Νέα

Bar «Έλενα» στο Κιάτο

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα dfwk
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 23
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
59
Πόντοι
66
[size=10pt]...οι εξαιρέσεις απολύονται. [/size]

Aκριβώς έτσι. Και δεν ισχύει στο συγκεκριμένο μαγαζί (μόνο), αλλά ΣΕ ΟΛΑ του είδους.

Εκτός κι αν δεν είναι ακριβώς αυτού του είδους....
 
OP
OP
dfwk

dfwk

Τιμημένος
Εγγρ.
3 Σεπ 2006
Μηνύματα
1.872
Κριτικές
6
Like
387
Πόντοι
316

Συμφωνώ ότι αυτά τα μαγαζιά στηρίζονται όπως είπε και ο συναγωνιστής gent007 «στα καψούρια που θα καταθέτουν τον οβολό τους στο μαγαζί για να ξαναδούν τον "έρωτά τους". Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις αλλά οι εξαιρέσεις απολύονται.».
Ειλικρινά το τελευταίο δεν το καταλαβαίνω. Τι απολύονται; 

Δηλαδή αν μια κοπέλα γνωρίσει κάποιον και τον βλέπει εκτός μαγαζιού ενώ παράλληλα δουλεύει αποτελεί εξαίρεση και απολύεται;

Πάντως ενημερωτικά σας λέω ότι στο Έλενα οι κοπέλες δεν δουλεύουν μεροκάματο αλλά με ποσοστά από τα ποτά που κάνουν και έτσι ο ιδιοκτήτης δεν της τρέχει να του βγάλουν δουλειά. 
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
59
Πόντοι
66
[size=8pt]Ειλικρινά το τελευταίο δεν το καταλαβαίνω. Τι απολύονται; 
Δηλαδή αν μια κοπέλα γνωρίσει κάποιον και τον βλέπει εκτός μαγαζιού ενώ παράλληλα δουλεύει αποτελεί εξαίρεση και απολύεται; [/size]

Nα στο εξηγήσω:

Τα μαγαζιά, έχουν κανόνες. Οι κανόνες ξεκαθαρίζονται στις εργαζόμενες όταν προσλαμβάνονται, και αν τους παραβούν, απολύονται.

Τώρα: Ο κανόνας είναι (όπως και σε κάθε επιχείρηση που έχει πελατολόγιο) ότι ο εργαζόμενος δε θα προσπαθήσει ΠΟΤΕ να πάρει χρήματα απο πελάτη της επιχείρησης και να τα βάλει στην τσέπη του. Δε μπορεί δηλαδή ο σερβιτόρος που σερβίρει στο εστιατόριο να πει σε πελάτη "θα σου φέρω ένα ρυζάκι που το έχω φτιάξει εγώ". Θα απολυθεί.

Το μαγαζί ζει (έχει έσοδα) απο τα πορτοφόλια των πελατών, και χρησιμοποιεί τις εργαζόμενες για να πεισθούν οι πελάτες να αποχωρισθούν το περιεχόμενό του, και να μπει αυτό στο ταμείο του μαγαζιού.
Αν οι εργαζόμενες χρησιμοποιούν την "πειθώ" τους για να πείσουν τους πελάτες να εκταμιεύσουν, αλλά το προϊόν το βάζουν στην τσέπη τους (με όποιο αντάλλαγμα, και για όποιο λόγο), τότε οι εργαζόμενες αυτές δε κάνουν για το μαγαζί, και απολύονται. Δεν του αυξάνουν τα έσοδα.

Καταλαβαίνεις, ότι αν οι εργαζόμενες "χρησιμοποιούν" το μαγαζί για να βρίσκουν πελατεία να εκδίδονται, κανείς πελάτης δε θα έχει λόγο να "κερνάει" ποτά και να πληρώνει χορούς, τα δυο πράματα δηλαδή που φέρνουν έσοδα στο μαγαζί.
Γι αυτό, το βιολί αυτό κόβεται με το μαχαίρι εξ αρχής, αν γίνει αντιληπτό.

Τώρα: Βεβαίως και αν μια κοπέλα έχει ένα γκόμενο εκτός μαγαζιού δεν απολύεται. Αλλά η δουλειά (στο μαγαζί) είναι δουλειά, και ο γκόμενος, γκόμενος.
Εκ πείρας δε σου λέω, ότι ΚΑΝΕΝΑΣ γκόμενος κοπέλας απο μαγαζί (οι περισσότερες έχουν) δε πάει να τα πίνει στο μαγαζί που δουλεύει η δικιά του, γιατί ποιός ο λόγος να το κάνει? Άσε που τις ώρες αυτές συνήθως αυτός κοιμάται.

Παράβαση αυτού που σου περιγράφω γίνεται για δυό λόγους:

1) Το μαγαζί είναι εν γνώσει του ότι γίνεται και τέτοια δουλειά. Τότε όμως ο μαγαζάτορας παίρνει και ποσοστά, και τίθεται θέμα (και κατηγορία) μαστρωπείας. Εκτός αυτού, πρέπει να υπάρχει και μέθοδος καταμέτρησης, ελέγχου ποσοστών κλπ. Αλλάζει το επάγγελμα δηλαδή, δεν είναι πια στριπτηζάδικο.

2) Κάποια κοπέλα το κάνει, αλλά αυτό δε γίνεται σε μεγάλη έκταση. Γιατί α) δεν είναι όλες πουτάνες (αν και έχουν "χαμηλότερη" τιμή απο άλλες), και β) η κοπέλα που δε θα είχε αντίρηση να το κάνει (για να βγάλει το κατι τις της παραπάνω) ΠΟΤΕ δε ξέρει αν αυτός (ο άγνωστος) που της την πέφτει ("να σου δώσω τόσα να μου κάτσεις") δεν είναι βαλτός απ το αφεντικό, ή μπάτσος, ή κάτι άλλο που θα την μπλέξει.

Γι αυτό λέμε "απολύονται" αν αλλάξουν το τροπάριο. Ο κανόνας είναι αυτός.
Αν πέσεις εσύ σε καμιά εξαίρεση, πες την μας και μας...
 
OP
OP
dfwk

dfwk

Τιμημένος
Εγγρ.
3 Σεπ 2006
Μηνύματα
1.872
Κριτικές
6
Like
387
Πόντοι
316

Ωραία η διεξοδική ανάλυση που έκανες, που αντικατοπτρίζει πλήρως τον άρτιο τρόπο λειτουργίας αυτών των μαγαζιών.

Αλλά έγραψες 30 γραμμές με πράγματα που δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με αυτό που εγώ ρώτησα.

Και αυτό που αφορούσε στο ερώτημα μου το περιέκλεινες σε μια γραμμή.
Τώρα: Βεβαίως και αν μια κοπέλα έχει ένα γκόμενο εκτός μαγαζιού δεν απολύεται. Αλλά η δουλειά (στο μαγαζί) είναι δουλειά, και ο γκόμενος, γκόμενος.

Δεν πιστεύω πως λέμε κάτι διαφορετικό.....

Εκ πείρας δε σου λέω, ότι ΚΑΝΕΝΑΣ γκόμενος κοπέλας απο μαγαζί (οι περισσότερες έχουν) δε πάει να τα πίνει στο μαγαζί που δουλεύει η δικιά του, γιατί ποιός ο λόγος να το κάνει?
Και εδώ συμφωνούμε ότι ο μαμιάς δεν τα πίνει ποτέ στο μαγαζί που δουλεύει η δικιά του γιατί δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος.

Έχω πατήσει στο Έλενα δύο φορές. Μία που γνώρισα την κοπέλα και την άλλη έπειτα από 1,5 μήνα επειδή έτυχε και ήμουνα εκεί κοντά και είχα ασταμάτητες κάβλες. Και όχι μέσα στο μαγαζί αλλά έξω στο αυτοκίνητο.

Άσε που τις ώρες αυτές συνήθως αυτός κοιμάται.
Εγώ σε λίγο θα πάω για ύπνο. ;)
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom