Νέα

Ασφάλεια Η/Υ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Vanzel
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 54
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 51 άτομα (0 μέλη και 51 επισκέπτες)

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
64
Πόντοι
6
Φίλοι και συναγωνιστές,

Επειδή θεωρώ ότι η ασφάλεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή αποτελέι σημαντικό θέμα και δεν είναι για να το παίρνουμε στην πλάκα, θεωρώ πως είναι καλό το εν λόγω thread να υπάρχει και στο καινούργιο forum για ευνόητους λόγους.
Επειδή λοιπόν είμαστε μπουρδελιάριδες ωραίοι και την ψάχνουμε την φάση γουστάρουμε να σερφάρουμε που και που σε κανένα τσοντοsite. Όμως το σερφάρισμα σε τέτοια site ενδεχομένως να παρουσιάζει κινδύνους όπως ιοί, trojans, spyware κλπ.

Για να αποφύγουμε ή να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους σας προτείνω ένα σύστημα που θα σας βγάλει από αυτούς τους μπελάδες. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ

Δεδομένου ότι έχετε Windows XP με Service Pack 2

1.) Μην χρησιμοποιείτε Internet Explorer 6. Είναι παλιό και έχει τρύπες δεν θα επεκταθώ. O ΙΕ7 beta είναι ακόμη χειρότερος!

2.)Χρησιμοποιήστε firefox

www.download.com/Mozilla-Firefox/3000-2356_4-10467657.html?tag=lst-0-2]Firefox[/url]
και κάντε κλικ στο download now

Σας προτείνω για πρόσθετη ασφάλεια να βάλετε το extension noscript οταν σερφαρετε σε τσοντο site
Επεκτάσεις  Firefox

και κατεβάζετε το noscript
Υπάρχουν και άλλες καλές επεκτάσεις.
3.) Αν δεν γουστάρετε firefox χρησιμοποιείστε Opera

www.download.com/Opera/3000-2356_4-10510913.html?tag=lst-0-1]Opera[/url]

και κάντε κλικ στο Download now

4.) Βάλτε ένα antivirus της προκοπής
Προτείνω ή Kaspersky ή Nod32

www.download.com/Kaspersky-Anti-Virus-Personal-Pro/3000-2239_4-10500177.html?tag=lst-0-1]Kaspersky Antivirus Pro[/url]

ή

www.download.com/NOD32-Standard-Version-Windows-NT-2000-XP-/3000-2239_4-10475647.html?tag=lst-0-1]Nod 32[/url]

Το Nod32 είναι πιό ελαφρύ από το Kaspersky

5.) Βάλτε firewall της προκοπής π.χ. Outpost firewall Pro με spyware protection

www.download.com/Agnitum-Outpost-Firewall-Pro/3000-10435_4-10503326.html]Outpost Firewall Pro[/url]

6.) Βάλτε και ένα antispyware (μαζί με το Outpost θα έχετε δύο)
Δωρεάν είναι

www.download.com/Spybot-Search-Destroy/3000-8022_4-10401314.html?tag=lst-0-1]Spybot Search&Destroy[/url]

αλλά υπάρχουν και καλύτερα

Πάντα κρατάμε ενήμερο τόσο το Antivirus όσο και το antispyware μας

PETROFAGOS21

Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Vanzel, το Zone Alarm λεει τιποτα;;; Δε μπορω να κατεβασω τα τρια τελευταια ωιδεο του site.. Κατεβαινουν ως τη μεση και σταματανε..Εχει κολλησει τιποτα το ριμαδι το pc ;

OP
OP
V

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
64
Πόντοι
6
Όχι δεν σου προτείνω το Zone Alarm ένα firewall με @@ για εμένα είναι το Look'n'Stop πλήρως παραμετροποιήσιμο και είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ που πέρασε σε 18/24 test  με δεύτερο το Outpost (17/24).Δεν υπάρχει ποιό ελαφρύ firewall. Όσο για τις σουίτες (suite) ούτε καν να ασχοληθείς με αυτές!

PETROFAGOS21

Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Τα video του site  γιατι μου κολλανε στη μεση;

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
28
Πόντοι
66
Και εγώ προσπαθώ να κατεβάσω από το πρωϊ και όλο κόβονται.........

PETROFAGOS21

Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0
OP
OP
V

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
64
Πόντοι
6

Δοκίμασε κατ' αρχήν άλλο browser, και αν έχεις κάποιο firewall, κλείστο.

Σου βγάζει κάποιο μήνυμα? Ή απλά κολλάει?
Οχι, ολα ειναι ok..Απο χτες προσπαθω..

Δεν νομίζω να είναι το firewall. Αν ήταν αυτό ούτε καν μέχρι την μέση θα έφτανε αλλά δεν θα κατέβασε εξ αρχής. το πρόβλημα μάλλον δεν έχει να κάνει με εσένα αλλά με την ταχύτητα ή με το πόσοι τραβάνε από το site!

PETROFAGOS21

Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0

Δοκίμασε κατ' αρχήν άλλο browser, και αν έχεις κάποιο firewall, κλείστο.

Σου βγάζει κάποιο μήνυμα? Ή απλά κολλάει?
Οχι, ολα ειναι ok..Απο χτες προσπαθω..

Δεν νομίζω να είναι το firewall. Αν ήταν αυτό ούτε καν μέχρι την μέση θα έφτανε αλλά δεν θα κατέβασε εξ αρχής. το πρόβλημα μάλλον δεν έχει να κάνει με εσένα αλλά με την ταχύτητα ή με το πόσοι τραβάνε από το site!
Αlexxx κανε κατι..μου σπασανε τα νευρα!!!

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
28
Πόντοι
66
Κάτι παίζεται με τον server που είναι τα αρχεία. Ακόμη και τώρα προσπάθησα να κατεβάσω τον διαγωνισμό πίπας 2 και έκανε τα ίδια.

PETROFAGOS21

Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Ενταξει, τωρα κατεβαζει μονο το 10 %... Ακομα καλυτερα...

cm615et

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Κριτικές
12
Like
241
Πόντοι
5.785

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
763
Πόντοι
96
και μένα η πίπα 2 και η κατερίνα Σ μου κόπηκαν 3 φορές γύρω στα 150-180kb
Για antivirus προτείνω τις free εκδόσεις των avast,  avg (καθημερινή πολύ εύκολη ενημέρωση) και clamwin, ενώ για ασφάλεια διαδικτύου την free εκδοση του zonealarm. δεν θυμάμαι τισ διευθύνσεις που τα κατέβασα, αλλα με το ονομα του προγράμματος και τη λέξη free, το google στα φέρνει στην αρχή των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Για πιο ολοκληρωμένη κριτική ψάχτε στη ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια:

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
παντως παιδια εγω απο τοτε που εβαλα το panda platinum internet security ελυσα το προβλημα μου,ολους τους dialers,ta spyware kai τους ιους μου τους πεταει εξω και με ενημερωνει για το ποια ηταν η επιθεση

Torment

Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
0
εγώ έχω το zonealarm και δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος  πάντως.

Ghostrider

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2006
Like
12
Πόντοι
1
Εχω χρησιμοποιησει καμια δεκαπενταρια προγραμματα σπασμενα και τσαμπα. Avast, norton, avg, zonealarm κλπ. Προσφατα εκανα τρια φορματ. Το zonealarm κρασαρε, τα αντιβιωτικα δεν εβρισκαν τιποτα, το sp2 κρασαρε.

Εβαλα το Panda Titanium 2006 και λυθηκαν ολα.  ;)

kifinas

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
2
Πόντοι
16
ρε παιδιά εδώ και μια βδομάδα παρατήρησα το εξής! μου βγαίνει ενα εξτρα εικονίδιο σύνδεσης. οχι το local area connection αλλα ενα που γραφει Internet connection.
ποτε δεν είχα κάτι παρόμοιο. μου θυμίζει οπως οταν κανεις απομακρυσμένη σύνδεση απο άλλο pc. ολο το κανω disable και ολο ξαναβγαίνει. το πιο ανησυχητικό είναι πως το firewall ξαφνικά πάει στο off.
εχω το oupost firewall & Spybot search & destroy.
είχα κάνει ενα scan βρήκε κάτι εξαφανίστηκε αλλα σήμερα δεν φεύγει με τίποτα
παραθέτω και φωτο απο αυτό που μου βγαίνει.
κάποιος να μου δώσει τα φώτα του?

Συνημμένα

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    115,1 KB · Εμφανίσεις: 61

MATURELOVERR

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2005
Like
3
Πόντοι
1
φιλε εγω εχω το ad-aware για τετοιες περιπτωσεις.ειχα καποιο παρομοιο προβλημα με εσενα.το ετρεξα βρηκε καποιο tracking cookie το εσβησε και ολα οκ!
παντως πηγαινε στην "εκτελεση" -run και γραψε MSCONFIG πηγαινε στην εκκινηση ,ξε-τσεκαρε αυτα που δεν θελεις η θεωρεις υποπτα(σιγουρεψου οτι δεν ειναι αρχεια χρησιμα για τον υπολογιστη σου) για να μην το "φορτωνει" και οτι ειναι παλι εδω ειμαστε.

TranceMedia

Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2006
Like
5
Πόντοι
1
Αυτο ειναι το Internet Connection Status δηλαδη απο εκει βλεπεις πληροφοριες για την συνδεση σου πχ σε τι ταχυτητα τρεχεις οπως και τα πακετα που λαμβανεις η διωχνεις ενω εισαι συνδεμενος,Δεν ειναι κατι το οποιο θα πρεπει να σε ανησυχει ειναι απλα πληροφοριες για την συνδεση σου

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom