Νέα

Cult ελληνικός κινηματογράφος

  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Dr. Kolompo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2021
Μηνύματα
2.785
Like
3.598
Πόντοι
456
Ξεπουλαγαν σαν ζεστά καρβέλια στους πάγκους την δεκαετία 80 .....δεν τις βλέπεις για να ψάξεις υψηλά νοήματα και αισθητική ....επίσης όπως κάθε πράγμα έτσι και με αυτές όταν μυριστικαν το εύκολο χρήμα οι πάσης λογής αρπακολλατζηδες το επίπεδο έπεσε πολύ τις γυρίζανε εντελώς στο πόδι χωρίς κανένα σενάριο και υλικοτεχνική υποδομή
Κάποιες είναι ακραία αισχρές. Σε σημείο που πρέπει να έχει νοητικά προβλήματα κάποιος για να την γυρίσει, δεν συζητάω τι νούμερο πρέπει να σαι για να παίξεις σε κάτι τέτοιο.... Παρακμή. Πιτσιρικάς που έβλεπα από τη συλλογή του πατέρα μου, για κάποιο λόγο όλες είχαν κάτι να πουν. Κι αυτές μείναν και στην ιστορία. Αλλά αποτελούν πολύ μικρό ποσοστό σε σχέση με το σύνολο των ταινιών αυτού του είδους. Σε φάση ένα 5% αξιζε πραγματικά, με εμφανώς και πάλι στοιχεία απαλεψιάς και παρακμής άλλης εποχής αλλά οκ. Βλέπε μεγάλη απόφραξη, καμικάζι αγάπη μου, οι περισσότερες του Μουστάκα και του Ψάλτη και κάποιες πολύ ελάχιστες από τις β' διαλογής παραγωγής όπως φυλακές ανηλίκων.
 

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Μηνύματα
4.344
Κριτικές
8
Like
11.025
Πόντοι
3.786
Γενικά cult είναι ταινίες που αυτοί που έχουν φανατικούς οπαδούς που αναπαριστούν σκηνές ,κατά μία έννοια και το Ας περιμένουν οι γυναίκες είναι καλτ.
 

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Μηνύματα
20.434
Κριτικές
7
Like
36.020
Πόντοι
10.411

james tiberius kirk

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Μηνύματα
3.246
Κριτικές
5
Like
5.263
Πόντοι
1.056
Πάλι μαλακίες γράφετε ορισμένοι. Μάλλον δεν τον παίξατε το πρωί να καθαρίσει η φαιά ουσία.
Αν είναι δυνατόν να βάζουμε στο ίδιο καζάνι το "Χούλιγκανς, κάτω τα χέρια από τα νιάτα" και την "Ευδοκία". Σοβαρευτείτε!!
Στο θέμα μας τώρα, γνωστή και αγαπημένη ελληνική καλτ ταινία με σαφείς επιρροές από την εξίσου καλτ αμερικανική ταινία "Maniac" είναι ο "Στραγγαλιστής της Συγγρού" με τον Απόστολο Σουγκλάκο. Ο κεντρικός ήρωας είναι ένας νέος με ψυχολογικά, που κάποια στιγμή ντύνεται τραβεστί και κατεβαίνει για πιάτσα στη λεωφόρο Συγγρού. Παραθέτω απόσπασμα της ταινίας το οποίο έχει ιδιαίτερη ιστορική αξία, μιας και είναι η πρώτη εμφάνιση της Τζένης Χειλουδάκη επί της οθόνης, ένα με δύο χρόνια μετά την εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου της!
 

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Μηνύματα
3.773
Like
7.733
Πόντοι
2.306
Η πιο καλτ ελληνική ταινία είναι το Πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι.
Που όταν την επαιξε η ΕΡΤ την έκοψαν στην μέση και έβγαλαν Διακοπή λόγω βλάβης.
Ο πρωταγωνιστής με μούσια βυζαινε λες και ήταν μωρό κάτι γυναίκες είχαν πετάξει τα βυζιά πολύ γέλιο.
Το έχουμε ξανασυζητήσει στο bou.
Ψάξτε την ιστορία έχει πολύ γέλιο.
Eνα βίντεο που έχει μια σκηνή είναι αυτό
 
OP
OP
Διαγραμμένο μέλος 138694
Εγγρ.
20 Μαΐ 2013
Μηνύματα
670
Like
1.353
Πόντοι
206
Όταν χάνει τον γιο του από υπερβολική δόση, μέσα στο σχολείο του, ο εξοργισμένος πατέρας (Γιάννης Βόγλης) θα αναζητήσει τους κακοποιούς που ευθύνονται για το χαμό του παιδιού του. Την ίδια στιγμή, μια δημοσιογράφος (Μαίρη Χρονοπούλου) καλύπτει το ρεπορτάζ για τα ναρκωτικά στα σχολεία. Με τη βοήθειά της, ο πατέρας θα ανακαλύψει τον αρχηγό της συμμορίας (Ανέστης Βλάχος), με τον οποίο μάλιστα είχε κι ο ίδιος συναλλαγές στο παρελθόν, πιστεύοντας ότι ο κακοποιός διακινούσε για λογαριασμό του λαθραία ποτά.
 
OP
OP
Διαγραμμένο μέλος 138694
Εγγρ.
20 Μαΐ 2013
Μηνύματα
670
Like
1.353
Πόντοι
206
Ο Μάκης έχει πάθος με το ποδόσφαιρο και παρακούει διαρκώς τον πατέρα του που του ζητάει να κάνει μια δουλειά της προκοπής. Η αδελφή του, η Νάσια, συνδέεται με τον Νικήτα, γιο του εφοπλιστή Αριστοτέλη Άρχου, που ασχολείται με αγώνες ταχύτητας. Ο Άρχος καλεί κάποια μέρα τη Νάσια στο γραφείο και της φέρεται με σκαιότατο τρόπο γιατί δεν θέλει να έχει η κοπέλα καμιά σχέση με τον γιο του. Το κορίτσι αποπειράται να αυτοκτονήσει, αλλά σώζεται, και ο Νικήτας φεύγει από το σπίτι του και της ζητάει να παντρευτούν. Ωστόσο, ένα συγκλονιστικό γεγονός επισκιάζει τα πάντα, καθώς στη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα καταρρέει μια κερκίδα, δημιουργείται πανικός και αρκετοί φίλαθλοι βρίσκουν το θάνατο.
 

Easy Rider

Μέγας
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Μηνύματα
6.733
Κριτικές
18
Like
15.349
Πόντοι
4.546
Τύποι μου, μερικές από αυτές τις ταινίες είναι πραγματικά διαμαντάκια!

Φόρος τιμής και σεβασμός στους πρωταγωνιστές, σκηνοθέτες και συνεργεία, ΑΥΤΟΙ είναι οι ηθικοί ΠΑΤΕΡΕΣ του Μπου(σαν τους Founding Fathers των Μέρικανς! ) !

Βλέποντας κάποιες σκηνές, με διαπέρασε ρίγος συγκίνησης, έξαψης και ενθουσιασμού, αντίστοιχο με αυτό που αισθάνθηκα σαν μπόμπιρας όταν πρωτο έπαιξα στα ουφάδικα beat'em'up / και Καράτε βαράτε, και ανέβαινα πίστες / Αρχηγούς.
 

fatos1924

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2015
Μηνύματα
123
Κριτικές
15
Like
946
Πόντοι
311
Καταπληκτικό νήμα!

Αφήνω ένα απο τα αγαπημένα μου τρέηλερ, εδώ.

 

Αρραχίων

Μέλος
Εγγρ.
15 Απρ 2022
Μηνύματα
324
Κριτικές
2
Like
559
Πόντοι
21
Είχα δεί πριν αρκετά χρόνια στο You Tube μια ταινία παραγωγής του '90 ,οπου πάνω κάτω το σενάριο είναι το εξης . Δυο αδέρφια ( ή ξαδερφια) έχουν ένα μικρό σπιτάκι αυθαίρετο ( που στο τελος κατεδαφίζεται ) οπου εκει μένει η γιαγια τους. Ο ένας απο τα αδέρφια αποφυλακιζεται και την πρωτη μερα της αποφυλάκισης ο αδερφός του του κανει δωρο μια συνεδρια με βίζιτα σε ενα ξενοδοχειο , μολις την βλεπει την βιζιτα ο άλλος τρελενεται και θέλει να την παρει μαζι του για να την σώσει και καλα επειδη την κακομεταχειριζεται ο νταβας. Πλακώνει στο ξυλο το νταβα και την παιρνει και απο 'κει και επειτα αρχιζει μια περιπέτεια καταδιωξης και περιπλάνησης . Μπορεί κανείς να αναγνωρίσει την παραπανω ταινία ή έστω να δώσει κάποια πρόταση? , την ψαχνω πολλά χρόνια και δεν μπορω με τίποτα να την βρώ.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom