Νέα

Διακοπές σόλο

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Dawn
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 248
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Μηνύματα
8.362
Like
4
Πόντοι
66
τις καλυτερες διακοπες τις εκανα στην κω το 98 μονος μου.γαμησα μια σουηδεζα μαμα χωρισμενη, κορματα απιστευτη και ωραιο μουνι, μια ολλανδεζα με κοντο μαλλι και βυζαρες 21 ετων και θα μπορουσα να γαμησω αλλη μια ισως δυο αν δεν εκανα μαλακιες αλλα ημουνα τοτε πιτσιρικας και μονος μου και δεν ειχα την πειρα που εχω τωρα.ειχα ομως τοτε την τυχη και την ενεργεια.και τωρα εχω αλλα επειδη εχουν αλλαξει οι εποχες προς το χειροτερο δεν την εχω οπως παλια.
να ξερετε το αλφα και το ωμεγα που μου ειπε ενας ξαδερφος μου στο καμακι ειναι το ηθικο.αν εχει ηθικο καλο εχεις και ενεργεια καλη και δεν πτοησε...το ηθικο τωρα ειναι στα κατω για για διαφορους λογους.αλλα αυτο αλλαζει.
γνωμη μου αν δεν εχεις ηθικο καλο νιωθεις οτι δεν εισαι στα καλυτερα σου μην πας μονος για διακοπες.αστο οτνα βρεθεις σε καλο MOOD.
η παρεα αν ταιριαζεις σε ανεβαζει και σου αυξανει τις πιθανοτητες στο τριπλασιο μην πω πενταπλασιο.αν δεν ταιριαζεις κανεις ισως τις χειροτερες διακοπες σου οπως ετυχε και σε εμενα μια φορα.
ο dawn γραφει σωστα πρακτικα πραγματα και απο κατι σουργελα που εμφανιζονται στα μεσημεριαναδικα και τα πρωιναδικα ειναι μακραν ετη φωτος καλυτερος...
 
Εγγρ.
11 Ιουν 2013
Μηνύματα
30
Like
0
Πόντοι
0
Όσοι παρακολούθησαν το θέμα από την αρχή θα διάβασαν ότι φέτος είχα αποφασίσει να πάω μόνος μου διακοπές, κυρίως επειδή δεν υπήρχε κάποιος διαθέσιμος φίλος να ακολουθήσει. Δεν το μετάνιωσα καθόλου. Παρόλα αυτά έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:

Το να διακοπάρεις σόλο, είναι δίκοπο μαχαίρι. Αφενός μεν έχεις την πλήρη ελευθερία των πράξεων σου, αφετέρου δε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βαρεθείς (ειδικά αν είσαι άτομο που δεν την παλεύει με την μοναξιά) ενώ η μοναχική παρουσία προκαλεί πρόβλημα στο καμάκι. Καλώς ή κακώς το "καμάκι" έχει πλεον πεθάνει εκτός και αν είσαι κανένας υπεργκομενος (που δεν είμαι), υπερφραγκάτος (που δεν είμαι) ή διάσημος (που δεν είμαι). Οι Ελληνίδες έχουν γίνει πιο ακατάδεκτες από πότε ενώ οι ξένες είναι πλέον ό,τι νάναι. Ειδικά αν είσαι μόνος είναι διπλά δύσκολο καθότι δεν υπάρχει wingman/κολλητός που θα αναλάβει την άλλη της παρέας, μιας και γυναίκες μόνες τους είναι από σπάνιο έως ανύπαρκτο θέαμα.

Εφόσον πλέον οι γνωριμίες γίνονται μέσω κοινής παρέας ή τρίτων ο μοναχικός ταξιδιώτης πρέπει να φροντίσει να δημιουργήσει μία. Αν έχετε κάποιο γνωστό στον μέρος που θα πάτε, καλό θα είναι να έρθετε σε επαφή μαζί του. Ακόμα και αν είναι κάποιος συνεργάτης ή συνάδελφος που δεν γνωρίζετε από κοντά και έχετε τηλεφωνική επικοινωνία. Μιλήστε μαζί του, βγείτε για ένα καφέ και υπάρχει πιθανότητα να σας δικτυώσει μέσα στο νησί. Εκτός φυσικά και αν είναι γνωστός παπάρας οπότε προσπεράστε τον.
Ο πιο εύκολος τρόπος να δημιουργήσετε δίκτυο γνωστών είναι με το να έχετε επαφές με μέρη που μαζεύουν κόσμο. Ποια είναι αυτά; Μα φυσικά τα καφέ/μπάρ. Προτιμήστε τα από τα κλάμπ που ανοίγουν μόνο το βράδυ, καθώς μπορείτε να πάτε και για καφέ εκεί το πρωί ενώ το βράδυ πάτε για ποτό. Βρείτε ένα που να σας αρέσει (η πρώτη μέρα είναι καλή για ένα "scanning" της περιοχής) και κάντε το στέκι σας. Γνωριστείτε με τον μπάρμαν, τον dj και την σερβιτόρα (προσοχή: δεν την πέφτουμε στην σερβιτόρα εκτός και αν κάνει εκείνη κίνηση, σύμμαχο θέλουμε όχι μια ακόμα χυλόπιτα). Ένας καλός τρόπος να γνωριστείτε είναι να καθίσετε στο μπάρ και να του πιάσετε την κουβέντα για την περιοχή (κόσμος, παραλίες κ.α.) το βράδυ, το πρωί την αράζετε σε δροσερό τραπεζάκι με συντροφιά εφημερίδας. Δώστε γενναίο φιλοδώρημα στην σερβιτόρα και φροντίστε να γνωριστείτε και με αυτήν, άλλωστε υπάρχει πιθανότητα οι φίλες της να έρθουν στο μαγαζί όποτε να γνωριστείτε και με αυτές. To βράδυ φροντίστε να μην μεθύσετε. Πιείτε όσο μπορείτε από ένα πότο (βρείτε ένα φτηνό και κάντε το το "ποτό σας") και δείξτε καλή διάθεση και όχι ότι σας τρέχουν τα σάλια.

Στις παραλίες προτιμήστε κάποια οργανωμένη πλάζ όπου δεν θα φοβάστε να αφήνετε τα πράγματα σας και θα μπορείτε να την αράξετε σε μια ξαπλώστρα με τον καφέ σας. Μπορείτε να ζητήσετε ευγενικά από τις διπλανές να σας βάλουν αντιλιακό στην πλάτη, να ξέρετε δεν θα αρνηθούν. Εκεί μπορείτε να πιάσετε κουβέντα αν της δείτε διαθέσιμες για πάρλα, αν δείτε ότι κοιτάνε αϊδιασμένες λες και κάνουν αγγαρεία ζορίστε τις λίγο (πχ να βάλουν και χαμηλά ή ότι τους ξέφυγε ένα μέρος) έτσι για να μάθουν οι σαύρες. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε μπάνια και σε κάποια μοναχική παραλία, να φροντίσετε όμως να έχετε αδιάβροχη θήκη για τα χρήματα και το κινητό,

Να έχετε στο νου σας, εσείς οι επίδοξοι μοναχικοί ταξιδιώτες, ένα πράγμα: είτε ταξιδεύετε χειμώνα , είτε καλοκαίρι η εντύπωση που πρέπει να δίνετε στον κόσμο είναι η ίδια: δεν ταξιδεύετε μόνος κατ'ανάγκη αλλά ως επιλογή. Επιλέξατε να είστε μόνος γιατί είστε μυστηριώδης τύπος, "άνθρωπος του κόσμου", ανεξάρτητος και αυτόνομος και δεν έχετε ανάγκη περιστασιακούς φίλους και περιστασιακές παρέες (ακόμα και αν δεν ισχύει αυτό ;)). Φροντίστε να πείτε ότι είχατε και άλλες προσφορές τις οποίες απορρίψατε για τον Α ή Β λόγο. Ενημερώστε ότι σας αρέσει να κυκλοφορείτε μόνος και ότι πολλές φορές βγαίνετε μόνος έξω για ποτό ή καφέ. Δείξτε ότι σας ενδιαφέρει η ουσία και όχι η επιφάνεια (ακόμα και αν δεν ισχύει αυτό  ;)). Φροντίστε να έχετε ενημερωθεί για τις παραλίες, τα μπαρ και τα αξιοθέατα του μέρους που θα πάτε, ακόμα και αν δεν έχετε ιδέα για το που βρίσκονται. Μην ρωτάτε για πληροφορίες, ρωτήστε για την αξιολόγηση της πληροφορίας που έχετε: δηλαδή μην ρωτάτε ποιες παραλίες είναι διαθέσιμες αλλά από τις Α, Β και Γ παραλίες ποια προτείνει ο συνομιλητής σας. Μην απελπίζεστε, μην είστε ηττοπαθής και μην δείχνετε απελπισμένος για να πηδήξετε. Σε αυτή την φάση υπάρχει πιθανότητα να γίνει κάποια γνωριμία που μπορεί να αναπτυχθεί όταν γυρίσετε πίσω στην βάση σας (με λίγη τύχη).

Φυσικά όλα αυτά είναι δική μου άποψη, βασισμένη στην εμπειρία που είχα (που δεν ήταν πάντα καλή). Κάθε αντίρρηση είναι δεκτή, ειδικά από άτομα πιο έμπειρα στο είδος. Α, για να μην το ξεχάσω, πάρτε και κανένα βιβλίο, είναι χρήσιμο.  :rockon: :rockon:

Αναλυτικές και πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου. Θα τις έχω σοβαρά υπόψιν μου, γιατί ανήκω κι εγώ στην συνομοταξία των "σόλο". Να' σαι καλά φίλε, ευχαριστώ. 
 
OP
OP
D

Dawn

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2006
Μηνύματα
6.956
Κριτικές
141
Like
47
Πόντοι
4.215
Πολύ ωραία η ανάλυσή σου και σε πολλά από όσα λες συμφωνώ.
Πες μου όμως είχες, κάποιες επιτυχίες?

και εγω την ιδια απορια εχω και επισης θελω να τον ρωτησω ποσες μερες εκατσε???

όχι μόνο αποτυχίες και μια βαρβάτη κιόλας γιατί μου άρεσε πολύ η γκόμενα. Έκατσα έξι μέρες και πολλά από αυτά που αναφέρω δεν κατάφερα να τα εφαρμόσω ή όταν το πήρα πρέφα ήταν πλέον αργά. Δεν θέλω να το παίξω εμπειρογνώμων ή και καλά "ιστορίας" απλά γράφω τα συμπεράσματα μου μετά από όλα όσα τράβηξα:

π.χ. σε μπαράκι την προτελευταία μέρα έπαιζαν δύο ξένες, η μία χόρευε και η άλλη καθόταν. Χόρεψα λίγο με την πρώτη και δοκίμασα να βάλω και στο χορό την δεύερη αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε κάποιος wingman για να την αναλάβει. Αν είχα περισσότερα πάρε-δώσε με τον μπάρμαν θα μπορούσα να τις τραβήξω στο μπάρ και να αναλάμβανε αυτός την μία. Δυστυχώς το σκέφτηκα αργά. Εν τέλη τα κορίτσια έφυγαν.

..εγω προσωπικα δεν την βασιζω...ομως για ολα αυτα που περιγραφει οσο και να ξυνεσαι για σκηνικα...αν δεν βρεθουν νυχια δε πα να κανει τουμπες ο οποιοσδηποτε ?...μηδεν εις το πηλικο...και το ξερεις και το ξερει ο καθενας μας..φυσικα και ειναι θεμα τυχης..οσο και να χτυπιεσαι σα σε'ι'κερ...

προφανώς και έχεις δίκιο. Απλά λέω ότι παίρνεις την τύχη στα χέρια σου, προσπαθείς για το καλύτερο και αν κάτσει η φάση, έκατσε. Δεν μπορείς να βασίζεσαι μόνο στα χέρια της "μοίρας", εγώ πχ "τυχερά" δεν είχα ποτέ, έφτυνα αίμα πάντα για καταφέρω πράγματα. Το θέμα είναι να μην μασάς από αποτυχίες και να είσαι έτοιμος να ξαναχτυπήσεις.
 

bestman69

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2009
Μηνύματα
2.714
Like
8
Πόντοι
16
Οι τελευταίες δυο σελίδες του thread δείχνουν πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα της μοναξιάς σήμερα. 
 

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Μηνύματα
29.737
Κριτικές
183
Like
3.094
Πόντοι
7.305
πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα της μοναξιάς σήμερα. 
I've seen one season
I've felt only cold, I'm so alone
Ride over, fall within
Shadows follow me, swallow me

την μοναξια πολλοι υμνησαν,αλλα δεν την αγαπησε κανεις.
Εξου κ οι στιχοι απο ενα παλιο μεταλοασμα.
 

ICCAROS

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2010
Μηνύματα
2.539
Κριτικές
200
Like
1.165
Πόντοι
2.310
Kαι πάλι ωραίος ο Dawn. Ακόμη κι αν δεν κάτσει η συνταγή με τον wingman (π.χ. γιατί να γουστάρονται με τη 2η γυναίκα?).

Βασικά όταν πας μόνος διακοπές και με την ψυχολογία ότι θα πρέπει να γνωρίσεις σωνει και καλά γυναίκες, γκόμενες, της 1 νύχτας ή όχι κτλ. κινδυνεύειες να χαλάσεις τις διακοπές σου μόνος σου και εξαρχής. Η πιθανότητα να μην σου κάτσει κάτι είναι μεγαλύτερη. Του κυνηγού και του ψαρα το πιατο 9 φορέςείναι αδειανό και 1 φορά γεμάτο!

Η προσέγγιση μου είναι διαφορετική. Όταν σε ρώτησα πού πήγες, δεν σε ρώτησα για να πάω για καμάκι, αλλά ο στόχος μου ήταν οι διακοπές αυτές καθεαυτές. Το καμάκι μπορεί να μεινει για την Αθήνα. Αυτή θα χάσει στο φινάλε. Από την άλλη το σεξ το έχω εγγυημένο όταν το αγοράζω.

Dawn καλό υπόλοιπο καλοκαίρι! Και σε όλους δλδ!

 

ICCAROS

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2010
Μηνύματα
2.539
Κριτικές
200
Like
1.165
Πόντοι
2.310
σιγά ρε παιδιά, μην το κάνουμε και μελό, μοναξια και ετσι
 

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Μηνύματα
5.490
Like
280
Πόντοι
86
αμ δεν ειναι τραβηγμενη...μιλαμε για εναν τυπο που βγαινει απο το αυτοκινητο του και γυριζει γυρω γυρω 5 φορες για να δει αν ειναι ολα καλα...εχει λασκαρει λεμε...κι ομως...και το ξανθο ενα μπουμπουκακι 25αρι περποιημενο ψηλο-αδυνατο...και αντε μετα να τρεχεις εσυ να πιασεις το 13αρι με ιταλικους αγωνες βητα κατηγορια κατακαλοκαιρο..
Μάλλον ειναι κλαρινογαμπρός σε γελοίο βαθμό ο δικός σου!  :grin:
 

Safado77

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2012
Μηνύματα
44
Like
2
Πόντοι
0
I've seen one season
I've felt only cold, I'm so alone
Ride over, fall within
Shadows follow me, swallow me

την μοναξια πολλοι υμνησαν,αλλα δεν την αγαπησε κανεις.
Εξου κ οι στιχοι απο ενα παλιο μεταλοασμα.

Παλιό αλλά τεράστιο... Και στίχοι που για κάποιους σημαίνουν πολλά.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom