εκλογες χωρις να μπλεξει την Τουρκια σε πολεμο με το μισο πλανητη, δε παιζει ε?
 

dinos34

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2016
Μηνύματα
1.317
Κριτικές
17
Like
1.006
Πόντοι
1.026
Βεβαιως επρεπε ο ελληνικος στρατος να κανει ενεργεια, για να ολοκληρωσει οτι ξεκινησε το 1912 .
Οχι ομως αυτο που εκανε το 1919. Το 1919, ο ελληνικος στρατος πηγε εκει σταλμενος απο τους Αγγλους για να στηριξει την αγγλογαλλικη κατοχη , και οχινα απελευθερωσει κανενα ελληνικο εδαφος. Μαλιστα του απαγορευοταν αυστηρα να κανει κατι τετοιο.
ΑΝ ηταν να παει για να απελευθερωσει ελληνες, τοτε θα επρεπε :

1 . Να εχει παει με πρωτοβουλια , σχεδιασμο της Ελλαδας, και οχι των Αγγλων-Γαλλων ( οπως το 1912)

2. Να εχει οπλισει και η στρατολογησει στον ελληνικο στρατο, η να συγκροτησει σε ανεξαρτητες μοναδες ταχυκινητες τον ανδρικο στρατευσιμο μικρασιατικο πλυθησμο. Επισης να ειχε σε ετοιμοτητα τον υπολοιπο πληθυσμο. Επισης να προσαρτουσε de facto τα εδαφη και να εκανε ισχυρα οχυρωματικα εργα στις περιοχες που ελεγχε.

3. Να εστελνε εξοπλισμο στους Ελληνες του Ποντου  και στους Αρμενιους. Αν το εκανε αυτο και μονο, ο Κεμαλ θα τελειωνε πριν αν αρχισει τη δραση του.

4. Να ειχε προσαρτησει την Ανατολικη Θρακη και Ιμβρο και Τενεδο και απο εκει να περνουσε ενισχυσεις στο μικρασιατικο εδαφος, ωστε να κυκλωνε τις τουρκικες δυναμεις.

5. Να επεβαλλε ναυτικο αποκλεισμο στα μικρασιατικα παραλια που ελεγχοταν ακομη απο τους Τουρκους.

Ποιος ακριβως θα εμποδιζε την Ελλαδα να κανει αυτες τις ενεργειες? Η Αγγλια? Ισα ισα η Αγγλια μετα απο τον εξουθενωτικο πολεμο,δεν μπορουσε καλα καλα να ελεγξει τα υπολειματα των Τουρκων, για αυτο φυσικα ηθελε τον ελληνικο στρατο εκει. Ουτε οι Γαλλοι που ειχαν χασει τη μιση νεολαια τους απο τους Γερμανους, θα εμπαιναν σε εναν πολεμο με την Ελλαδα. Εξαλλου αν η Αγγλια και η Γαλλια εκαναν εναν πολεμο με την Ελλαδα, στα μικρασιατικα εδαφη, θα ειχαν να αντιμετωπισουν επισης τους Τουρκους , ενω οι προσφατα συνθηκολογησαντες Γερμανοι, ισως αρπαζαν την ευκαιρια για μια προωρη ρεβανς. Δεν υπηρχε περιπτωση οι εξαντλημενες αγγλογαλλικες δυναμεις να εμπαιναν σε πολεμο με την Ελλαδα, για να την εμποδιζουν να καταλαβει μικρασιατικα εδαφη που ειχαν ελληνικους πληθυσμους.

Και ενω κανενας και τιποτα δεν εμποδιζαν την Ελλαδα να κανει αυτες τις ενεργειες, η Ελλαδα εστειλε αρνηθηκε να στειλει βοηθεια και εξοπλισμο στους Ελληνες του Ποντου, και εστειλε το Στεργιαδη με την ανθελληνικη του συμπεριφορα, να δρα σαν ξενος αποικιακος διοικητης εναντια στον ελληνικο μικρασιατικο πληθυσμο. Το μονο που εκανε ηταν να κατεχει καποια εδαφη , προσωρινα, ωσπου οι αγγλογαλλοι με την ησυχια τους να μοιρασουν τις περιοχες που ηθελαν.

Δε διαφωνούμε
Διαφωνώ σε όσους λένε οτι κακώς δε θέλαμε είρηνη με τους "καλούς γείτονες" Τούρκους και το μπασταρδοσπερμα γενοκτονο Μουσταφα Κεμαλ, ηρωα των απανταχού καθυστερημένων νεοφιλελεδων
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.619
Κριτικές
1
Like
300
Πόντοι
386
Δε διαφωνούμε
Διαφωνώ σε όσους λένε οτι κακώς δε θέλαμε είρηνη με τους "καλούς γείτονες" Τούρκους και το μπασταρδοσπερμα γενοκτονο Μουσταφα Κεμαλ, ηρωα των απανταχού καθυστερημένων νεοφιλελεδων

Θα γραψω ενα παραδειγμα ιστορικα, για να δειξω τι εννοω. Το 1915 οταν η Ανταντ σχεδιαζε την εκστρατεια στα Δαρδανελια, ο Βενιζελος ηθελε η Ελλαδα να παρει μερος και ο Μεταξας ( καλως!) αρνηθηκε πεισματικα και πετυχε η Ελλαδα να μη παρει μερος σε αυτη την εκστρατεια ( που αποδειχτηκε καταστροφικη ).
Ωστοσο, αρχες του 1914 ο ιδιος ο Μεταξας, ειχε προτεινει και σχεδιαση προληπτικη επιθεση και αποβαση της Ελλαδας στα Δαρδανελια, καθως η Τουρκια σχεδιαζε την αγορα δυο θωρηκτων, με τα οποια σκοπευε να ενισχυσει τις ναυτικες τις δυναμεις και να ανακαταλαβει νησια του Αιγαιου (απο τοτε η Τουρκια ειχε αναθεωρητικες βλεψεις για το Αιγαιο).
Η επιθεση αυτη θα ηταν αιφνιδιαστικη , απορρητη με με γρηγορο κεραυνοβολο χτυπημα, προς εκβιασμο της Τουρκιας να εγκαταλειψει τα σχεδια για τα θωρηκτα και γενικα την αναδιοργανωση του ναυτικου και τις βλεψεις στο Αιγαιο . Δεν εγινε τελικα επειδη αποκαλυφθηκε απο μια ομιλια στη Βουλη , ενω ηθελε πληρη μυστικοτητα.
Δηλαδη την ιδια αυτη επιχειρηση, ο Μεταξας, σχεδιασμενη και υλοποιημενη απο την Ελλαδα, για ελληνικους σκοπους καθαρα, και υπο ευνοικες συνθηκες οχι μονο την υποστηριξε, αλλα ο ιδιος την προτεινε. Την ιδια αυτη επιχειρηση, για αλλοτριους σκοπους , σχεδιασμο απο αλλους και υλοποιηση υπο συνθηκες διαφορετικες και μη ευνοικες ο Μεταξας τον αρνηθηκε εως της παραιτησης του τοτε πρωθυπουργου Βενιζελου.
 

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
10.311
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166

xenitemenipsixi

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2014
Μηνύματα
831
Like
56
Πόντοι
6
Βεβαιως επρεπε ο ελληνικος στρατος να κανει ενεργεια, για να ολοκληρωσει οτι ξεκινησε το 1912 .
Οχι ομως αυτο που εκανε το 1919. Το 1919, ο ελληνικος στρατος πηγε εκει σταλμενος απο τους Αγγλους για να στηριξει την αγγλογαλλικη κατοχη , και οχινα απελευθερωσει κανενα ελληνικο εδαφος. Μαλιστα του απαγορευοταν αυστηρα να κανει κατι τετοιο.
ΑΝ ηταν να παει για να απελευθερωσει ελληνες, τοτε θα επρεπε :

1 . Να εχει παει με πρωτοβουλια , σχεδιασμο της Ελλαδας, και οχι των Αγγλων-Γαλλων ( οπως το 1912)

2. Να εχει οπλισει και η στρατολογησει στον ελληνικο στρατο, η να συγκροτησει σε ανεξαρτητες μοναδες ταχυκινητες τον ανδρικο στρατευσιμο μικρασιατικο πλυθησμο. Επισης να ειχε σε ετοιμοτητα τον υπολοιπο πληθυσμο. Επισης να προσαρτουσε de facto τα εδαφη και να εκανε ισχυρα οχυρωματικα εργα στις περιοχες που ελεγχε.

3. Να εστελνε εξοπλισμο στους Ελληνες του Ποντου  και στους Αρμενιους. Αν το εκανε αυτο και μονο, ο Κεμαλ θα τελειωνε πριν αν αρχισει τη δραση του.

4. Να ειχε προσαρτησει την Ανατολικη Θρακη και Ιμβρο και Τενεδο και απο εκει να περνουσε ενισχυσεις στο μικρασιατικο εδαφος, ωστε να κυκλωνε τις τουρκικες δυναμεις.

5. Να επεβαλλε ναυτικο αποκλεισμο στα μικρασιατικα παραλια που ελεγχοταν ακομη απο τους Τουρκους.

Ποιος ακριβως θα εμποδιζε την Ελλαδα να κανει αυτες τις ενεργειες? Η Αγγλια? Ισα ισα η Αγγλια μετα απο τον εξουθενωτικο πολεμο,δεν μπορουσε καλα καλα να ελεγξει τα υπολειματα των Τουρκων, για αυτο φυσικα ηθελε τον ελληνικο στρατο εκει. Ουτε οι Γαλλοι που ειχαν χασει τη μιση νεολαια τους απο τους Γερμανους, θα εμπαιναν σε εναν πολεμο με την Ελλαδα. Εξαλλου αν η Αγγλια και η Γαλλια εκαναν εναν πολεμο με την Ελλαδα, στα μικρασιατικα εδαφη, θα ειχαν να αντιμετωπισουν επισης τους Τουρκους , ενω οι προσφατα συνθηκολογησαντες Γερμανοι, ισως αρπαζαν την ευκαιρια για μια προωρη ρεβανς. Δεν υπηρχε περιπτωση οι εξαντλημενες αγγλογαλλικες δυναμεις να εμπαιναν σε πολεμο με την Ελλαδα, για να την εμποδιζουν να καταλαβει μικρασιατικα εδαφη που ειχαν ελληνικους πληθυσμους.

Και ενω κανενας και τιποτα δεν εμποδιζαν την Ελλαδα να κανει αυτες τις ενεργειες, η Ελλαδα εστειλε αρνηθηκε να στειλει βοηθεια και εξοπλισμο στους Ελληνες του Ποντου, και εστειλε το Στεργιαδη με την ανθελληνικη του συμπεριφορα, να δρα σαν ξενος αποικιακος διοικητης εναντια στον ελληνικο μικρασιατικο πληθυσμο. Το μονο που εκανε ηταν να κατεχει καποια εδαφη , προσωρινα, ωσπου οι αγγλογαλλοι με την ησυχια τους να μοιρασουν τις περιοχες που ηθελαν.

γιατι δεν τα καναμε ολα αυτα?
 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
γιατι δεν τα καναμε ολα αυτα?
γιατι δεν μας κυβερνουσαν ελληνες, οποιοσδηποτε ελληνας ακομη και το 1922 θα το εκμεταλευοταν και θα επαιρνε την απροστατευτη κωνσταντινουπολη να κανει οτι κανανε οι τουρκοι στην σμυρνη και δεν θα εδινε και δωρο αμαχητι την ανατολικη θρακη με την μεγαλυτερη πεδιαδα των βαλκανιων.
ειτε ηταν ξενοι οι κυβερνητες ειτε κρυφα ξενης καταγωγης ειτε ορκισμενοι μασωνοι που βαζανε την πατριδα σε δευτερη μοιρα. οπως και να εχει απο τις πραξεις τους δεν ηταν πατριωτες. ενας πατριωτης βασιλιας οταν εβλεπε να οπισθοχωρουμε στην μικρα ασια θα μπουκαρε στην κωνσταντινουπολη να την παρουμε αμαχητι και να διωξουμε τους τουρκους. ενας πατριωτης βενιζελος θα εκανε το ιδιο οταν επανηλθε και δεν θα χαριζε επουδενι ανατολικη θρακη. και για το 1453 φταινε δικοι μας προδοτες , ολοι αυτοι που βαζανε πχ το σχισμα και την μοναστικη παραδοση πανω απο την ενωση με τους δυτικους και την επιστρατευση για την πατριδα.

μην κατηγορειτε αυτους που προσπαθουν να κυριαρχησουν αλλα αυτους που ειναι περισσοτερο προθυμοι να υποταχθουν.
μαγκια των τουρκων το 1453 και το 1922 οπως μαγκια δικια μας ο μεγαλεξανδρος και το βυζαντιο.
 

Οξαποδω

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Μηνύματα
3.871
Κριτικές
24
Like
11.297
Πόντοι
9.477
Το ξανθό γένος  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

[size=20pt]Και όμως οι Ρώσοι δεν ήταν ποτέ φίλοι μας![/size]
liberal.gr/arthro/82964/amyna--diplomatia/2016/kai-omos-oi-rosoi-den-itan-pote-filoi-mas.html

Ο σοφός λαός μας λέει «στην αναμπουμπούλα, ο λύκος χαίρεται». Ωστόσο, τους φανερούς λύκους τους βλέπεις και φυλάγεσαι. Στη διεθνή πολιτική δεν υπάρχει τίποτα πιο ύπουλο από τον λύκο που σου εμφανίζεται ως φίλος και συνεχώς σε χρησιμοποιεί για να κάνει τη δουλειά του, αδιαφορώντας για τη δική σου τύχη. Αυτόν ούτε σύμμαχο με ιδιαίτερα συμφέροντα δεν τον λες. Ο λόγος για τη Ρωσία, που διαχρονικά, και όχι μόνο συγκυριακά, μας χρησιμοποιεί με αήθη τρόπο για να εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα.

Από την κάλπικη αυτοκρατορία των Ρως στις φιλίες με τον Kemal

Όταν τον 9ο μ.Χ. αιώνα η Βυζαντινή Αυτοκρατορία μεγαλουργούσε και προστάτευε την υπόλοιπη Δύση από τα βαρβαρικά φύλα της Ανατολής, εμφανίστηκε πέριξ του Κίεβου το κράτος των Ρως, πρόδρομος της μετέπειτα Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Πολλοί Ρώσοι ήρθαν σε επαφή με την Κωνσταντινούπολη, ενώ γνωστός είναι και ο ρόλος του εξελληνισμένου Βυζαντίου στη διαμόρφωση της σύγχρονης πολιτισμικής ταυτότητας της Ρωσίας. Παρά ταύτα, το 1453, όταν η Κωνσταντινούπολη καλούσε όλους τους Χριστιανούς σε βοήθεια, οι Ρώσοι… σφύριζαν αδιάφορα, μιας και η πτώση της Πόλης εξυπηρετούσε τα στρατηγικά τους σχέδια. Εξακολουθούσαμε να είμαστε χρήσιμοι και ως λαγοί στο ρωσικό κυνήγι για κυριαρχία. Άρχισαν να γράφονται προφητείες και πονεμένα κείμενα για «ξανθά γένη», προκειμένου, αφού μας πούλησαν πρώτα στους Οθωμανούς, να πλέξουν μετέπειτα το παραμύθι των προστατών, για να μας ξαναχρησιμοποιήσουν.

Ακολούθησαν τα σχέδια της Μ. Αικατερίνης, τα Ορλωφικά, οι ανταγωνισμοί με την Αγγλία με έπαθλο την Ελλάδα και η αδιαφορία του Τσάρου όταν το έθνος πολεμούσε τους Οθωμανούς για την ανεξαρτησία του. Μετά το Συνέδριο της Βιέννης (1815), η τσαρική Ρωσία είχε γίνει μια αποδεκτή και ισότιμα υπολογίσιμη δύναμη παρέα με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Ευρώπης. Εναν αιώνα περίπου αργότερα, το 1917, οι Μπολσεβίκοι, που τερματίζουν το Τσαρικό καθεστώς, θα ακολουθήσουν επακριβώς την καιροσκοπική πολιτική των Τσάρων έναντι της Ελλάδας. Ο μπολσεβίκος Ρώσος έστειλε όπλα, πυρομαχικά και προμήθειες στον Mustafa Kemal Atatürk εναντίον των Ελλήνων, σιώπησε προκλητικά όταν οι άτακτοι του Κεμάλ έσφαζαν Ελληνες της Ιωνίας, Ελληνες του Πόντου και Αρμενίους, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία του συστηματικού πληροφοριακού και ιδεολογικού πολέμου εντός της ελληνικής κοινωνίας και εντός του στρατεύματος με όργανο τους Έλληνες κομμουνιστές.

Ο τυχοδιωκτισμός ένωσε τα συμφέροντα Ρώσων και Τούρκων στη Μεσόγειο και το Αιγαίο!

Stalin, Δωδεκάνησα και 12 ν.μ.

Ενώ, όπως έχει αναγνωριστεί, η αντίσταση της Ελλάδος εναντίον των δυνάμεων του Άξονα κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν καθοριστική για την άμυνα των Ρώσων εναντίον των Γερμανών, μετά το τέλος του πολέμου και ενώ είχε συμφωνήσει με τον Τσώρτσιλ το μεταπολεμικό σκηνικό στην Ελλάδα, εν τούτοις ο Joseph Stalin έπαιξε τον πιο βρώμικο ρόλο στη μεταπολεμική μας ιστορία, καλλιεργώντας στην ελληνική αριστερά καταστροφικά μυθεύματα.

Στη Συνθήκη προσάρτησης των Δωδεκανήσων στην Ελληνική επικράτεια (1948), είναι εκείνος ο οποίος έθεσε επιτακτικά ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης τους, δημιουργώντας προηγούμενο το οποίο σήμερα εκμεταλλεύεται η Τουρκία. Η έξοδος του ρωσικού ναυτικού στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο ήταν στρατηγικός στόχος της Μόσχας από την εποχή του Τσάρου Peter Alexeyevich (Πέτρος Α΄ της Ρωσίας –ο Μέγας), οπότε κάθε σκέψη στρατιωτικής παρουσίας στα νησιά του Β. Αιγαίου και των Δωδεκανήσων πρωτίστως ενοχλούσε τη Ρωσία και φυσικά βόλευε και εξυπηρετούσε τους Τούρκους.

Η Ρωσία κρύβεται και πίσω απο το Τουρκικό casus belli για την επέκταση των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια. Αντιτίθεται κάθετα σε μια τέτοια εξέλιξη, γεγονός που εξυπηρετεί θαυμάσια την τουρκική στρατηγική στο Αιγαίο. Κατά τα άλλα, εμείς τους παρέχουμε αγκυροβόλιο ανοιχτά της Λήμνου και εμείς σώζουμε πολεμικά τους καράβια που χάνουν το πηδάλιο εν πλώ...

Putin, πράκτορες, κόμματα και εκκλησίες στην υπηρεσία του

Η άνοδος του Vladimir Putin στο Κρεμλίνο στις αρχές του 2000 έθεσε σε ενέργεια το σχέδιο επανάκαμψης της Ρωσίας ως μεγάλης ηγεμονικής δύναμης στα παγκόσμια πράγματα. Από το στρατήγημα δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι χρήσιμοι λαγοί της Μόσχας, «οι Ελληνες».

Στα πλαίσια της παραεπιστημονικής συνεργασίας Χάντινγκτον-Ντούγκιν, αν τα τζαμιά είναι τα εκκολαπτήρια του ισλαμικού αναθεωρητισμού, είναι ώρα να κάνουμε και τις ορθόδοξες εκκλησίες κέντρα του ορθόδοξου αναθεωρητισμού. Φυσικά η ελληνορθόδοξη παράδοση κάθε άλλο παρά σχέσεις με πολιτικούς αναθεωρητισμούς έχει, γι’ αυτό και επιβίωσε αιώνες ολόκληρους μέσα στον μουσουλμανικό κόσμο, όμως έτσι θα εξυπηρετούνταν το αναθεωρητικό σχέδιο της Ρωσίας. Σήμερα, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, η Μόσχα παίζει το πλέον επικίνδυνο παιχνίδι της.

Ξεκίνησε με «δικούς της ανθρώπους» που φύτεψε στο πολιτικό σύστημα της χώρας, στα media, ακόμη και μέσα στις εκκλησίες. Άρχισε να διαρρέει, ανάμεσα δυστυχώς σε ευκολόπιστους Ελληνες, ξαναζεσταμένους μύθους για «ξανθά γένη» που θα πολεμήσουν τον Τούρκο και θα μας δώσουν την Πόλη. Καλλιεργεί στο Άγιον Όρος ελπίδες ότι θα θέσει υπό την προστασία του ρωσικού κράτους το Περιβόλι της Παναγιάς, άν απειληθεί η Ελλάδα από την Τουρκία.

Κατά τα άλλα, δείχνει μόνο συμπάθεια όταν πρόκειται να συζητηθούν θέματα που αφορούν την τρέχουσα ατυχή οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα, ενώ ύπουλα και δόλια διαφημίζει τα οφέλη που θα είχε ο ελληνικός λαός αν αποφάσιζε να πάει στη ρωσική αγκαλιά! Κορόιδευαν με προκαταβολές για αγωγούς, μιλάνε για προμήθεια μαχητικών έναντι πορτοκαλιών και καλλιεργούν γενικά προσδοκίες χωρίς αντίκρισμα. Ο κόσμος, δυστυχώς, τα πιστεύει, το γνωρίζουν, γι’ αυτό και συνεχίζουν να τον κοροιδεύουν.

Φυσικά, ούτε λέξη οι Ρώσοι για τις προκλήσεις της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδος! Μάλιστα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα έσπευσαν να αγκαλιάσουν τον Τούρκο Πρόεδρο, Recep Tayyip Erdoğan, –φοβούμενοι ότι μπορεί κάποια στιγμή να τους πάρουν χαμπάρι οι Ελληνες, έτσι σου λένε ας εκμεταλλευτούμε και το αντιαμερικανικό αίσθημα των Τούρκων. Υπόσχεται στο φίλο του, Erdoğan, ότι θα τον εξυπηρετήσει στον τυχοδιωκτισμό του και μάλιστα του φτιάχνει και πυρηνικό εργοστάσιο για να παράξει εκτός από ρεύμα, ίσως και πυρηνικές πολεμικές προοπτικές.

Την επόμενη εβδομάδα, ο Putin θα έχει εκ νέου την ευκαιρία να τα πει με τον φίλο του Erdoğan στην Κωνσταντινούπολη, στα πλαίσια διεθνούς συνεδρίου για την ενέργεια.

Στα πλαίσια των στόχων τους εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου εκβιάζουν τον Erdoğan να μην επιτρέψει το άνοιγμα της Σχολής της Χάλκης. Μετά το πραξικόπημα, οπότε ο Erdoğan έγινε πιό ευάλωτος, οι ρωσικές πιέσεις είναι ακόμη πιό αποτελεσματικές. Περιμένουν πώς και πώς το βιολογικό τέλος του Οικουμενικού Πατριάρχη για να κληρονομήσει τη θέση του Ρώσος διάδοχος. Ελπίζουν ότι το ίδιο θα καταφέρουν και στα υπόλοιπα ελληνορθόδοξα Πατριαρχεία, μετατρέποντάς τα σε υποκαταστήματα του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών και της FSB (Federal Security Service).

Για να τα πετύχει όμως όλα αυτά, χρειάζεται και ντόπιους συνεργάτες στην Ελλάδα. Ελέγχει ήδη πολλά media, δημιουργεί και νέα με αδέξιους αχυρανθρώπους του, πάντα στη λογική των ψυχολογικών επιχειρήσεων και του πληροφοριακού πολέμου που εκτελεί στη χώρα μας. Αρκετοί Έλληνες ως πειραματόζωα συμμετέχουν ασυνείδητα στο μεγαλύτερο πείραμα πληροφοριακού πολέμου που έγινε ποτέ στα χρονικά. Δεν σταματά εκεί. Χρειάζεται και πολιτικούς. Τους βρίσκει και αυτούς! Στήνει κόμματα και χρηματοδοτεί πολιτικές καμπάνιες, κοροιδεύονταν τον ελληνικό λαό. Και το ρωσικό, νεο-ορλωφικό, project προχωρά...

Γιατί το νεο-ορλωφικό project Putin είναι επικίνδυνο για την Ελλάδα

Καλά, θα αναρωτηθεί ο αναγνώστης. Αλωνίζει η Ρωσία στην Ελλάδα και δεν υπάρχουν αντιδράσεις; Εδώ προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα. Πόσο έχουν μεταβληθεί οι συσχετισμοί στην περιοχή μας; Ποιες είναι οι νέες συμφωνίες μεταξύ Ρώσων, Αμερικανών και Γερμανών στη χώρα μας;

Μήπως είμαστε η επόμενη Ουκρανία στα παιχνίδια τους; Θα μπορούσε στην Ελλάδα να κατασκευαστεί ένα φιλορωσικό κόμμα που θα κέρδιζε εκλογές και μια μελλοντική ανατροπή του να προκαλούσε εξελίξεις ανάλογες της Ουκρανίας;

Για πολλούς τα παραπάνω είναι απλά συνομωσιολογικά σενάρια! Στην πραγματικότητα οι Ελληνες τρώμε αμάσητο ότι μας σερβίρουν. Αν το γεύμα έχει ολίγη απο Ορθοδοξία και ολίγη από Πόλη, τότε θα το φάμε και ας είναι τοξικό και μεταλλαγμένο. Φτάνει η ετικέτα να γράφει «ξανθό γένος»!
 

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Μηνύματα
4.233
Κριτικές
4
Like
7.208
Πόντοι
2.586
Πολύ ωραίες οι τελευταίες αναρτήσεις!
 

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Μηνύματα
7.664
Κριτικές
11
Like
12.491
Πόντοι
5.060
Τύποι, μια βοήθεια. Έμαθα με καθυστέρηση από το πατρικό μου ότι μου ήρθε χαρτί από το στρατό, το οποίο πρέπει να παραληφθεί από την αστυνομία. Δυστυχώς, δεν έχω ιδέα περί τίνος πρόκειται και δεν μπορώ να μάθω μέχρι την Τρίτη. Θα μπορούσε να είναι νέο φύλλο πορείας (έχω το πράσινο, οπότε μπορεί να μου το αλλάξουν σε λευκό) ή κλήση για μετεκπαίδευση. Με έχει φάει η αγωνία, γιατί δεν έχω καμία όρεξη να ξαναπεράσω ούτε μέρα πάλι μέσα στο στρατό. Τα καλά νέα βέβαια είναι ότι η μετεκπαίδευση κρατάει το πολύ μια βδομάδα και είναι πολύ πιο χαλαρή από ό,τι η θητεία. Θέλω να ρωτήσω μήπως έλαβε και κανένας άλλος κλήση για μετεκπαίδευση αυτές τις μέρες, μπας και αφορά αυτό.
 

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Μηνύματα
9.197
Like
759
Πόντοι
146
Τύποι, μια βοήθεια. Έμαθα με καθυστέρηση από το πατρικό μου ότι μου ήρθε χαρτί από το στρατό, το οποίο πρέπει να παραληφθεί από την αστυνομία. Δυστυχώς, δεν έχω ιδέα περί τίνος πρόκειται και δεν μπορώ να μάθω μέχρι την Τρίτη. Θα μπορούσε να είναι νέο φύλλο πορείας (έχω το πράσινο, οπότε μπορεί να μου το αλλάξουν σε λευκό) ή κλήση για μετεκπαίδευση. Με έχει φάει η αγωνία, γιατί δεν έχω καμία όρεξη να ξαναπεράσω ούτε μέρα πάλι μέσα στο στρατό. Τα καλά νέα βέβαια είναι ότι η μετεκπαίδευση κρατάει το πολύ μια βδομάδα και είναι πολύ πιο χαλαρή από ό,τι η θητεία. Θέλω να ρωτήσω μήπως έλαβε και κανένας άλλος κλήση για μετεκπαίδευση αυτές τις μέρες, μπας και αφορά αυτό.
και γιατί δεν πας να το πάρεις να δεις τι είναι;
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.365
Κριτικές
16
Like
13.494
Πόντοι
5.577
Τύποι, μια βοήθεια. Έμαθα με καθυστέρηση από το πατρικό μου ότι μου ήρθε χαρτί από το στρατό, το οποίο πρέπει να παραληφθεί από την αστυνομία. Δυστυχώς, δεν έχω ιδέα περί τίνος πρόκειται και δεν μπορώ να μάθω μέχρι την Τρίτη. Θα μπορούσε να είναι νέο φύλλο πορείας (έχω το πράσινο, οπότε μπορεί να μου το αλλάξουν σε λευκό) ή κλήση για μετεκπαίδευση. Με έχει φάει η αγωνία, γιατί δεν έχω καμία όρεξη να ξαναπεράσω ούτε μέρα πάλι μέσα στο στρατό. Τα καλά νέα βέβαια είναι ότι η μετεκπαίδευση κρατάει το πολύ μια βδομάδα και είναι πολύ πιο χαλαρή από ό,τι η θητεία. Θέλω να ρωτήσω μήπως έλαβε και κανένας άλλος κλήση για μετεκπαίδευση αυτές τις μέρες, μπας και αφορά αυτό.

Τυπε αποψε οι ειδικοι στρατονομοι του bou βλεπουν τσαμπιον λινκ.
 

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Μηνύματα
7.664
Κριτικές
11
Like
12.491
Πόντοι
5.060
και γιατί δεν πας να το πάρεις να δεις τι είναι;
Θα περάσει κάποιος να το πάρει έτσι κι αλλιώς την Τρίτη, γιατί εγώ είμαι μακριά. Ρώτησα εδώ μέσα μπας και έχουν καλέσει κανέναν άλλον, γιατί μέχρι την Τρίτη θα με φάει η αγωνία.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom