Οι κινολόνες είναι αντιβιοτικά νέας γενιάς και μαζί με τις κεφαλοσπορίνες 3ης γενιάς θέλουν εκτός της συνταγής γιατρού και μια επιπλέον ειδική συνταγή αντιμικροβιακών που μάλιστα είναι φυλασσόμενη για 2 χρόνια αν τα θυμάμαι καλά. Εχω φίλο φαρμακοποιό και ξέρω 2-3 πράγματα.
Βασική επιλογή σε ουρολοιμώξεις αλλά και γαστρεντερίτιδες εμπύρετες καμιά φορά και σε πνευμονολογικές λοιμώξεις. Συνήθης αγωγή 3-10 μέρες ανάλογα με τη νόσο, λήψη 1Χ2 την ημέρα εκτός ορισμένων ισχυρότερων που παίρνονται ένα την ημέρα. Δεν προκαλούν πολλά προβλήματα πχ στομάχι (εκτός και υπάρχει ευαισθησία) ή αλλεργίες (όπως το Augmentin Πχ) ή ακόμα και θανάτους (όπως το Septrin που έχω την εντύπωση ότι σταμάτησε πια;)
Συνηθισμένες οι κινολόνες να τις παίρνουν επίσης σε οξεία φάση προστάτη (μαζί και κάποια άλλα φάρμακα).
Νομίζω ότι οι οποιαδήποτε σοβαρή παρενέργεια μπορεί να δικαιολογηθεί από το υπαρκτό πάντα πολύ μικρό ποσοστό (ως 1%) στο γενικό πληθυσμό που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα όπως όλα τα φάρμακα. Ειδικά για γόνατα μου φάνηκε παράξενο, τι εννοεί ο φίλος άγνωστο. Πάντως αν θυμάμαι καλά το Revion που λες πρέπει να είναι από τα αντίγραφα (ελληνικά) όπερ σημαίνει ίσως και λίγο αλεύρι...