Νέα

Ζούμε στην εποχή του ΕΡΓΟΔΟΤΗ;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 418
  • Εμφανίσεις 18K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
9.260
Πόντοι
2.636
Πρόσεξε όμως..

χρήματα είχε.. αλλά πίεζε με ηλίθιο τρόπο τον υπάλληλό του για να του φέρει πωλήσεις.

πουλάς - πληρώνεσαι

Η νοοτροπία ορισμένων μάνατζερ που έλεγες πριν..

Έτσι είναι!
Το να διοικείς είναι έμφυτο. Δεν έχει να κάνει με τίποτε άλλο. Πρέπει να είσαι πεντακάθαρος σαν άνθρωπος. Μόνον τότε θα έχεις πλήρη διαύγεια. Πρέπει να προσπαθείς ως μάνταζερ να είσαι τρομακτικά δίκαιος. Να εφαρμόζεις τους μακιαβελικούς και σκληρούς τρόπους εκεί που πρέπει και όχι να ουρλιάζεις σαν καραβανάς του κερατά σε όλους τους υπαλλήλους σου ή στους υφισταμενούς σου. Να μην είσαι ένας φοβισμένος χαρτογιακάς ούτε χαλαρός λαπάς που τον κάνουν ότι θέλουν. Να έχεις το πάθος και τη δύναμη μέσα από το χαρακτήρα σου να κάνεις τον άλλον να δείχνει τον καλύτερό του εαυτό. Να έχεις τη μαγκιά είτε σαν εργοδότης είτε σαν μάνατζερ να βγάζεις από τον καθένα το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Μέσω της ενσυναίσθησης (empatthy) να καταλαβαίνεις και να επικοινωνείς σωστά με τον άλλον. Να μιλάς στη δική του γλώσσα. Να μη διστάζεις να γίνεσαι ο μεγάλος αδερφός και φίλος, να κρατάς όμως και τις αποστάσεις που πρέπει. Να κάνεις κάθε μέρα πράγματα που θα δημιουργούν και θα χτίζουν την εικόνα σου απέναντι στους υπαλλήλους σου και στη κοινωνία. Μόνον τότε, μόνο αν προσφέρεις, και χωρίς πολλές φορές άμεσο όφελο σε ύλη θα βγεις κερδισμένος.

Αν τα καταφέρεις όλα αυτά θα είσαι πάντα επιτυχημένος. Αυτά ως συμβουλές και ως αλήθειες.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
9.260
Πόντοι
2.636

Infected_Mushroom

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2012
Κριτικές
8
Like
73
Πόντοι
1

• Επίσης αυτό περί ΙΚΑ κλπ μαζί σου κύριε. Ναι σε πηδάει από παντού το ΙΚΑ ΤΕΒΕ ΜΕΒΕ και τρέχα γυρευε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χάσουμε την ανθρωπιά μας ρε άνθρωπε μου.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑΙ ΟΚ,  ΜΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΣ! ΑΠΛΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ

• Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν πιάνω λεφτά , είναι να πληρώσω υποχρεωσεις , κυρίως προς το δημόσιο , και κυρίως τους υπαλλήλους μου .
    Εγώ έχω 3 υπαλλήλους !

Τι γίνεται όμως ! Εαν είμαι το e-shop.gr , για να λειτουργήσω , επειδή είμαι μεγάλη εταιρία , χρειάζομαι δάνεια (δεν στην έπιασα τυχαία).

Δηλαδή , δάνεια κίνησης , για να πάρω πράγματα απο προμηθευτές, και να πληρώσω υποχρεώσεις. αλλιώς δεν μπορώ να κινηθώ.

Η συκεκριμένη επιχείρηση , κόντεψε να κλείσει , γιατί δεν της δίνανε δάνεια .

Ευτυχώς είχε καβάντζα , αλλά αναγκάστηκε απο τους 200 , να κρατήσει τους 50 , και να μειώσει τον μισθό -30% .

Αυτή η κίνηση , την βοήθησε να ελιχθεί , την βοήθησε να μην πνιγεί , και να μην καταρεύσει.

Οταν είσαι μεγάλη ΑΕ , ο κόσμος που έχεις είναι αριθμοί. Καλώς ή κακώς. Όπως ένα στρατόπεδο με 2 τάγματα , ο διοικητής δεν τους ξέρει όλους.

Όταν είσαι σαν και μένα , που οι εργαζόμενοι βλέπουνε , έχουνε επαφή με μένα , και ξέρουνε τι μπαίνει και τι βγαίνει , εδώ δεν είναι απρόσωπο.

Τώρα , για αυτό που λες δεν επιχείρείς , συγνώμη αλλά είσαι λάθος ! Αν κλείσουμε τα πάντα , χαθήκαμε !

Εστω και προβληματικά , πρέπει να συνεχίσουμε. Οι δικοί μου τουλάχιστον εργαζόμενοι , έχουν συναίσθηση του τι γίνεται , και είναι ευγνώμονες που παρόλες τις δυσκολίες που θα περάσω , θα τους πληρώσω και 90% στην ώρα τους !

Ξαναλέω , βλέπουνε και ξέρουνε....

Το αφεντικό , δεν είναι ο κουστουμάτος που έχει τα ακριβά αμάξια και τις γκόμενες. Το έχουμε έτσι στο μυαλό μας !

Είμαστε νέοι επιχηρηματίες , και προσπαθούμε για το καλύτερο. Υπάρχουνε όμως πάρα πολλές δυσκολίες ,και χάνεις τον ύπνο σου ,γιατί όχι μόνο δεν βγάζεις κέρδος να ζήσεις ,

αλλά μπαίνεις και μέσα !

απλά , μην τα ισοπεδώνουμε όλα !

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.737
Πόντοι
1.306
Τραμουντάνα έγραψες Respect!

Αυτή είναι η προσέγγιση η δική μου.

ενας θειός μου (λαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει) πρόσφυγας (δύο φορές), έμπορος μου το είπε αυτό σε μια συζήτηση που είχαμε όταν ήταν σε ηλικία 87 ετών (εγώ τότε ήμουν 28)...

- παιδί μου η επιτυχία του εμπόρου είναι να κερδίζει στην αγορά για να μπορεί να πουλάει φτηνά και να τζιράρει
- παιδί μου το πιάτο του έμπορα μπορεί να είναι και άδειο... το πιάτο του εργάτη δεν πρέπει να είναι άδειο..
- παιδί μου το αφεντικό είναι ο πατέρας... και σαν πατέρας πρώτα τα παιδιά του ταίζει και μετά τον εαυτό του...

μερικά από αυτά που μου είχε πεί...

ο συνεταίρος του (αρκετά νεώτερος και τέως υπάλληλος του) με πήγε σε ένα εργοστάσιο στην Τουρκία (όχι μεγάλο οικογενειακή επιχείρηση πολλών χρόνων με 310 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 270 στην παραγωγή εργάτες)... οι εργαζόμενοι εκεί παίρναν χαμηλούς μισθούς ... παρόλα αυτά το αφεντικό το είχαν σαν τον θεό ... όταν είδα κατάλαβα το γιατί..
-το αφεντικό ήταν στην δουλειά πριν από τους εργάτες
-το αφεντικό γνώριζε 270 ανθρώπους που είχε στην δούλεψη του με τα μικρά ονόματα, την οικογενειακή τους κατάσταση ακόμη και τα ονόματα των εγγονιών τους ...
-το αφεντικό είχε πάει στους γάμους όλων των εργατουπαλλήλων του, πήγαινε στις κηδείες των συγγενών τους..
-το αφεντικό έτρωγε μαζί τους στο εστιατόριο που είχε η επιχείρηση το ίδιο φαγητό που σέρβιρε στους εργάτες και μάλιστα περίμενε να έρθει η σειρά του να σερβιριστεί ...
-το αφεντικό ακόμη και στις εποχές της κρίσης στην Τουρκία (πολύ περισσότερες από τις δικές μας) δεν καθυστέρησε ούτε μια ώρα το βδομαδιάτικο... μάλιστα στην κρίση μετά το κρέμασμα του Μεντερές πούλησε το σπίτι του για να έχει λεφτά να πληρώνει το προσωπικό...

μαζεύεις 100... δίνεις αυτά που σου δώσανε για να τα δώσεις σε άλλους (ΦΠΑ), δίνεις το μεροκάματο, δίνεις την ασφάλεια του εργάτη να μην μείνει στον άσσο η οικογένεια του, κρατάς για να συνεχίσει να υπάρχει το μαγαζί και αν περισσέψουν πας και φαγητό στα παιδιά σου... αν όχι μένεις νηστικός ή τρώς από αυτά που περισσεύουν τις άλλες μέρες...

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
9.260
Πόντοι
2.636
  • Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν πιάνω λεφτά , είναι να πληρώσω υποχρεωσεις , κυρίως προς το δημόσιο , και κυρίως τους υπαλλήλους μου .
    Εγώ έχω 3 υπαλλήλους !

Τι γίνεται όμως ! Εαν είμαι το e-shop.gr , για να λειτουργήσω , επειδή είμαι μεγάλη εταιρία , χρειάζομαι δάνεια (δεν στην έπιασα τυχαία).

Δηλαδή , δάνεια κίνησης , για να πάρω πράγματα απο προμηθευτές, και να πληρώσω υποχρεώσεις. αλλιώς δεν μπορώ να κινηθώ.

Η συκεκριμένη επιχείρηση , κόντεψε να κλείσει , γιατί δεν της δίνανε δάνεια .

Ευτυχώς είχε καβάντζα , αλλά αναγκάστηκε απο τους 200 , να κρατήσει τους 50 , και να μειώσει τον μισθό -30% .

Αυτή η κίνηση , την βοήθησε να ελιχθεί , την βοήθησε να μην πνιγεί , και να μην καταρεύσει.

Οταν είσαι μεγάλη ΑΕ , ο κόσμος που έχεις είναι αριθμοί. Καλώς ή κακώς. Όπως ένα στρατόπεδο με 2 τάγματα , ο διοικητής δεν τους ξέρει όλους.

Όταν είσαι σαν και μένα , που οι εργαζόμενοι βλέπουνε , έχουνε επαφή με μένα , και ξέρουνε τι μπαίνει και τι βγαίνει , εδώ δεν είναι απρόσωπο.

Τώρα , για αυτό που λες δεν επιχείρείς , συγνώμη αλλά είσαι λάθος ! Αν κλείσουμε τα πάντα , χαθήκαμε !

Εστω και προβληματικά , πρέπει να συνεχίσουμε. Οι δικοί μου τουλάχιστον εργαζόμενοι , έχουν συναίσθηση του τι γίνεται , και είναι ευγνώμονες που παρόλες τις δυσκολίες που θα περάσω , θα τους πληρώσω και 90% στην ώρα τους !

Ξαναλέω , βλέπουνε και ξέρουνε....

Το αφεντικό , δεν είναι ο κουστουμάτος που έχει τα ακριβά αμάξια και τις γκόμενες. Το έχουμε έτσι στο μυαλό μας !

Είμαστε νέοι επιχηρηματίες , και προσπαθούμε για το καλύτερο. Υπάρχουνε όμως πάρα πολλές δυσκολίες ,και χάνεις τον ύπνο σου ,γιατί όχι μόνο δεν βγάζεις κέρδος να ζήσεις ,

αλλά μπαίνεις και μέσα !

απλά , μην τα ισοπεδώνουμε όλα !

Αγαπητέ Infected_Mushroom ( άσχετο:νομίζω συγκρότημα Ισραηλινών μουσικών electro είναι το όνομά σου)

Λοιπόν, πάμε ένα ένα.

Όταν μιλάμε για επιχειρήσεις και δάνεια δεν μπορούμε να μιλάμε γενικά και αόριστα. Τι πάει να πει ανοίχτηκε; Γιατί ανοίχτηκε; Πχ ο Σκλαβενίτης γιατί πάει να ανοίξει και εκτός Αθήνας; Δεν είναι λάθος; Τα ζυγίσανε; Κια αν μεθαυριο θα ακους για κλεισίματα ποιος θα φταίει; Ο Σαμαράς πάλι; ή ο Τσίπρας και κάθε πολιτικός; Έχουν κάνει υπολογισμούς; Τα έκανε και η εταιρεία που αναφέρεις; όταν έχεις επιχείρηση έχεις πλάνο. Παίρνεις όλα τα σενάρια. Ναι κατα καταστροφικά. Στην Ελλάδα ζεις.

Επίσης στην Ελλάδα "κακοί" εργοδότες δυστυχώς είναι και οι μικροί, και δεν είναι ελάχιστοι, και μάλιτα προκύψανε τώρα, με τις ευλογίες των νόμων...  καλά για μεγάλους δε συζητάμε εκεί οι καλοί είναι μετρημένο στα δάχτυλα. Πρέπει να παραδεχτείς ότι σε επίπεδο του 50 - 60 τοις εκατό πολλοί εργοδότες επιχειρηματίες απλώς κλαίγονται. ΤΑΥΤΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. Ξαναλέω εσύ επιχειρείς δεν ασκέις εργασία αλλά δραστηριότητα.

Κανείς δεν τσουβαλιάζει, εσύ μπορεί να είσαι ο καλύτερος, και μακάρι να συνεχίσεις και να μην έχεις ποτέ προβλήματα.

Πολλοί όμως με πρόσχημα την αναδιάρθρωση κύριε και μΙΚΡΟΙ σαν εσένα απέλυσαν εργαζόμενους που είχαν και πήραν με VOUCHER κρυβόμενοι πίσω από τη κρίση, χωρίς όμως να είναι αυτό αλήθεια.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
9.260
Πόντοι
2.636
ενας θειός μου (λαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει) πρόσφυγας (δύο φορές), έμπορος μου το είπε αυτό σε μια συζήτηση που είχαμε όταν ήταν σε ηλικία 87 ετών (εγώ τότε ήμουν 28)...

- παιδί μου η επιτυχία του εμπόρου είναι να κερδίζει στην αγορά για να μπορεί να πουλάει φτηνά και να τζιράρει
- παιδί μου το πιάτο του έμπορα μπορεί να είναι και άδειο... το πιάτο του εργάτη δεν πρέπει να είναι άδειο..
- παιδί μου το αφεντικό είναι ο πατέρας... και σαν πατέρας πρώτα τα παιδιά του ταίζει και μετά τον εαυτό του...

μερικά από αυτά που μου είχε πεί...

ο συνεταίρος του (αρκετά νεώτερος και τέως υπάλληλος του) με πήγε σε ένα εργοστάσιο στην Τουρκία (όχι μεγάλο οικογενειακή επιχείρηση πολλών χρόνων με 310 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 270 στην παραγωγή εργάτες)... οι εργαζόμενοι εκεί παίρναν χαμηλούς μισθούς ... παρόλα αυτά το αφεντικό το είχαν σαν τον θεό ... όταν είδα κατάλαβα το γιατί..
-το αφεντικό ήταν στην δουλειά πριν από τους εργάτες
-το αφεντικό γνώριζε 270 ανθρώπους που είχε στην δούλεψη του με τα μικρά ονόματα, την οικογενειακή τους κατάσταση ακόμη και τα ονόματα των εγγονιών τους ...
-το αφεντικό είχε πάει στους γάμους όλων των εργατουπαλλήλων του, πήγαινε στις κηδείες των συγγενών τους..
-το αφεντικό έτρωγε μαζί τους στο εστιατόριο που είχε η επιχείρηση το ίδιο φαγητό που σέρβιρε στους εργάτες και μάλιστα περίμενε να έρθει η σειρά του να σερβιριστεί ...
-το αφεντικό ακόμη και στις εποχές της κρίσης στην Τουρκία (πολύ περισσότερες από τις δικές μας) δεν καθυστέρησε ούτε μια ώρα το βδομαδιάτικο... μάλιστα στην κρίση μετά το κρέμασμα του Μεντερές πούλησε το σπίτι του για να έχει λεφτά να πληρώνει το προσωπικό...

μαζεύεις 100... δίνεις αυτά που σου δώσανε για να τα δώσεις σε άλλους (ΦΠΑ), δίνεις το μεροκάματο, δίνεις την ασφάλεια του εργάτη να μην μείνει στον άσσο η οικογένεια του, κρατάς για να συνεχίσει να υπάρχει το μαγαζί και αν περισσέψουν πας και φαγητό στα παιδιά σου... αν όχι μένεις νηστικός ή τρώς από αυτά που περισσεύουν τις άλλες μέρες...

ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΟΛΙΣ ΟΡΙΣΕΣ ΕΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ. ΑΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΤΕ.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.737
Πόντοι
1.306
ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΟΛΙΣ ΟΡΙΣΕΣ ΕΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ. ΑΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΤΕ.

ο μοναδικός παλιολλαδίτης εργοδότης που ήταν έτσι ήταν ο καπτάν Γιάννης ο Λάτσης... όλοι οι άλλοι παλιολλαδίτες ήταν καθάρματα...

οι πρόσφυγες ήταν διαφορετικοί... (Μποδοσάκης κλπ)...

εγώ έκανα τον εργοδότη για κανένα εννιάμηνο... ξέμεινα από κεφάλαιο κίνησης (είχα αρκετά λαμβάνειν αλλά η τράπεζα δεν δανειοδοτούσε τότε με αυτά) και προτίμησα να σταματήσω την παράλληλη δραστηριότητα παρά να βάλω υποθήκη περιουσιακά στοιχεία... επιλογή θα μου πείς...

τρείς μήνες πλήρωσα την γραμματέα και τον βοηθό που είχα από το μηνιάτικο που έπαιρνα από εκεί που δούλευα εγώ... όταν είπα ότι αποφάσισα  να σταματήσω μου είπανε άσε τους μισθούς και συνέχισε .. είπα όχι αποζημίωσα και το σταμάτησα (παροχή υπηρεσιών)... άλλα έξοδα δεν είχα εκτός από ένα νοίκι ενός μικρού γραφείου και κάτι ψιλοκοινόχρηστα, τηλέφωνα κλπ...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.737
Πόντοι
1.306

όταν απαιτείς σεβασμό και αφοσίωση πρέπει να είσαι πατέρας και όχι αφέντης..

είναι δυνατόν ο πατέρας να αφήσει νηστικά τα παιδιά του και να φαει αυτός ? ΟΧΙ ... θα φάει το σκατό του τα παιδιά του θα τα ταίσει .. αλλά απαιτεί από αυτά σεβασμο και αφοσίωση...

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
9.260
Πόντοι
2.636
Αγαπητέ Infected_Mushroom

Επίσης αν "μπαίνεις μέσα" κάτι κάνεις λάθος. Κάτι στο επιχειρηματικό σου σχέδιο δεν δουλεύει. Το διορθώνεις. Δεν διορθώνεται. Προσπαθείς. Πάλι τίποτα το κλείνεις. Γίνεσαι και συ σκλάβος, να δεις και τη γλυκα. Δεν αφήνεις όμως τον υπάλληλο απλήρωτο. Ναι να βάλει πλάτη αλλά όχι εσύ πχ να είσαι στην άνεση και με σπίτι στο Καστρί και την Ν Ερυθραία και με καταθέσεις εξωτερικό και να μου κλάιγεσαι... Δεν λέμε ότι δεν προσπαθείς εσύ προσωπικά. Μπορεί να είσαι ΣΟΥΠΕΡ και μέσα από τη καρδιά μου στο έυχομαι να πας καλά! αλλά οι εν Ελλάδι επιχερηματίες (ένα καθόλου αμελητέτο ποσοστό) ακόμα και οι μικροί ψάχνουν σκλάβους φουλ ταιμ όχι υπαλλήλους. Αυτό λέω, με πιάνεις;

Δεν τα ισοπεδώνω. Την αλήθεια λέω. Δεν είναι δικό μου πρόβλημα αν σε ενοχλεί.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
9.260
Πόντοι
2.636
ο μοναδικός παλιολλαδίτης εργοδότης που ήταν έτσι ήταν ο καπτάν Γιάννης ο Λάτσης... όλοι οι άλλοι παλιολλαδίτες ήταν καθάρματα...

οι πρόσφυγες ήταν διαφορετικοί... (Μποδοσάκης κλπ)...

εγώ έκανα τον εργοδότη για κανένα εννιάμηνο... ξέμεινα από κεφάλαιο κίνησης (είχα αρκετά λαμβάνειν αλλά η τράπεζα δεν δανειοδοτούσε τότε με αυτά) και προτίμησα να σταματήσω την παράλληλη δραστηριότητα παρά να βάλω υποθήκη περιουσιακά στοιχεία... επιλογή θα μου πείς...

τρείς μήνες πλήρωσα την γραμματέα και τον βοηθό που είχα από το μηνιάτικο που έπαιρνα από εκεί που δούλευα εγώ... όταν είπα ότι αποφάσισα  να σταματήσω μου είπανε άσε τους μισθούς και συνέχισε .. είπα όχι αποζημίωσα και το σταμάτησα (παροχή υπηρεσιών)... άλλα έξοδα δεν είχα εκτός από ένα νοίκι ενός μικρού γραφείου και κάτι ψιλοκοινόχρηστα, τηλέφωνα κλπ...

Συμφωνώ εντυπωσιακά μαζί σου, αν και και η "Δημιουργία Ξανά" πολλές φορές λέει ή δίνει την εντύπωση να εννοηθεί ότι οι σχέσεις πρέπει να γίνουν φουλ ελαστικές με μειωσεις μισθών κλπ. Εκεί λίγο επιφυλασομαι. Εως πολύ. Αλλα΄στα περί ΔΙΩΓΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ έχεις δίκιο.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.737
Πόντοι
1.306
Συμφωνώ εντυπωσιακά μαζί σου, αν και και η "Δημιουργία Ξανά" πολλές φορές λέει ή δίνει την εντύπωση να εννοηθεί ότι οι σχέσεις πρέπει να γίνουν γουλ ελαστικές με μειωσεις μισθών κλπ. Εκεί λίγο επιλλάτομαι. Εως πολύ. Αλλα΄στα περί ΔΙΩΓΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ έχεις δίκιο.

καμμία σχέση δεν έχει η συμπεριφορά και η αντιμετώπιση με το νομοθετικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων... για να εμπνεύσεις τον σεβασμό και την αφοσίωση δεν απαιτείται ούτε υψηλός μισθός ούτε σφιχτό νομοθετικό πλαίσιο... απαιτείται ανθρώπινη προσέγγιση και από τις δύο πλευρές... όχι σαν αυτή του χαπάκη που είναι με το ταξίμετρο στο χέρι...

ο εργάτης ευχαρίστως θα κάτσει να δουλέψει και παραπάνω αν χρειαστεί και χωρίς αμοιβή αν ξέρει ότι εκείνη την στιγμή δεν έχεις να πληρώσεις παραπάνω... αλλά πρέπει και εσύ σαν εργοδότης να είσαι καθαρός ουράνος... δεν μπορείς να ζητάς από τον εργάτη να δουλέψει πχ μια ωρα παραπάνω ή με μικρότερο μισθό γιατί η επιχείρηση δεν βγαίνει και σύ το βράδυ να σκορπάς δέκα χιλιάρικα στα μπουζούκια (τα οποια μπορεί να μην βγήκαν από αυτήν την επιχείρηση αλλά από κάποιαν άλλην)...

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
9.260
Πόντοι
2.636
καμμία σχέση δεν έχει η συμπεριφορά και η αντιμετώπιση με το νομοθετικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων... για να εμπνεύσεις τον σεβασμό και την αφοσίωση δεν απαιτείται ούτε υψηλός μισθός ούτε σφιχτό νομοθετικό πλαίσιο... απαιτείται ανθρώπινη προσέγγιση και από τις δύο πλευρές... όχι σαν αυτή του χαπάκη που είναι με το ταξίμετρο στο χέρι...

ο εργάτης ευχαρίστως θα κάτσει να δουλέψει και παραπάνω αν χρειαστεί και χωρίς αμοιβή αν ξέρει ότι εκείνη την στιγμή δεν έχεις να πληρώσεις παραπάνω... αλλά πρέπει και εσύ σαν εργοδότης να είσαι καθαρός ουράνος... δεν μπορείς να ζητάς από τον εργάτη να δουλέψει πχ μια ωρα παραπάνω ή με μικρότερο μισθό γιατί η επιχείρηση δεν βγαίνει και σύ το βράδυ να σκορπάς δέκα χιλιάρικα στα μπουζούκια (τα οποια μπορεί να μην βγήκαν από αυτήν την επιχείρηση αλλά από κάποιαν άλλην)...

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Infected_Mushroom

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2012
Κριτικές
8
Like
73
Πόντοι
1
Αγαπητέ Infected_Mushroom

Επίσης αν "μπαίνεις μέσα" κάτι κάνεις λάθος. Κάτι στο επιχειρηματικό σου σχέδιο δεν δουλεύει. Το διορθώνεις. Δεν διορθώνεται. Προσπαθείς. Πάλι τίποτα το κλείνεις. Γίνεσαι και συ σκλάβος, να δεις και τη γλυκα. Δεν αφήνεις όμως τον υπάλληλο απλήρωτο. Ναι να βάλει πλάτη αλλά όχι εσύ πχ να είσαι στην άνεση και με σπίτι στο Καστρί και την Ν Ερυθραία και με καταθέσεις εξωτερικό και να μου κλάιγεσαι... Δεν λέμε ότι δεν προσπαθείς εσύ προσωπικά. Μπορεί να είσαι ΣΟΥΠΕΡ και μέσα από τη καρδιά μου στο έυχομαι να πας καλά! αλλά οι εν Ελλάδι επιχερηματίες (ένα καθόλου αμελητέτο ποσοστό) ακόμα και οι μικροί ψάχνουν σκλάβους φουλ ταιμ όχι υπαλλήλους. Αυτό λέω, με πιάνεις;

Δεν τα ισοπεδώνω. Την αλήθεια λέω. Δεν είναι δικό μου πρόβλημα αν σε ενοχλεί.

Αγαπητέ Μενέδημε έχεις δίκιο και ευχαριστώ.

Εχω ανοίξει εδώ και έναν χρόνο ένα φροντιστήριο πληροφορικής.

Δεν φτάνει που κυνηγάμε τους πελάτες , έχουμε και κακοπληρωτές ! Κυνηγάμε για να μας πληρώσουνε !!!!!!!!!

Με έχουνε πιστολιάσει πολλοί , οι οποίοι τα παράτησαν και μου αφήσανε κάτι χρέη στα δίδακτρα της τάξης 400-600 Ευρώ έκαστος !

Αναγκάζομαι , πλέον , να τους βάζουνε να υπογράφουνε σύμβαση , για ορθή καταβολή διδάκτρων !

Στο λέω αυτό , για να καταλάβουμε ότι , όπως υπάρχουνε και μαλάκες αφεντικά , υπάρχουνε και μαλάκες πελάτες , είτε εταιρικοι , είτε ιδιώτες.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι η οικονομία είναι κύκλος.

Το θέμα είναι ότι , με το πρόσχημα της κρίσης , δεν πληρώνεσαι και ΕΣΥ σαν εταιρία !!!!!

Οποτε η λαμογιά και η πρόφαση της κρίσης , εχει προσβάλλει ΚΑΙ τα αφεντικά. Απλά , σε αυτή την εποχή , πρέπει

• [li]Να είναι όλα στο χαρτί , δηλαδή όταν πιάνεις μια δουλειά , φρόντισε να έχεις συμφωνήσει και έχεις υπογράψει κάποια πράγματα που να σε εξασφαλίζουν[/li]
    [li] Όταν είσαι εργοδότης , με τους πελάτες , να τα βάζεις όλα κάτω σε χαρτί , για να είσαι καλλυμένος[/li]

Η εποχή είναι περίεργη , και ύπουλη  . Προσοχή ΤΙ υπογράφουμε γενικώς , και με ποιους μπλέκουμε !
  • [li][/li]

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16

εγω παλι τι σου φταιω?????

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
Μενέδημε συμφωνώ απολύτως με αυτά που γράφεις. Έχω περάσει και από τις δύο πλευρές και το είδα πολύ καλά το εργάκι. Οι πλευρές ήταν υπάλληλος με εργοδότη που δεν πλήρωνε και υπάλληλος με εργοδότη Άνθρωπο.

Στην πρώτη περίπτωση μάγκες είχαμε φτάσει στο σημείο να μου χρωστάει κάτι μήνες, να ζητάω δανεικά από τους δικούς μου και σε κουβέντες του πότε θα με πληρώσει μου έλεγε "πες μου το μίνιμουμ που χρειάζεσαι" (με 2 μήνες απλήρωτος).
Τσακωμός και έφτασα στο σημείο να του πω, αν η εταιρία δε μπορεί να με πληρώσει καλύτερα να με απολύσει. Και μου έλεγε δε μπορώ να το κάνω αυτό αν θέλεις φύγε εσύ.
Στη δουλειά μου από τα νούμερά μου είμαι πολύ καλός θεωρώ και φιλότοιμος. Σέβομαι τον εργοδότη μου και την εταιρία που με στεγάζει. Αλλά όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι είχα χάσει το ενδιαφέρον μου και ήταν δύσκολο να συνεχίζω να στηρίζω την εταιρία όταν εγώ ο ίδιος πια δεν την πίστευα.

*Ακόμα και όταν του έκανα μια πώληση των 30.000, (για μπόνους ενώ ήταν συμφωνημένο το 2% ούτε λόγος), μου είπε ότι δεν είχαμε κέρδος και τη δουλειά την δέχθηκε χαριστικά για μένα. Ενώ την τιμή την είχα από την εταιρία φιξαρισμένη από την αρχή....

Στο σημερινό μου βήμα, έχω έναν άνθρωπο που με πληρώνει πάντα στην ώρα του. Καταλαβαίνει τις δυσκολίες μου και πάντα μα πάντα υπερασπίζομαι την εταιρία σα να είναι δικιά μου. Γιατί??? Γιατί το αξίζει αυτός ο άνθρωπος. Σίγουρα με το μισθό μου δεν αγοράζω και εξοχικό ούτε γίνεται καμία μεγάλη αποταμίευση. Το αναγνωρίζει αυτό αλλά τόσα μπορεί. Και λόγο των καιρών άλλα είναι δηλωμένα στο ΙΚΑ και άλλα παίρνω. Αλλά αναγκαστικά το δέχομαι λόγω της κατάστασης.

καλα και εσυ καθοσουν και εργαζοσουν απληρωτος θυμα εισαι???
καταγγελια σε ΣΕΠΕ (σωμα επιθεωρησης εργασιας)
καταγγελια σε ΙΚΑ για οφειλες(οχι οτι θα κερδιζες τιποτε ετσι για το γαμωτο και το προστιμο)
καταγγελια  σε ΣΔΟΕ (θα ελεγες υποψιες φοροδιαφυγης) αν ειχε και 3 κατηγοριας βιβλια ε αποκλειεται να μην ειχε κανει καμια μαλακια με τα βιβλια ε και εκει προστιμο

επισης επρεπε να αποτανθεις στο 1 βαθμιο σωματειο σου εχουν εργατολογους που θα ξεκινουσαν τις μυνησεις και το σημαντηκοτερο
το σωματειο θα τον μαυριζε στην πιατσα (αγορα) σε ολους

Infected_Mushroom

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2012
Κριτικές
8
Like
73
Πόντοι
1
καλα και εσυ καθοσουν και εργαζοσουν απληρωτος θυμα εισαι???
καταγγελια σε ΣΕΠΕ (σωμα επιθεωρησης εργασιας)
καταγγελια σε ΙΚΑ για οφειλες(οχι οτι θα κερδιζες τιποτε ετσι για το γαμωτο και το προστιμο)
καταγγελια  σε ΣΔΟΕ (θα ελεγες υποψιες φοροδιαφυγης) αν ειχε και 3 κατηγοριας βιβλια ε αποκλειεται να μην ειχε κανει καμια μαλακια με τα βιβλια ε και εκει προστιμο

επισης επρεπε να αποτανθεις στο 1 βαθμιο σωματειο σου εχουν εργατολογους που θα ξεκινουσαν τις μυνησεις και το σημαντηκοτερο
το σωματειο θα τον μαυριζε στην πιατσα (αγορα) σε ολους

Εγώ σου λέω ότι τα κάνει όλα αυτά!
Θα ζημειώσει τον καριόλη , ΟΚ!

Τα λεφτά του θα τα πάρει?

Δυστυχώς δεν βρίσκεις το δίκιο σου , ή το βρίσκεις μόνο αν το κυνηγήσεις = $$ σε δικηγόρους.
Και αυτό είναι που εκμεταλλέυοντε !

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
         Πάλι θα απασχολήσω με θέμα που αφορά τρόπον τινά τα εργασιακά. Καλώς ή κακώς αυτό είναι που δυστυχώς απασχολεί περισσότερο απ' όλα τη σήμερον ημέρα. Είτε κάποιος εργάζεται είτε όχι.

Η ερώτηση, απλή: Ζούμε στην εποχή που πλέον δεν συμφέρει καθόλου να είσαι μισθωτός; Ζούμε στην εποχή του εργοδότη;

Βέβαια σε όλο αυτό το ερώτημα υπάρχει η απάντηση ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ. Θα ήθελα σχόλιά σας.

Μήπως έχουν δίκιο τελικά όλοι όσοι με τα λίγα ή τα κάποια λεφτά που έχουν πάνε και κάνουν κάτι δικό τους; Ναι το ξέρω δεν είναι ανάπτυξη τα καφέ και οι φούρνοι.

Μήπως στο μέλλον θα ζητάνε μόνο σκλάβους και με κουπόνια αντί μισθού; (κάποιοι το κάνουν ήδη) Βέβαια θα μουν πουν κάποιοι πως ούτε ελεύθερος συμφέρει να είσαι με τόσες αλλαγές και τη τόση ρευστή κατάσταση... Δεν αντιλέγω, αλλά πλέον τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Δίνουν 280 ευρώ για 4ωρο πλέον... ή 500 για 10 ωρα και 12ωρα..και σε πληρώνουν και με έναντι..Και να λες και ευχαριστώ. Το κόστος ζωής είναι πολύ πιο ακριβό. Ενοίκια στο θεό, τα ίδια και τα πράγματα στα ράφια των σουπρμάρκετ, τα ίδια και η εκπαίδευση για να σπουδάσεις τα παιδιά σου, να χρειάζεται να δουλευει και η γυναίκα με νεογέννητα (και να ψάχνεις τι να κάνεις), η περίθαλψη, και ένα σωρό άλλα.

Κάποτε μπορούσες να πεις κάτι για δικαιώματα, να ψάξεις κάτι άλλο, τώρα τίποτα. Δεν εννοώ την άλλη άκρη των τεμπέληδων που ψάχνουν να βολευτούν...χωρίς να κάνουν κάτι.

Αν είσαι στη δουλειά σου προ κρίσης ή αν έχεις γνωστούς καλώς, αλλιώς τη πάτησες...Πολλοί που έχουν τη δουλειά τους τρέμουν βλέποντας φίλους και γνωστούς συγγενείς μέσα στην οικογενειά τους να "πέφτουν" θύματα εκμεταλλευσης του κάθε πούστη που λέει: "Έτσι είναι σήμερα... και άμα θες"

Μάλλον "επιβιώνεις" αν είσαι κανένας σουπερμαν με μάστερ κλπ ή έτοιμος να πουλάς παγάκια σε εσκιμμωους...ή φύκια για μεταξωτές κορδέλες...

γι αυτο φιλε μου οταν η αδικια γινεται νομος η αντισταση ειναι καθηκον
οταν ενας εργοδοτης σε πληρωνει εναντι και εσυ το δεχεσαι εισαι εσυ ο μαλακας οχι ο εργοδοτης και πιστεψε με ο εργοδοτης φοβατε περισοοτερο αλλα αμα και εσυ δεν κανεις καταγγελιες προς υπευθυννο φορεα ποιος θα φταιει και οταν σου δινει χαμηλο μισθο που δεν μπορεις να ανταποκριθες σε μια βασικη διαβιωση απλα δεν δινεις το 100% παραγωγης οι ιδιοι οι εργοδοτες δεν λενε οτι οτι δινεις παιρνεις ε ετσι ειναι η ζωη
επισης υπαρχει εργατικο δικαιο βαση αυτου μπορουμε να στηρχτουμε και τι θελω να πω πχ

μια φορα σε μια εργασια μου εργαζοματε σε ενα χωρο 100 ατομα σαν υπαλληλοι γραφειου παραγωγηκης φυσεως ηταν μια κοπελα 2 χρονια σε αυτη τη δουλεια εγω 3 μηνες ενα χειμωνα εβηχε και ετρεχε η μυτη της τι ρωταω τι εχεις??? και μου απανταει ιωση και τις λεεω γιατι ηρθες για δουλεια αρχησε τα μα τα μου οτι εχω αναγκη κλπ της λεω οτι 2 μερες δεν θα εχανες και πολλα χρηματα πεμπτη παρασκευη σαββατοκυριακα δεν δουλευαμε και με τα πολλα μου ειπε οτι δυσαρεστητε ο προισταμενος με τις ανναρωτικες της ειπα οτι εκτος του οτι δεν σεβετε την υγεια της που ειναι το μεγιστο αγαθο οτι με την πραξη της κινδυνευει να κολλησει και αλλους 5.

μια αλλη φορα θυμαμε με καλουσαν σε πρωτοδικειο για μαρτυρα υπερασπισης παω το χαρτι στον προισταμενο μου και μου λεει τι ειναι αυτο??? του λεω οτι αυριο δεν θα ερθω γαι δουλεια και οτι ειναι υποχρεωμενος να με πληρωσει γι αυτην την μερα μου ειπε αποκλειετε ρωτησε στο λογιστηριο αρχησε τα παρε κανονικη αδεια και μα μου του λεω βαση εργατικου δικαιου ο νομος ειναι σαφης αν θελετε κανω καταγγελια σε ΣΕΠΕ να τα συζητησουμε εκει
το βουλωσε και μαλιστα με πληρωσε κανονικα για την ημερα που ελειψα

νομοι υπαρχουν ο εργαζομενος πρεπει να τους υπερασπιζεται

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
Εγώ σου λέω ότι τα κάνει όλα αυτά!
Θα ζημειώσει τον καριόλη , ΟΚ!

Τα λεφτά του θα τα πάρει?

Δυστυχώς δεν βρίσκεις το δίκιο σου , ή το βρίσκεις μόνο αν το κυνηγήσεις = $$ σε δικηγόρους.
Και αυτό είναι που εκμεταλλέυοντε !

η ζημια που θα του κανει θα ειναι ανεκτιμητη και θα το ξανασκεφτει και θα φοβατε να μην το κανει στον επομενο
επισης τα λεφτα τα εχει που τα εχεις χαμενα
αν ομως πας στο πρωτοβαθμιο σωματειο σου και πεις στον εργατολογο θα παρεις το 20% των χρηματων που μου χρωσταει στα υπολοιπα θα σε καλυψει και το σωματειο ασε που οταν θα του πει δυο λογακια ο εργοδοτης και το σωματειο πιστεψε με θα τον πληρωσει για να βρει την ησυχια του

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
θυμαμε  πριν 2 χρονια ηταν ενα καταστημα για καφε τυποπιτες σαντουιτσ κοντα στο μετρο οπου ο εργοδοτης ειχε 3 υπαλληλους και δεν τους πληρωνε τους εδινε εναντι και εναντι και τους χρωσταγε 3 μηνιατικα ειχαμε φτιαξει μια συλλογικοτητα στην γειτονια μου που αφορουσε επισφαλεις εργαζομενους
ε μαζευτηκαμε 15 ατομα πηγαιναμε καθε πρωι εξω απο το καταστημα με ντουντουκες και απλα καναμε διαμαρτυρια και φωναζαμε συνθηματα μεχρι το μεσημερι
με βαρδιες 5 το πρωι 5 πιο μετα αλλη 5 το τελος και παει λεγοντας

γενικα μειωθηκε η δουλεια του 90% και την τεταρτη μερα τους πληρωσε ολα τα δεδουλευμενα τους εβαλε και στο ικα και τους πληρωνε και τις υπερωριες το μονο που ζητησε σαν ανταλλαγμα ειναι να μην ξαναδει τις φατσες μας ουτε απ εξω ετσι ειπε χαρακτηριστικα

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.317
Πόντοι
8.006
θυμαμε  πριν 2 χρονια ηταν ενα καταστημα για καφε τυποπιτες σαντουιτσ κοντα στο μετρο οπου ο εργοδοτης ειχε 3 υπαλληλους και δεν τους πληρωνε τους εδινε εναντι και εναντι και τους χρωσταγε 3 μηνιατικα ειχαμε φτιαξει μια συλλογικοτητα στην γειτονια μου που αφορουσε επισφαλεις εργαζομενους
ε μαζευτηκαμε 15 ατομα πηγαιναμε καθε πρωι εξω απο το καταστημα με ντουντουκες και απλα καναμε διαμαρτυρια και φωναζαμε συνθηματα μεχρι το μεσημερι
με βαρδιες 5 το πρωι 5 πιο μετα αλλη 5 το τελος και παει λεγοντας

γενικα μειωθηκε η δουλεια του 90% και την τεταρτη μερα τους πληρωσε ολα τα δεδουλευμενα τους εβαλε και στο ικα και τους πληρωνε και τις υπερωριες το μονο που ζητησε σαν ανταλλαγμα ειναι να μην ξαναδει τις φατσες μας ουτε απ εξω ετσι ειπε χαρακτηριστικα
Kαι αν, λεω αν....
Αντι να δωσει τα λεφτα στους εργαζομενους, τα εδινε σε δυο τρεις αλβανους και σας εκαναν ασήκωτους στο ξυλο, τι θα γινοταν?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom