Λοιπόν, η κατάσταση στην εν λόγω πιάτσα έχει ως εξής:
Για μεγάλο χρονικό διάστημα (κάμποσους μήνες ή ολόκληρα χρόνια, κι όχι μόνο εν μέσω covid), η πιάτσα είτε υπολειτουργούσε είτε ήταν τελείως νεκρή. Τουλάχιστον εγώ είχα περάσει δεκάδες φορές -έστω και για βόλτα με το ΙΧ- και δεν είχα πετύχει αραπίνες, παρότι επρόκειτο για ώρες "αιχμής" του τύπου 12 - 1 - 2 τη νύχτα. Άλλοτε πάλι πετύχαινα καμιά μαύρη τελείως ξέμπαρκη, που δεν στοιχειοθετούσε εικόνα πιάτσας.
Αυτό το καλοκαίρι, όλως περιέργως, το πάρκο επί της Πατησίων και το απέναντι στενό είναι αρκετά συνωστισμένα όπως παλιότερα, ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ!
Ναι, διαχρονικά είναι δύστροπες και -ας μου επιτραπεί- όχι και τα πρώτα μυαλά για να συνεννοηθείς (στην οποιαδήποτε γλώσσα), διαχρονικά είναι αφερέγγυες και μπορεί να μην τηρήσουν αυτό που συμφωνούν, ή να σου ξαφρίσουν κάνα ψιλό ή καμιά συσκευή απ' το ΙΧ, αλλά τώρα πια είναι σαν να κάνουν λευκή απεργία. Σε κοιτούν κατσουφιασμένες ή/και επιθετικά αντί να σε προσελκύσουν και είναι σαν να σε διώχνουν.
Εγώ ρωτούσα μία απ' αυτές, τη μοναδική εμφανίσιμη και αρκετά παλιά καραβάνα, αν θα κατεβάσει παντελόνι για να πιάνω κωλαράκι στην πίπα (σσ κάτι που έκανα πάντα με την συγκεκριμένη) και μου ζήτησε 20 ευρώ ακατέβατα. Δεν διαπραγματευόταν καν. Και η καλύτερη αντιπρόταση ήταν να πιάνω "λίγο βυζί" (και πάλι πάνω απ' τη μπλούζα και τα εσώρουχα). Μάλιστα επειδή ξαναπέρασα απόψε και της έκανα την ίδια ερώτηση, μόνο που δεν με έβρισε. Οι άλλες δεν πλησίασαν καν στο ΙΧ. Τρελά πράγματα. Σε κάποια φάση είχε βγει κι ένας μπάρμπας στο μπαλκόνι του 1ου και χάζευε από απόσταση αναπνοής...
ΥΓ. Καλά, για χαμηλά στην 3ης Σεπτεμβρίου προς Ομόνοια δεν το συζητάμε καν. Οι λίγες μαύρες που κάποτε σύχναζαν εκεί έχουν εξαφανιστεί εδώ και καμιά 5ετία. Ιδίως τώρα τον δεκαπενταύγουστο δεν έχει ούτε τις κλασικές πουτάνες του γαμοτέλ, ούτε καν τραβέλια για τους πιο μερακλήδες.