Νέα

ΑΜΕΑ σε οίκους ανοχής

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα FILOXENOUMENOS
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 25
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

asmodeos77

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2011
Μηνύματα
11
Like
2
Πόντοι
0
δεν με απασχολεί η πρόσβαση μιας και δεν έχω αμαξιδιο, με απασχολεί η υπομονή της κοπέλας
 

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Μηνύματα
2.837
Like
1.280
Πόντοι
216
[size=20pt]Ιστορική απόφαση για την σεξουαλική ζωή των ατόμων με αναπηρία
Το NDIS διατάχθηκε να καλύψει τα έξοδα σεξουαλικής ικανοποίησης ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκα[/size]



Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, άτομο με αναπηρία κατοχυρώνει το δικαίωμά του στην κάλυψη των εξόδων απασχόλησης σεξουαλικού θεραπευτή, από το κράτος μέσω του Εθνικού Προγράμματος Ασφάλισης Ατόμων με Αναπηρίες (National Disability Insurance Scheme – NDIS). (Αυστραλία)
Σύμφωνα με απόφαση του Διαιτητικού Εφετείου (Administrative Appeals Tribunal – ΑΑΤ), η γυναίκα που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας θα μπορεί να διαθέσει το ποσό των $5,000 περίπου ετησίως από τα χρήματα που λαμβάνει για την φροντίδα της από το NDIS προκειμένου να καλύψει μέσω σεξοθεραπευτή τις σεξουαλικές της ανάγκες.

Η γυναίκα πριν καταλήξει στο δικαστήριο είχε υποβάλλει αίτηση στο NDIS για παροχή ποσού προκειμένου να καλύψει τις σεξουαλικές τις ανάγκες, καθώς η κάλυψή τους όπως ανέφερε στην αίτηση βελτιώνει την ποιότητα ζωής της, μειώνοντας το άγχος. Μετά την απόρριψη του αιτήματός της από την κυβερνητική υπηρεσία η γυναίκα άσκησε έφεση στην απόφαση του NDIS.
To Εφετείο απεφάνθη ότι «η μόνη βοήθεια που μπορεί να λάβει προκειμένου να επιτύχει σεξουαλική ευεξία στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, είναι μέσω εξειδικευμένου και εκπαιδευμένου σεξουαλικού θεραπευτή του οποίου τις υπηρεσίες ζητά», αφήνοντας το NDIS στα «κρύα του λουτρού».

Το NDIS ήταν ο εναγόμενος στην υπόθεση προσφυγής. Ισχυρίστηκε ότι η αιτούσα ζητούσε χρηματοδότηση για να πληρώσει «φίλο της» και αυτό δεν είναι το είδος «της αναγκαίας στήριξης» που πρέπει να πληρώσει το NDIS σύμφωνα με το νόμο.
Ωστόσο, το δικαστήριο ανέφερε ότι «η σεξουαλική στήριξη σε αυτή την περίπτωση είναι λογική και αναγκαία συνεπώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία το NDIS μπορεί να την καλύψει οικονομικά».
«Από την κατάθεση της αιτούσας για τον ρόλο της σεξουαλικής της ικανοποίησης (στο βαθμό που μπορεί να την επιτύχει) μέσω των υπηρεσιών εξειδικευμένου θεραπευτή περιγράφηκε από την προσφεύγουσα με αποδεικτικά στοιχεία που μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι θα είναι ευεργετική για την ψυχική της υγεία και την συναισθηματική και σωματική της ευεξία. Είπε επίσης ότι η μέσω της σεξουαλική της ικανοποίησης απελευθερώνει την ένταση και το άγχος γεγονός που βελτιώνει την προοπτική της ζωής της» ανέφερε μεταξύ άλλων η απόφαση.

Η ιστορική δικαστική απόφαση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του αρμόδιου για το NDIS, υπουργού Stuart Robert, που δήλωσε ότι η απόφαση δεν ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες της ευρύτερης κοινωνίας και πρωτάκουστη.
«Το Εθνικό Πρόγραμμα Ασφάλισης Ατόμων με Αναπηρίες πρόκειται να ασκήσει έφεση στην απόφαση και η π0άγια θέση μας είναι ότι το NDIS δεν καλύπτει τις σεξουαλικές υπηρεσίες, τη σεξουαλική θεραπεία ή τους σεξουαλικούς εργαζόμενους των ατόμων που λαμβάνουν χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα» ανέφερε ο υπουργός.
Το κόστος απασχόλησης του σεξουαλικού θεραπευτή για το πρόγραμμα NDIS της αιτούσας θα είναι περίπου $5.400 ετησίως και θα καλύπτει διμηνιαίες συνεδρίες/συναντήσεις και όπως ανέφερε η δικαστική απόφαση γι’ αυτό «η οικονομική βιωσιμότητα του προγράμματος δεν απειλείται από τη χρηματοδότηση της στήριξης σεξουαλικών υπηρεσιών που ζητά η αιτούσα».

Εν τω μεταξύ και ενώ ο υπουργός πνέει μα μένεα κατά της απόφασης, οργανώσεις που δραστηριοποιούνται για την αναγνώριση των δικαιωμάτων ατόμων με αναπηρίες εξέφρασαν εν πρώτης την ικανοποίησή τους για την απόφαση προσθέτοντας εντούτοις ότι θα μπορούσε να είναι πιο προοδευτική.
Η διαφορά μεταξύ του σεξουαλικού θεραπευτή που το δικαστήριο ανέφερε ότι μπορεί να απασχολήσει πληρώνοντας με χρήματα που λαμβάνει από το κράτος η προσφεύγουσα και του σεξουαλικού υπαλλήλου είναι ότι ο πρώτος δεν έχει δικαίωμα να την αγγίξει ενώ ο σεξουαλικός υπάλληλος έχει.

«Πολλά άτομα με αναπηρίες έχουν την ανάγκη να συνευρεθούν σεξουαλικά με κάποιο εργαζόμενο στην βιομηχανία του σεξ και η γλώσσα θα πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τα άτομα με αναπηρίες έχουν και αυτά σεξουαλικές ανάγκες» ανέφερε ο συγγραφέας Eva Cox σχολιάζοντας την απόφαση.
Πηγή:
 

study192

Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2022
Μηνύματα
34
Like
264
Πόντοι
20
Φυλής και περίχωρα ο μόνος οίκος με πρόσβαση για αμεα ειναι φυλής 105 στον οποιο η αντιμετωπιση ειναι καλή. Μετά πρόσβαση εχει το φυλής 66δ, όμως εκεί έφαγα περίεργο άκυρο λογω αναπηριας (ισως έφταιγε η συγκεκριμένη κοπέλα, μπορεί άλλες να ειναι οκ). Μετά ειναι κάποιοι οικοι με ενα σκαλί στους οποίους η τσατσα/τσατσος προσφέρθηκε για βοήθεια...Αυτά ειναι τα Φυλής 67, φωκαιας 9 και φωκαιας 19.
 

Stelios_el_Conquistador

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2016
Μηνύματα
68
Κριτικές
16
Like
580
Πόντοι
310
Θα καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία έχοντας υπάρξει περιστασιακά γκόμενος κοπέλας με σοβαρό πρόβλημα στην όραση, η οποία έμενε σε περιοχή του κέντρου όπου είναι τα πεζοδρόμια απροσπέλαστα και μια βόλτα μέχρι το κοντινό πεδίον του Άρεως ήταν από μόνη της μια επικίνδυνη αποστολή, για να μην πω αδύνατη. Ειλικρινά αισθάνθηκα ντροπή που η χώρα μου δεν μπορεί να διασφαλίσει την στοιχειώδη ποιότητα ζωής σε ΑΜΕΑ, και ειδικότερα την αδιαφορία, το στίγμα και την όλη σκατοψυχιά τόσων ανθρώπων που αφελώς πιστεύουν ότι δεν θα μπορούσαν να βρεθούν ποτέ σε μια τέτοια κατάσταση. Η ίδια με παρακάλεσε από την αρχή ούτε να την θαυμάζω ούτε να την λυπάμαι, απλά να της συμπεριφέρομαι φυσιολογικά, πράγμα που ομολογώ ότι μου ήταν πραγματικά δύσκολο καθώς ήταν τέτοιος ο θυμός και η απογοήτευση που με διακατείχε από την έλλειψη προσβασιμότητας που λιποψύχησα μετά από λίγο καιρό. Η ειρωνεία ήταν ότι η ίδια η κοπέλα ήταν σχετικά ψύχραιμη και έλυνε τα τεράστια προβλήματα που προέκυπταν καθημερινά με απίστευτη ψυχραιμία και υπομονή τις περισσότερες φορές. Είμαι πεπεισμένος ότι πολλοί συνάνθρωποι μας ΔΕΝ βγαίνουν από τα σπίτια τους τις περισσότερες φορές για τους ίδιους ακριβώς λόγους και ντρέπομαι για αυτό. Από εκεί και πέρα, στο θέμα μας, η ανθρώπινη συμπεριφορά εκ μέρους της σεξ εργάτριας είναι προαπαιτούμενο σε κάθε περίπτωση, διαφορετικά ειδοποιείται η υπηρεσία και εάν δεν εισακουστείτε άμεσα αναφέρετε το να μαυρήσουμε το εν λόγω ίδρυμα ή την εν λόγω εργαζόμενη. Προφανώς εάν η κοπέλα είναι θύμα traficking και εξαναγκάζεται δεν εμπίπτει στην ίδια κατηγορία κατ' εμέ. Υγιαίνετε με υπομονή και αισιοδοξία!
 
Εγγρ.
24 Νοε 2021
Μηνύματα
2.389
Like
3.690
Πόντοι
456
Τουλάχιστον Εξοργιστική η κακή συμπεριφορά ιερόδουλων ενάντια στα ατομα με κινητικες δυσκολίες..
 

Stories

Νέο!

Stories

Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Top Bottom