Νέα

Χτίσιμο οροφής πάνω από αποθήκη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα urlauber
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 24
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.949
Πόντοι
1.706
Προκειτε να παρω μια αποθηκη που εχει οροφη απο ελενίτ με ξυλινες βασεις στηρίγματος.
Θελω να χτισω οροφή τσιμεντενια κανονικη , να ριξω πλάκα που λενε για να χτισω απο πανω οροφο.
Πως μπορω να υπολογισω το κοστος και τον χρόνο?
Μονο τα κατασκευαστικα ,οχι γραφειοκρατικα

Τελευταία τροποποίηση:

Odin_

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Δεκ 2014
Κριτικές
44
Like
47.647
Πόντοι
11.146
Προκειτε να παρω μια αποθηκη που εχει οροφη απο ελενίτ με ξυλινες βασεις στηρίγματος.
Θελω να χτισω οροφή τσιμεντενια κανονικη , να ριξω πλάκα που λενε για να χτισω απο πανω οροφο.
...μαγκα μου τι εννοεις "εχει οροφη απο ελενίτ με ξυλινες βασεις στηρίγματος", δηλαδη το κτισμα δεν εχει θεμελια/πεδιλα κτλ?!?!!?!!? Αν εχει τοτε πρεπει να δεις την αδεια για ποσους οροφους ειναι (γτ δν ξερεις αν θα αντεξουν κολωνες/δοκαρια και το σιδερωμα που εχουν). Η πλακα που θες να ριξεις (και να κρατησει κ επιπλεον οροφο απο πανω) πρεπει να στηριζεται καπου για να αντεξει. Πρεπει να πας μηχανικο για μια μελετη κ για τα στατικα κ να δεις αν σε συμφερει (πριν προχωρησεις στην αγορα)!!!!
:hi:

thelastpm

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2009
Κριτικές
1
Like
3.548
Πόντοι
456
Πιο πολύ θα σου κοστίσει να απομακρύνεις το ελενίτ (έχει αμίαντο) με ασφάλεια.

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.776
Πόντοι
736
Καλύτερα σε μηχανικό να ρωτήσεις , αυτός θα ξέρει αν πρέπει να μπούνε εξτρα κολώνες η τι άλλο μπορεί να χρειαστεί.

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.710
Πόντοι
506
Σου εχω την απολυτη λυση! Μη στεναχωριεσαι, δωρεαν!
Μιας και τα στηριγματα , οι βασεις, ειναι ξυλινα θα ητανε καλο να διατηρησεις την αρχιτεκτονικη του , αυτου , του κτισματος :2funny:.
Απομακρυνε με προσοχη τις αμυαντοπλακες πρωτα, μετα μαζεψε καλαμια απο τα στραγγυστικα.
Τωρα για να κανεις το πατωμα του 1ου ωροφου θα χρειαστει καποια τεχνικη, βρες στο youtube, εχει βιντεακια, εαν εχεις κονε με Φιλιππινες μερια, ρωτα τους.

Δε νομιζω να σε ενοχλησει καμια πολεοδομια, αλλα μονο με καλαμια

Τελευταία τροποποίηση:

lelosbi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
1.227
Πόντοι
206
Μαγκες να ρωτησω κατι εδω να μην ανοιγω νεο θεμα.
Εχω ενα σπιτι 25 ετων μη ηλεκτροδοτουμενο. 1ος οροφος. Θα ερθω Ελλαδα τελη Αυγουστου και θελω να βαλω ρευμα. Πως γινεται η διαδικασια και ποσο χρονο θα παρει να μου το συνδεσουν ? Κι επειδη θα ερχομαι 2 φορες το χρονο για διακοπες απο 15 μερες καθε φορα. ποιο τιμοιλογιο συμφερει να επιλεξω ?

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
2.052
Πόντοι
456
Εχω ενα σπιτι 25 ετων μη ηλεκτροδοτουμενο. 1ος οροφος. Θα ερθω Ελλαδα τελη Αυγουστου και θελω να βαλω ρευμα. Πως γινεται η διαδικασια και ποσο χρονο θα παρει να μου το συνδεσουν ? Κι επειδη θα ερχομαι 2 φορες το χρονο για διακοπες απο 15 μερες καθε φορα. ποιο τιμοιλογιο συμφερει να επιλεξω ?
Τσίμπα έναν γύφτο από τον παρακείμενο καταυλισμό να σου τραβήξει ένα καλώδιο από την κοντινότερη κολόνα της ΔΕΗ και καθάρισες... Ξέρουν αυτοί... :rolleyes:

thelastpm

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2009
Κριτικές
1
Like
3.548
Πόντοι
456
Αν έχει ρολόι είναι σχετικά εύκολη διαδικασία (θα πάρει κάποιες μέρες μέχρι να έλθει ο ΔΕΔΗΕ να στο συνδέσει).

Θα χρειαστείς σίγουρα σχέδιο εγκαταστάτου.

Πάρε τηλ. έναν οποιονδήποτε εναλλακτικό πάροχο (για λιγότερη γραφειοκρατία).

Θα σου ζητήσουν ταυτότητα, Ε9 κλπ (τα κάνεις όλα με viber).

Με τα τιμολόγια αν βγάλεις άκρη πες μου κι εμένα.

lelosbi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
1.227
Πόντοι
206
Αν έχει ρολόι είναι σχετικά εύκολη διαδικασία (θα πάρει κάποιες μέρες μέχρι να έλθει ο ΔΕΔΗΕ να στο συνδέσει).

Θα χρειαστείς σίγουρα σχέδιο εγκαταστάτου.

Πάρε τηλ. έναν οποιονδήποτε εναλλακτικό πάροχο (για λιγότερη γραφειοκρατία).

Θα σου ζητήσουν ταυτότητα, Ε9 κλπ (τα κάνεις όλα με viber).

Με τα τιμολόγια αν βγάλεις άκρη πες μου κι εμένα.
Ρολοι δεν εχει. Δεν ειχε ποτε ρευμα το σπιτι.
Ο λογιστης μου ειπε οτι μπορει να παρει πανω απο 10 μερες. Τοσες μερες χωρις ρευμα τι θα κανω, παλαιοχριστιανος θα γινω ?
Για το τιμολογιο μαλλον θα παω σε αυτο με το ακριβο παγιο και φτηνοτερη κιλοβατωρα αφου ρευμα θα καταναλωνω 30 μερες το χρονο εγω κι αλλες 20 η οικογενεια του αδερφου μου.

Oletiras

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2017
Like
3.994
Πόντοι
456
Για το τιμολογιο μαλλον θα παω σε αυτο με το ακριβο παγιο και φτηνοτερη κιλοβατωρα αφου ρευμα θα καταναλωνω 30 μερες το χρονο εγω κι αλλες 20 η οικογενεια του αδερφου μου.
:headbang:

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
2.052
Πόντοι
456
Καλά κρασιά....

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
43.902
Πόντοι
9.931
Ο λογιστης μου ειπε οτι μπορει να παρει πανω απο 10 μερες. Τοσες μερες χωρις ρευμα τι θα κανω, παλαιοχριστιανος θα γινω ?
Αν δεν ειχε ποτε μετρητή ρευματος τοτε καληνύχτα και καλη τυχη, ιδικα καλοκαιριάτικα που φεύγει και προσωπικό με άδειες... βαλε 20 εργάσιμες να εισαι μεσα.

cost2001

Μέγας
Εγγρ.
18 Μαρ 2006
Like
17.809
Πόντοι
3.556
Τύπε αρχικά μπερδεύτηκα και από λάθος διάβασα "Χύσιμο οροφής πάνω από αποθήκη"

lelosbi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
1.227
Πόντοι
206
Αν δεν ειχε ποτε μετρητή ρευματος τοτε καληνύχτα και καλη τυχη, ιδικα καλοκαιριάτικα που φεύγει και προσωπικό με άδειες... βαλε 20 εργάσιμες να εισαι μεσα.
Αυτο με τις αδειες το εχω σκεφτει και λεω να μεταφερω τη δικη μου αδεια για μετα τις 15 Σεπτεβρη μπας και ξεμπερδεψω νωριτερα. Αλλα και παλι 10 μερες που λεει ο λογιστης ειναι πολλες.
Μηπως ξερεις και τι κοστος θα εχει ολο αυτο στο περιπου ?

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
19.882
Πόντοι
3.846
Ξεκίνα από τώρα τη διαδικασία. Θα χρειαστεί αποτύπωση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και μετά να έρθει το συνεργείο να βάλει το μετρητή, αυτοψία για τα τετραγωνικά, έχεις δρόμο ακόμα.

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
19.882
Πόντοι
3.846
Αν δεν υπάρχουν σχέδια από την άδεια ,ούτε άδεια, φέρε δικό σου πολιτικό μηχανικό να σου πει αν αντέχει το κτίριο τσιμεντένια οροφή όπως είναι τώρα.
Για την κατασκευή, μάλλον δεν πας για θερμομόνωση ,αν το κάνεις τώρα θα στεγνώσει η πλάκα γρήγορα, δεν είναι μεγάλη ταλαιπωρία. Αν φυσικά δε θέλει επιπλέον στήριξη.
Επίσης θα κάνεις στηθαίο, επένδυση της οροφής με πλάκες πεζοδρομίου ή κάτι τέτοιο; Αν δε θες να σηκώσεις άλλο όροφο, πρέπει να δώσεις κλίση στο μπετον πάνω και να περάσεις σωλήνες για το νερό της βροχής.
Τέλος θες να βάλεις κάτι πάνω στην οροφή; Αν είναι να βάλεις ψησταριά ή ηλιακό είσαι εντάξει. Αν θες να σηκώσεις όροφο είναι άλλη φάση. Θα σου πει ο στατικός τι χρειάζεσαι ανάλογα με το πόσα κιλά θα σηκώνει η οροφή σε κάθε τ.μ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom