Νέα

Ελεύθερος ο Κορκονέας

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα ΑΝΤΖΕΛΟ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 28K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Μηνύματα
13.648
Like
28.818
Πόντοι
6.056
Κακος πυροβόλησε τον πιτσιρικά και καλος πήγε φυλακή. End of story.

Επειδη ομως ολα ειναι μια αλυσίδα στη ζωη αν αυτο το 15χρονο ειχε σοβαρή επίβλεψη απο τους γονεις, δεν θα γύρναγε στα μαγευτικά Εξάρχεια και αρα δεν θα πεταγε ποτε μπουκαλια στον Κορκονεα και αυτος δεν θα τον πυροβολούσε ποτε. Επισης οι γονεις του επρεπε να του μαθουν οτι δεν πεταμε πετρες και μπουκαλια στους αστυνομικους γιατι τοτε δεν διαφερεις καθολου απο τους γυφτους που πετανε πετρες στην εθνικη οδο.
 
Εγγρ.
22 Μαρ 2021
Μηνύματα
15
Like
25
Πόντοι
0
Tυπε δεν ειπα οτι αν γινεται τετοιο να πυροβολανε για να εκτελεσουν τον αλλον
και δεν εγινε και αυτο σε αυτη την περιπτωση

δεν πυροβολησε σε ευθεια βολη
κατω πυροβολησε και εξοστρακιστηκε η σφαιρα

θα επρεπε να φαει μια ποινη εξ αμελειας η κατι τετοιο για το λαθος που εκανε και δεν πυροβολησε στον αερα
οχι την ποινη που του βαλανε με το λαικο δικαστηριο
Το κράτος στερεί το δικαίωμα της αυτάρκειας και της αυτοάμυνας από τον πολίτη και δίνει το αποκλειστικό προνόμιο της επιβολής βίας στον θεσμό της αστυνομίας, με τη προϋπόθεση πως (τάχα) είναι ο βέλτιστος και ασφαλέστερος τρόπος για την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης. Αυτό υποτίθεται πως εξασφαλίζεται με την ενδελεχή και συνεχή εκπαίδευση των ένστολων. Με τα γραπτά σου μειώνεις εσύ ο ίδιος τον αστυνομικό θεσμό, εφόσον υπονοείς πως είναι αρκετά βλάκες για να μην γνωρίζουν τις συνέπειες μιας βολής υπό κλίση σε σκληρή επιφάνεια (άσφαλτο στο συγκεκριμένο περιστατικό). Έχοντας συναντήσει αρκετούς αστυνομικούς εντός του χώρου των σκοπευτηρίων, γνωρίζω πως είναι αρκετά ενημερωμένοι πάνω σε αυτό. Τα περί βολής στον αέρα δεν θα τα σχολιάσω καν, ας πω ότι θα ήταν αρκετά χειρότερη επιλογή και ας το αφήσουμε εκεί. Πίσω στο θέμα μας. Το λάθος του Κορκονέα δεν ξεκινάει από το που αποφάσισε να ρίξει. Το λάθος ήταν πως βγήκε το όπλο εξ αρχής. Ένα πιστόλι δεν είναι μέσο εκφοβισμού. Δεν δύναται να επιδειχθεί από τον αστυνομικό για αυτό το σκοπό, πόσο μάλλον να χρησιμοποιηθεί για να εκφοβίσει. Κάτι τέτοιο δεν θα έκανε ούτε ο τελευταίος πορτιέρης της νύχτας, πόσο μάλλον ένας σωστός επαγγελματίας ένστολος. Το πιστόλι βρίσκεται εκεί αποκλειστικά για την εξουδετέρωση μιας άμεσης απειλής κατά της ακεραιότητας του αστυνομικού ή πολίτη. Η ρίψη μπουκαλιών, όπως προκύπτει από την δικογραφία, δεν συνιστά τέτοια απειλή. Ο Κορκονέας δεν ήθελε να αμυνθεί, ήθελε να εκφοβίσει, ρίχνοντας προς την κατεύθυνση ενός πλήθους, παραβιάζοντας κάθε κανόνα σωστής και ασφαλούς οπλοχρησίας, αλλά και του δέοντος υπηρεσιακού δόγματος. Δεν έχουν σημασία τα ιδεολογικά πρόσημα των ανθρώπων απέναντι του, σημασία έχει πως ήταν πολίτες του κράτους και ένας ένοπλος κρατικός λειτουργός όφειλε να σταθεί αντάξιος των υπηρεσιακών του προσδοκιών και να ακολουθήσει τις εντολές που του δόθηκαν. Προτίμησε να προσποιηθεί τον Dirty Harry και πλήρωσε τις συνέπειες. Δεν έχεις παρά να ρωτήσεις μερικούς αστυνομικούς για να δεις τι άποψη έχουν για το περιστατικό
 

stakaman21

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2012
Μηνύματα
522
Like
637
Πόντοι
86
ποιος ειναι ο βενζινας τυπε,βοηθησε αν θελεις...! :confused:




:alivedick: :alivedick: :alivedick:
110.000 σπερματα μονο στο youtube...μαλλον εχεις μεινει λιγο πισω δυτη..

αν ποτε κατουρησουν,φορα τη μασκα καταδυσης.... :tooth:

για να σε προλαβω,δεν ανηκω πουθενα,αλλα μ΄ αρεσει να γλενταω την αριστεριλα.. :tooth:
 

macchiato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2021
Μηνύματα
2.294
Like
2.948
Πόντοι
456
Δεν είπα ότι είμαι δεξιός . ΠΑΣΟΚ ούτε για αστείο φίλε. Αλλά γιατί το πολιτικοποιεις?

οκ τυπε, δε με νοιαζει στο κατω κατω....απλως ετσι εκφραζονται αριστεροι κυριως.. :confused:
ουτε λεω πως ολοι οι αστυνομικοι ειναι κομπλε και δεν υπαρχουν βλαχαντερ στις ταξεις τους.
δεν κατανοω ομως-ουτε επιδοκιμαζω- τον ντορο που γινεται 14 χρονια μετα,ενω εχουν γινει πολυ πιο αδικες ανθρωποκτονιες εκ προθεσεως.

σε καμια περιπτωση δεν προκειται να ηρωοποιησω ατομα σαν τον Γρηγοροπουλο.
ας ειναι ελαφρυ το χωμα,προφανως,αλλα οταν συμπλεκεσαι στα πλαισια καβγα με οποιονδηποτε-ποσο μαλλον με οργανο ταξης- αναλαμβανεις το ρισκο και την ευθυνη. ολοι υπηρξαμε 15 χρονων, αλλα δεν προκαλουσαμε την τυχη μας, διοτι η κακια ωρα δε ξερεις ποτε θα σε βρει. εγω στα 15 μου γαμιομουν στο διαβασμα,ειχα ηδη lower και προετοιμαζομουν για proficiency...:glasses: :jerking:
εβγαινα ενα Σαββατο με το ζορι και 12 η ωρα ημουν σπιτι,ειδαλλως με κλειδωνε εξω ο πατερας μου να πουμε..! :confused:


την καλημερα μου:coffee:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom