Νέα

100 Ταινίες που αξίζει να δεις

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα House of Fun
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 121K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Μηνύματα
31.804
Κριτικές
62
Like
40.185
Πόντοι
8.530
Φιλε δεν εχεις βρει τη σωστη γκομενα για να δεις μαζι της ταινια.... λολ
Δεν ειναι ευκολο αυτο...οι γκομενα μπορει να αποβλακωνεται για ωρες ψαχνοντας τσαντες και φορεματα.Αλλα για να δει κατι αλλο για δυο ωρες δεν εχει χρονο.Απο επιπεδο...γηπεδο.Το ιδιο ισχυει βεβαια και για πολλους ανδρες και βεβαιως για συναγωνιστες μας.Εννοειται οτι το bou.ΔΕΝ προσφερεται για αποβλακωση.Το αντιθετο....
 

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Μηνύματα
31.804
Κριτικές
62
Like
40.185
Πόντοι
8.530
To κρυο της Τραπεζουντας....εκπληκτικα ορεινα τοπια , λικνο αρκετων συμπατριωτων μας,στα οποια παιζεται αγωνας επιβιωσης απλων , καθημερινων ανθρωπων με αντιπαλο οχι μονο τις ιδιες τις αναγκες αλλα και τις καιρικες συνθηκες.
 

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Μηνύματα
31.804
Κριτικές
62
Like
40.185
Πόντοι
8.530
ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΤΦΛΙΞ!!!!!
:confused: :confused: :confused:
Η υψηλη διανοηση βλεπει ταινιες στο καναλι της Βουλης και στην ΕΡΤ3.Το νετφλιξ ειναι για τις ιντερνετοπληκτες μαζες...
 

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Μηνύματα
20.434
Κριτικές
7
Like
36.023
Πόντοι
10.411


Ταινιαρα!!!!. Οταν επαιξε στις αιθουσες καποιοι απλα ετρεχαν να φυγουν..... για μενα ενα απο τα απολυτα Αριστουργηματα. !!!!


Προορισμένη για θεατές με γερά νεύρα και στομάχια, η ταινία-σοκ του φετινού Διαγωνιστικού της Βενετίας αποτυπώνει τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με έναν αποτρόπαιο, ζοφερό και σε κάθε περίπτωση συγκλονιστικό τρόπο.



Η επιλογή ενός σκηνοθέτη να γυρίσει σε ασπρόμαυρο στη σύγχρονη εποχή είναι από μόνη της μια δήλωση και μπορεί να οφείλεται σε αισθητικούς λόγους, ως ένας φόρος τιμής σε περασμένα κινηματογραφικά ρεύματα ή απλώς να είναι μια φορμαλιστική επίδειξη εντυπωσιασμού. Στο (σχεδόν) τρίωρο «Painted Bird» του Τσέχου Βάτσλαβ Μαρχούλ, όμως, το ασπρόμαυρο φαντάζει μονόδρομος, γιατί στο ζοφερό σύμπαν στο οποίο επί 169 λεπτά καταδύεται δεν υπάρχει θέση για κανένα χρώμα, καμία απόχρωση, καμία ελπίδα.

Tο ομότιτλο βιβλίο του Γέρζι Κοζίνσκι, ενός εξόριστου στις Ηνωμένες Πολιτείες επιζήσαντα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Πολωνοεβραίου συγγραφέα, σύγχρονου και φίλου του Ρομάν Πολάνσκι, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά (και σύμφωνα με τον συγγραφέα γράφτηκε) στα αγγλικά και προκάλεσε πάταγο με την κυκλοφορία του. Η (διαφημισμένη και αρχικά επιβεβαιωμένη από τον συγγραφέα) αυτοβιογραφική οδύσσεια του μικρού αγοριού στα δάση και τα χωριά της πολωνικής υπαίθρου, όπου φυγαδεύτηκε από τους γονείς του προκειμένου να επιβιώσει από τις γερμανικές διώξεις και το σίγουρο θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, γεμάτη από κακουχίες, βασανιστήρια και την αποκάλυψη των πιο φρικτών και σκοτεινών πτυχών της ανθρώπινης υπόστασης στα πρόσωπα των ιθαγενών χωρικών και των στρατιωτών όλων των πλευρών, γνώρισε τεράστια εκδοτική και καλλιτεχνική επιτυχία, προκάλεσε όμως γρήγορα όχι μόνο την κατακραυγή στην Πολωνία για τον συγγραφέα, αλλά και μια συστηματική έκτοτε επίθεση και κριτική με την κατηγορία ότι όλα όσα περιγράφονται στο βιβλίο δε συνέβησαν ποτέ στον Κοζίνσκι, αλλά ήταν προϊόν της φαντασίας του με σκοπό τον εύκολο εντυπωσιασμό.

Στο σκάνδαλο που προκλήθηκε, ο συγγραφέας προσπάθησε να διασκευάσει τις αρχικές δηλώσεις του, υποστηρίζοντας στις μεταγενέστερες εκδόσεις του βιβλίου ότι αυτά που περιγράφει είναι μόνο εμπνευσμένα από τα βιώματά του κι ότι ο αφηγητής δεν είναι ο ίδιος σε παιδική ηλικία αλλά ένας φανταστικός χαρακτήρας που έπλασε για να αποστασιοποιηθεί από τη φρίκη. Το κακό, όμως, είχε ήδη γίνει. Η φήμη του αμαυρώθηκε και ο ίδιος δεν μπόρεσε ποτέ να επανέλθει, ενώ όλη αυτή η ιστορία σε συνδυασμό με διάφορα άλλα τραγικά περιστατικά στη ζωή του (και τα τραύματα της παιδικής του ηλικίας, φυσικά) οδήγησαν στην αυτοκτονία του.

Ακόμα κι αν δεν έχει διαβάσει κανείς το βιβλίο, ωστόσο, η εναρκτήρια σκηνή είναι αρκετή για να μυήσει το θεατή στο έρεβος που ακολουθεί. Ενα αγόρι τρέχει στο δάσος έχοντας στην αγκαλιά του το αγαπημένο του κατοικίδιο. Αλλα παιδιά το κυνηγούν κι όταν το πιάνουν το χτυπούν και βάζουν φωτιά στο ζώο το οποίο ουρλιάζει μέσα στις φλόγες. Αν στην Πολωνία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η παιδική ηλικία κρύβει τόση αγριότητα, ο κόσμος των μεγάλων είναι ο ορισμός του ζόφου. Και το αγόρι είναι καταδικασμένο να τον βιώσει. Με πρόσκαιρο καταφύγιο μια αγροικία στο δάσος, όπου μια «θεία» του το φιλοξενεί μακριά από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, το αγόρι, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύπτεται, έχει μόνο μια φωτογραφία από τους γονείς του και την κοιτάζει περιστασιακά για να μην ξεχάσει τα πρόσωπά τους. Οταν, όμως, η ηλικιωμένη θεία του πεθάνει και το σπίτι πάρει φωτιά, το αγόρι θα βρεθεί μόνο στο έλεος ενός ανάλγητου κόσμου.

O,τι ακολουθήσει θα χωριστεί σε κεφάλαια, κάθε ένα εκ των οποίων θα επεκτείνει και θα επιτείνει ακόμα περισσότερο τα βάσανα του αγοριού. Με ένα πρωτοφανές αντισημιτικό μένος, το μελαχρινό και σκουρόχρωμο παρουσιαστικό του αγοριού θα αναζωπυρώσει τις δεισιδαιμονίες των χωρικών, οι οποίοι θα το θεωρήσουν πηγή του κακού και θα βγάλουν πάνω του τα χειρότερα ένστικτά τους. Οι σκηνές είναι πραγματικά σοκαριστικές, για γερά νεύρα και στομάχια και η κάμερα του Μαρχούλ θα τις καταγράψει μέσα στο μανιχαϊστικό ασπρόμαυρο ενός σκοταδιστικού κόσμου, όπου δεν υπάρχει καμία ανθρωπιά και καμία αξιοπρέπεια, μόνο η λάσπη, το αίμα και η καταχνιά. Παρ’ όλα αυτά το αγόρι θα επιβιώσει. Στο βλέμμα του η πληγωμένη αθωότητα θα μετατραπεί σταδιακά σε ένα αδιαπέραστο κενό κι όταν τελικά επέλθει η «σωτηρία» από τα σοβιετικά στρατεύματα ένας νέος κύκλος θα ανοίξει, όπου το κακό απλώς θα αλλάξει στολή και πρόσωπο.

Θυμίζοντας το ανεπανάληπτο «Ελα να Δεις» του Ελεμ Κλίμοβ, αυτό το ανελέητο ξερίζωμα οποιασδήποτε αρετής από την ανθρώπινη φύση δίνει μόνο σποραδικά κάποιες νότες αισιιοδοξίας και καλοσύνης, οι οποίες όμως είναι παραπλανητικές, καθώς συνήθως προμηνύουν ακόμα χειρότερα δεινά για το μικρό αγόρι, του οποίου η ταυτότητα κονιορτοποιείται, με πρώτη απώλεια το όνομά του που κανείς δεν γνωρίζει και το οποίο δεν αποκαλύπτει, παρά μόνο στο συγκλονιστικό τελευταίο πλάνο, εκεί όπου μια συνάντηση θα οδηγήσει το αγόρι στη συνειδητοποίηση ότι όσο αυτό κρυβόταν στο δάσος συντελούνταν μια γενοκτονία της οποίας οι λιγοστοί επιζώντες απέμειναν με έναν αριθμό χαραγμένο στο χέρι, για να θυμίζει την ελάχιστη απόσταση που μπορεί να χωρίσει τελικά τον άνθρωπο από το κτήνος.

Και το «Βαμμένο Πουλί» του τίτλου, ένα ακόμα βάρβαρο παιχνίδι στο οποίο βάφουν τα φτερά ενός πουλιού με μπογιά και το αφήνουν ελεύθερο για να του επιτεθούν τα υπόλοιπα, γίνεται το σύμβολο της απότομα κι οδυνηρά χαμένης συλλογικής αθωότητας, ένα ανεπούλωτο κινηματογραφικό τραύμα, του οποίου οι εικόνες θα συνεχίσουν να στοιχειώνουν το μυαλό του θεατή για πολύ καιρό, αφού πέσουν οι τίτλοι τέλους.
Το είχα αναρτήσει και σε άλλο νήμα το συγκεκριμένο φιλμ,είναι σοκαριστικό
 

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Μηνύματα
28.767
Κριτικές
18
Like
5.570
Πόντοι
1.796
Το είχα αναρτήσει και σε άλλο νήμα το συγκεκριμένο φιλμ,είναι σοκαριστικό
εγω που ειχα κανονισει να το δω και ξεκινησω το πρωτο λοκνταουν περισυ

θυμαμαι εκεινη τη βδομαδα ειχαν βγει δυο που ηθελα να δω

το ενα ηταν αυτο

και δεν πηγα τελικα για τον ιο και λιγο πιο μετα κλεισανε τελειως
 

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Μηνύματα
20.434
Κριτικές
7
Like
36.023
Πόντοι
10.411
εγω που ειχα κανονισει να το δω και ξεκινησω το πρωτο λοκνταουν περισυ

θυμαμαι εκεινη τη βδομαδα ειχαν βγει δυο που ηθελα να δω

το ενα ηταν αυτο

και δεν πηγα τελικα για τον ιο και λιγο πιο μετα κλεισανε τελειως
Κάπου θα το βρείς στο διαδίκτυο
 

papaphilips

Ανώτατος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2018
Μηνύματα
21.035
Κριτικές
94
Like
46.338
Πόντοι
17.311
και ο ελληνικος κινηματογραφος εχει διαμαντια, εκτος απο την καλτοχαβαλεδιαρικη σαβουρα.
καλπικη λιρα ενα απο αυτα.
μαθηματα ζωης απο τα mid50s, που κρατανε μεχρι σημερα... και θα κρατανε.
λαμπετη κουκλα.
χορν... υποκλιση απλα.
σ'αγαπω !
ποσο συντομο... αλλα και ποσο βαρυ συναμα.
ετερος εγω επισης και λιγο προσφατα, απο και με καινουριους καλλιτεχνες.
στεκεται ανετα σε εξωτερικες παραγωγες.
 
Τελευταία τροποποίηση:

The Keeper

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2019
Μηνύματα
608
Κριτικές
21
Like
5.629
Πόντοι
1.436
Ελλείψει καταλληλότερου νήματος προτείνω εδώ μία από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει:
Οι τεμπέληδες της έφορης κοιλάδας, 1978. Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Είδος: Δράμα

 

Han Psolo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Μηνύματα
982
Like
1.471
Πόντοι
206
Μακράν η καλύτερη ταινία για τον Χριστό όχι για όλους βέβαια ,ο Γκίμπσον εκμοντέρνισε γενναία το θρησκευτικό έπος με έναν minimal ρεαλιστικό τρόπο και παρουσίασε έναν alpha male "πολεμιστή " Χριστό σε ένα πόλεμο για την Σωτηρία του Κόσμου και την ταυτότητα του Πολιτισμού μας και που δεν χρησιμοποιεί την βία αλλα την δέχεται ,ένας αντίστροφος Λεωνίδας που άλλαξε την Ιστορία του Κόσμου. Ο Γκίμπσον σε 2 ώρες και 20 λεπτά μας αποκαλύπτει όλο το νόημα και την αληθεια του Χριστιανισμού κάνοντας διαλογισμό πάνω στα 4 Ευαγγέλια και στις παραδόσεις της Εκκλησίας, ένας κινηματογραφικός θρίαμβος ενός μεγάλου δημιουργού ,που έκανε πάταγο όταν βγήκε και προκάλεσε πλήθος θετικών αλλα και αρνητικών αντιδράσεων. Τέτοιες ταινίες μας υπενθυμίζουν γιατι λέγεται ο Κινηματογράφος η 7η Τέχνη...
 

DJ Aristarxos

Μέγας
Εγγρ.
13 Ιουν 2021
Μηνύματα
6.350
Like
15.961
Πόντοι
3.556
η ταινία που αναφερόταν στον Χόφα και έπαιζαν Πατσίνο και Ντε Νίρο μαζί όπως και η τελευταία του Ταραντίνο. Μου άρεσαν και οι δύο..( δυστυχώς δε θυμάμαι τίτλους)
 
Εγγρ.
24 Αυγ 2021
Μηνύματα
35
Κριτικές
2
Like
124
Πόντοι
0
Από αμερικανικό σινεμά ήταν πολύ δυνατή κατά την γνώμη μου το "Dallas Buyers Club", από ελληνικές μου άρεσε το "Suntan" που είδα πρόσφατα (Μάκης Παπαδημητρίου κορυφαίος) και από Σκανδιναβία "Midsommar". Προσοχή, το τελευταίο για γερά στομάχια.
 
Εγγρ.
24 Αυγ 2021
Μηνύματα
35
Κριτικές
2
Like
124
Πόντοι
0
Και φυσικά από κωμωδίες "Borat" αξεπέραστος. Γενικά με τις κωμωδίες στην καλύτερη περίπτωση απλώς χαμογελώ, αλλά κάποιες σκηνές του Borat με έκαναν ειδικά την πρώτη φορά που το είδα να γελάσω μέχρι δακρύων. Ο Cohen δίνει ρέστα, και το πιο συγκλονιστικο είναι πως οι φάρσες που κάνει είναι αληθινές, δεν είναι στημενες και τα θύματα δεν έχουν ιδέα. Οι πηγαιες αντιδράσεις όλα τα λεφτά.
 
Εγγρ.
24 Αυγ 2021
Μηνύματα
35
Κριτικές
2
Like
124
Πόντοι
0
Το περίμενα πιο ''περίεργο''
Όντως, απλώς η σκηνή της αυτοκτονίας είναι γροθιά στο στομάχι. Γενικά έχεις κάτι να μου προτείνεις από παρομοιου ύφους σινεμά;
 

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Μηνύματα
20.434
Κριτικές
7
Like
36.023
Πόντοι
10.411

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom