Νέα

Αυθαίρετα...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα rodolfos2393
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

rodolfos2393

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουν 2019
Κριτικές
5
Like
328
Πόντοι
280
μυστες.... η γυναικα εχει ενα σπιτι με αδεια το 2012 ημιτελες απο ενσημα/πολεοδομια.... αλλα ο μλκς ο μηχανικος της ειχε πει τοτε οτι δεν θα ειχε θεμα με ρευμα κτλ... τωρα που θελαμε να το νοικιασουμε ο πεθερος μας ειπε οτι δεν εχει τετοια βεβαιωση και οτι εχει αυθαιρεσιες (@#$@#$#@ αρα γιοκ ρευμα)... γινεται κατι; σωστος ο πεθερος; μπορω να παω καπου η να ττο γκρεμισω; (οι αυθαιρεσιες ειναι ενα μικρο δωμα (15τετραγωνικα?) στην ταρατσα και η σκαλα που καταληγει μεχρι την ταρατσα... ειμαι σε σοκ....

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
19.733
Πόντοι
3.846
Δεν ειναι το σπίτι αυθαίρετο, ένα τμήμα του είναι. Άρα ρεύμα θα έχεις κανονικά. Πρέπει να βρεις ένα μηχανικό να σου βγάλει το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσεις για να το τακτοποιήσεις.

OP
OP
R

rodolfos2393

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουν 2019
Κριτικές
5
Like
328
Πόντοι
280
Δεν ειναι το σπίτι αυθαίρετο, ένα τμήμα του είναι. Άρα ρεύμα θα έχεις κανονικά. Πρέπει να βρεις ένα μηχανικό να σου βγάλει το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσεις για να το τακτοποιήσεις.
μονιμη λυση; η θα το πληρωνω καθε χρονο; θυμαμαι τον πεθερο να μου λεει οτι το ειχε προσπαθησειι παλιοτερα αλλα ειχε καλυψει τα τετραγωνικα; το υψος; κατι τετοιο... (ειναι ο δευτερος οροφος πανω απο τον παλιοτερο) και δεν μπορουσε να το κανει.... και εκει με επιασε απελπισια καθως θελαμε να μετακομιισουμε εκει... και δεν ξερω αν δεν μας γουσταρει να μας εχει στο κεφαλι του..... το σπιτι ειναι στο ονομα της γυναικας... απλα δεν ελεγχε τι εχτιζε ο πατερας της...

Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
16.092
Πόντοι
3.846
Ρώτησα τηλεφωνικά - ήταν έξω ο ανιψιός - και μου είπε ότι όσα είναι μετά το 2011 δεν τακτοποιούνται.
Αλλιώς κανένα 500ρικο πάει η φάση, μια φορά πληρώνεις το πρόστιμο σε κάθε περίπτωση.

Τελευταία τροποποίηση:
OP
OP
R

rodolfos2393

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουν 2019
Κριτικές
5
Like
328
Πόντοι
280
φιλε με εσωσες το ειχα ενα αγχος... γιατι διαβαζα για μετα το 2011 οτι δεν.... και το εκλαιγα.... οχι τπτ αλλο αλλα θελουμε να μετακομισουμε.... και ενα σπιτι μετραει.....

Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
16.092
Πόντοι
3.846
Τι να σου πω μπλέξιμο...
Βασικά έχω πάει σε ένα σωρό τακτοποιήσεις αυθαίρετων (αδελφός & ανιψιός πολιτικοί μηχανικοί - εγώ όχι) και τα έχω φάει στη μάπα...
Αν κατέβει ο αδελφός το Σαββατοκύριακο θα τον ρωτήσω περισσότερα, αλλά ο ανιψιός είπε ότι άντε να αποδείξεις με καμμία αεροφωτογραφία ότι φτιάχτηκε έστω το 2011, ειδάλλως ΓΚΡέμισμα εφόσον έχετε καλύψει τα τετραγωνικά δόμησης.
Και το θέμα είναι ότι λογικά θα μένετε Αθήνα, άρα @@ρια πόσο να κρύβεστε;
Εδώ σκάει στα ερημοχώρια η Πολεοδομία μέσω καρφώματος...

Τελευταία τροποποίηση:

lelosbi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
1.208
Πόντοι
206
Σε διοροφο κατασκευης 1998 ο πανω οροφος δεν ειχε ποτε ρευμα ουτε ρολοι γυσικα. Οταν χρειαστηκε να βαλω ζητηθηκαν απο ΔΕΔΗΕ σχεδια απο μηχανικο. Αυτος βρηκε αυθαιρετες κατασκευες. Μια σκαλα οπως εσυ και καποια παραπανω τετραγωνικα. Προστημο απο πολεοδομια πανω απο 1800. Αμοιβη μηχανικου 1000 χωρις αποδειξη, αλλιως πληρωνα και το ΦΠΑ. Θα πρεπει να ερθει να μετρησει τα παντα. Κατι αλλες μαλακιες γυρω στα 350. Τα δινεις μια φορα και ξεμπερδευεις.
Για να βαλεις ρευμα υπολογισε αλλα 2000 και λιγα λεω.

OP
OP
R

rodolfos2393

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουν 2019
Κριτικές
5
Like
328
Πόντοι
280
του πεθερου ειναι καπου το 1996 (ο κατω οροφος), της γυναικας το 2012? καπου εκει... το "παρανομο" ειναι η σκαλα που παει μεχρι την ταρατσα και ενα μικρο δωμα (ενα κουζινακι ισα ισα) .... αντε να δουμε... ας εκανε μια μεταλλικη σκαλα.... αφου ερχοταν το ρευμα.... αλλα τι να πεις.. μια αποφαση να την γκρεμισω ειναι....

Readytogo22

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Σεπ 2022
Like
2.734
Πόντοι
456
Άσχετο με το όλο θέμα αλλά μου αρέσει η αλληλεγγύη που υπάρχει στη σελίδα. Ότι και να ρωτήσεις κάποιος θα έχει μια λύση να σου δώσει. Αντίθετα με πολλές ιντερνετικές κοινότητες.

tarzan71

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2019
Like
613
Πόντοι
81
του πεθερου ειναι καπου το 1996 (ο κατω οροφος), της γυναικας το 2012? καπου εκει... το "παρανομο" ειναι η σκαλα που παει μεχρι την ταρατσα και ενα μικρο δωμα (ενα κουζινακι ισα ισα) .... αντε να δουμε... ας εκανε μια μεταλλικη σκαλα.... αφου ερχοταν το ρευμα.... αλλα τι να πεις.. μια αποφαση να την γκρεμισω ειναι....
Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα, αλλά σίγουρα ένας μηχανικός θα σε κατατοπίσει. Πρέπει να δει τον χώρο και την άδεια. Αν μιλάμε για ένα δώμα μπορεί να περαστεί σαν αποθήκη και να γλιτώσεις το γκρέμισμα. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι σου είπαν πως είναι αυθαίρετο. Έγινε κάποια καταγγελία και βεβαίωσε η πολεοδομία την αυθαιρεσία; Αλλιώς δεν στέκει

OP
OP
R

rodolfos2393

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουν 2019
Κριτικές
5
Like
328
Πόντοι
280
δεν υπαρχει καποια καταγγελια, ο πεθερουλης μου ειχε πει οτι στο σχεδιο για να βγει μεγαλυτερο το σπιτι δεν υπηρχε η σκαλα προς την ταρατσα (από τον 2ο οροφο) και το δωμα.... ειχε φωναξει μηχανικο αλλα του ειχε πει πριν κατι χρονια οτι τα ειχε εξαντλησει ολα... και δεν.... ελειπε και η κορη... και γενικα το θεμα δεν προχωρησε/ψαχτηκε... απλα φοβαμαι μην παω σε κανεναν και ανοιξει η κουβεντα για ελεγχους κτλ.... αν ειναι να το γκρεμισω μονος την παπαρια χωρις τραβηγματα...

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
8.620
Πόντοι
2.636
Άσχετο με το όλο θέμα αλλά μου αρέσει η αλληλεγγύη που υπάρχει στη σελίδα. Ότι και να ρωτήσεις κάποιος θα έχει μια λύση να σου δώσει. Αντίθετα με πολλές ιντερνετικές κοινότητες.
Αυτό έχω να το πω και εγώ. Δεν υπάρχει αντίστοιχο φόρουμ όπου ναι μεν θα βρεθούν άνθρωποι να σε τρολάρουν ή να σε πειράξουν κ.λπ αλλά μετά είτε οι ίδιοι είτε άλλοι θα σε βοηθήσουν στο θέμα που θα τους ρωτήσεις.

Scarface48

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουν 2025
Like
1
Πόντοι
0
Αιθαίρετες κατασκευές μετά τον Ιούλιο του 2011 δεν τακτοποιούνται. Αν μπορείς να αποδείξεις ότι κατασκευάστηκε μέχρι τότε, μπορεί να ενταχθεί ως τακτοποίηση στον Ν.4495/2017. Αν είναι μετά το 2011 και έχεις υπόλοιπο δόμησης από την πρώτη άδεια μπορείς να το εντάξεις προς άδεια νομιμοποίησης και να προχωρήσεις στην έκδοση αδείας εντός χρονικού διαστήματος. Αν δεν γίνεται τίποτα από τα δύο λυπάμαι, θα πληρώνεις πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης μέχρι να βγει κάποιος νόμος για τα κτίσματα μετά το 2011.

riding

Μέγας
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
2
Like
11.393
Πόντοι
3.786
μυστες.... η γυναικα εχει ενα σπιτι με αδεια το 2012 ημιτελες απο ενσημα/πολεοδομια.... αλλα ο μλκς ο μηχανικος της ειχε πει τοτε οτι δεν θα ειχε θεμα με ρευμα κτλ... τωρα που θελαμε να το νοικιασουμε ο πεθερος μας ειπε οτι δεν εχει τετοια βεβαιωση και οτι εχει αυθαιρεσιες (@#$@#$#@ αρα γιοκ ρευμα)... γινεται κατι; σωστος ο πεθερος; μπορω να παω καπου η να ττο γκρεμισω; (οι αυθαιρεσιες ειναι ενα μικρο δωμα (15τετραγωνικα?) στην ταρατσα και η σκαλα που καταληγει μεχρι την ταρατσα... ειμαι σε σοκ....
Καταρχάς για να πάρεις σωστή συμβουλή εδώ που άνοιξες το νήμα,θα πρέπει να μας βάλεις φωτογραφία της γυναίκας ...

Λόγω καλοκαιριού και ζέστας να προτιμήσεις με μαγιό,με εσώρουχα ακόμα καλύτερα αλλά δεν χρειάζεται στην παρούσα φάση & να δεις τι απαντήσεις θα πάρεις :confused:

riding

Μέγας
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
2
Like
11.393
Πόντοι
3.786
Έχοντας ιδία εμπειρία,εισαι στην εποχή που όλα τακτοποιούνται με χρήμα.

Πρόσεχε μόνο να βρεις "σωστούς" επαγγελματίες,μηχανικό ,ηλεκτρολόγο κλπ.

Ο μηχανικός θα έρθει στον χώρο να μετρήσει,να σου βγάλει ενεργειακο πιστοποιητικό και να σ πει ποια σημεία δεν συμφωνούν με την αρχική κατασκευή και πόσα χρήματα θα πρέπει να πληρώσεις σε ταμεία και στον ίδιο για να "τροποποιήσει" την άδεια.

Εάν ολοκληρώσεις αυτή την διαδικασία,θα του πεις πως θέλεις ρεύμα ώστε να στείλει τα αντίστοιχα χαρτιά στον Δήμο για δήλωση τετραγωνικών και θα βρεις ηλεκτρολόγος να σου κάνει την ΥΔΕ στον ΔΕΔΔΗΕ και να ζητήσετε ρεύμα.

Εάν θέλεις μονοφασικό μετρητή το κόστος του ΔΕΔΔΗΕ είναι κάπου στα 350€ για να το ηλεκτροδοτήσει

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
19.733
Πόντοι
3.846
Συγγνώμη αλλά μην αστειεύεστε με τον άνθρωπο που έχει πραγματικό πρόβλημα.

1. Προφανώς το σπίτι είχε ήδη ρεύμα αφού χτίστηκε βάσει άδειας. Οι αυθαιρεσίες έγιναν μετά.
2. Πήγαινε σε ένα πολιτικό μηχανικό ή αρχιτέκτονα και πες του τι πρόβλημα έχεις. Θα σου ζητήσει τα εγκεκριμένα σχέδια της άδειας και θα συγκρίνει αυτά με την τωρινή κατάσταση. Μετά θα σου πει τι πληρώνεις.
3. Τελικά 15 τετραγωνικά είνια τα αυθαίρετα ή ένας ολόκληρος όροφος; Αυτά τα 15 τ.μ. δεν παίρνουν ήδη ρεύμα από το υπόλοιπο σπίτι; Πρέπει να έχουν δικό τους ρολόι για κάποιο λόγο;
4. Από ότι κατάλαβα το πρόβλημα είναι ότι θέλετε να σας μεταβιβάσει ο πεθερός το σπίτι. Εκεί υπάρχει το πρόβλημα ,όχι στο ρεύμα. Το σπίτι για να μεταβιβιαστεί πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί όλες οι αυθαιρεσίες. Κανονικά το πρόστιμο το πληρώνει ο πεθερός σου αφού σε εκείνον ανήκει ακόμη το σπίτι.

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
3.018
Πόντοι
456
δεν υπαρχει καποια καταγγελια, ο πεθερουλης μου ειχε πει οτι στο σχεδιο για να βγει μεγαλυτερο το σπιτι δεν υπηρχε η σκαλα προς την ταρατσα (από τον 2ο οροφο) και το δωμα.... ειχε φωναξει μηχανικο αλλα του ειχε πει πριν κατι χρονια οτι τα ειχε εξαντλησει ολα... και δεν.... ελειπε και η κορη... και γενικα το θεμα δεν προχωρησε/ψαχτηκε... απλα φοβαμαι μην παω σε κανεναν και ανοιξει η κουβεντα για ελεγχους κτλ.... αν ειναι να το γκρεμισω μονος την παπαρια χωρις τραβηγματα...
Ενας συγγενής απο το χωριο μου ήθελε να χτίσει ένα διάμερισμα πάνω απο το σπίτι των γονιων του όταν φέρανε τον μηχανικό διαπίστωσε πολλές αυθαιρεσίες και τα πρόστιμα φτάνανε τα 20 χιλιάδες και δεν το έχτισε.
Μια φίλη της μάνας μου ο άντρας της έχτισε μια πολυκατοικία (4 κατοικίες) αυθαιρετα σε ένα οικόπεδο που είχε η οικογενειά του και πληρώσανε περίπου 40 χιλιάδες σε προστίματα.
Τώρα ένα δωμάτιο 15 τμ δεν είναι τρομερό αυθερετο αν βρείς έναν αξιοπρεπη που ψάχνει την λεπτομερεία και ξερει τον κωδικα πολεοδομιας δεν θα έχεις πρόβλημα.
Ο πατέρας μου έχτισε παράνομα μπάνιο στο σπιτί του (11 τ.μ) πριν 36 χρόνια και το νομιμοποίησα εγώ το 2023 πληρώνοντας ένα προστιμο 250 ευρώ όταν πήρα στην κατοχή μου το ακίνητο.

OP
OP
R

rodolfos2393

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουν 2019
Κριτικές
5
Like
328
Πόντοι
280
Συγγνώμη αλλά μην αστειεύεστε με τον άνθρωπο που έχει πραγματικό πρόβλημα.

1. Προφανώς το σπίτι είχε ήδη ρεύμα αφού χτίστηκε βάσει άδειας. Οι αυθαιρεσίες έγιναν μετά.
2. Πήγαινε σε ένα πολιτικό μηχανικό ή αρχιτέκτονα και πες του τι πρόβλημα έχεις. Θα σου ζητήσει τα εγκεκριμένα σχέδια της άδειας και θα συγκρίνει αυτά με την τωρινή κατάσταση. Μετά θα σου πει τι πληρώνεις.
3. Τελικά 15 τετραγωνικά είνια τα αυθαίρετα ή ένας ολόκληρος όροφος; Αυτά τα 15 τ.μ. δεν παίρνουν ήδη ρεύμα από το υπόλοιπο σπίτι; Πρέπει να έχουν δικό τους ρολόι για κάποιο λόγο;
4. Από ότι κατάλαβα το πρόβλημα είναι ότι θέλετε να σας μεταβιβάσει ο πεθερός το σπίτι. Εκεί υπάρχει το πρόβλημα ,όχι στο ρεύμα. Το σπίτι για να μεταβιβιαστεί πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί όλες οι αυθαιρεσίες. Κανονικά το πρόστιμο το πληρώνει ο πεθερός σου αφού σε εκείνον ανήκει ακόμη το σπίτι.
ο α' οροφος εχει δικο του ρευμα (πεθερος).... ο β οροφος ειναι τελειωμενος (ισως να εχουν περισεψει ελαχιστα ενσημα) και δεν εκανε αιτηση για ρευμα... τωρα που θελουμε να παμε εμεις (η να το νοικιαζαμε για εξτρα εισοδημα) ο πεθερουλης λεεει οτι εχειι αυθαιρεσιες (οπως η σκαλα και το δωμα) και δεν μπορει να γινει καθως εχει εξαντλησει τα τετραγωνικα κατι τετοιο...

οποτε ο β οροφος θα ηθελα να γινει κατοικια ειτε να παμε εκεει ειτε ενα το νοικιασουμε να καλυπτουμε το ενοικιο μας...

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
19.733
Πόντοι
3.846
Πήγαινε σε ένα αρχιτέκτονα ή πολιτικό μηχανικο και θα σου βγάλει το πρόστιμο για να το νομιμοποιήσετε να τελειώνετε.

Ρε σεις σταματήστε να λέτε απλά "ναι θυμάμαι έναν που έδωσε 50 χιλιάρικα' εγώ ομως θυμάμαι έναν που έδωσε 300 ευρώ και πάει λέγοντας. Νομίζετε ότι οι μηχανικοί πληρώνονται για πλάκα; Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Πρέπει να ψάξεις το νόμο να δεις σε ποια περίπτωση είναι και να μετρήσεις με ακρίβεια για να μη χρεώσεις τον πλεάτη σου παραπάνω.
Αν ήταν τοσο εύκολο θα διάβαζαν οι ιδιοκτήτες μόνοι τους το νόμο και δε θα είχε κανείς ανάγκη τους μηχανικούς.

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
2.591
Πόντοι
456
ο α' οροφος εχει δικο του ρευμα (πεθερος).... ο β οροφος ειναι τελειωμενος (ισως να εχουν περισεψει ελαχιστα ενσημα) και δεν εκανε αιτηση για ρευμα... τωρα που θελουμε να παμε εμεις (η να το νοικιαζαμε για εξτρα εισοδημα) ο πεθερουλης λεεει οτι εχειι αυθαιρεσιες (οπως η σκαλα και το δωμα) και δεν μπορει να γινει καθως εχει εξαντλησει τα τετραγωνικα κατι τετοιο...

Απλα δε θελει ο ανθρωπος γειτονα πανω απο το κεφαλι του και μαλλον τα λεει για να το αποφυγει

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom