Stories
Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Φίλε λόγω ειδικότητας και πίστεψέ με δεν το παίζω ξερόλας επέτρεψε μου να σου κάνω δύο παρατηρήσεις:
Με ή χωρίς βιταμίνες και ιχνοστοιχεία πάλι κλύσμα λέγεται και πάλι κλύσμα είναι. Αν εσένα σε βολεύει να το λες βιολογικό καθαρισμό ή απεντόμωση ή ξέπλυμα ή υδροκαθαρμό, πάλι κλύσμα είναι.
Η θεραπευτική του δράση και λειτουργία σε τι ακριβώς οφείλεται; Μήπως στο καθάρισμα από το πουρί; Η μήπως απομακρύνει τις τοξίνες; Η μήπως πάλι σκοτώνει τα κακά μικρόβια; Για να καταλάβω δηλαδή και εγώ γιατί ΠΟΥΘΕΝΑ σε κανένα επιστημονικό περιοδικό δεν έχει τεκμηριωθεί με ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΕΣ και ΚΛΙΝΙΚΕΣ μελέτες αυτή η μέθοδος. Και αν νομίζεις ότι με αυτό που κάνεις ή κάνουν άλλοι καθαρίζει το έντερο τότε να μάθετε ότι μάλλον διαταράσσεις την φυσιολογική ισορροπία του οργανισμού και του εντέρου. Γιατί το σώμα μας έχει από μόνο του ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ και παρεμβάσεις αυτού του είδους κάνουν κακό. Αν φοβάσαι για το έντερό σου και αν θές πραγματικά να βοηθήσεις την υγεία σου και τον οργανισμό σου, τότε καλά θα κάνεις είναι να πας να βρεις κανένα γιαουρτά με παραδοσιακό ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ γιαούρτι, αυτό με την πετσούλα και να το φας. Αφού βγάλεις την πέτσα φυσικά. Αν πάλι δεν μπορείς να βρείς τίποτε πάρε κάποιο κεφίρ ή ξινόγαλα και πίνε ένα ποτήρι κάθε μέρα.
Α για το περί πορδής. Ατυχώς για σένα είμαι πορδή με πτυχίο σε θέματα Διατροφής και εξειδίκευση σε εντερική και παρεντερική διατροφή.
Γιαούρτι από αγελαδινο γάλα; πάρε να έχεις για το γιαούρτιεπειδη εχεις και πτυχια(δυστυχως για σενα εκτιθεσαι περισσοτερο) φροντισε να μην λες ανακριβειες...........γιαουρτι απο αγελαδινο γαλα??????εδω γελαμε.....ολοι μαζι εν χορω.....και σε οτι αφορα το κλυσμα ειναι καθαρισμος του κατωτερου μερους του παχεως εντερου.......εσυ λες δηλαδη οτι με το απλο κλυσμα καθαριζεται ολοκληρος ο εντερικος σωληνας?σαφως και οχι.....αλλα οι ανθρωποι που το εφαρμοζουν δεν εχουν πτυχια.....ουτε γνωσεις μονο εσυ....τελος σαφως και το "πλυσιμο του εντερου" μπορει αν δεν εφαρμοστει σωστα να δημιουργησει προβλημα αλλα αν γινεται απο "σωστα χερια" πιστεψε με βοηθαει παρα πολυ.....αλλα εν πασει περιπτωσει...πες οτι υπαρχει 1% πιθανοτητα να γινει καποιο ανθρωπινο λαθος και να πειραχτει ο σωληνας.....μην μου πεις οτι μονο με αγελαδινο γιαουρτι μπορεις να κανεις αποτοξινωση,να διωξεις τα τυχον παρασιτα...να ισορροπησεις την χλωριδα του εντερου....να ηρεμησεις την "καντιντα" κλπ...........στο ονομα των πτυχιων σου απαντησε μου....να καταλαβω δηλ.τί ξερεις....
υπαρχουν προβιοτικα στα γιαουρτια αλλα μαζι με τα προβιοτικα παιρνουμε και αχρηστα αντιβιοτικα και αλλα επιβλαβη στοιχεια ενοχοποιημενα για δυσανεξιες=αλλεργιες και αλλα προβληματα....για αυτο ριξε μια ματια πρωτα στα θρεντ που εχω ανοιξει να παρεις πρωτα μια αποψη και μετα ελα να μας ξαναγραψεις.......απαντάω με γραπτά και με επιχειρήματακυριε ξερολα γιατι ολοι οι εμφανιζετε ως πανακεια τα προβιοτικα απο αγελαδινο γαλα........αντε πηγαινε και στο εξωτερικο να μαθεις καποια πραματα για τα προβιοτικα και τις φυτικες πηγες τους και μετα ελα και ξαναγραψου στο σαιτ με αλλο nickname...
απαντάω με γραπτά και με επιχειρήματα
τώρα για τα εξυπνακίστικα και τα υβριστικά τα αφηνω
αν θέλεις σου στέλνω ΤΟΝΟΥΣ απο υλικό
ειρωνικά post εσυ; επιστημονικά δεδομένα εγώ
καλό διάβασμα!
πιο καλό είναι το κατσικίσιο. λιγότερο καλό το προβειο γιατί εχει και πιο πολλα λιπαρά. το αγελαδινό είναι πιο κοντά στον ανθρωπο. αν μιλάμε για διοξίνες, ορμόνες και τοξίνες τότε όλα μα όλα τα τρόφιμα είναι προβληματικά. ακόμα και αυτά που βρίσκονται στην ύπαιθρο. όσο για τα ονόματα που ανέφερες ξέρω κάποια απο αυτά όχι όμως με καλό τρόπο (κάποια απο αυτά). αν ψάχνεσαι διάβασε αυτά που σου έστειλα. αν θέλεις και αλλα μπορώ αλλά μην τσιμπάτε τις κοτσάνες που γράφουν κάποιοι. πάντα όταν διαβάζετε κάτι να κοιτάτε για ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ και ΚΛΙΝΙΚΕΣ και ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ.ρε φιλε δεν υβριστικα αλλα τα εχω παρει στο κρανιο με αυτα που δεν διδασκονται στην πολλη μαζα.......για τα προβιοτικα τί μου στελνεις?τα ξερω καλυτερα απο τον καθενα.....τα χρησιμοποιω εδω και χρονια και βλεπω την διαφορα.......το θεμα ειναι να λεμε την αληθεια..και η αληθεια ειναι οτι...οτι εχει σχεση με αγελαδινο προιον....πρεπει να αποφευγεται....τα καλυτερα γιαουρτια ειναι τα προβεια και ακομη περισσοτερο τα κατσικισια......βιολογικης θρεψης παντα για να ειναι ακομη καλυτερης ποιοτητας το γαλα τους........σωστα ανεφερες το κεφηρ και το ξινογαλο......αλλα μπορουμε να παρουμε και αλλιως προβιοτικα...οχι μονο απο γαλακτοκομικα....αλλα απο συμπληρωματα αποφευγοντας ετσι και τις πιθανες αλλεγιες και
το γαλα το οποιο τις περισσοτερες φορες μας ειναι εντελως αχρειαστο....αν γνωριζεις τους NEIL WARD,DAVID SMALLBONE,MARK GRONNOW και απο την ελλαδα τους κ.κ. ΜΗΝΟΥΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ..κ.ΜΠΑΝΤΟΥΛΑ και κ.ΡΙΜΠΑ...καταλαβαινεις τί εννοω....αν θελεις περαιτερω πληροφοριες θα σου στειλω και ιστοσελιδες......
πιο καλό είναι το κατσικίσιο. λιγότερο καλό το προβειο γιατί εχει και πιο πολλα λιπαρά. το αγελαδινό είναι πιο κοντά στον ανθρωπο. αν μιλάμε για διοξίνες, ορμόνες και τοξίνες τότε όλα μα όλα τα τρόφιμα είναι προβληματικά. ακόμα και αυτά που βρίσκονται στην ύπαιθρο. όσο για τα ονόματα που ανέφερες ξέρω κάποια απο αυτά όχι όμως με καλό τρόπο (κάποια απο αυτά). αν ψάχνεσαι διάβασε αυτά που σου έστειλα. αν θέλεις και αλλα μπορώ αλλά μην τσιμπάτε τις κοτσάνες που γράφουν κάποιοι. πάντα όταν διαβάζετε κάτι να κοιτάτε για ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ και ΚΛΙΝΙΚΕΣ και ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ.
Το θέμα τώρα με τα φύλλα ελιάς, είναι οτι σε αυτή τη φάση δεν είναι τεσταρισμένο συμπλήρωμα για την δράση του, θετική ή αρνητική, και οποιαδήποτε συζήτηση καταντά γελοία εκτός και αν είναι από ειδικούς σχετικά με έρευνες που θα εξακριβώσουν την δράση του. Σαν επιστήμονας της διατροφής δεν μπορώ να αποκλείσω πάντως τίποτα.
το λαδι απο το κουκουτσι ειναι το πυρηνελαιο (κατωτατης ποιοτητας λαδι )