Νέα

Αγορά υπολογιστή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα alekos26
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 21
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

alekos26

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2005
Like
241
Πόντοι
21
καλησπερα παιδια .σκεφτομαι να αγορασω καινουργιο pc.εχω ενα παλιο refurbished με ενσωματωμενη καρτα γραφικων intel(R) HD graphics 2000.δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις δεν με ενδιαφερει να παιζω παιχνιδια τελευταιας τεχνολογιας.σκεφτομουν να αγορασω ενα με καρτα γραφικων AMD Radeon Vega 8.ψαχνω pc χωρις οθονη γυρω στα 400 ευρω max.καμια προταση;για pc καταστημα καρτα γραφικων;

JimmyJazz

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2021
Like
18
Πόντοι
0
Ενας ετοιμος απο μαγαζι λαινικης στα 400 αξιζει πραγματικα γυρω στα..200 γιατι πρπει να εχουν κερδος.
Προτεινω να φτιαξεις μονος σου εναν αγοραζοντας κομματι κομματι, Ετσι θα εχεις μηχανημα που θα αξιζει ονως κοντα στα 400 με τις αναλογες επιδοσεις

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
84.358
Πόντοι
12.756
τυπε μεχρι ποσα δίνεις ? μηπως κανα συανδελφος απο εδω μέσα εχει κανεναν ετοιμο απο ριφιφι

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.919
Πόντοι
3.846
Ενας ετοιμος απο μαγαζι λαινικης στα 400 αξιζει πραγματικα γυρω στα..200 γιατι πρπει να εχουν κερδος.
Προτεινω να φτιαξεις μονος σου εναν αγοραζοντας κομματι κομματι, Ετσι θα εχεις μηχανημα που θα αξιζει ονως κοντα στα 400 με τις αναλογες επιδοσεις
Πώς να φτιάξει όταν δείχνει ότι δεν έχει ιδέα από τέτοια πράγματα το παιδί;
Γράφετε κάτι πράγματα.

Αναγκαστικά πρέπει να πάρει κάτι έτοιμο το παιδί.

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
15.857
Πόντοι
7.265
πουλαω υπεγαματο κορ του ντουο ντελ σε τιμη χαρισμα και με χαμηλο επιτοκιο,200 ευρω προκαταβολη και 6 ατοκες των 30. :confused: :confused: :confused:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
84.358
Πόντοι
12.756
πουλαω υπεγαματο κορ του ντουο ντελ σε τιμη χαρισμα και με χαμηλο επιτοκιο,200 ευρω προκαταβολη και 6 ατοκες των 30. :confused: :confused: :confused:
μαζι με το υλικό που εχει μέσα ή θα του κάνεις φορματ?

Thatweirdone

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2020
Κριτικές
1
Like
268
Πόντοι
21
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

γνωμη μου παρε εναν μεταχειρησμενο απο καποιον που εχει αναγκη απο γρηγορα λεφτα για να πεσεις και σε καλη περιπτοση φυσικα!

JimmyJazz

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2021
Like
18
Πόντοι
0
Πώς να φτιάξει όταν δείχνει ότι δεν έχει ιδέα από τέτοια πράγματα το παιδί;
Γράφετε κάτι πράγματα.

Αναγκαστικά πρέπει να πάρει κάτι έτοιμο το παιδί.
"αν δεν βρέξεις κωλο δεν τρως ψάρι" . Κανείς δεν έχει ιδέα ώσπου να δοκιμάσει κάτι. Στην εποχή του ίντερνετ αν μπορείς να βρεις...το μπουρδέλα.com σίγουρα μπορεί ς να βρεις και οδηγούς για να φτιάξεις το πρώτο σου pc :)

Εγγρ.
13 Μαΐ 2020
Like
2.011
Πόντοι
216
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

γνωμη μου παρε εναν μεταχειρησμενο απο καποιον που εχει αναγκη απο γρηγορα λεφτα για να πεσεις και σε καλη περιπτοση φυσικα!
Εγώ τόσα χρόνια ήμουν Intel + Nvidia.
Πήρα AMD επεξεργαστή και κάρτα για αλλαγή στο προηγούμενο PC και κατάλαβα πως είχα δίκιο τόσα χρόνια με Intel + Nvidia.
Ό,τι πληρώνεις παίρνεις.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.919
Πόντοι
3.846
Εγώ τόσα χρόνια ήμουν Intel + Nvidia.
Πήρα AMD επεξεργαστή και κάρτα για αλλαγή στο προηγούμενο PC και κατάλαβα πως είχα δίκιο τόσα χρόνια με Intel + Nvidia.
Ό,τι πληρώνεις παίρνεις.
Χαχαχα αστείο στο 2021 που η AMD έχει καταστρέψει την ΙΝΤΕΛ να γράφονται τέτοιες ιστορίες. :grin: :P
Φτιάχνω μόνος μου συστήματα από δεκαετία 90. Έχω ξεκινήσει με ΙΝΤΕΛ και μετά μόνο με AMD.

Φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις και πολλά φίλε.
Σε όλα τα τεχνολογικά φόρουμ αναφέρεται ότι από τότε που βγήκαν οι RYZEN στην αγορά, έκαναν τρομερή ζημιά στην ΊΝΤΕΛ. Η AMD είχε καλύτερη CPU στα 7 νανομετρα, με καλύτερη τιμή και καλύτερες επιδόσεις.

Αυτά που γράφεις τα έλεγαν κάποιοι άσχετοι πωλητές στη Στουρναρη το 2000, μπας και πουλήσουν κανένα Ιντελ.

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Like
2.295
Πόντοι
456
καλησπερα παιδια .σκεφτομαι να αγορασω καινουργιο pc.εχω ενα παλιο refurbished με ενσωματωμενη καρτα γραφικων intel(R) HD graphics 2000.δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις δεν με ενδιαφερει να παιζω παιχνιδια τελευταιας τεχνολογιας.σκεφτομουν να αγορασω ενα με καρτα γραφικων AMD Radeon Vega 8.ψαχνω pc χωρις οθονη γυρω στα 400 ευρω max.καμια προταση;για pc καταστημα καρτα γραφικων;
Για κάρτα γραφικών,μην το σκέφτεσαι!Είναι πολύ ακριβές λόγω μεγάλης ζήτησης!Θα πρέπει να περιμένεις ένα-δύο χρόνια για να πέσουν οι τιμές...

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.359
Πόντοι
506
Χαχαχα αστείο στο 2021 που η AMD έχει καταστρέψει την ΙΝΤΕΛ να γράφονται τέτοιες ιστορίες. :grin: :P
Φτιάχνω μόνος μου συστήματα από δεκαετία 90. Έχω ξεκινήσει με ΙΝΤΕΛ και μετά μόνο με AMD.

Σε όλα τα τεχνολογικά φόρουμ αναφέρεται ότι από τότε που βγήκαν οι RYZEN στην αγορά, έκαναν τρομερή ζημιά στην ΊΝΤΕΛ. Η AMD είχε καλύτερη CPU στα 7 νανομετρα, με καλύτερη τιμή και καλύτερες επιδόσεις.

Αυτά που γράφεις τα έλεγαν κάποιοι άσχετοι πωλητές στη Στουρναρη το 2000, μπας και πουλήσουν κανένα Ιντελ.
Στην Γερμανία κ Σουηδία όταν ακούμε INTEL βαστάμε την κοιλιά μας από τα γέλια......

AMD και ξερό ψωμί

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.359
Πόντοι
506
καλησπερα παιδια .σκεφτομαι να αγορασω καινουργιο pc.
δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις δεν με ενδιαφερει να παιζω παιχνιδια τελευταιας τεχνολογιας. ψαχνω pc χωρις οθονη γυρω στα 400 ευρω.καμια προταση;

AMD SYSTEM
CPU: AMD RYZEN 3 3100 (90 Euro)
4x3.68GHz, 4x3.9GHz Turbo, 4x4.5GHz Overclocking
ΜΟΒΟ: MSI B540 Tomahawk Max / Tιμή 88 Euro
Κάρτα γραφικών: AMD RADEON PRO WX 2100 (2GB) / Tιμή 130 Euro
Κουτί: FRACTAL Design Focus G / Tιμή 50 Euro
Τροφοδοτικό: 620W Inter-Tech Argus APS / Tιμή 32 Euro
SSD: 240GB CRUCIAL BX500 / Tιμή 29 Euro
RAM: 8GB DDR4-3200 G.Skill Aegis / Tιμή 26 Euro

Συνολική τιμή: 445 Euro

INTEL SYSTEM I
CPU: INTEL Core i3 10TH GEN -10300 (4x 3.7GHz) / Tιμή 110 Euro
ΜΟΒΟ: ASUS Prime B460-PLUS / Tιμή 111 Euro
AMD RADEON PRO WX 2100 (2GB) / Tιμή 130 Euro
CASE: FRACTAL Design Focus G / Tιμή 50 Euro
POWER SUPPLY: 620W Inter-Tech Argus APS / Tιμή 32 Euro
RAM: 4GB DDR4-2666 CRUCIAL / Tιμή 22 Euro

Συνολική τιμή 482 Euro

INTEL SYSTEM II
CPU: INTEL Core i3 10TH GEN -10300 (4x 3.7GHz) / Tιμή 110 Euro
ΜΟΒΟ: ASUS Prime B460-PLUS / Tιμή 111 Euro
Κάρτα γραφικών: MSI Geforce GT 710 (2GB) / Tιμή 46 Euro

Συνολική τιμή> 398 Euro

INTEL SYSTEM III
CPU: INTEL Core i3 7100 (2x 3.9GHz) / Tιμή 90 Euro
ΜΟΒΟ: GIGABYTE B365M D3H / Tιμή 70 Euro
Κάρτα γραφικών: MSI Geforce GTX 1050ti GAMING X (4GB) / Tιμή 249 Euro

Συνολική τιμή: 542 Euro

INTEL SYSTEM IV
CPU: INTEL Core i3 7100 (2x 3.9GHz) / Tιμή 90 Euro
ΜΟΒΟ: GIGABYTE B365M D3H / Tιμή 70 Euro
Κάρτα γραφικών: MSI Geforce GT 710 (2GB) / Tιμή 46 Euro

Συνολική τιμή: 339 Euro

tzotzos456

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2016
Like
576
Πόντοι
81
Μην πάρεις κάρτα γραφικών αυτήν την εποχή. Πόσο μάλλον περισσότερο που όπως δήλωσες δεν σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια. Είναι καθαρή εκμετάλλευση με τιμές ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100% πιο πάνω. Ενσωματωμένη (είτε Intel είτε AMD - υπέρ και κατά και οι δυο πλατφόρμες). Θα παίζεις μια χαρά τα απλά. Προσοχή στο τροφοδοτικό. Προσωπικά έχω φτιάξει πάρα πολλά τόσο για μένα όσο και για φίλους και ξεκινώ ΠΑΝΤΑ με βάση τις ανάγκες τους και οπωσδήποτε ως αρχή με τροφοδοτικό, κουτί και αξιοπρεπή ψύξη.

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.359
Πόντοι
506
Intel είτε AMD - υπέρ και κατά και οι δυο πλατφόρμες

AMD vs Intel 2021: Who Makes the Best CPUs?​

04 March 2021

We put AMD vs Intel in a battle of processor prowess.

If you're looking for the best gaming CPU or the best CPU for workstations, there are only two choices to pick from – AMD and Intel. That fact has spawned an almost religious following for both camps, and the resulting flamewars, that make it tricky to get unbiased advice about the best choice for your next processor. But in many cases, the answer is actually very clear. In fact, for most users, it's a blowout win in AMD's favor, as you can see in our CPU BenchmarksHierarchy. That's an amazing reversal of fortunes for the chipmaker after it teetered on the edge of bankruptcy a mere four years ago, making its turnaround all the more impressive as it continues to upset the entrenched Intel after it enjoyed a decade of dominance.

1. AMD vs Intel CPU Pricing and Value​

Pricing is the most important consideration for almost everyone, and AMD is generally hard to beat in the value department, though we certainly can't say that for its XT series processors. The company's Ryzen 5000 series processors mark an across-the-board $50 price hike, but the faster chips earn their higher price tags. The company offers a plethora of advantages, like full overclockability on most models, not to mention complimentary software that includes the innovative Precision Boost Overdrive auto-overclocking feature.

Win: AMD. When you're comparing Intel vs AMD CPUs, Team Red has a compelling value story across the full breadth of its product stack, especially when we take performance-per-dollar into account. However, if you're looking for integrated graphics paired with a processor with more than four cores, Intel is currently your only choice for chips at retail, though AMD does have its eight-core Renoir chips now shipping to OEMs and SIs for pre-built systems. Not that we'd recommend integrated graphics for most users, particularly if you're interested in gaming—check out our recent comparison of integrated graphics on AMD and Intel processors for more detail.

2. AMD vs Intel CPU Gaming Performance​

Winner: AMD wins this round of the Intel vs AMD CPU showdown, but only because we measure strictly by the absolute top performance possible. If you're a gaming fanatic that prizes every single last frame you can squeeze out, particularly if you're into overclocking, AMD is your answer on the high-end. That leading-edge performance will also pay off if you plan to upgrade your GPU soon. Just plan to pay for the privilege.

3. AMD vs Intel Productivity and Content Creation Performance​

Winner: AMD. For professionals on the hunt for performance in content creation and productivity applications, the winner of AMD vs Intel CPUs is a pretty one-sided affair. AMD's lack of integrated graphics on its 8-core and above CPUs (for now) means you'll have to stick with Intel if you want to build a rig without dedicated graphics. Still, most professionals will want a dedicated graphics card regardless.

4. AMD vs Intel Processor Specifications and Features​

Winner: AMD. When you compare AMD vs Intel CPU specifications, you can see that AMD offers more cores and/or threads at every price point, more cache, support for faster memory, and PCIe 4.0 for the mid-range and high end. From the top of the HEDT market to the high-end, mid-range, and low-end sectors, AMD has a capable Ryzen processor that offers more value than comparable Intel models.

5. AMD vs Intel CPU Overclocking​

Winner: Intel. When it comes to AMD vs Intel CPU overclocking, Team Blue has far more headroom and much higher attainable frequencies. Just be prepared to pay for the privilege. AMD's approach is friendlier to entry-level users, rewarding them with hassle-free overclocking based on their system's capabilities, but you don't gain as much performance. Also, you need to be aware that Intel's overclocking prowess can be a bit of a hollow win - At stock settings, AMD's Ryzen 5000 processors are often faster than Intel's chips, even after aggressive overclocking.

6. AMD vs Intel CPU Power Consumption and Heat​

Winner: AMD. In judging AMD vs Intel CPU performance per watt, It's impossible to overstate the importance of having the densest process node paired with an efficient microarchitecture, and TSMC's 7nm and AMD's Zen 2 are the winning combination. The latest Ryzen processors consume less power on a performance-vs-power basis, which in turn equates to less heat generation. That eases cooling requirements.

7. AMD vs Intel CPU Lithography​

Winner: AMD (TSMC). Intel has been stuck on 14nm for desktop processors for five years. The company has wrung an amazing amount of performance from its aging design through a series of "+" optimizations. Still, those enhancements aren't enough to help Team Blue win the battle of AMD vs Intel CPU process nodes. Intel needs a good 10nm or 7nm desktop chip; the sooner, the better.

8. AMD vs Intel CPU Drivers and Software​

Winner: Intel wins the battle of AMD vs Intel CPU drivers and software. Over the last year, Intel has addressed its laggardly driver updates for its integrated graphics, and the company has an army of software developers at its disposal that help ensure its products get relatively timely support with the latest software. A decade of dominance also finds most software developers optimizing almost exclusively for Intel architectures. AMD has made amazing progress convincing the developer ecosystem to optimize for its radical new Zen architectures. However, there's still plenty of work to be done as the company moves forward.

9. Intel vs AMD CPU Architecture​

Winner: AMD. In judging AMD vs Intel CPU architecture, it's clear that one brand is moving faster. Intel has been riding its Skylake microarchitecture since 2015, and it shows. AMD, fueled by rapid advances in its designs while Intel continues to lean on a six-year-old microarchitecture, has taken the lead in many of the most important aspects of chip design.

10. AMD vs Intel CPU Security​

Winner: AMD. The gap in AMD vs Intel CPU security is just too large to ignore. As things stand, Intel is susceptible to far more vulnerabilities than AMD. That could change as AMD gains market share, and security researchers increasingly turn their microscopes on its architecture. For now, Intel processors require far more mitigations to improve their security standing. These mitigations often come with a performance penalty, and Intel tends to suffer larger performance losses than the few fixes we've seen from AMD, granting Team Red the win.

Which Processor is Best: AMD or Intel?​

AMD wins the CPU war overall right now, but an Intel processor could still be the better choice depending on your needs. If you want the best in overclocking or software support, or if you want productivity performance without buying a discrete GPU, Team Blue has the advantage. But if you want the best balance of price and performance in the Intel vs AMD lineup, or just the plain old fastest performance possible, but in a power-efficient package, Team Red deserves your money.

pipadoros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Αυγ 2010
Κριτικές
9
Like
2.072
Πόντοι
216
Μάλλον μπαίνω αργά στο θέμα, αλλά τώρα το είδα.
Μην πάρεις κάρτα γραφικών αυτή την εποχή. Αφού δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις, πάρε επεξεργαστή που το υποστηρίζει, και αν στο μέλλον πέσουν οι τιμές τους, προσθέτεις αν θέλεις και σου χρειάζεται.
Πρόταση μου να βάλεις 16GB ram και nvme δίσκο.

Για AMD
Ryzen3 2200G
MSI B450M-A Pro Max
Corsair 16GB DDR4-3000MHz
Coolermaster E500L
Samsung 970 Evo Plus SSD 250GB M.2 NVMe
Corsair CV Series CV550 550W Full Wired 80 Plus Bronze
400€ +μεταφορικά
Για Intel

Intel Core I3-10320 Box
Gigabyte H410M H
Coolermaster E500L
440€ +μεταφορικά
Και τα δύο απο skroutz

tzotzos456

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2016
Like
576
Πόντοι
81
Μάλλον μπαίνω αργά στο θέμα, αλλά τώρα το είδα.
Μην πάρεις κάρτα γραφικών αυτή την εποχή. Αφού δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις, πάρε επεξεργαστή που το υποστηρίζει, και αν στο μέλλον πέσουν οι τιμές τους, προσθέτεις αν θέλεις και σου χρειάζεται.
Πρόταση μου να βάλεις 16GB ram και nvme δίσκο.

Για AMD
Ryzen3 2200G
MSI B450M-A Pro Max
Coolermaster E500L
400€ +μεταφορικά
Για Intel

Intel Core I3-10320 Box
Gigabyte H410M H
Coolermaster E500L
440€ +μεταφορικά
Και τα δύο απο skroutz
Θα πρότεινα (οικονομικά σκεπτόμενος πάντα) να περιοριστεί σε 8GB RAM (2*4GB) που είναι μια χαρά για τη χρήση που θέλει και να προσθέσει δεύτερο σκληρό δίσκο (μηχανικό).
Στον SSD το λειτουργικό και 1-2 εφαρμογές που χρησιμοποιεί πιο συχνά και ΟΛΑ τα υπόλοιπα προγράμματα μαζί με αρχεία, φωτό, βίντεο κλπ στον μηχανικό. Χονδρικά στα ίδια λεφτά αλλά σαφώς πιο ολοκληρωμένο το σύστημα.

pacoman

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2021
Like
0
Πόντοι
0
Εγώ για πολλά χρόνια ασχολιόμουν με υπολογιστές (σχεδόν 30 χρόνια) για να παίζω αλλά βαρέθηκα να ασχολούμαι με drivers, ασυμβατότητες, compatibility issues κλπ κλπ. Πλέον έχω PS4 και χαίρομαι το παιχνίδι και δεν τρέμω πότε θα μου κρασάρει το σύστημα. Ο υπολογιστής μου είναι μόνο για δουλειά, τίποτα άλλο. Και έτσι βρήκα την ησυχία μου.

geroksouras

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
29 Δεκ 2013
Κριτικές
290
Like
37.937
Πόντοι
34.478

λοιπον οι ryzen ειναι οντως καλυτεροι στο multicore
οι intel ομως ακομα υπερισχυουν στο single thread/single core (που ειναι και η βασικη απαιτηση του 90% των χρηστων παγκοσμιος) και οι μεν AMD ειναι στα 7nm και οι δε στα 14nm
για υπολογιστη σπιτιου σιγουρα intel based

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.919
Πόντοι
3.846
λοιπον οι ryzen ειναι οντως καλυτεροι στο multicore
οι intel ομως ακομα υπερισχυουν στο single thread/single core (που ειναι και η βασικη απαιτηση του 90% των χρηστων παγκοσμιος) και οι μεν AMD ειναι στα 7nm και οι δε στα 14nm
για υπολογιστη σπιτιου σιγουρα intel based
Μάλιστα
Επειδή λοιπόν η απαίτηση όπως λες είναι για το 90%, για αυτό έχει ξεσκίσει η AMD την ΙΝΤΕΛ σε όλες τις πλατφόρμες;
Τότε ποιος τα ψωνίζει αν είναι όπως τα λες.

Αστεία μας λες;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom