Hellraiser4Ever
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 20 Φεβ 2019
- Like
- 30.754
- Πόντοι
- 6.256
Συμφωνώ. Απλώς επείδη χθές είχαμε κατω από 70 νομίζω, η αύξηση αυτή μου έκανε κάπως.
Ειχαμε ομως και ποσες μερες που δεν ειχαμε σχεδον καθολου αυξηση...
Συμφωνώ. Απλώς επείδη χθές είχαμε κατω από 70 νομίζω, η αύξηση αυτή μου έκανε κάπως.
Βλέπω το γκιλφ την κα Παναγάκη της Ένωσης Τραπεζών να μιλάει μετά από τα ξινισμένα μούτρα των Τσιόδρα - Χαλδαλιά και μου φαίνεται τόσο καυλιάρα...
Η αγαμία δίνει φτερά...
20+ κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο. Γίνονται κρουαζιέρες μετά από τόσο καιρό;
Τυπε η ισπανικη γριππη ηταν πανδημια. Σκοτωσε 50 εκατ σε πληθυσμο τοτε 3 δις
Εδω αν πεθανουν 100 η 500 χιλ σε πληθυσμο 8 δις ξερεις αριθμητικη να υπολογισεις ποσο ειναι?
Τυπε η ισπανικη γριππη ηταν πανδημια. Σκοτωσε 50 εκατ σε πληθυσμο τοτε 3 δις
Εδω αν πεθανουν 100 η 500 χιλ σε πληθυσμο 8 δις ξερεις αριθμητικη να υπολογισεις ποσο ειναι?
Τυπε δεν ειναι ολος ο κοσμος στη φυλακη του χαρδαλια :S
Τα μέτρα, εκτός Ελλάδας, πάρθηκαν αρκετά αργά ώστε να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τα νούμερα τύπε.με μετρα καραντινας ή χωρις υπολογιζεις αυτες τις 100 ή 500 χιλ ?
Τα μέτρα, εκτός Ελλάδας, πάρθηκαν αρκετά αργά ώστε να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τα νούμερα τύπε.
Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς δεν μιλάει για την χορήγηση ειδών προστασίας στον γενικό πληθυσμό από την αρχή της κρίσης. Ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αποτελεσματικότατο. Κανέναν όμως σε επίπεδο κυβερνήσεων και διαπλεκόμενων ΜΜΕ δεν συμφέρει να βγεί στην επιφάνεια η εγκληματική ανεπάρκεια των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και η πλήρης αποτυχία του μηχανισμού παραγωγής.
3 σχεδόν μήνες μετά την έναρξη της κρίσης και ακόμα δεν μπορούν να καλυφθούν καν οι ανάγκες του προσωπικού πρώτης γραμμής.
Και δεν μιλάμε για να στοκάρει κανείς προληπτικά αναπνευστήρες που μπορεί να κάνει 20.000 ευρώ ο ένας και η κατασκευή τους απαιτεί τεχνογνωσία και ποιοτικό έλεγχο που λίγες χώρες διαθέτουν. Μιλάμε για γελοιωδώς φθηνά και απλά να κατασκευαστούν είδη.
Για τα ουσιαστικά κανείς δεν μιλάει.
Δεν ειμαι κανενας ειδικος, αλλα αν βαλεις την μασκα για μιση ωρα που θα εισαι στο σουπερ μαρκετ και αλλη μιση στο μετρο, δηλ. μια ωρα την ημερα, εχω την εντυπωση οτι θα μπορουσες να την φορεσεις για 5-6 ωρες.
Καθόλου απλά δεν είναι ορισμένα είδη που φαίνονται απλά.
Για παράδειγμα η μάσκα Ν95 που πρέπει να φοράει όλο το νοσηλευτικό προσωπικό.
Μόνο απλή δεν είναι.
Είναι κατασκευασμένες από ένα ειδικό ύφασμα μέσα στο οποίο είναι ενσωματωμένες ίνες προπυλενίου σε ακανόνιστη δομή για να εξασφαλίζουν ότι δεν περνάν σωματίδια κάτω από 0.3 μικρά. Οι ίνες έχουν πάχος 0,1 μικρά και έχουν ηλεκτροστατικό φορτίο για να συγκρατούν σωματίδια.
Πρακτικά όλες οι μάσκες παράγονται στην Κίνα που έχει 10πλασιάσει την ημερήσια παραγωγή και παράγει σήμερα 200 εκατομμύρια μάσκες από τις οποίες μόνον οι 600.000 είναι N95.
Εδώ να πάμε ότι κανονικά οι N95 πρέπει να αλλάζονται συχνά γιατί με την αναπνοή, την υγρασία χάνουν την αποτελεσματικότητα τους.
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
αρα θελεις να μου πεις να ακολουθησω εσενα τον γκεομαν στο μπου.κομ και οχι τις αλλες 100 κυβερνησεις χωρων του δυτικου κοσμου.....οτι δηλαδη οι υπολοιπες 100 κυβερνησεις δεν ξερουνε αριθμητικη και συγκριση με την ισπανικη γριπη???εσυ εισαι ο πρωτος στον κοσμο που το σκεφτηκε αυτο????
Ναι υπό όρους επιτρέπεται η επαναχρησιμοποίηση των θεωρητικά μιας χρήσης μασκών ΑΚΟΜΑ και από ιατρικό προσωπικό σε νοσοκομειακό περιβάλλον.
Πόσο μάλλον η επαναχρησιμοποίηση μετά από ολιγόωρη χρήση σε πολύ λιγότερο μολυσμένο και επικίνδυνο περιβάλλον όπως αυτό που θα κινηθείς αν μπείς σε ένα σουπερμαρκετ για να ψωνίσεις.
Προσοχή χρειάζεται στο πως αλληλεπιδράς με την μάσκα και τα χέρια σου και πως την βάζεις και την βγάζεις. Αν έχεις πχ 3 μάσκες και δεν χρησιμοποιείς την ίδια και πάλι παρά μόνον 48 ώρες μετά την προηγούμενη χρήση της τότε με σημαντικό βαθμό ασφαλείας βάσει των όσων τώρα γνωρίζουμε είσαι ΟΚ ΑΚΟΜΑ και αν η μάσκα σου είχε μολυνθεί εξωτερικά από τον ιό.
Η επίσημη θέση του CDC εδώ :
Καθόλου απλά δεν είναι ορισμένα είδη που φαίνονται απλά.
Για παράδειγμα η μάσκα Ν95 που πρέπει να φοράει όλο το νοσηλευτικό προσωπικό.
Μόνο απλή δεν είναι.
Είναι κατασκευασμένες από ένα ειδικό ύφασμα μέσα στο οποίο είναι ενσωματωμένες ίνες προπυλενίου σε ακανόνιστη δομή για να εξασφαλίζουν ότι δεν περνάν σωματίδια κάτω από 0.3 μικρά. Οι ίνες έχουν πάχος 0,1 μικρά και έχουν ηλεκτροστατικό φορτίο για να συγκρατούν σωματίδια.
Πρακτικά όλες οι μάσκες παράγονται στην Κίνα που έχει 10πλασιάσει την ημερήσια παραγωγή και παράγει σήμερα 200 εκατομμύρια μάσκες από τις οποίες μόνον οι 600.000 είναι N95.
Εδώ να πάμε ότι κανονικά οι N95 πρέπει να αλλάζονται συχνά γιατί με την αναπνοή, την υγρασία χάνουν την αποτελεσματικότητα τους.
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Τυπε εγω δεν θα σου πω τι να κανεις, συζητηση κανουμε
Και δεν εχει ολος ο κοσμος καραντινα
Αν θες να καταπινεις αμασητα οτι σου λεει η κοσιωνη η ο παπαγαλος που ειναι 10 ωρες την ημερα εδω μεσα και το παιζει γιατρος δικαιωμα σου φυσικα