Επισκέπτης
και γιατι διαλεξαν να το πουν αιθερα; καποια περιεργη ιστορια θα κρυβεται απο πισωΤο ακονισμα ειναι ο αιθερας μην μπερδευεσαι.
και γιατι διαλεξαν να το πουν αιθερα; καποια περιεργη ιστορια θα κρυβεται απο πισωΤο ακονισμα ειναι ο αιθερας μην μπερδευεσαι.
και γιατι διαλεξαν να το πουν αιθερα; καποια περιεργη ιστορια θα κρυβεται απο πισω![]()
) και κρατώντας το μαχαίρι με την κλίση του «αιθέρα»,[glow=red,2,300] του σημείου κοπής δηλαδή,[/glow] το τρίβουμε πάνω στην πέτρα με μαλακές και διαρκείς κυκλικές κινήσειςΔεν ξερω. Στα αγγλικα δεν υπαρχει αντιστοιχος ορος.
) και κρατώντας το μαχαίρι με την κλίση του «αιθέρα»,[glow=red,2,300] του σημείου κοπής δηλαδή,[/glow] το τρίβουμε πάνω στην πέτρα με μαλακές και διαρκείς κυκλικές κινήσεις
Αυτος λεει ειναι το σημειο κοπης. Γιατι ομως εχει ονομαστει ετσικαι καλα οτι κοβει ακομα και τον αερα ας πουμε;
μονο αυτο βρηκα να αναφερεις αιθερα. Και παλι δεν καταλαβαινω...
καταλαβα πολλα απ αυτο το ποστ.Έχεις δίκιο αυτό το ποστ εννοούσα αλλά δεν το εξηγώ.Να το πω τώρα λοιπόν.
Έστω ότι βάζεις μια λεπίδα στο μικροσκόπιο.Εκείνο που θα δεις είναι ότι η κόψη της έχει κατά κάποιο τρόπο το σχήμα του πριονιού.Όσο πιο λίγα δοντάκια έχει η λεπίδα στο μικροσκόπιο τόσο πιο απαλά θα κόβει.Δε θα δημιουργούνται δηλαδη τραντάγματα καθώς η λεπίδα κόβει κάτι.Η απαλότητα με την οποία κόβει λοιπόν μια λεπίδα λέγεται αιθέρας και επιτυγχάνεται με διάφορες τεχνικές ακονίσματος και διάφορα εργαλεία.
Για να διαπιστώσεις κι εσύ αυτή την απαλότητα κάνε την εξής δοκιμή: παρε ένα φύλλο χαρτί και δοκίμασε να το κόψεις με το μαχαίρι στον αέρα.Μετά κάνε το ίδιο με ένα ξυράφι.Θα δεις ότι με το ξυράφι μπαίνέι πολύ πιο εύκολα η λεπίδα στο χαρτί και συνεχιζει μέχρι κάτω χωρίς αντίσταση.Αυτό ανεξάρτητα του πόσο κοφτερό είναι το μαχαίρι.
Η λέξη αυτή καθεαυτή δεν ξέρω από που προήρθε.Προσωπική μου άποψη ότι μια λεπίδα κόβει απαλα σαν τα σύννέφα στον αιθέρα;;;;;!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
μαγκες ξυριστηκα.![]()
Αυτο το μικρο πραγματακι ειναι η 34c ή λαθος μηχανη πηρα; δε γραφει κατι το κουτακι
Μιλαμε για το πιο ευκολο ξυρισμα έβερ. Πηγαινα κοντρα σε fast forward και το μηχανημα εκανε πατιναζ στο μαγουλο μου, αφηνοντας με πουδρα!
καταλαβα πολλα απ αυτο το ποστ.
Οποτε, οπως το αντιλαμβανομαι, τα δοντακια ειναι που προκαλουν ολη τη ζημια.
Μια λεια κοψη (ενας καλος αιθερας δηλαδη) , ουσιαστικα μπορει και μπαινει-χωνεται μεσα στο δερμα χωρις να το ενοχλει-πληγιαζει (αφου δεν εχει δοντακια) και κοβει βαθεια την τριχα.
Οσο πιο καλος αιθερας, τοσο λεπτοτερη η επιφανεια που μπαινει μεσα στο δερμα, οποτε τοσο λιγοτερη πληγη.
Εσύ δεν παίζεσαι!![]()
Αυτο το μικρο πραγματακι ειναι η 34c ή λαθος μηχανη πηρα; δε γραφει κατι το κουτακι
Εσύ δεν παίζεσαι!
Με Feather έκανες το 1ο σου ξύρισμα με DE????![]()
![]()
Εγώ τις κρατάω για το τέλος!
Από αφρό δεν μας είπες τι χρησιμοποίησες.Μη πεις από τενεκέ...![]()
Υ.Γ.1 Wilkinson έβαλες...δεν το είδα.Ποιές άλλες λεπίδες πήρες?
Υ.Γ.2 Χθες δοκίμασα τις Elios....Άριστες εντυπώσεις!!!! Καλύτερες και από τις Personna στο 1ο ξύρισμα.
http://[URL unfurl="true"]www.barbe-and-co.fr/boutique_us/images_produits/02051-01d0779-z.jpg[/img[/URL]]
[/quote]τη νιβεα την μπλε εχω τυπε.
Ξυραφακια πηρα τα feather που εχω στην φωτο και astra. Ειχε κι ενα ξυραφακι η μερκουρ στο κουτι. Προς το παρον εχω δοκιμασει μονο τα wilkinson...
2 λεπτομερειες σχετικα με τη μερκουρ:
1. Με τα πλαστικα τα ξυραφακια και την wilkinson οταν ξεπλενα τα ξυραφι μετα απο καθε περασμα, το ξεπλενα με καυτο νερο. Με τη μερκουρ αυτο δε γινεται, γιατι πυρωνει ολη η μηχανη και μου καιει το μαγουλο.
2. Χρειαζεται θηκη! Ή βαση στηριξης. Δε μπορεις να την εχεις χυμα μαζι με τις οδοντοβουρτσες.
Τελος το μικρο μεγεθος, αν και μολις την εβγαλα απ το κουτι με ειχε ξενερωσει, δε με χαλαει ΚΑΘΟΛΟΥ. μου ηταν πολυ βολικη και εχω μεγαλη παλαμη...
Εφιστω την προσοχή σε όλους.
Μην κάνει κανείς καμιά μαλακία και πάει έτσι άνετα να ξυριστεί με shavette.
ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ !!!!!!!
Παρατηρήσεις:
Τύπε Bardamu:
1.το θέμα με τον αιθέρα είναι λίγο πιο περίπλοκο αλλά σε γενικές γραμμές το έπιασες.:
Τι καταλαβε; Γραφει οτι ενα στομωμενο μαχαιρι σε κοβει πιο ευκολα με την ιδια πιεση.
Δυστυχώς δε μπορώ να εξηγήσω με λόγια πως ακριβώς παίζει το σκηνικό με τον αιθέρα πρέπει να το δέίξω σε εικόνα και δεν έχω κάτι πρόχειρο.Δε νομίζω όμως ότι έχει και πολύ σημασία να καταλάβει κάποιος τι είναι ο αιθέρας.Απλά παίρνει λεπίδες, δοκιμάζει και ότι του κάνει το κρατάει.Τόσο απλά.